- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- Yettel topik
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Norbi 72 #89169 üzenetére
Ezeket már néztem.
Ez régebbi center mint ami nekem kell. Kizárólag GSLCR-re cserélném a mostanit, más nem jöhet szóba. Kár hogy erről 3évvel lemaradtam.
színben is passzolna. Biztos ami biztos ráírtam az eladóra, hogy mi lett a sorsa.
(#89166) MasterMark: Meg lehet, csak azt írtam hogy én addig sztereóban gondolkoznék.
-
Tamoo
nagyúr
Cambridge Audio Aero -t hallott már valaki? [link] Csinos szett.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
kickboxko #89108 üzenetére
Gyűjts tovább! Minden köztes állomás pénzkidobás amíg el nem érsz egy számodra tényleg "megfelelő" szintet. 50-100 közt már lehet alap sztereóban gondolkozni, 5.1-et én nem ajánlanék 250-300e-s keret nélkül senkinek. Addig egy ugyanannyiba kerülő sztereó nagyobb élményt okoz még filmeknél is. (Használt árakról van szó.)
Lehet elsőre sznobnak tűnik a topik, de pl. én is tudok élvezettel hallgatni egy ~20e-s dobozt is ha az tényleg jó. Mert ennyiért is akad már jó. Nyilván kompromisszumokat kell kötni.
-
Tamoo
nagyúr
-
Tamoo
nagyúr
válasz
vilmaboy #88997 üzenetére
"50-70ezerért biztosan nem válnék meg tőle"
Nem is adnának érte annyit.
HDMI dekóderre gondolsz egyébként. De mivel az sem filléres cucc (és kellene hozzá 5db ic kábel), még mindig jobban járnál erősítő cserével. Persze a HDMI-s darabokat nem adják olcsón. Egy 3808-at pl. 150e körül meg lehet kapni ha éppen hirdetnek. Ha maradni akarsz a kategóriában.
-
Tamoo
nagyúr
Szerintem nem teljesen. A tag azt hiszem 110CY-t hirdet, a Conrados pedig 100CY.
Ne kérdezd mi a különbség. Nézegettem anno, de úgy rémlik nem sokra jutottam.Elosztó: Páran (3-4 ember) érdemes összefogni és a Kontasetnél (kapcsoló nélküli) di-strip elosztóba szereltetni. Ez házilag nem szerelhető, de megszakításmentes a vezetősíne ellentétben a KS240-el.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #88887 üzenetére
Ne de ez az, itt az emberek nagy része mozierősítővel nyomul és az ott tapasztaltak alapján ír véleményt. Ott tényleg nincs szükség elszállni drótokkal, ahogy Te is írod.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
enricotoxic #88786 üzenetére
Én 99%-ban egyetértek azokkal amit leírtál.
Többször írtam már, hogy főleg "kezdők" de mások számára is borzasztó félrevezető/megtévesztő a topik.
Csordaszellemmel nem értek egyet, mert azért elég sokféle rendszer van itt. Mondjuk vannak hájpolt' dolgok ez igaz. -
Tamoo
nagyúr
válasz
enricotoxic #88758 üzenetére
Te új vagy itt, Tőled nyilván nem várja senki hogy alapból tudd, de aki évek óta itt "okoskodik" (mint Vikthor), már belefuthatott kismilliószor.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #88732 üzenetére
Van aki szerint igen, van aki szerint nem. Akik szerint nem, azok ~90%-a ki sem próbálta.
De ezek a dolgok már kismilliószor ki lettek vesézve. Ha érdekel keress vissza, ne essünk neki újból... Borzasztó unalmas. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Csabroncka #88518 üzenetére
Pl. a VDH CS122 és a Supra Ply is 4-5e/m. Ezek még nem is olyan komoly kábelek. Viszont jó ár/érték arányúak. (Már ahová passzol.)
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Csabroncka #88516 üzenetére
Van.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Csabroncka #88506 üzenetére
El lehet vele lenni, de én jobbat vennék Zensor-hoz. Amúgy tényleg nagyon jó áron vannak. Még próbaképpen is megéri megvenni.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #88460 üzenetére
Miért ne lehetne nekem ellent mondani.
Amúgy meg hasonlót írtunk ja.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
zsozso1 #88454 üzenetére
Én nem tudom bevállalni, de ha nem jelentkezik senki segíteni, kérdezd meg itt. De igazából itt nincs semmi nehézség, kb. megveszed mint egy webshopban. (amúgy ezt is konkrétan egy bolt árulja). Ha nincs paypal, elég egy webkártya is amire annyi pénzt raksz amennyit elkölteni tervezel. Továbbiakat az ebay-es topikban.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
zsozso1 #88446 üzenetére
Vegyél egy ilyet innen. Most gurigatta el innen Liszi, tök jó.
Mivel úgyis kérdés lesz, hogy milyen a T12-höz képest, megpróbálok kierőszakolni magamból valamit:
Kettő elhelyezése nem volt korrekt egymáshoz képest, a hangerőt is csak fülre próbáltuk belőni több kevesebb sikerrel. Mindkettő Husky-val volt bekötve, a T12 sín tápkábellel, az SVS Supra Lorad-al. Kategória különbséget nem éreztem, valószínűleg nincs is. Sajnos én ebben nem vagyok jó, nem tudom megállapítani melyik megy mélyebbre melyik pontosabb... Én amit éreztem az "hangszínbeli" különbség. SVS talán szárazabb volt. Bármelyikkel együtt tudnék élni, mindkettő tök jó koncertek alatt is. Áráért mindkettő elég jó. Én most ezt az SVS-t venném arról a linkről ami a hozzászólásom elején van. Ára miatt és mert nem szeretem a zongoralakk felületet. -
Tamoo
nagyúr
Nem akarok ünneprontó lenni, de ez egy "szakmai" házimozis topik lenne, nem filmes. Olyan van külön.
-
Tamoo
nagyúr
Mindbe bele lehet szorítani csupaszon. Annyi, hogy a csíptetősbe már a 2.5-es kábel is necces. De azt még ügyeskedve bele lehet erőszakolni.
(#88345) Patice: Persze még megvan az RS5, nincs szívem csak úgy eladni.
Még nem zártam ki teljesen a sztereót sem, csak hát két rendszert elhelyezni.... Erősítőre, DAC-ra, kábelre kb. 200-at kellene szánni alaphangon. Annyiból meglenne még egy pár GS10 is. -
Tamoo
nagyúr
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Dorian #88292 üzenetére
Pont ez a bajom ... AVR + háttérzenéhez nem biztos hogy van értelme a GS10-nek. Ráadásul ezzel félig-meddig még az egységes mozit is feladom.
Nehéz ügy... lesz még min rágódni.
Még a múltkori GS10 - RX1 témához. Köszönőviszonyban nincsenek a hangszóróik egymással. Pl. a GS10 "kúpja" fix, nem mozog a membránnal.
-
Tamoo
nagyúr
Én nem mennék a helyedben.
Attól hogy pl. Heffi-nek jobban tetszett a JBL Onkyoval mint Denonnal, az a Te szemszögedből semmit nem jelent.
Nem azt mondom, hogy nem érdemes cserélni a 1908-at, csak azt hogy nem feltétlenül Onkyora. De ha kipróbálod és úgy gondolod el tudod adni bukta nélkül ha nem tetszik, akkor mért is ne... -
Tamoo
nagyúr
Ne okoskodjatok, mert megkapjátok privátban a magatokét ti is....
mint én.
Amúgy szerintem itt fejezzük be, mert ennek nincs helye a topikban.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
ProdyG #88181 üzenetére
Én azt mondom hogy nincs értelme Cinnamon fölé menned. De még az is lehet "túl sok".
De ez is csak egy vélemény...
Ne akard, hogy más döntse el helyetted. Elcsépelt már, de tényleg csak a saját fülednek, szemednek hihetsz... Főleg ha ilyen vitatott dolgokról van szó.Bár én szívesen megteszem hogy döntök helyetted ha eladod a GS10 állványodat.Ritka esetek egyike amikor egyetértek Vikthor-al.
Szánd rá azt az oda-vissza postaköltséget.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
spiky03 #88160 üzenetére
Ja, CS122 van a földön. Bekötve meg Ply 3.4. Ha csak HM erősítőről van hajtva "pénzkidobás" drágábbat venni. A szűk keresztmetszet úgyis az és a forrás.
(#88161) Sefter: Meglátjuk. Az gáz ha megtartom, mert akkor vagy külön sztereó kell később (ha lesz helye), vagy még egy pár + center + végfok.
Amúgy kívánja a hangerőt rendesen.
-
Tamoo
nagyúr
Rám célzott egyébként. Én voltam a gazember.
kár volt koptatnom a billentyűzetet, legközelebb nem "szólogatok be" a kezdőknek.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #87991 üzenetére
Én sem értem mért akarnak meggyőzni. Van akinek az újat is meg kell venni, már így is elég belterjes a használtpiac.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #87960 üzenetére
"Másrészről nem tudom mi baja lehet annak az Arcam-nak?
Persze lehet hogy tökéletes, de a kis ördög mégis ott motoszkál. Ilyen gépet nemigen ad el az ember, vagy rosszul tippelek?"Miért ne adna el ilyet az ember? Egyébként Angol használtpiacról hozza be ezeket (kint él). Már egész baráti az ára, nekem is tetszik.
-
Tamoo
nagyúr
Megint kezd gyakori lenni a vak vezet világtalant esete.... Csak hogy a kezdők figyeljenek oda...
-
Tamoo
nagyúr
-
Tamoo
nagyúr
válasz
devil-k #87580 üzenetére
Ne vedd rossz néven, de akkor szerintem kevés a tapasztalatod ilyen határozott véleményalkotáshoz.
Mellesleg ha jól rémlik még XT-nek sem egységes a szettje. Legalábbis korábban mintha MA hátterek "csüngtek" volna.Senkinek nem tanácsolom, hogy összevissza vásároljon, de szettől függően belépő kategóriában lebeszélni se feltétlenül fogom róla.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
enricotoxic #87551 üzenetére
Ez a 2:1 arány akkor érvényes, hogyha kizárólag listaáron új készülékekről beszélünk. De akkor is csak arról szól, hogy talán adott összegből így lesz a legjobb hang. Nem arról, hogy egy fele annyiba kerülő erősítő kihozza a maximumot a dobozból.
Ha használt cucc kerül a képbe, akkor ez az ár/érték arány teljesen felborul és semmi értelme követni a 2:1-es "ajánlást".Én így látom.
devil-k: "A hangdobozoknak egy családból kellene lenniük."
Nem kell, csak ajánlott. Szerinted ezeknél a 100 alatti 5.0-áknál pl. amikor van egy bazi nagy front, mellé meg kis semmi hátterek, center 10-13cm-es hangszóróval, annak egységes hangja van attól, hogy egy család?Nemigen.
Valamivel fentebb, ahol netalántán már "karakteresebb" hang van, vagy valamiben kiemelkedik a doboz, ott már sokkal jobban megkívánja a szett az egységességet. Belépő szinten nem minden esetben életbevágóan fontos. (De ez is csak szerintem.) -
Tamoo
nagyúr
válasz
enricotoxic #87528 üzenetére
Sample-ként rendeltem őket, így tök ingyen volt.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
enricotoxic #87524 üzenetére
Opamp-okat variálgattam benne. Rendeltem hozzá egy csomót.
Igazából nem tudlak megcáfolni, nem hallottam se Heedet, se Bodort. Asus előtt Hivoxok voltak. (Utóbbiak belsejét nézve, se nem művészet se nem iparos munka jut eszembe.)
-
-
Tamoo
nagyúr
válasz
devil-k #87497 üzenetére
Ha nem a SP-ban ülsz és nem a zenére figyelsz elsősorban akkor háttérzene.
Szerintem erre bármilyen HDMI kábel megteszi... Hallgasd így, ne vegyél ilyen T&V stb. pc-s csodákat.enricotoxic: Asus Xonar Essence One szerintem teljesen jó az áráért. Nekem tetszett, opázgattam vele, meg kapott egy jó ic kábelt, aztán tök jó volt.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
devil-k #87491 üzenetére
Vártam a kérdést, de sejthetted volna hogy erre nem fogok válaszolni.
Milyen hosszú kell egyébként?Hasraütésre mondtam a 150-et. De egy 100as minimum kell kábelekkel, hogy érdemi előrelépés legyen. De még az se éri meg szvsz. Bár lehet van akinek igen... Nekem volt előtte egy darabig, jobban is szólt, de aztán eladtam. Háttérzenéhez fölösleges volt. Rossz ár/érték arányú fejlesztés.
-
Tamoo
nagyúr
(#87470) Mankó: EQ alatt az Audyssey Room EQ-t értettem/értettük. D.EQ-t amúgy se szoktam használni, D.Volume meg megint más...
Próbálj ki mindent, aztán eldöntöd hogy tetszik... -
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #87370 üzenetére
Fapaci új Gold IC-it hallottad már?
-
Tamoo
nagyúr
Hopp.... csak itt halkan megjegyzem, hogy igazam volt.
Kimi megerősítheti...(#87340) Dorian: Én anno csak a Myotis-al ABztem, de az is rendesen elpicsázta a 3808-at. Ez van, kompromisszumot kötöttem. Némileg vérzett a szívem. Arra lennék még kíváncsi, hogy végfokkal mit mutat a 3808... Lehet DAC szinten úgy is kevés lenne sztereóhoz.
-
Tamoo
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Razer Kaira Fejhallgató (Vezeték nélküli) INGYEN FOXPOST
- Razer Blackshark v2 Fejhallgató (Vezetékes) INGYEN FOXPOST
- Eladó ASUS ROG FUSION II 500 + ASUS ROG THRONE QI Kitűnő Állapotban!
- ÚJ Samsung OLED 4K Vision Smart TV-k (2025) - Gyári garanciával, számlával, ingyen szállítással
- ÚJ Samsung Neo QLED 4K Smart TV-k (2024/2025) - Gyári garanciával, számlával, ingyen szállítással
- Akció! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Eladó Új állapotban lévő Xiaomi Redmi 13C 4/128GB / 12 hó jótállás
- Beszámítás! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest