- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Hát, XT csak józanul, hogy mindent kiélvezz.
Más: felraktam a Denont. -
törölt tag
Ha annyira hibamentes a digitális átvitel, akkor arra kérnék választ: mire jó a túlmintavételezés,a redundancia-elv és mit takar a FEC érték? Mi szükség lenne rájuk ha annyira hibamentes???
Jött válasz?
Ernesztó: messze nem akkora a különbség,ha visszaolvasol, rájöhetnél, leírtuk Béci,én de XT is: hogy nagyon kis különbségek vannak,de érzékelhetőek,küszöbérték közeliek is de észrevehetőek is.Új hangot biztos nem fogsz észrevenni és a képen se fog egy tömegjelenetben új arc megjelenni. -
törölt tag
ERzt sejtettem és nem is kételkedem benne.
Én is rég foglalkozok hifivel, HM-val 1997 óta, igy én se vagyok mai gyerek, tehát ne tegyük nevetségessé egymást, és ne civakodjunk.. elfogadom hogy értezs hozzá,és azt is hogy te nem hallod, én meg azt hogy meghalottam a sajátomon.Fiziológiához meg én értek valamennyire:, ennek a vérnyomásnak nem a 10x-én de már a dupláján is komoly bajok lennének veled.. 280 felett nem is léteznél: megalvadna a véred az ereidben, ha még nem durrrognának szét.. -
törölt tag
Anyit hozzátennék, hogy ehez megfelelő kép/hangrendszer is , egy mini-hifi vagy 32" LCD tévé egyáltalán nem elég. És a változás aránnyal exponenciális mértékben növekedik az ár.. mint egy mikrotommal vagy esztergával dolgoznál: sok cm. elmozdulás ad csak milliméter változást.
-
törölt tag
válasz
xtremetuning #9104 üzenetére
+1.
Teóriát mindenhez lehet gyártani...
Peak: nem probléma hogy nem hiszel benne, de miért nem próbálod ki megfelelő eszközökkel, utána jelentenéd ki ex chatedra: nincs semmilyen kábel-hatás... Még én is leirtam a hangszórókábel csere utáni jelenséget...
Én mindig azt vallom:ha nem hallod-látod, vedd nyugodtan a legolcsóbbat, ha van különbség megéri befektetni.. -
törölt tag
Netdeponál van Pioner VSX520 erősitő. 60 ezerért, bőven megéri!!!
-
törölt tag
Na a bejáratást épp "mérnökileg" lehet megmagyarázni (persze nem gépész): tehát: egy kábel,mégha 10 kilences is, akkor is van benne szenyezés, oxidált atom, gallium,cobalt,stb és ezek között sok mágnesesen aktiv, un ferromágneses vagy diamágneses anyag, más szóval dielektrikum, és ezek zavart hoznak létre az áramfolyamban, un. turbulenciákat. A lényeg, hogy a dielektrumok áramlása áll, ha új, vagy régen használt a kábel.Miközben járatod, újra átjárja az elektromosság és egy idő után beáll a kábel. De pár száz óra alattt átrendeződik, beáll a folyás irányába.Amíg ez megtörténik, többször változik a hangja, majd a végére teljesen kisimul. Ezért ajánlják, hogy demózás előtt kapcsoljuk be órákkal előtte.
-
törölt tag
És ha azt mondjuk ki, hogy van különbség, csak nem mérhető? Legalábbis a jelenlegi eszközökkel,müszerekkel? Mert ugye az érzékszervek analóg módon müködnek,mig a CD digitálisan és ott nagyobb két állapot között a különbség, mint az analóg technikában...
Lehet eladó lesz a Denon... -
törölt tag
válasz
HornedReaper #8664 üzenetére
Sőt: épp az a jó beállitás ha nem hallod ki a mélynyomót, viszont kikapcsolva hiányzik. tehát mehet nagyobb is, halkabb hangerőn. Nagyobbnak annyi az előnye hogy mélyebbre megy Ennek viszont nagyob szobában (16 felett) már nem hallod te sem a hangját.
-
törölt tag
válasz
axwel18 #8656 üzenetére
Anyira zenél a Pio és a Yamaha is..
Ennyire ne legyél szubjektiv.Neked Denon, másnak meg lehet, hogy pont az Onkyo hangja jön be. De ezen a szinten majdnem mindegy.. én láttam már zenére 308-as boldog tulajt.
Még az én Denonom alkalmas zenére de egy 150 ezres sztereó erősitő lealázhatja.
#8659: az azért tény hogy ebben az árszegmensbena legzeneibb a Denon és a Marantz. De a NAD és az Arcam köröket ver rá (ha a márkát mint "zeneit" nézzük). -
törölt tag
válasz
kenny123 #8645 üzenetére
"Balhátul" a hangszórócsatlakozók vannak.
Hát nem, esetleg halk hangerőn, ez függ táptól, végfoktól...
Van LAN bemenetes, 2-300 ezerért de oda nem tudsz streamelni, csak netes funkciós van, de ezt egy médiajátszóval simán megoldhatod. Aminek a hangát viszont ilyenre nem tudod átvinni, max optikai vagy HDMI bemenetesre (olyan is van már) tudod csak vinni. Ezért nem veszünk ilyen szetteket: nem éri meg foglalkozni velük, alig -vagy inkább nem- bövithetők.. -
törölt tag
válasz
daniel2121 #8568 üzenetére
Én az Arcamra szavazok.
-
törölt tag
Tökéletesen helytálló a válaszod, Tigerclaw lehet nem ismeri az elvet: (nem bántásból!!!) De egy pl dune HD max vagy Oppo az képes dekódoln a HD jeleti és akkor 6/8RCA-n kimehet analógon a HD hang, különbség csak annyi hogy a lejátszó dekódol nem az erősitő.
Emlitett NAD is tudja. És jobb hangja lesz, mint egy középkategóriás HD-képes erősitőnek, pl Onkyo609-nek. -
törölt tag
válasz
daniel2121 #8519 üzenetére
Nagyon jók az Arcamok.. Ved meg ,HD-t max analógon tolod rá.
-
törölt tag
Bár én tenném..
persze hogy nem!!! De viszont HD-s, és jó hangja van, sztereón is megfelel szerintem.Onkyokat -és a többit is- simán lefőzi.... Hangban és ár-érték arányban is megéri. Még milliomos koromban is ezt venném... (pedig nem személyes kedvencem, az onkyo inkább az).
-
törölt tag
Ezek az erősitők még sokáig elmennek gond nélkül.
Nem tudom mekkora szobába lesz kivitelezve a házimozi, de ha nagyobb én a 876-ot preferálnám: HD-képes és a 3D-N kivül semmiről sem maradsz le.Jó vétel még a 905 és még láttam régi Pioneert is. De ha 165-ért láttad ,ekkor akkor 10-20 kölönbség sztem már nem oszt, nem szoroz, minőségelőny több...
Zenére valóban sztereót ajánlok.. Ujat vagy hazsnáltat vennél?? -
törölt tag
180-200-ért vanak felrakva itt-ott. Sztereóban ne várj sokat se tőle, se más,drágább készülékektől: a bonyolultságuk és a beépített alaktrészek zsfoltsága és öszetettsége (valamint a táp megosztottsága miatt is) a HM erősitők nem igazán sztereó élvezetre valók. Teszem fel azt az Onkyót egy 100 ezerért kapható onkyo-vagy bármely más tipus- leelőzi,de még az újakat ,drágábbakat is, kivétel talán a külön elő-végfok párosokat. Abbol viszont a legolcsóbb félmillió körüli (emotiva).De viszont mozira kiváló, fergeteges élményt nyújt.
-
törölt tag
válasz
xtremetuning #8246 üzenetére
vaygy inkább egész.
-
törölt tag
válasz
xtremetuning #8178 üzenetére
Valahol ez is szempont.
-
törölt tag
válasz
changbácsi #8048 üzenetére
HA van rajta Delay állitási lehetőség, akkor azon állits felfelé.
-
törölt tag
válasz
ujhelyiferi #8051 üzenetére
Onkyo erősitő és mondjuk Taga vagy eltax, de a legjobb lenne Mission szett. Mindkét általad választott hangfalról nincs jó vélemény..
-
törölt tag
Parancsolj, állóhangfalban is simán kijön a Proson Event szettben (event6/41 2 db és 42),de a másik 2 sévd márka (QLN és Dynavoice) és a Heco is simán megáll anyiból.
-
törölt tag
válasz
jozsi252 #7883 üzenetére
Jó erre a topik.. tehát: center az lehetőleg minél közelebb a képernyőhöz,alá vagy fölé, a frontok fülmagasságban és a surroundok 60-90cm-el a fejed fölé, egyéb kérdésed ha van az elhelyezésről, olvasd el az 1. sz. hozászólást, szerintem felvilágosit téged sokmindenről az elhelyezésben is.
-
-
törölt tag
válasz
menjapipaba #7785 üzenetére
Igen szervizbe kel vinni...
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #7781 üzenetére
Igen én is benne lenék de (nem Peak ellen szól!!!) jó forrásokkal, ez se volt rossz de cd verte. Jobb enkóderrel lehet xtremetuningnek is tetszene. Nem kezdők vagyuonk hogy mp3-akat teszteljünk.Flac és ape-nél alább ne adjuk. És egyuttal a rendszerünket is szeretnékn tesztelni. Peak: azért jó lenne tudni a rendszer többi elemeit mert vanak usb-re mp3-at konvertáló lemezjátszók is, na azért ne olyant használjunk ilyenre, ezt jó lenne megerősiteni.
-
törölt tag
válasz
menjapipaba #7782 üzenetére
Szerviz: védőrelé old le. Kár nem keletkezik így hogy nem jut a hang...
-
törölt tag
Én 95-98 %-ra tettem
Nálam is a cd verzió jobbnak tünt,igaz,eredeti lemez volt....
Neked is megjegyzem, mint Peaknak is (és köztudott a fórum törzstagjai számára) hogy nálam a gyenge láncszem a hangfalak.
Peak: én is köszönöm! Annyit bőven megért hogy rájöttem: vannak a rendszeremben tartalékok még, amit fejleszthetek(hangfal, kábel, akusztika, stb..). És hogy érdemes lesz belevágni.
*Javitottam, bocsi,félreértelmeztem. -
törölt tag
válasz
gyenesmartin #7754 üzenetére
Igen méghozzá a listaárát, ami ujkori ára volt. Azzal tud legjonbban üzemelni, plJBL L, Dali Zensor,Polk RTI A5..
-
törölt tag
válasz
gyenesmartin #7747 üzenetére
KB Onkyo 609-709, Denon 191x környéke. 300-400 körüli hangfalszettel érzi jól magát.
-
törölt tag
-
törölt tag
Pedig ezek a 100 ezres kategóriák csak dobozból fognak szólni, de pl Onkyo 508/9 vagy Denon 161x egy Polkkal vagy prosonnal vagy Dalival és egy megfelelő mélynyomóval megtámogatva már bőven hozzák azt a szintet ami neked kell.
Tcr gyorsabb volt. De kezdetnek megteszi.
Ja és csak irányvonal a tipus-és márkamegadások, nyugodtan válasz neked tetszőt, magnat, jamó kilőve. -
törölt tag
Én a Denont ajánlom, Onkyo se rossz ,de inkább az 5305,5405 tipst vedd mert azok már aktiv mélynyomóval vannak ellátva. Gábornak annyiból igaza van ,hogy ezek hangzása tényleg belépő és majd motoszkálni fog benned, hogy mit tudnak a nagyok? És idövel hangfal-upgrade--re szorulnak, és meg is hálálják az erősitők, erre magad is rájössz. De elkezdeni jók. Tökéletes a használt lenne.
-
törölt tag
A tévé képes kiadni viszont a lehet hogy a hangrendszernek kell kikódolnia.
Egyet nézz meg: a tévéd optikai kimenet beállitásában nézd meg: dts-nél mik vanak és ird be nekem akkor megmondom hogy tényleg két van csak egy választásod van.
Mert ha csak kiadja a tévé és nem kódolja ki akkor kötelező a dekóderest venned.
Ha kikódolja akkor a másik is jó vétel lehet.Közbe Béci mnegválaszolta, akkor csak a dekóderest vedd meg!! (jól sejtettem). -
törölt tag
válasz
slick-adam #7641 üzenetére
Akkor trafó... vagy sajátzaj..
-
törölt tag
válasz
slick-adam #7616 üzenetére
Próbálj RCA kábelt cserélni. És mindenképp vastag,árnyékolt, mélnyomóhoz valót.
Ha úgy gondolod, vidd haza letét ellenében( pl Kácsa-audionál megteheted), és ha nem szünik a zaj viszaviszed,és viszaadják az árát. -
törölt tag
válasz
slick-adam #7609 üzenetére
A portzaj (csőhang) egy oda nem illő puffogás, ahogy a levegő teljesen más ütemben, fázisban, turbulensen áramlik ki a reflexcsőből, ez tervezési hiba. Csökkentheted a a basszreflexcső belső száját szivaccsal körberagasztod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Vidd haza a jövő RAM-ját már ma!
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged