Hirdetés
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz carpediem007 #88598 üzenetére
Arra megfelelő
-
törölt tag
válasz xtremetuning #88442 üzenetére
Legyen 10 és akkor meglesz a kívánt 1000 Watt is.
-
törölt tag
válasz dorika87 #88385 üzenetére
Én panelba minimum enricotoxin által ajánlott denon 3312-öt venném.. Nem vicc: ezek már halkan is élvezhető zenét adnak,nincs gond a dnla is megy, se szomszédok nem abajognak... még ha kis hangfalakat raksz is, de ne Bose-t!!! Jobban ajánlom a boston acoustic vagy a Dali fazon hangfalait.. Bár ezek nem jönnek ki 100 ezerből.
Nem linkeltél igy véleményt se tudok irni..
eastone1: mintha irtam volna hogy mást is nézhetsz.. valamint a B&w uj ára nem 80 ezer volrt szerintem. És nem Denon x1000 való mellé hanem a 3312 vagy Marantz 6005, oda már frtontnak elkelhet a 10 ezres kábel.. És próbára vigyél haza többet, ami nem kel visszaviszed.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz dorika87 #88328 üzenetére
Netdepo. Streamaudio Audiomekka .
Ha már választasz ne a csillió watt meg ilyenek legyenek szempontok haem olyant keress ami tud DNLA-t (megosztás, igy ha van megfelelő routeretek akkor nek kell dugdosni a HDD-t,. hanem lejátsza hálozatról) és minimum egy optikai bemenete legyen és/vagy ARC hogy tévét tudjatok rádugni. -
törölt tag
válasz Tomi13 #88179 üzenetére
120 ra állítsd de ha van a subon lfe akkor oda dugd be és kiesnek a sub potméterei. Az erősítőn mindent 80 ra és a phase t pedig a távolság függvényében kell állítani. Lehet használni és lehet javulni fog.
Egy tipp:tedd a subot a hallgatói pozícióba és ott kapcsold be az erősítőn a tesztjelet utána négykézláb járd körbe a szobát és ahol a legjobban/legjobbnak hallod tegyél oda egy kelet mivel több jel lesz ezek közül válaszd ki a megfelelőt. -
törölt tag
válasz Dagidög #88002 üzenetére
Sub nyugodtan eltérhet, én maradnék a polk mellett bár az általad jelzett subot nem hallottam még.
Nagyon helyes elgondolás a hallgatás, bár mindenki ezt tenné Streamaudio, netdepo, audiomekka, hififutár, audiophile szalon.. ezek mind alkalmasak meghallgatásra, be kell jelentkezni. vinnni kell CD lemezeket olyant amit kedvelsz és ismersz de kivánságra ök is biztositanak tesztanyagot sajátjukból. Kérheted hogy előmelegitsék és hogy mit mivel szerentél hallgatni. Erősitő-fronthangfal legyen a meghallgatott subot pedig bekötött 5.0 mellé ajánlom bekötni. Először sok tipus nyers (főleg Polk,castle, Mission) de idővel bejáratással finomodik a hangjuk.. Bár az első órai Denon 2100-ba beleszerettem.. valamint a quadralt szinte készen kapod, azt hallasz majd amit so óra után..[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz dgyuri0123 #87997 üzenetére
Arcam 400 viszont jól sikerült darab,tehetném már holnap mennék érte.. Azért kell kipróbálni, megnézni.. és legalábbb fél-egy órát tölteni a társaságában.. ha tudod vidd a frontjaid/monitorjaid hogy képet kapj..
-
törölt tag
válasz bajnokpityu #87914 üzenetére
Sínt hol lehet kapni?
Devil-k: még próbálok, keresgélés fázisában vagyok. Banki válaszra várok, hallhatózok ha lehetőség van, de vannak elképzeléseim denon pio onkyo, polk Mission paradigm castle. -
törölt tag
Én is..
Azért nézd meg a kéréseket, felének kell a 4k pedig se elérhető árú megjelenitő, se forrás rá...
Viszont mindenki a jövőre tervez, ez nem laptop hogy 2-3 évente cseréljék,5-6 évre vagy még többre lehet számolni..
Új készülékekben hamarosan elérhetővé válik és sztem a jövő évi modellek a belépők kivételével mindegyik tartalmani fogja. Ilyen volt anno a HD. -
törölt tag
válasz MarDani #87884 üzenetére
Vagy Denon 2100 szerintem jobb elődjénél..és Marantz 500x feletti modellek is megérik árukat, részletgazdagabbak a denonnál...
Mission jobb hangfalait is meghallgathatod, részletgazdag előadásmóduak denonnal, erősebb modellek basszusban is jók.
Vagy Castle Knight 5 vagy jobb.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz MarDani #87884 üzenetére
Denon mellé JBL-t nem ajánlanám, lebeszéllek róla bár részletes és basszusban is erős de nem denon hanem Pioneer és Onkyo mellé való,
Szerintem a Boston nem lesz részleteszebb a quadralnálde szerintem hallgasd meg a Quadral következő lépcsőjét vagy pedig Monitor Audio felé nézelődj. Inkjáb ved meg részletekben (én is azt teszem egy fórumtárs néz erősitőt nekem kintről) és vegyél állót először majd pótold ki folyamatosan.
Nézegesd a használtpiacot mert sokan áttérnének Dolby Atmosra és szabadulnak majd az erősitőiktőkl és ezek között biztosan lesznek olcsón job darabok is. valamint a denon ezres árában kifoghatő pl denon 2312 ami nagységrenddel jobb előadásmóddal rendelkezik. -
törölt tag
válasz mettek #87877 üzenetére
Hogy pontosak legyünk, kb 3-at azaz 3 kW-nál többet csak 250V feleett tol át..Sokkal többet számit a vastagságnál a tisztaság, ajlagos vezetőképesség, szigetelés/lakkozás minősége, szennyezés és az oxidáció jelenléte.. itt nem a teljesitmény hanem az x-edik felharmonikus minél tisztább,élethűbb átvitelének képessége számít.
-
törölt tag
válasz Dagidög #87855 üzenetére
Ez mélynyomónak?? Mindenkinél bevált, árában best buy,ne is keres mást bár kérdéses mekkora a szoba de 20 nm. környékén ideális Be kel járatni, de utána sztem elnyeri a tetszésed.. és 310-ből mindennel megvan.
-
törölt tag
válasz #98221312 #87808 üzenetére
Azért megkérdezem, melyikért adsz szivesebben ki pénzt: új tévéállványra vagy javiuttatásra?
Iróniát félretéve azért elég sokat kibirnak de nem érdemes ezzel játszani.. ha egy polcot kiveszel fölüle akár ugy hogy lejeb helyezed az is segit, max ami helyette volt máshová rakod.
Egy kérdést engedj meg: és milyen video/hdmi beállitással hazsnálod?
értem, igy langyos is marad mert elég kicsi táp van benne emlékeim szerint és nyitott D osztályó emlékeim szerint (egy végfok IC van benne) gy nem lesz vészes..
Porosodás:nem lesz baja, fel van rá készitve kivéve ha sivatagi szélviharban 50 fokban használod[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz enricotoxic #87551 üzenetére
igen vanak tulárazott, akciós termékek és el lehet/kell térni adot esetekben.. Talán nem ismered az átlagolod kifejezést.. tehát van ami bizony eltér, de a nagy átlag ezt hoza ki bár manapság elégé emelkedik az erősitők ára igy csökken ez az arány..
-
törölt tag
válasz enricotoxic #87541 üzenetére
Én erre azt irom: hasonlitgass ösze erősitőt és hangfalszetteket, és nézd meg milen arányban kjapsz jó hang/alacsony ár halmazt és ha öszeveted, átlagolod viszatérhetünk rá.
-
törölt tag
válasz cintula187 #87442 üzenetére
Dehogyis!
Azért kell egyformának lennie hogy azonos hang esetén mindegyik azonos fázisban mozogjon pl kifelé induljon el a membrán, különben nem alakul ki térhangzás sőt elnyelődések jönnek létre. Semmiféle fizikai károsodással nem jár. -
törölt tag
válasz Hobbbyt #87245 üzenetére
Nos én picit megpróbálok bár az én agyam jóval egyszerűbb a tiédnél többek között járatlan vagyok az informatikában. Tehát egyrészt nincs abszolút tiszta anyag így réz sem. Ahhoz hogy a jel maradéktalanul átmenjen ahhoz szupravezetőnek kellene lennie. Jó már vannak hírek a szobahőmérsékletű szupravezetőről de 1 méter belőle még Rotchildnak is fejfájást okozna. A másik az hogy az elektront mindenki részecskéknek hiszi holott duális anyag ezt már Heisenberg és Schrödinger is megmondta. Ez digitális jelnél is igaz bár 0 és 1 szaladgál valójában analóg négyszögjel. Hallottál a pillangó effektusról? Nos itt is megvalósul. De nem bit hiba vagy mélyebb feketék lesz a tünete hanem pl elmosódott kép/hang. Valamint még erről annyit hogy az agyunk nem oszcilloszkóp hanem érzékszerv melynek pszichológiai jellemzői is vannak és képes érzékelni az x-edik felharmonikust is az oszcilloszkóppal ellentétben és érzetet is kelt.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz Oldfighter #87166 üzenetére
Még ha nagyobbak a távolságok még 10 dB is előfordulhat.
-
törölt tag
Láttam és állítottam be mindkét típusú készüléket Samuval még ki lennék békülve de lg nagyméretű kilőve, projektor meg nem jönne ki 300 alatt, pláne C tunerrel. És pont azért kell jobb minőség mert úgyis közelebb ülök. De ha valaki talál jó 5.0 szettet megköszönöm ha belinkeli.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Tudom hogy újonnan polk de használtat nem tudok keresni telefonról. Semmi gond de ha sokat kötözködtök onkyo egydobozos lesz belőle. Ja ha mond valaki jó képességű tévét ami nem 3D-s az szóljon és ne csak nekem.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Lehet sikerül kis összeget szedni. Olyan 400 ezerig szerintetek melyik a legjobb hangfalszett vétel? Új és használt egyaránt jöhet. Nem, nem vagyok Alzheimeres csak nem érek rá használtakat nézni és újakat se néztem gyakran. Erősítő majd elválik.
-
törölt tag
-
-
törölt tag
válasz Kroland25 #87002 üzenetére
Természetesen denonra egy szavazat..
Kapi12: lemezt beraksz és ennyi: erre szánták.... itt dizájn van, kis helyen elfér és ennyi, értelmet ne keres se jó hangot, se teljesitményt.. Némelyikkel elérhető hogy ha scartal van bekötve VA vagy kompozit mdon, a tévé gombbal az analüg adások hangja bejön.. nekem pár éve nincs házimozim, lemezprörgető de még rádió se, mégsem vetemedem ilyen megvételére pedig ingyen is kináltak,sonyt optikai bmenettel, minimum onkyo egydobozos...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz bajnokpityu #86405 üzenetére
Szerintem meg nem neked irtam.. nem rád értetem.. csak hogy három embernek lehet igaza... lehet másnak is..
-
törölt tag
válasz dgyuri0123 #86384 üzenetére
Az utolsó 2 mondatokat remélem nem rám értetted. Én is volt hogy mást tapasztaltam le is torkolltak párszor volt hogy nem volt igazam de nem sértődtem meg.
Audysseyt meg általában egyszer vagy kétszer kell használni. Nem felesleges és nem haszontalan.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz xxlongikaxx #86199 üzenetére
válaszd a 4505-öst mert az aktiv subbal rendelkezik.teljesitményre is jobb ami a hangzásra is jó hatással van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest