- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mankó
veterán
Hazajottem es azzal szembesultem, h baratnom beletorte a subba az ic kabel veget. Agyam eldobom. A kabel vege bele van szorulva a dugoba. Kihuztam belole a tapot, tuvel probaltam ovatosan kipiszkalni, de nem megy.
Ha le operalom a sub hat paneljat szerintetek kitudom lokni a masik oldalrol a darabot? Vagy kuldhetem fel szervizbe? Odavaghatott ez a subnak? Tuti nem volt kozben bekapcsolva gondolom takaritas kozben arrebb lokte, rakta, akkor tortent a baleset.
Adjatok tanacsot, mert szetbasz az ideg! -
Mankó
veterán
válasz
Norbi 72 #113588 üzenetére
Nincs hely az álló hangfalaknak, a szobát meg nincs szándékomban szétbombázni, új bútorokat venni, hogy beférjenek a nagyobb hangfalak, A meglévőt kell megpróbálnom tovább finomítani, s ha az új kábelek sem hozzák meg a várt eredményt, akkor megbarátkozni a hangfalak cseréjének gondolatával, vagy megbékélni a jelenlegi rendszerrel. Sajnos most csak ennyit tehetek, a körülményekhez kell igazodnom.
Csabroncka: Akkor maradhatnak a kinézett 2.5 mm-es kábelek a Boston bögre szettjéhez? A Sub IC kábelét mindenképp cserélnem kell, egy tesztben az ezüstös Van Damme-ot ajánlották. Egy próbát teszek vele. Sajnos vidéki vagyok, így nem tudom meglépni azt, hogy elviszek több fajtát és próbálgatom melyik a jobb.
A Sub-hoz milyen tápkábelt ajánlotok? Most is csak egy mezei táppal van összekötve, kellene helyette egy jobb, lehetőleg olcsó, de megbízható táp.
-
Mankó
veterán
Srácok dgyuri0123, Dorian, épp ilyen Van Damme kábeleket akarok a mostani rendszeremhez (Onkyo TX-NR609, Boston Acoustics A2310 HTS).
Tudnátok nekem ajánlani ehhez a rendszerhez megfelelő Van Damme kábelt? A fórumot olvasgatva 2.5 mm-eseket gondoltam a satelitekhez, és egy ezüstös IC kábelt a Subhoz. Szerintetek jó választás, elég lesz, vagy be merjek vállalni másik verziót és ha igen, akkor melyiket? A jelenlegi tyúkkábelektől szerintem bármelyik jobb lesz.
Vegyek vastagabbat a frontokhoz, vagy ilyen kis hangfalaknál felesleges?Adjatok tanácsot, mert nekem fingom sincs melyik lenne a megfelelő!
-
Mankó
veterán
válasz
MasterMark #113556 üzenetére
PC-t is akar rákötni. Innen indult az egész, hogy a jelenlegi 5.1 pc hangfala megdöglött és cserélni akar másikra. Ő logitech 5.1 szettet nézett, én erősítő + hangfal rendszert.
-
Mankó
veterán
Haver talált most egy Harmon/Kardon 132-es erősítőt JBL SCS 178 hangfalakkal. Az erősítőről annyit találtam, hogy 5*30 W-os. Elég lehet ez a JBL meghajtására? Mennyit érhet a szett? Mert a kiírt 100-as árat kicsit sokallom.
Vélemény kellene, köszi! -
Mankó
veterán
válasz
Norbi 72 #113544 üzenetére
Nekem egy Onkyo NR 609 hajtja a Bostonokat, így alakult, de jól van ez már így.
Különben szerintem is felesleges lenne a Bostonokhoz az LX erősítő. Ahhoz már izmosabb hangfalak kellenének. Viszont ha megtudja venni az Pio LX-et azonos áron mint mondjuk az Onkyo SR-608-at, akkor szerintem nyugodtan vegye meg, aztán majd kiderül milyen hangfalakat tud ráakasztani. A hely hiány és a pénz szűke úgyis meghatározó lesz.
bajnokpityu: A mostani értékeket leírom, aztán már csak kíváncsiságból is mérek majd egyet az új kábelekkel. A mérés amúgy is furcsa eredményeket hozott frekvencia értékekben. Front 90, center 60, sorrund 70 Hz. Most 100, 90, 90-ennen vannak beállítva, így volt természetesebb, Sub 120-on természetesen.
Amúgy a kábelek esetében elég lesz a kis satelitekhez a 2.5 mm-es kábel, vagy vegyek vastagabbat? Mindegyikhez elég a 2.5 mm-es vagy az Frontokhoz legyen vastagabb? És a centerhez?
-
Mankó
veterán
válasz
greike #113539 üzenetére
Eddig a minél olcsóbb kivitel volt a lényeg, most már hajlandó elmenni 80 ezresig és használt is szóba jöhet. Találtam is neki egy ilyen Pio LX-et 80 környékén. Szerintem ez lesz a befutó neki, ha megtudnak egyezni az eladóval. A gond mostantól az 5.1 beszerzése lesz, mivel kis dobozokat szeretne a kevés hely miatt. Neki is bejönne egy ilyen Boston hangfal rendszer, ami nekem van, csak hát az ár. 60 ezrekből meg nem lesz értelmes komplett rendszer. Ha valami csoda folytán találnánk neki egy JBL SCS 178-at, az még talán el is férne és az ára is rendben lenne, de nagyobb dobozok sajnos szóba se jöhetnek.
Dorian: Én most kíváncsiságból bekapcsoltam az Dynamic EQ-t, (a mérőmikrofonos kalibrálás is úgy mért) most kicsit jobbnak érzem a hangot. Light beállítással használom, de csak addig amíg a Van Damme kábelek meg nem lesznek. Azzal úgyis újra mérek.
A fenti Boston hangrendszerhez a kis szatelit hangfalak miatt 2.5 mm-es kábelek a javasoltak? A sub-hoz pedig az ezüstös kivitelű sub kábelt gondoltam. (Van Damme kábelekről van szó) Ellenjavaslat , vagy egyetértetek?
-
Mankó
veterán
válasz
dunkel #113537 üzenetére
Először mindenképpen kábelezni akarok, csak utána akartam ezt a gránit lapot meglépni, de így szerintem felejtős lesz. Nem is baj, inkább a kíváncsiság hajtott úgyis.
Dynamic EQ-t ti használjátok? Valamelyik filmnek nem tetszett a hangja és újra kalibráltam az egész erősítőt, azóta teljesen más hangszín képek jönnek be. Jó lenne egy helybéli (Salgótarján) szaki, akinek van fogalma a helyes hangképről és vele beállítgatni kábelezés után a rendszert.Havernál is lassan sikerül választani. Ezek maradtak jelenleg. (Ott majd inkább a hangfallal leszünk meglőve, panel lakás, nulla hely.)
Pioneer VSX 529
Pioneer LX 50
Onkyo TX-SR 608Én ezekből talán az LX 50-et választanám a jelenlegi Onkyo NR609 után. Felállíthatnátok egy ajánlotti sorrendet ebből a 4 erősítőből!
-
Mankó
veterán
Jól gondolom, hogy Pinoeer VSX 529-től jobb az LX-50-es verzió?
Havernek keresgélek még mindig erősítőt. Egy árban lenne a 2, csak a VSX-re lenne még 2 év garancia.Más: Stereo erősítőkön szokott lenni optikai kimenet?
-
Mankó
veterán
Valahol olvastam, hogy sub-ok alá szoktak gránit lapokat tenni. Most sima laminált padlón van, és hiányolom a subból a feszes mélyeket (Boston Acoustics a2310). Szerintetek is érdemes megpróbálni? Mit és hogyan javíthat ez a hangzáson?
-
Mankó
veterán
válasz
Norbi 72 #113266 üzenetére
Igen, azokról már én is hallottam, sőt nézegettem is valamelyik webshop oldalán. De az még akkor volt amikor megvettem a Bostont. Esetleg tudsz boltot ajánlani, ahonnan lehet is ilyen kábelt rendelni?
Csak azt nem tudom pl, hogy milyen vastagságot érdemes azokból venni az említett szetthez? Vagy milyen elv szerint válasszak hangfal és sub kábelt? -
-
Mankó
veterán
-
Mankó
veterán
Segítség kellene!
Havernak beadta a PC-s 5.1 (Azona ?!) a kulcsot és helyette kellene neki filmre, PC-s cuccokra, zenére
valamifélerendszer max 100-120 ezerből. Ő első körben egy Logitech Z906-ot nézett, kis! rábeszéléssel már kacsintgat az erősítő + hangfalak megoldás felé is.
A szóba jöhető erősítők (újat akar kevés pénzből) 20-25 nm-es szobába (panel):Pioneer VSX-329 54.000
Denon AVR-X500 70.000
Harman/Kardon AVR-151 70.000Én hangfalnak egy használt JBL 178-at ajánlanék (ha még kap), aztán a későbbiekben meg majd kialakul.
Szóba jött még egy komplett (erősító + 5.1) Pioneer HTP-073 5.1 (90 ezerért) Házimozi rendszer is, de én ezt helyből elleneztem.
Ti mit, melyiket ajánljátok neki? Jöhet másféle ajánlat is!
Előre is köszi a válaszokat!
-
Mankó
veterán
válasz
Dagidög #113129 üzenetére
Lehet, hogy csak nekem szokatlan az a hőfok, az erősítőnek nem. Furcsa, de amíg gond nélkül működik, addig végül is nem gond.
A kalibrálásnál sajnos csak a második pozíció volt az ahol ülök, ettől függetlenül, a beállított értékeket kicsit módosítva teljesen más hangképet kaptam. Szerintem ez a helyes, s eddig valami torz hangképet hallgattam, s csodálkoztam néha, hogy miért nem hallom normálisan a bal hátsó hangfalat.
Valahogy úgy éreztem, hogy a rendszernek többet kell tudnia és újra kalibráltam, teszteltem. De megérte.Igaz, hogy most vannak furcsa eltérések, a két hátsó között ülve szimmetrikusan helyezkednek el tőlem a hangfalak, a beállítások és az erősítő szerint 1.8 és 2.4 a távolság, annak ellenére, hogy a valóságban csak 1.2-re vannak tőlem. Nagy valószínűséggel így korrigálja a szoba akusztikai egyenetlenségeit.
Most majd ezt kell megszoknom, de a jelenlegi jóval jobb, mint az eddigi.Norbi 72: Én a H755-ös Sony képét is szeretem a meglévő foltosodási hibájával egyetemben. Majd 3 év múlva, ha letelik a garancia, majd valami jobbat választunk. Addig hátha ki jön vagy elterjed valami elfogadható és megfizethető, de jobb képminőségű alternatíva.
-
Mankó
veterán
válasz
Gergőke88 #113117 üzenetére
Nagyon régen jártam erre, és pont a hsz-hoz csatlakozik a kérdésem.
Van egy Onkyo TX-NR609-es erősítőm és mostanában, - biztos a nagy melegtől -, tűz forró a teteje, de még rajta tudom tartani a kezem. Látom van a tetejére építve belülről egy 12-es venti, de még sosem láttam működni.
Kérdés, ennek nem automatikusan kellene bekapcsolnia? jól szellőző helyen van a masina, nincs vele semmi bajom, kitűnően működik, csak érdeklődök.Másik: az erősítő bekalibrálásakor kapott értékek mennyire mérvadóak? Kaptam furcsa értékeket szimmetrikus elhelyezkedésnél a két oldal eltérő erősség és távolság értékeket kapott. Igazítsák utána fül alapján, vagy ha a hangzásban nincs számottevő eltérés, akkor akár maradhatnak is a kapott értékek?
-
Mankó
veterán
Havernak keresek házi-mozi erősítőt zenére, mozira. Jelenleg 2 db 3 utas Pioneer álló hangfal megy rá, később lehet ki lesz egészítve 5.1-re. Rádió is fontos neki. Túl sokat nem tud, nem is akar rákölteni.
Itt a közelben találtam egy ilyen erősítőt Onkyo TX-DS494. Tűrhető 30 ezres áron.
Véleményeket kérnék róla, megéri e az árát, stb.
KösziSzerk.: Más ajánlatok is jöhetnek ilyen 30, max 40 ezres árban.
-
Mankó
veterán
válasz
Oldfighter #89561 üzenetére
-
Mankó
veterán
válasz
Norbi 72 #89554 üzenetére
Igen, ez az a rendszer. Sajnos én is lassan erre a megállapításra jutok, hogy jó ez az erősítő, a hangrendszer a szűk keresztmetszet. Na de milyenre lenne érdemes lecserélni a szettet, hogy minőségibb hangok jöjjenek belőle, de mégis szatelit dobozok maradjanak az elrendezés miatt?
Nem olyan rossz azért a helyzet, csak szeretnék rajta javítani.
Vagy egyszerűen békéljek meg a helyzettel, próbáljak az elhelyezéssel variálni, esetleg cserélgessem a kábeleket? -
Mankó
veterán
Srácok milyen erősítőre érné meg lecserélni az Onkyo TX-NR 609-emet, ami +50 ezer ft ráfordításból még kijönne. értsd max 120 k-ból. Felhasználási terület, 80 film (3d, full hd), 20 zene, hd hangok megléte is fontos.
Avagy ha finomabb hangot akarok elérni, akkor a meglévő Boston Acoustics 5.1-et cseréljem inkább, ne az erősítőt? Sajnos az elrendezésből, panel lakás, miatt ezek a polcsugárzós megoldások a kézen fekvőbbek.
Köszi az ötleteket! -
Mankó
veterán
válasz
#75912448 #89538 üzenetére
Még csak szemezgetek a témával, azt latolgatom mennyiből lenne meg és hogy milyenre lenne érdemes cserélni, illetve mindenképpen kell a pozitív visszajelzés, hogy érdemes e cserélni hang és kép minőség miatt a jelenlegi MedX600-at. Az hogy a NAS-t is kiváltaná, az csak hab a tortán.
-
Mankó
veterán
válasz
devil-k #89535 üzenetére
Erősítőre csatlakozna, ezért is érdekel a véleményetek, mivel itt sokan használnak HTPC-t.
Hangforrás javítása szempontjából érdekel a kérdés, illetve, hogy hdmi-n keresztül milyen konfig kell, hogy elvigye a HD hangokat és a 3D-t?
Kép és hang tekintetében számíthatnék e valamilyen javulásra? -
Mankó
veterán
Szerintetek van értelme kiváltani egy NAS-t (Zyxel 310) és egy médialejátszót (Medx600) egy HTPC-vel a jobb hangforrás elérése végett?
A konfig ez vagy hasonló lenne + 3 Tb WD Red, + esetleg még egy Xonar hangkártya.
Vagy felejtős, mert ebben az esetben helyből buknám a HD hangokat?
Az XMBC alkalmazást tudnám e használni okostelefonnal, azt használva távirányítónak? -
Mankó
veterán
válasz
dorika87 #88429 üzenetére
Csinálj egy képet a nappaliról ahova házimozit tennéd, mert így csak tapigatózunk!
Különbven én is hgasonló problémával küzdöttem még januárban, de végülis itt kötöttem ki. Olvasgattam és kérdeztem, ha valamit nem értettem.
Én is bögre szettel indítottam és panelban lakom (falltól falig szekrény, még a másik falra is ráér, 2.30 magas, 5.5 m széles + 2 m még a másik falon és egybefüggő), de nem bántam meg hogy erősítős + hangfalas megoldást választottam. Igaz én max 150et akartam rászánni és 200-ból jöttem ki, de sztem 100-ból is lehet összerakni jobb rendszert használtan, mint egy 80 ezres egybe rendszer.
Majd a guruk kisegítenek, érdemes rájuk hallgatni, a füleid hosszútávon meghálálják. Nekem a szomszédok is, mert a bögreszettemnél mindig zaklattak, hogy hangos, most meg semmi ilyen nincs, pedig azért rendesen van használva.)
Nekem se állványosak a hangfalak, hanem kicsi szatelitek falikonzolra és polcra rakva.
-
Mankó
veterán
Ha már kábel mizéria téma ide is ajánlhattok valamit: Onky Tx-Nr 609 + Boston Acoustics a2310 hts. Média lejátszó egy Mede8erx600 olcsó 1.4 Kácsa hdmi kábellel. Hangfal, sub és táp kábel ajánlatok kellenének. A kérdés, hogy max 25-30 ezer fttal bezárólag megéri e kábel cserében gondolkodnom, vagy nem igazán hallanék különbséget? Avagy mennyi az a minimális összeg, amit rá kellene fordítanom?
Most minősíthetetlen filléres vackokkal vannak bekötve, nem is fecsérelnék rá szót. -
Mankó
veterán
válasz
#09634560 #87863 üzenetére
Gondolkodtam én is egy subláda cserén, s lehet az általad linkelt nekem is megfelelne, amennyiben beilleszthető a Boston acoustics 5.1 szett, subládájának helyére. (Jó kis mondat lett.)
Hogy miért? A mostani helyén szerintem nem tudja kiszólni magát, avagy a mostani hallgató pozícióból csak tompítva hallom a hangját. Mivel a hangszóró lefele szól, csak ebbe a jelenlegi pozícióba tudtam tenni. Viszont ha lenne egy előre szóló típus, pl. amit te linkeltél, akkor azt betudnám szorítani a tv alatt lévő szekrény közé is. Azon a helyen ugye a lefele szóló sub meghalna mind hangban, mind rezonancia tekintetében, de az előre szóló mély jól szerepelhetne.Erről az elképzelésről mi a véleményetek?
-
Mankó
veterán
válasz
enricotoxic #87728 üzenetére
Nem mindenkinek van arra szüksége, és pénzben sem mindegy.
Nekem pl csak filmekre kell, arra töltök, arról streamelek. -
Mankó
veterán
Sikerult belonom a beallitasokat. 2 szuletett egy eq-s es egy eq nelkuli. Az eq-s film tobb efektet szolaltat meg, igy olyan dolgokat is hallok, amiket eddig nem.
Egy bajom van viszont, hogy az effektek sokkal hangosabban szolnak, mint a film tobbi resze. Ezt lehet, hogy a dinamic eq miatt van? Kar lenne elveszteni azt a hang reszletesseget, amit az eq nyujt, de igy sem az igazi, hogy akcio jelenetnel sok db-el nagyobbal szol az effekt. Mar-mar zavaroan hangosan.
Lehet ezen valami beallitassal valtoztatni, vagy inkabb felejtsem el a dinamic iq-t, ha zavar ez az effekt hangossag? -
Mankó
veterán
"főleg ha összevissza van EQ-zva"
Ennek a kifejtése engem is érdekelne. Én amikor EQ-val mértem, akkor csak a gyári alap beállításokkal használtam, Dinamic volume meg ilyenek nem voltak bekapcsolva. Így mozisabb a hang (filmre), EQ nélkül tisztább, részletesebb, de sokkal halkabb.
Audessey-t érdemes bekapcsolni, vagy jobb nélküle? -
Mankó
veterán
válasz
Oldfighter #87175 üzenetére
Mikrofonos meresnel 1.10re volt a mero mikrofon a faltol. Amikor meg az egyes hangfalak zajszintjet mertem es allitottam be, akkor meg a nezesi pozicioba raktam allvanyra a telefont.
Holnap meg merni fogok egy Audessey nelkul is, mert azzal pl dolbynal a dialogokra - 27es beallitast tesz. A szoveg halk, az effekt meg majdnem ordit. Hiaba van kikapcsolva az Audessey, meg a dinamikus featurok igy is allitgat. A sima hangfal beallitas meg nem, a decibeles beallitas meg ott se lesz gond most mar.Kulonben mi ertelme van 75 db-re allitani minden egyes hangfalat? Nalam ez a +12 db-es beallitas lenne, a subot meg hozza kell allitani. Viszont mar itt latok is 1 hatranyt: forrastol fuggoen szoktam allitgatni a mely mennyiseget, lehet ebben az esetben mar csak vissza venni tudnam, felfele mar nem lenne hova.
-
Mankó
veterán
Akarhanyszor mertem mindig mas eredmenyt adott. Felraktam a telefont egy dobozra hallgato pozicioba, ful masgassagba, igy mar mas eredmenyek jottek, de ezek legalabb nem valtoznak-
Bal front +2, center -1, jobb front +2, jobb hatso +1, bal hatso +2. Ezekkel a beallitasokkal mindig 59.x db-t mutatott a progi.Ebben a felallasban a beallitott tavolsagok adjak majd meg a kesleltetesi idot, terhatast? (Az eddigi beallitasoknal az elsok pluszba voltak, a hatsok minusz 4 vagy meg kisebb ertekekben. )
Akkor a mostani beallitas a tutibb a regebbihez kepest. Mar annyi fele beallitason vagyok tul, hogy szeretnek mar biztosra menni.Sanci38: melyik verziot erdemes hasznalni a telefonosat vagy a mikrofonos mereshez igazitani?
A mikrofon a bal elsot 59re lotte be, ahhoz igazitottam a tobbit is. Mit nyerhetek ha 75 db kozelire allitom a dobozokart? Esetleg kisebb hangeron is jobban fog szolni, stb?
Nalam a bal elso +12db-en (ennyi a max amit lehet folfele adni) tudta volna a 75 db-t. -
Mankó
veterán
válasz
Oldfighter #87166 üzenetére
Nagy lassan csak kepben leszek, hala nektek.
Ha ez a forum nincs szerintem mar falnak mentem volna.
-
Mankó
veterán
-
Mankó
veterán
Regger 2 verziot emlitett ott volt a 75 db. A level kalibrator alapjan beallithatom 75 db-re a dobozokat, de o utana azt irta, hogy a menuben talalok az egyes dobozokhoz tartozo jel szinteket is, s azokat is igazitsam egymashoz. Szoval ezt a jelszintet viszont nem talaltam, vagy csak egyszeruen nem tudom, hogy mire gondolt, hogyan jelzi az erosito menuje stb.
-
Mankó
veterán
De meg talaltam, csak ez nem az ahol 75dbig allithatnam az egyes hangfalakat. Itt csak az egyes csatornakat erosithetem le fel a tobbihez kepest. Viszont igaz, itt mar lehet meregetni a telefonnal a 2es verzio szerint.
A test mikrofonos verzionasl viszont a test hang korbe megyx a hangfalakon, nem lehet egyesevel varialgatni. -
Mankó
veterán
Vegig olvastam a kezelesi utmutatot, minden hova beneztem a menube, nincs benne ilyen. Viszont reset es firmware frissites utan pontosra megbecsulte a tavolsagokat es a db-es beallitasok is egesz jok lettek.
Akkor az Audessey-t jo otletnek tartod, most merek akkor azzal is egyet. Dinamikus eq, meg dinamikus hangero gondolom felejtos? -
Mankó
veterán
Frissitettem firmware-t az erositon es reseteltem a beallitasokat. Se a regiben, se az ujban nincs olyan beallitasi lehetoseg, hogy test hangot tudjak megszolaltatni barmelyik handszoron. Csak a mero mikrofonos megoldas van, de ugye ott meg mindjart Audesseyt allit.
Sajnos ebben a felallasban a dobozok 75 dbre allitasa vagy telefonnal es programmal mericskeles kiesik, ha csak nem tudtok olyan extra beallitasi lehetoseget, ami a menun keresztul nem, de mashogy elerheto.
Elso kanyarban marad ismet a mero mikrofonos beallitas. Eloszor csak a hangfalakat allitom, ha ugy nem ok akkor megy Audessey is (szoba akusztikai meres is melle). -
Mankó
veterán
válasz
xtremetuning #87057 üzenetére
Folyamatban van...
-
Mankó
veterán
válasz
Warter #87048 üzenetére
De túl sokat agyalok rajta, kicsit már be is fásultam.
Épp az a baj, hogy a fülemnek nem jó, de már annyit mértem, állítgattam, hogy már nem is tudom lassan, hogy hogyan is kellene jól szólnia. A mérő mikrofonos beállítás tuti, hogy nagyon fals eredményt ad, mert a távolságokat + - db értékeket nekem kell utána állítanom kézzel. Lehet hogy olyan EQ értékeket állít, amik ezt a rossz, zavaró hangélményt hozzák.
Haza megyek felteszek az erősítőre egy új firmware-t, kiresetelem, beállítgatom a hangfalakat, kanapét elfogadható mértékre és mérek egy újat és próbálok megbarátkozni a helyzettel.
Az ismerősi társaság amúgy botfülű, nekik a legtöbb állásban jó volt, ott is, ahol én már a fejemet fogtam. -
Mankó
veterán
válasz
#72042496 #87044 üzenetére
A baj az, hogy közelebb se tudok ülni, de már távolabb se tudom rakni a hangfalakat.
De így a hangkép se az igazi. A poén az, hogy az eredeti elrendezésnél (elsők fa virágtartón szinte a falon
szükség megoldás volt, hátsók fent a polcon) nem jöttek ki ezek a hibák, most meg már hogy közelít a helyeshez, csak kínlódok, mert van ami javult, de van amitől egyenesen a falra mászok.
Békéljek meg a helyzettel, vagy menjenek vissza a virágtartók? Egyik se tűnik jó megoldásnak. -
Mankó
veterán
válasz
hétalvó #87039 üzenetére
Nem a méréssel van a gond, hanem az hogy így még a közelébe se jutok a 45 foknak, nem hogy a 60-nak. A pozíciók adottak, a hangfalakat se lehet már nagyon tologatni, mert közbe szól az erkély ajtó a másikat meg szimmetriába kell állítani a az elsővel.
Néha már ott tartok, hogy kár volt megbolygatni, azt ami bevált (plusz furkálási nyomok, kiadott pénz, idő, munka stb.), na de a hangfalak se maradhattak végleg szinte a falon. Most meg szeretném kihozni a maximumot a lehetőségekhez képest, de nagyon nem egyszerű és a türelmem sem áll már a magaslatokon. Most jönnek ki azok a tervezési hibák, amiket a helytelen elhelyezésnél nem is láttam. -
Mankó
veterán
válasz
#72042496 #87036 üzenetére
jogos a felvetés a b oldallal kapcsolatban, de a kiszámolt értékek úgyis csak az a / c-t érintik. De még ha radiánba is számoltam, a kapott 19,5 * 2 is csak ~ 40 fok, az is messze van a 45 foktól.
Mit kellene kieszközölnöm a jelenlegi felállásban, hogy kb elfogadható legyen a végeredmény is? -
Mankó
veterán
Reggelről agyaltam a frontok közötti távolság megfelelő mértékéről, ugye 45 és 60 fok között kell lennie, de vagy nagyon reggel van, vagy valamit félre nézek.
A jelenleg felállás szerint a frontok 2 m vannak egymástól, a hallgatói pozíciótól a frontok 3 m-re vannak, a center 2.7 körül. Tehát akkor a=1, b=2,7, c=3 m. Sin alfa = a / c, alfa ebből ~34 fok. Ezt duplázva jön ki az az érték amire kíváncsi vagyok, tehát 68 fok.
Létezik, hogy ez ennyi mert Bbéci is azt mondta, hogy ne legyen nagyobb a két front távolsága, mint ahonnan hallgatom a cuccot, azaz inkább egyenlő szárú, mint egyenlő oldalú 3szög legyen. Ez meg van, de a kapott érték nem jó, vagy jó, de akkor az elmélet hibás, vagy a számítás, vagy nem tudom.Most akkor mi az igazság vagy mit néztem be, hova állítsam?
Túl sokat agyalok, ez már biztos. -
Mankó
veterán
Meg maradt, csak a 2 resz atalakult, ahova eredetileg ment volna a tv. Az alja kijott, atment a masik falra, egy kicsit kibovitettek az egyik oldalat, folotte van most a tv. A kozepet kivettuk, a tetejet szettoltuk annyira, hogy koze beferjen az agy - szemben a tv-vel. Megterveztem, hogy legyen es az egyik asztalos haver megcsinalta, hogy jol is nezzen ki. Amikor itt volt mar a tv, jobban lattam az osszkepet. Sok verziot kiprobaltunk, de vegulis ez lett a nyero, s jobb is lett a szoba elrendezese, meg a ter is nagyobb lett kisse. Persze ezt elore nem lehetett latni.
Neha azert banom meg, hogy nem plazma lett, de a tenyleges tvzesi szokasaink az lcd mellett szoltak. Sajnos. Lehet segitene egy kicsit az osszkepen, ha bekalibraltatnam Janossal, bar nem hiszem, hogy a felhosodesen az barmit is javitana. Szerinted erdemes, mert a szinekkel pl. nincs bajom? -
Mankó
veterán
A 2 front kozotti tavolsag durvan 2m, a center pedig 2.7-re van a hallgatotol, szoval akkor ez az egyenlo szaru 3szog megfelel mar az elrendezesnek.
Meg egy kerdes: nagyon gaz lenne, ha a subot (lefele iranyulo hangszoro es szubcso) a center es tv ala, a ket szekreny resz koze raknam? Max 20 cm tavolsagokat tudnek hagyni az egyes oldalakon, elore pedig max fel m lenne a tavolsag. Vagy hagyjam a jelenlegi helyen az ajto mellett, a tv-tol levo jobb oldali falon? -
Mankó
veterán
válasz
Warter #87026 üzenetére
Ha a frontokra gondolsz ez a mostani a legszelsobb pozicio, ettol mar csak beljebb van. Ebben a helyzetben reszletesebb a hang, a forumtagok tanacsara forditottam szelesebbre, hogy nagyobb legyen a "szinpad". De akkor mar feljebb semmikeppen ne rakjam ugye? Lejjebb mar nem is tudom, mert pl jobb oldalon ott az erosito.
-
Mankó
veterán
-
Mankó
veterán
válasz
Oldfighter #87016 üzenetére
Mereskor 3 pozicioba kell rakni a mikrofont. A kozepso ugye adott, az lesz az elso, de hova rakjam a masik 2 esetben?
-
Mankó
veterán
válasz
Oldfighter #87008 üzenetére
Volt már elől, hátul, a frontok közelebb húzva, széjjelebb rakva - de mindenhol érzem látom. Amikor a frontok feljebb voltak, akkor is láttam. Sanszos a valamilyen visszhang megléte. A hátsók nem kavarhatnak be?
Az előző felállásban a felső sarok polcon voltak és majdnem előre néztek.
Remélem a holnapi mérés, firmware frissítés megoldja ezt a problémámat, mert már tényleg nem tudom mire vélni a helyzetet.Különben a frontok jelenlegi elhelyezése már jónak mondható? Most még mozdíthatom kicsit feljebb ha javallott.
Esetleg a center tetején lévő media lejátszó is bekavarhat? Eddig nem volt ilyen baja, csak mióta falikonzolt és lábat kaptak a hangszórók.
-
-
Mankó
veterán
válasz
Oldfighter #86992 üzenetére
A jelenlegi helyzet:
Az eredeti helyzet is ilyen volt, csak a center alatt nem volt láb, meg a frontok kicsit feljebb és beljebb voltak a tv-hez 1-1 fa virágtartó valamin.
Volt mérés a változtatás előtt is, után is de elég fals eredmények születtek. A hátsók nagyon közel vannak az ülő helyzethez és a mikrofon így fél m-en belül volt a faltól. Ettől függetlenül sok minden közre játszik abban, hogy a mérés nem lett jó. Holnap firmware-t frissítek és mérek még egyet, a mikrofont beteszem a kanapé közepére, min 1 m-re a faltól és max majd hozzáállítom a hátsókat, hogy az is megfelelő legyen.
Különben jut eszembe a center egy 40 cm magas szekrény tetején áll, s most tettem alá tartó lábakat is. A tv távolsága a centertől és minden más látszik úgyis a képen.kapi12: ezt gyorsan el kell adni, hangfalastól mindenestől, ha nagyon kicsi a keret akkor venni egy olyat amin van optikai kimenet és hdmi-vel csatlakozik a tv-hez. Ha egy kicsit több a cash, akkor erősítő és hangfalak.
-
Mankó
veterán
válasz
Oldfighter #86988 üzenetére
Probalom megfogalmazni a jelenseget. A beszed mintha nem a helyen szolna a tvhez kepest. Lehet csak en vagyok tulontul is szorszal hasogato. Tvnel a hang kozeprol jon, pedig alul vannak a hangszoroi, filmnel meg alulrol szol. Lehet ezt erzekelem olyannak, mintha el lenne csuszva a normalistol. Ez igy helyes, nalad is igy van?
Kapi12: xbox 360 tvre hdmi-vel, tv-t az lg-vel optikain osszekotni.
-
Mankó
veterán
Létezik az, hogy azzal hogy elvettem a hangfalakat a faltól és a center alá is raktam kis lábacskákat, ennyit változott a hang? Sokkal részletesebb lett igaz, de kicsit olyan érzésem is van, mintha alámondásosak lennének a filmek, legyen az szinkron vagy eredeti hang. Vagy csak ennyit javult a hangzás, s bennem vannak rosszul bevésődve a dolgok?
Tudtok vmit tanácsolni ez ellen? -
Mankó
veterán
válasz
pFEFErohni #86929 üzenetére
Avx-en is nezted? Ott is szoktak jo cuccok, olcson megfordulni.
-
Mankó
veterán
válasz
velizare #86818 üzenetére
TV alatti fiók és annak kerete ki, tv-t talp nélkül felfogatni a szekrény hátlapjára, pl. egy fali konzolra (hogy azért ne legyen olyan mélyen). Mellé, a szekrény belső hát lapjára mehetnek a bögre frontjai, a tv elé pedig menne a center.
Ha a tv melletti gépet nem tudod máshova elrakni, akkor a fenti polcon lévő kicsi gépet a valamelyik sarkához tenném, a nagy pc-t pedig fektetve fel a polcra. HDD dok meg mehetne a másik oldalra a tv-hez, ha hely hiány lépne fel a polcon.
A sub helye mérettől és a szólás irányától függ. Ha előre szól és kicsi, akkor valamelyik üveges vitrin alatti alsó helyre is mehet. Ha alulra vagy oldalra szól, akkor valahova a fényképező személytől jobbra, vagy a hátsókkal egy falra, sarokba esetleg. -
Mankó
veterán
válasz
hétalvó #86797 üzenetére
Kár,. hogy nincs tetszik gomb. +1
regger: oda még nem jutottam el. Most itt tartok: front +2, center +1, surround -4 vagy -5, sub -6.Próbálom úgy belőni, hogy kb. egyszerre halljam az összes hangfal hangját a hallgató pozícióban, de egyik hangja se legyen zavaró.
Dinamikus hangerővel érdemes szórakozni? -
Mankó
veterán
válasz
n3m3r3 #86794 üzenetére
Ezen már én is agyaltam, de szerintem nálam több tényező (akusztika, elrendezés, falak közel vannak stb.) közösen adja ki ezt a rossz mérési eredményt. Bár egy próbát megérhet.
Már azon is gondolkodtam, hogy abból fakad nálam a rossz hangzás, hogy a hangfalak a tartón ki vannak hajlítva, így közelebb vannak a falhoz, de távolabb egymástól - nagyobb a színpad ahogy itt mondtátok.
Úgy érzem sokat fogok még ezen rúgózni, míg elfogadható szintre állítom őket. Bezzeg, amikor egy sima fa virágtartón voltak majdnem a falon, akkor meg nem volt semmi bajom a hangzásukkal. -
Mankó
veterán
Frontok esetében melyik verzió ajánlottabb nagyobb távolság a hangfalak között, de közelebb a falhoz, vagy távolabb a faltól és közelebb egymáshoz? Szatelit hangfalakrók van szó természetesen és más verzió nem jön szóba.
-
Mankó
veterán
válasz
Oldfighter #86713 üzenetére
Sajnos a kanapé a falon van és tényleg közel volt a mérő a falhoz, kevesebb volt mint fél m. Mivel ez a felállás adott, gondolom a mérős megoldás helyből felejtős.
Regger: az elrendezés és akusztika nagyon gáz, de sajnos ilyenek az adottságok.
Az ülő pozíciótól a következő távolságokra vannak a hangszórók: hátsók a falon lévő kanapétól kb 30 fokban, a hallgatótól 1 m-re, a frontok 3 m-re, a center 2.70-re, a sub jobbra az egész síktól 2.7-3 m között (fotel mellett, ami ráadásul a sub és a hallgató között van).
Szóval a közös hangerőre hozás nem jó, max ha valahogy az ülő pozícióhoz igazítom ezt a 75 db-es dolgot. Mindjárt utána nézek ennek a proginak, mert így elsőre nagyon kínai. -
Mankó
veterán
Hát az akusztikával tényleg vannak bajok. A mikrofont a kanapé fejrészén rakosgattam, 2 sarokba és középre, ahol a fejünk szokott lenni, fülmagasságban.
A távolságok beállításánál maradok akkor a kimért ertékeknél.
A szatelitek kaptak most 100 hz-et, a közép 80at. Subládán koppra tekerve, erősítőn 120 hz-re állítva. Így jó lesz? -
Mankó
veterán
válasz
Norbi 72 #86687 üzenetére
3 napja kérdeztem, hogy az erősítő 90-en vág, mire állítsam a subon a vágást. Akkor azt a választ kaptam, hogy 120-ra. Ezzel a beállítással mi legyen?
Most hogy gondolkodtam az elhelyezéseken, lehet nem is olyan nagy hülyeség az, hogy az erősítő más távolságokra állította be a hangfalakat, mivel hely hiány miatt (panel) oldalra került a sub láda.
Megyek tesztelgetek, aztán majd jelentkezek egy véleménnyel.
Persze ha másnak van más ötlete a beállításhoz, ne fojtsa magába! -
Mankó
veterán
Összeállítottam az otthoni rendszert a fórum tagok megállapításai alapján (polcsugárzókat fali konzolra raktam), de még mindig nem az igazi, így elkezdtem szórakozni az erősítő beállításaival.
Megpróbáltam kalibrálni is az erősítőhöz adott mikrofonnal. Az egyik dolog, ami zavart a kapott értékekben, hogy a hangfalak távolságát furcsán becsülte meg. Pl. a bal oldali surroundot 2.7 m-re, a jobb oldalit 0.9 m-re állította és hasonlók. Érdemes megtartani ezeket a beállításokat vagy inkább a hallgató pozíciójától számítva állítgassam be az egyes hangfalak távolságát? (Én most az utóbbit használom, de elég furcsa néha a hangzás)
Másik, hogy lehet a frekvencia vágásokat kellene a megfelelő értékre beállítani.
Gyárilag a satelitek 80 hz-25 khz-ig szólnak, a közép 65 Hz-25 khz-ig, a sub 35 Hz-150 Hz-ig szól (a frekvencia vágás a sub dobozán 40-180 Hz között állítható.
Kalibrálás után az erősítő Front 90, Center 70, Surround 70, Sub 90 Hz-es freki vágásokat javasolt, a sub-ot hátul 120 Hz-re állítottam, hangerő 60%-on kb.
Az erősítő egy Onkyo TX-NR 609. A hangfal rendszer Boston Acuoustic 5.1 A2310 HTS.
Szerk.: A szoba mérete: 4 m * 5,5 m.Szükségem lenne a hozzáértésetekre, segítségetekre, hogy mit mire lenne érdemes állítani, mert érzésem szerint ettől jobban is tud szólni cucc! Bár az is lehet, hogy az eddigi beállítások voltak ütősebbek, vagy csak az a furcsa, hogy máshogy szól és szokni kell.
-
Mankó
veterán
Felrakosgattam helyukre a hangfalakat, megint elojott bennem a kerdes, hogy a melyladanak a frekivagasat mire allitsam? 180-40hz kozott lehet allitani, 250w-os a hangfal, altalaban 50esen hallgatom a rendszert. Persze hanganyag minosegetol is fugg. Az erosito most 90 hzen vag. Mire allitsam a sub-ot, hany hz-re?
Koszi -
Mankó
veterán
válasz
balbekk12 #85997 üzenetére
Használtban is lehet gondolkodni. Én sem engedhetem meg, hogy 3-4 száz ezres kategóriában gondolkodjak, így én 2x-re raktam össze a rendszert. 60-ért vettem egy Onkyo NR-609-et, majd megtetszett egy Boston 5.1 rendszer, amit 135-re tudtam lealkudni. (Igaz eladtam minden olyan dolgot otthonról, ami nélkülözhető volt, hogy megtudjam venni)
De így elmondhatom, hogy a lehetőségekhez mérten egy tűrhető rendszerem lett. Persze előtte mindenről kikértem itt a véleményt, amiért utólag is
mindenkinek a segítséget.
Szóval fel a fejjel, használtba is lehet kifogni jó cuccokat viszonylag olcsón! -
Mankó
veterán
válasz
Dorian #85987 üzenetére
A kanapé előre húzása a hangfal elrendezés tekintetében jó lenne, de a szoba összhangját rontaná, sajnos adott körülményekhez kell igazodni. 2 verzió lehetséges:
1. a polc alá tenni beforgatva a mostani verzióval megegyezően vagy
2. a polc fölé a sarokból lefele és a hallgató felé döntve. Ebben az esetben a fölső polc funkciója megszűnne. Kivenni nem tudom, mert merevítőként szolgál. Nagyon szűkösek a lehetőségek, ezért is vagyok gondban. -
Mankó
veterán
-
Mankó
veterán
válasz
adodaniel #85974 üzenetére
Kezdetben én is féltem, hogy majd lefejelem a polcot, de szerencsére nincs veszély.
Szerintem akkor maradni fog a polc alatti megoldás. Még egy kérdés, jó a beforgatós verzió, mint a képen, vagy próbáljam meg a polc alatti sarkot megcélozni és kicsit lefele a hallgató pozíciója felé dönteni a dobozokat? Persze a fali konzolnak is vannak határai, teljesen a sarokba se tudom tenni, mert a tartó fém eltartja a faltól min 15 cm-re. Vagy ez is inkább próba kérdése, és az a néhány cm már igazán nem számít?Szerk. Most, hogy nézem a képet, még egy olyan verzió is szóba jöhet, hogy fel a polc fölé konzolra, bedőtve középre a hallgató felé, de mindenképpen marad a próba és az majd többet mond.
-
Mankó
veterán
válasz
Dorian #85965 üzenetére
A polcon volt eddig, csak jött ez a fali konzol mizériám és belevágtam. A polcon kicsit tényleg magasnak éreztem a hangokat, de aztán meg is szoktam. Kicsit furcsa volt néha , hogy a hátsó hangok inkább fölülről jöttek.
Csak azért gondoltam hogy vissza a polcra, mert beleivódott az agyamba ez a 60-90 cm, de gondolom ezt a padlótól kell mérni és nem a hallgató fülétől-fejétől. Már megint rossz úton járok, én a fejtől mértem a távolságot? -
Mankó
veterán
A tegnapi beszélgetéseinkkel kapcsolatban: Arra a meglátásra jutottam, hogy a frontokat lejjebb és kicsit széjjelebb teszem, a hátsókkal viszont még mindig gondban vagyok. Véleményeket kérnék mi lenne a jobb megoldás! Pozitívum, negatívum is jöhet.
1. A sorrundokat tegyem a polc alá, konzolra;
2. Vagy tegyem fel a fenti polcra beforgatva és a hangfalak alá tegyek tartó lábacskákat.Tudom meghallgatás útján tájékozódjak, de kellenek az ész érvek is. Nem fúrogatnék feleslegesen, ha a másik megoldás is hasonló vagy jobb hangzást nyújtana.
Ha a polc alatti megoldást választom, akkor 50-55 cm magasságban lesz (a fülemhez képest) a dobozok teteje, ha a polcra teszem, akkor 70-80 cm-re. Ti melyik megoldást látjátok életszerűbbnek, jobbnak? Köszi -
Mankó
veterán
válasz
adodaniel #85941 üzenetére
Tavolabb meg kicsit lehet az elsoket, de azt szoktak mondani, hogy a hatsok legyenek inkabb tavolabb egymastol, mint a frontok. De ugye a hatso fal adott, ott max nagasabbra tudom tenni, de itt ki is fujt a lehetosegek tarhaza. Lehet tenyleg pakokgatni kell a hangfalakat elso kanyarban es megnezni hol szolnak egyutt a legjobban. Viszont ebben a kis terben nem biztos, hogy kifogja adni a kulonbseget. Masreszt az erosito beallitasai is bekavarnak, marad a forum es a tagok tapasztalatai. Elobb is gondolhattam volna ra es nem kellene ujra furnom., de mar tobbszor nem akarok.
-
Mankó
veterán
válasz
dgyuri0123 #85915 üzenetére
Hát akkor nem tudom mi a bibi, mert mondhatni, hogy minden 25 fps-es film ugyanúgy akad.
Valószínűleg akkor a lejátszónál kell szétnézni.Valakinek van ötlete mit kellene át állítani? -
Mankó
veterán
válasz
Dorian #85923 üzenetére
A 30 cm az a fülem és a hangfal belső oldala közötti távolság merőlegesen. Ha feljebb teszem a hátsókat, akkor a hangfalak 90 cm-re lesznek a fejemtől, amennyiben középen ülök.
Ha már így is úgy is fúrni kell megint, akkor a tv melletti hangfalakat csak lejjebb tegyem, vagy mehet közelebb is a tv-hez? A hátsó hangfalak esetén pedig a hangfalak szöge maradjon a mostani vagy tegyem a szekrény és a fal közé esetleg 45 fokban? Illetve lefele nem feltétlenül tudom majd dönteni, nem tudom ennek van e valamiféle jelentőség? De végül is megoldható, csak a tartót kell jól elhelyezni.
Ha ezeket meglépem, akkor a lehetőségekhez képest már jobb hangképet fogok kapni? -
Mankó
veterán
-
Mankó
veterán
válasz
adodaniel #85913 üzenetére
A hatsok folott szekreny van, alatta egy polc, arrol jottek le a hangfalak. A polcra nem tehetem vissza. Fulmavassagtol a hangfal teteje 40 cmre van, es fultol 30 cm tavolsagra. Ettol tavolabb mar nem is lesz, max 5 cm.
Magassagban max 15 cm-t lehetne meg hozni rajta, de akkor meg elszolna a fejunk felett. Vagy vissza a polcra, de akkor meg a polc fogja le. Ilyenkor mi a teendo? -
-
Mankó
veterán
Mkv-knál én is szoktam látni hasonlót, főleg a letöltött filmeknél. Egy ideig nem tudtam rájönni mi az, mert a film minősége rendben van, csak ezek az akadások. Aztán rájöttem, hogy azok 25 fps-ben vannak rögzítve. A média lejátszóm a 24-et és a 23.978 (?) -ot szereti (Mede8er x600). Nekem most már arra is figyelni kell; hogy ne 25 fps-es legyen!
KnockOut87: 25 fps-es filmnél is megnézhetnéd!
-
Mankó
veterán
Van egy 55 colos tv-m a falra szerelve és a Boston aquistic a2310es hangfalaim csak most kaptak fali konzolt (vogels vlb200).
A center a tv alá került kb 10 cm-re, a két front a tv két oldalára, a hátsók a lehetőség szerint oldalra és kicsit hátra. A kérdésem, problémám, kétségem azzal kapcsolatos, hogy a frontok a tv oldalának a felétől leheletnyivel feljebb kerültek. Kicsit megdöntve a hallgatói pozíció felé. A kérdésem az, hogy nem kerültek e magasra a frontok, érdemes lenne lejjebb rakni őket? Ha kell teszek fel képet is, hogy jobban lássátok a helyzetet.
A válaszokat előre is köszi. -
Mankó
veterán
Helló mindenki!
Rég jártam erre. Most ért meg az idő, hogy normális fali-konzolokra tegyem a Boston 5.1 hangfal szettem. Akkoriban ajánlottatok nekem egy tuti darabot, de mára már elfelejtettem a nevét. Valami 20 ezer per db környékén árulták.Megköszönném ha valaki megtudná mondani melyik is volt az, esetleg ha olcsóbbat is tudtok az még jobb lenne.
Mindenképpen olyan kell, hogy a hangfalak hátsó szubcsövét ne takarja el.
Köszi -
Mankó
veterán
Onkyo 608-as vagy 609-es tulajt keresek, aki el tudja mondani, hogy hol van az a beállítás, hogy az erősítő kikapcsoláskor Standby módba lépjen, ne pedig csak egyszerűen kikapcsoljon.
Én már mindenhol kerestem, de a setupban ilyen nincs, Az Auto Standby funkcióval is csak kikapcsol. Biztos van, csak valami, valahol el van állítva. -
Mankó
veterán
No új fejlemények az "Xbox alatt nincs mély" problémához.
Ugye 2 eszköz van az erősítőre kötve, egy Med600x3d és az xbox 360. Egy kácsa féle high speed hdmi kábellel és a média lejátszóhoz adott hdmi kábellel.
Tegnap sokadik tanácsra, ráadtam még hangerőt a sub-ra 50-ről kb. 66-ra. A kábeleket megcseréltem, és újra kalibráltattam a rendszert... és nem hittem a fülemnek.
Olyan dinamika jött elő a filmek alatt, hogy libabőrös lett a hátam. Xbox alatt is van már mély, de játékja válogatja, hogy mennyi. Viszont ha a subnak adok +6 db-t akkor már minden alatt van kellő mély, nem úgy mint a múltkori +12 db-eles beállítással, akkor is csak a center szólt.
Úgy néz ki a kábel volt a ludas. Na de ki hitte volna, hogy 2 high speed kábel esetén a box kevesebb mély hangot ad le a média lejátszó gyári kábelével, mint a kácsáéval, s hogy a média lejátszó a kácsa kábellel kevesebb dinamikát sugároz.
A mostani vágások Front, Sorrund 80 Hz, Center 70 Hz, LFE 120 Hz. Vagy ennyire jó a Boston hangfala, vagy jól sikerült kialakítani az akusztikát, vagy nekem van nagyon bot fülem.Lehet, hogy minden beállítás összessége adta ezt a hátborzongatóan jó hangélményt, de a kábel dolog tuti benne volt.
Köszi utólag is mindenki segítségét.
A beállításokat felírtam, már csak a finom hangolás marad hátra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Milyen egeret válasszak?
- Path of Exile (ARPG)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Építő/felújító topik
- Okos Otthon / Smart Home
- iPhone-t használók OFF topikja
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Tesla topik
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest