Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Egy rövid ideig még féláron tudsz hirdetni, előfizetni!
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamoo
nagyúr
válasz
fehér_ember #163992 üzenetére
Mondom, úgy keversz mintent ahogy akarsz. Rá lehet tenni az LFE-t a frontokra EQ APO-ban ha ez a kérdés.
(#163991) Dorian : Lefelé én nem tudom hogy van-e az a határ ami "káros", fölfelé +6dB fölé nem szokás menni ha jól rémlik. Fázis témáról írt VoidXs korábban, én ehhez a részhez már nem értek ilyen szinten. A mérésedet ha kimented Cavernből wav-ként az exportnál, utána az ugyanoda visszanyitható. De majd ha lesz idő REW-re, akkor abból sokminden látszik, lehet ellenőrizni az EQ eredményét. Én is azzal töltöttem el sok időt, ott nézegettem különböző beállítások eredményeit.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
fehér_ember #163989 üzenetére
EQ APO-ban bármit bárhová keverhetsz. Ha pl. két szubod van meg tudod csinálni azt, hogy egy nem használt surround back csatornára szintén ráküldöd az LFE-t és totál külön EQ-zod a másodikat. Nem sok házimozi proci van ami külön tud EQ-zni két szubot.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Dorian #163977 üzenetére
Mit szeretnél módosítani, mibe nyúlnál bele?
(#163978) fehér_ember: Én pont ezért raktam össze a pc-t. Sok éve EQ nélkül moziztam, mert a 4308-é nagyon elavult, nem adott jó eredményt, a szubbal meg végképp nem tudott mit kezdeni. Így felmerült, hogy veszek miniDSP HD-t vagy veszek egy Anthem MRX 710-et vagy hasonló kalibert, de mindegyik butább és drágább lett volna mint a PC az említett szoftverekkel. A hangkártya csak próbaképp került bele, mert én is tele voltam előítélettel, de jó mozit lehet vele csinálni akár hiszitek akár nem.
(#163957) Dagidög: Asus Xonar HDAV 1.3 Deluxe. Ez volt éppen használtan.
Elsőre ropi voltam bevállalni az STXII-t újonnan mert mint mondtam voltak előítéleteim.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
BBéci #163928 üzenetére
Szerintem meg lehet férni egymás mellett, akit zavar/frusztrál egyik vagy másik vonal vagy egy eltérő vélemény az a saját szegénységi bizonyítványa.
(#163929) Jigsaw04 : Van pc-m is meg avr-em is, hová menjek? Engem nem zavar ha
kábelekről beszélgettek, az avr proci témát meg elolvasom, érdekel.Engem kíváncsiságból érdekelt ez a hangkártya téma, voltak előítéleteim, de vettem egyet használtan, 25ért belefért, aztán mondom egész jó úgyhogy maradt. Hittéríteni nem fogok senkit hogy álljon át erre, de basszus 25ért!!!, nem fog meggyőzni senki, hogy ettől van jobb ár/érték arányú "proci".
Ha bekrepál meg veszek egy STXII-t én is. PC-s témába itt nem is nagyon mentem bele, ha valaki privátban kérdezett, annak próbáltam segíteni ha tudtam, nekem is sokat segítettek amikor belevágtam. Szóval nem ez a topik lett terhelve vele, itt max némi látókör bővítés folyt és azért úgy néz ki van akit érdekelt.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #163896 üzenetére
Én egyszer sem mondtam hogy prociverő, procim se volt még. Viszont ahogy felkonfigurálható EQ APO-val az mondhatni egyedülálló.
Ha hitvány akkor a Denon is hitvány vagy az Arcam is hitvány amik nekem voltak, mert azoktól nem rosszabb a hangja. Mind más, de nem rosszabb. Oda-vissza váltogattam a Denonnal is. Lehet mondani, hogy nincs fülem hozzá, de ez is csak egy vélemény."másik ilyen dolog volt, amikor azt állították, hogy bármilyen hangszóróból tökéletes hangot tudnak csinálni, mert az EQ megoldja. aha.."
Ezzel én sem értek egyet, egy sz@r hangszóró EQ-val sem fog jól szólni. -
Tamoo
nagyúr
válasz
#98221312 #163887 üzenetére
A tápkábel és hasonló témák mindenhol flame-et generálnak, nem csak itt.
(#163889) bajnokpityu: Szerinted. Más szerint meg a Denon egy kalap sz@r. (Szerintem meg egyik sem.) Volt már nálam is pár dac, jól hallottam a különbségeket köztük, de egyikre se mondanám hogy katasztrófálisan szar volt. Beleértve a hangkártyát is. Nem mondom, hogy ez a legjobb hang mozira, de nekem a legjobb ár/érték arányú és nálam ez számít, nem az abszolút legjobbat keresem. Te a digitális oldalra átlagtól sokkal érzékenyebb vagy valószínűleg.
-
Tamoo
nagyúr
Én speciel örülök hogy olyan ember is ír ide akinek szakmailag van rálátása a dolgokra és olyanokat is átlát amit én speciel nem. Nem muszáj mindenben egyetérteni, én sem értek mindenben egyet, de elvitathatatlanul építő jellegű, sokat lehet belőle tanulni. Végre valami előremutató is történik itt a berögzött hülyeségek szajkózásán kívül.
Az meg hogy ki milyen utat választ a mozi építésénél a saját dolga, szerintem itt különösebb ellentétek nincsenek ilyen téren. -
Tamoo
nagyúr
válasz
#98221312 #163859 üzenetére
Utólag egyszerű azt mondom, legalábbis addig a mélységig amíg én mentem. Én is ódzkodtam tőle, eltartott egy darabig amíg rávettem magam hogy hozzáfogjak, mert elsőre ijesztőnek tűnt.
Nekem kb. két hetembe került, de ebben benne van a REW-es kínlódásom meg az amíg nagyjából megtanultam értelmezni a grafikonokat. Erre viszont nincs szüksége annak aki csak egyszerűen használni akarja és a szobaakusztika rész vagy a miértek nem érdeklik.
Dorian még nem mélyedt el benne, de gyakorlatilag ugyanolyan setupot használ mint én, nekem sincs benne semmi egyéb varázslat. Azt beállítani meg nem kerül sok időbe és nem is bonyolult, csak kell pár instrukció.VoidXs-nek is van útmutatója hozzá, de ha más nem majd valamikor írok én is egy kicsit szájbarágósabbat logout-ra. Amolyan step by step. Bár én közel sem vagyok szaktekintély a témában.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Dorian #163834 üzenetére
Én sem írtam nagyobb beszámolót.
Nálam nagy lett a difi mert évek óta korrekció nélkül moziztam, így meg azért teljesen máshogy szól a cucc. Meg eddig a szubom sem volt jól illeszve, mikrofon nélkül csak a hátulján fázist csavargatva nem ment. Annyira tudtam csak figyelni, hogy a kettő ne oltsa ki egymást, de hogy a frontokhoz képest ms-re rendben legyen, az nekem nem ment fülre.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #163814 üzenetére
Igaz nem HTA, de nekem is volt a Standart Obelisk páros, kíváncsi voltam miért van rajongótábora, rajta volt a hifis bakancslistámon. Értem hogy miért szeretik, én is szerettem de az sem mindenevő. Obelisk után a Nuprime IDA8-as D osztályú erősítő viszont sokkal jobban tetszett.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
BBéci #163806 üzenetére
Ahogy a Crown XLS se kiemelkedő, csak hifi cuccokhoz mérten olcsó és jó ár/érték arányú mozira, szubhoz. Nem hifizéshez, meleg csöves hangot nyilván ne várjon tőle senki. Vagy ki mit szeret. mettek-et is szerintem éppen lebeszéltem róla tegnap.
Helyén kell kezelni, ki kell próbálni, nem eltartott kisujjal - előítéletekkel leszólni.
Jó nyilván a próba részét kihúzhatom, azt vegyétek úgy hogy nem írtam. Maradjunk a realitás talaján. -
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #163801 üzenetére
Csak egy szervós többszörös áron van.
Akkor sem győztök meg hogy sz@r amit hallgatok.Mármint a Crown a szubbal így az összhatást nézve.
Az meg nem kérdés, hogy egy HTA vagy Obelisk kellemesebb a fülnek zenére mint egy PA végfok. Nekem is. De ez is ízlés kérdése, sokan meg azt rühellik és valami élesebb hangot keresnek. -
Tamoo
nagyúr
válasz
VoidXs #163797 üzenetére
Én nem keresek, totál elégedett vagyok szubhoz a Crown-al, nekem ha lesz következő szubom, az is passzív lesz.
Mozgatja a fantáziám a 18"-os BMS vagy 2db 30-as LAB12 ...De csak kíváncsiságból, hogy azok mit mutatnának. Amúgy elégedett vagyok az Ultimax-al és egyelőre biztosan nem is lesz kikacsintás. Ez évre már elég volt a "kütyüzés".
-
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #163785 üzenetére
Fogalmam sincs. Ez nincs benne a manual-ban.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Gtaati #163783 üzenetére
Aha hídba. speakon aljzat + dugó (4 pólusú kell dugóból, mert hidalás esetén a 2 pólusú érintkezői máshová esnének.) Kábelt sem agyaltam túl, vettem hozzá ilyen Klotz-ot.
Láb? Nekem gumiőrlemény mosógépalátétből van kivágva 8db ~5x5cm-es négyzet, az van alárakva duplán. Először tüskéztem, de idővel mindig elkezdett zörögni az alátéten, hiába volt jól beállítva, meghúzva. Ha költeni akarsz valami márkásra akkor SVS Soundpath. Én is gondolkoztam rajta, de maradni fog a mosógépalátét. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Gtaati #163779 üzenetére
Itt elég sok infó van a hangszóróról: Ultimax
Ládába szerelhető erősítőket találsz ugyanazon a weboldalon amit az előző hozzászólásban linkeltem (pl. [link] de ez eléggé megdobja az árat). Nekem sem volt felkészülve a hifi asztalom +1-2 erősítőre, de megoldottam ahogy tudtam. Szerintem praktikusabb ha külön van. Mi van ha a drága board amp megadja magát 2-3 év múlva? Vehetsz még egyet kétszeres áron, aztán jó esetben találsz ugyanolyat vagy lehet vakarózni hogy nem passzol, a szub hátlapja meg ki van marva. Persze ez gyári szuboknál is benne van a pakliban.
RSW12 után mindenre nagyon jól megállná a helyét, kétszeres árú szubokkal versenyzik.
Nem akarlak rábeszélni, csak egy plusz alternatíva ami itthon eddig nemigazán volt elterjedve. Nekem sajnos nem fizetnek a reklámért. -
Tamoo
nagyúr
válasz
mettek #163764 üzenetére
Nagyot nem húznál vele, úgyhogy szerintem ne erőltesd. AVR után kötve meg benne van hogy zajos lesz, amin korábban vergődtem. Ha perpillanat kivenném a rendszeremből és visszakötném a frontokat a Denonra, nem különösebben hiányozna. Annyiból jó most hogy zenéhez nem kell AVR-t kapcsolnom vagy ha építenénk még egy szubot akkor nem kellene erősítőt keresni.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
fehér_ember #163761 üzenetére
-
Tamoo
nagyúr
válasz
fehér_ember #163757 üzenetére
Ezt az A5-öt nem cseréled el velem egy jófajta Crown-ra?
-
Tamoo
nagyúr
-
Tamoo
nagyúr
válasz
balage25 #163721 üzenetére
A szubra a 0ms az oké mert általában az "késik" a legtöbbet, így ahhoz képest tolja el a többit. Az 1500 viszont valami rossz beállításra utal. Mintha nem is mérte volna azt a dobozt. Windows hangkimenetnél a megfelelől csatornaszám van beállítva?
Méréskor minden crossover stb legyen kikapcsolva, full range-ben menjenek a dobozok. Ezt a REW szerinti 4kHz-es vágást nem értem, hogy mire gondolsz. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Khaosz55 #163705 üzenetére
Én sem vagyok mindent halló, utóbbi években le is építettem a drágább kábeleket mert számomra nem sokat jelentett. Egy jobb dobozt vagy jobb szubot, erősítőt biztos értékelnél, azért ne dugjuk a fejünket a homokba. De ha a mostani is kielégíti az igényeidet, akkor meg minek...
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Khaosz55 #163699 üzenetére
Pár éve meg Dali Concept volt a fél topiknak. Meg Polk PSW110 szub.
A nagy mozisoknak meg a Clarus volt a favorit! Ne szívd mellre!
Ahogy lépdel felfelé az ember általában már nem szívesen ajánl alatta mert más szintet tart elfogadhatónak, tolódik minden felfelé.
Kérdezték már páran akik hallották a mozim, hogy mennyiben van egy ilyen, de mindig csak vakaróztam, nem számoltam.
Most a napokban összeadtam aztán belegondoltam hogyha nem lenne semmim és házimozit szeretnék.... hát ennek a felét se akarnám elkölteni.Még az is sokkolna.
(Pedig nem drága csak én vagyok csóró.) -
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #163675 üzenetére
Még anno a kis szobában így voltam a refis Klipsch-el. Vagy nagyot szólt (nem ütött csak búgott tőle minden) vagy semmit. Ott nagyon nem volt jó, bármennyire is be akartam beszélni magamnak.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #163492 üzenetére
Kioltásnál ha emeled a jelszintet a visszaverődő hangok jelszintje is emelkedik és az eredő hasonlóan sz@r lesz.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
alphamooncam #163478 üzenetére
Ezzel egyetértek, csak legtöbb helyen kompromisszumos a szoba. Főleg nappaliban, ott nem jellemző, hogy tologatást, akusztikai kezelést bevállalnak az emberek. Tisztelet a kivételnek... de nem sok van. Milliós készülékeket viszont simán bepakolnak egy összevissza zengő szobába, pont napokban néztem avx-en egy ilyen beszámolót.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #163476 üzenetére
Én is korrekció nélkül moziztam nagyon sokáig. Igazából a szubnál hozott legtöbbet, azzal a tizenéves erősítőn lévő audyssey ugye meg nem sok semmit kezdett.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
alphamooncam #163474 üzenetére
Hátránya? Egy Dirac-ot vagy ARC-ot azért erős hátránynak nevezni.
Plusz a beméréshez azért hozzátartozik a csatorna jelszint és késleltetés helyes beállítása is, ami fülre azért necces. -
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #163444 üzenetére
Obelisk+Standart páros is elég gyászos lehet mérve, aztán mégis jó volt hallgatni.
Szuperlinerisra korrigálás alatt a szobakorrekcióra gondolsz? Mondjuk az enyém szerintem ettől elég messze van.
A korrekció óta azt vettem észre ha az egy normális SP-ból kimozdulok akár 20-30centit is, brutálisan elmegy a hang. Korrekció nélkül ez nem volt ennyire így. A szoba viszont annyira összevissza, hogy több normális SP-ot lehetetlen összehozni. Ettől függetlenül én elégedett vagyok az eredménnyel. -
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #163431 üzenetére
Ja, ilyen szempontból engem sem érdekel. Pár éve kerestem egy ideig (a saját ligámban) a "tökéleteset", de borzasztó messze voltam tőle egy nagyobb összeg elköltése után is.
Úgyhogy mostmár beérem azzal is amit szívesen nézek/hallgatok, olyan hibák nem érdekelnek amik nem zavarnak.
-
Tamoo
nagyúr
A miért lett törölve a törölt hozzászólás hozzászólásait már én töröltem.
Légyszíves ne vigyétek tovább a témát! -
Tamoo
nagyúr
válasz
powerup2 #163349 üzenetére
Kompromisszumos a szoba. Nyitott légterű folyosó fut a kanapé mögött, meg hát összevissza kiemelések vannak a szobában, nem a hallgatói pozícióban összpontosul a legtöbb mély. Plusz álmennyezet gyapottal, előtétfal gyapottal. Én ennek tudom be, hogy eléggé hajtani kell itt.
-
-
Tamoo
nagyúr
Szinte lehetetlen normálisan szimulálni egy ilyen nappalit, ha bent van minden, mérésekkel lehet megtalálni az ideális helyet.
Külföldi fórumok tele vannak ezekkel a Crown-okkal, Behringerekkel, Ultimax szubokkal.
XLS 1502 mérés -
Tamoo
nagyúr
válasz
alphamooncam #163253 üzenetére
Én bevallom az előzőleg publikált mérésedhez képest nem tudom hová tenni a mostani látványosabbnak tűnő javulást.
De gratulálok ha tökéletesen működik! -
Tamoo
nagyúr
válasz
alphamooncam #163220 üzenetére
Nem erről volt szó hanem épületakusztikai tervezésről/modellezésről.
Amit írsz azzal nagyjából egyetértek, hogy alap esetben nem kell különböző rétegekkel bonyolítani.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
alphamooncam #163217 üzenetére
Gondolom a falak, padló, mennyezet rétegrendjéről van szó... Ennek a funkcióját gondolom nem kell magyarázni.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
PrinceHerceg #163214 üzenetére
Sokkal jobban járnál egy épített szubbal. De kíváncsi leszek mennyire leszel elégedett a T12-vel. Mi is volt előtte?
-
Tamoo
nagyúr
válasz
alphamooncam #163187 üzenetére
Lehet, hogy igazad van, még utánajárok meg utánaszámolok én is jobban mert nem akarok fölöslegesen csinálni semmit. Egyelőre még csak ezt a kalkulátort nyomkodtam, hogy a különböző paraméterek függvényében hogy változik.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
alphamooncam #163183 üzenetére
Én így nézem. [link]
Valami ehhez hasonló lenne csak lényegesen leegyszerűsítve. [link]
A "puff" volt a rezonátor? Ne vedd rossz néven, de nekem nem úgy néz ki mintha hatékonyan működött volna.
Nálam a mozinál így fest a dolog:
Lehetne javítani bőven, de szerencsére olyan borzasztó hosszú utózengések nincsenek.
Azt a ~120-400 közti szakaszt nem is lenne olyan nehéz kezelni, csak nem akarom a nappalit telepakolni.A szub szakasz simítás nélkül:
EQ nélkül, simítás ugyanúgy nincs rajta: -
Tamoo
nagyúr
válasz
alphamooncam #163176 üzenetére
Engem az egyszerűbb érdekelne.
20cm gyapot 1-2cm légrés és perforált előlap. Lyukak átmérője és száma határozná meg a hangolást, cserélhető előlappal lehetne játszani, annak elég 3mm vastag HDF. -
Tamoo
nagyúr
válasz
alphamooncam #163174 üzenetére
Hangszórók minősége nem téma, de az a bazi nagy beszakadás nem a hangszóró minősége miatt van. Ne érts félre, mindenkinél vannak kisebb nagyobb hibák, Te legalább próbálkozol.
Hangolod még a basszuscsapdát gondolom, nem elégszel meg ennyivel.
Közép-magas tartományban ritkán látni ilyen precízen beállított utózengést. -
Tamoo
nagyúr
válasz
fehér_ember #163172 üzenetére
Akkor az történt volna hogy az amúgy is alacsony/megfelelő utózengési idejét a közép-magas tartományban totálisan bedöglesztette volna, lett volna egy bazi nagy szélessávú elnyelője. Kell rá egy perforált előlap+légrés és attól totálisan másképp viselkedik. Ott a kalkulátor amit linkeltem, lehet próbálgatni.
Bár ez amit Ő épített másabb koncepció. -
Tamoo
nagyúr
válasz
alphamooncam #163170 üzenetére
LINK Én ezt a kalkulátort nézegettem. Te mi alapján csináltad?
-
Tamoo
nagyúr
válasz
alphamooncam #163167 üzenetére
RT60 T20 T30 0-1s skálával,
SPL 50-100dB vagy ahogy értelmét látod. 1/12-es vagy 1/24-es simítással.Gipszkarton álmennyezet nekem is van és még csak nem is duplán, csak szimplán, de ilyet nem csinál.
A rezonátorról írhatnál, hogy milyet készítettél. Én is nézegettem múlthéten.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
alphamooncam #163164 üzenetére
Helmholtz rezonátor / basszuscsapda?
Itt ott azért megnéztem volna más skálával.
Azt a 7s-et amúgy el sem tudom képzelni.
Az nem mérési anomália? Még az 1s is nagyon sok.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #163152 üzenetére
Hangkártyával mi a helyzet, beüzemelted már?
-
Tamoo
nagyúr
válasz
fehér_ember #163147 üzenetére
Hallottál pl. ilyen egyébként 500-600eFt / db árú KCS-t amiket használnak vagy esetleg diy HTM12-t? Netalántán BMS szubot ami az egyik legjobb szub hangszóróra épül?
Vagy csak az előítéletek beszélnek belőled? Ez nem a búcsús szint mégha néha hasonlóan is néz ki. -
Tamoo
nagyúr
válasz
#98221312 #163145 üzenetére
Én nem álltam seggel semmihez, az átlaghoz képest bőven több kábelt kipróbáltam és levontam a saját következtetéseimet, hogy nekem mi mennyit ér meg.
Most meg nem álltam seggel sem a PA végfokhoz sem a hangkártyához és azt hiszem helyén is kezeltem, nem "sztároltam" túl, tudom hogy van feljebb.
Nem tudom milyen mérésekre gondolsz. Az otthoni mérések szerintem baromi hasznosak akusztikai problémák felderítésére, rendszer finomhangolásra. Az viszont pl. hogy egy SINAD értékből megmondjuk, hogy mennyire sz@r vagy jó egy erősítő az nekem is elég véleményes. -
Tamoo
nagyúr
válasz
rudi77 #163139 üzenetére
Ez egy haladó topik lenne elméletileg, de úgy látom egyeseknek megfelel a reklámfelület jelleg is. Ha valaki lehetőségeihez mérten a közel kompromisszummentes házimozira törekszik, az mit zavar egyeseket? Kisebbségi komplexus?
Akinek bántják a szemét a mérések vagy a komolyabb elméleti dolgok nyugodtan átfáradhat a kezdőbe.Nem muszáj egyetérteni, csak normális hangnemben kellene beszélgetni és akkor valószínűleg nem lenne gond, de egymás zrikálása megy.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Dorian #163115 üzenetére
Akkor nálad új értelmet nyer a felirat. 3m-ről már nem akarod hallani a suttogást, akkor tényleg feliratozni kell a filmet ha nem akarsz lemaradni.
Viccet félretéve, ne kezdjük már ezt az értelmetlen vitát újra!
Mindenki úgy hallgatja ahogy neki jó. Meg van egy referencia. Ennyi.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Quetz #163105 üzenetére
Legtöbbünk nappaliban mozizik, már az is egy nagy kompromisszum és sajnos ezenkívül is akad még bőven.
Nekem nincs igényem referencia hangerőre, komfortosabbnak érzem halkabban. Nem mondom, hogy olyan jó a fülem, de érzékeny. Ha majd egyszer hallok olyan rendszert ahol jobban élvezem a referencia hangerőt, akkor majd beszámolok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Motoros topic
- Gépész 3D tervezőrendszerek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Lopakodva befutott a Radeon RX 9060
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Witcher topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- HP notebook topic
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3055
- Dell Precision 5540 i7-9850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
- Samsung Galaxy A55 / 8 RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12hó Harancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest