- Google Pixel topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Tamoo #164782 üzenetére
Khaosz55
Sorry, ezt nagyon elbalf@szkodtam.
Több értéket ír a fogyasztásmérő egymás után és benéztem egy nullát....
Nem hagyott nyugodni a dolog, ott volt gyanús, hogy nem ehet 250W-ot idle.
Most rámértem újra, a teljes rendszerem fogyasztása (projektor nélkül), 2db Crown XLS1502, Denon 4308 + PC (vga nincs benne) együtt a legdurvább jeleneteknél sem ugrott 450W fölé. Ezen meg meglepődtem, hogy milyen kevés. De ennek inkább örülök. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Khaosz55 #164787 üzenetére
Egy.
De az az 1500-1700 csak egy-egy pillanatra villant be. Amúgy a durvább effektek megindultak ilyen 500-700-800W-al aztán van amelyiknél megjelent ez a magasabb érték is egy pillanatra de aztán egyből vissza legalább a felére.
De ezt csak ilyen konnektorba dugható olcsó fogyasztásmérővel néztem, nem hitelesített mérőműszerrel.Érdekes ez egyébként, de nem meglepő. Amint le van húzva a DSP-vel az a 10-20dB kiemelés a szubokról, egyből ki kell nyomni a szemét, hogy meglegyen a "romboló" hangnyomás. Általában jön a hitetlenkedés amikor azt mondom, hogy nekem ez ide éppen pont elég a huszonpár négyzetméterre. Egy egy zúzósabb film zúzósabb jeleneténél mint látszik max környékén van tolva a 15"-os hangszóró. Ilyen amikor a mélytartomány nincs megtámogatva kiemelésekkel. Pedig nekem még óriási hangnyomás igényem sincs, megállok ref. hangerő alatt.
Elektronikus zenénél viszont hiába toltam már durvábban, szerintem "nem tudnék" 350W fölé menni... egy egy film effektjei viszont egész másak. Egy San Andreas-t ha meg akarnék nézni (soha többet) két Ultimax-al, akkor nekem is új tápösvényt kellene húzni.
Benéztem --> [link]
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Khaosz55 #164736 üzenetére
Na rámértem a Crown XLS 1502-re.
Megküldtem egy kis Pacific Rim-el ilyen referencia hangerő környékén, talán valamivel alatta.
A durvább effekteknél azért beleharapott az 1500-1700W-ba, de csak ilyen pillanatokra.
Ha mondjuk zene dübörög rajta, akkor elvan ilyen 300-350 körül.Van egy másik is belőle, az csak a frontokat hajtja 100Hz-es vágással, szóval még mélyhangot sem kell tolni, az a zenét eléggé feltekerve sem igen ment 280W fölé. Idle amikor nem szól rajta semmi akkor 250W körül vesz fel.
Basszus, ha benyomom kis lightos háttérzenéhez a kettőt az már 500W....Nem is kevés.
Hülyeségeket írtam, korrigálva: [link]
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Dorian #164759 üzenetére
Visszamérve REW-ben, nálam simábbnak tűnt a frekimenet mint high vagy full-ban. Eddig kétszer próbálkoztam vele, mindkétszer erre jutottam. De az is igaz hogy mindig csak egy pozícióban mértem, meg nem is néztem meg minden dobozt minden variációban. Rohadt sok időt el lehet ezzel kínlódni, nagyon sok dolog van ami befolyásolja a végeredményt.
Kicsit harsányabb lett a center, lehet az lett volna a legjobb ha hozzá sem nyúlok a június eleji beállításaimhoz. Azzal nem volt semmi bajom, csak kicsit piroslott a peak gain és emiatt eltekergettem mindent. Most pihentetem kicsit a dolgot, próbálom egészséges keretek közt tartani az ezzel elcseszett időt.
-
Tamoo
nagyúr
-
Tamoo
nagyúr
T.Racks DSP204 - ha valaki több szubban gondolkozik, ez sem tűnik rossz vételnek [link]
-
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Khaosz55 #164727 üzenetére
Az sose baj ha van tartalék. Egy durvább effektnél az Ultimax is simán többet szív 800W-tól ha hajtva van. Rövidtávon bírja az 1600W-ot.
Behringernél a 2x3000W az valahogy nagyon optimistán van kalkulálva... meg biztosan nem szubra.Ettől függetlenül persze tutira elég a teljesítménye.
Amúgy ennyi a venticsere: [link] -
Tamoo
nagyúr
válasz
Khaosz55 #164715 üzenetére
Mindenki csak a 15-ösre megy, pedig ebből a 18-as az igazi.
Én nagyon kíváncsi lennék milyen reflexben "gyorsan elhaló impulzussal", mert azért ahogy nézegettem ez a zárt dobozban nem túl szép, hogy finoman fogalmazzak. De ettől függetlenül így is baromi jól szól az eddigi szubjaim után.(#164725) -KP: Az XLS ventije hamar bekapcsol nálam, de egyáltalán nem hallom, halk.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Dorian #164680 üzenetére
Nekem is hozzátesz mert a surround back-eket nem tudtam ideálisan elhelyezni az ajtó/folyosó miatt, ha meg csak side surround van az sem a legjobb, mert akkor hátulról nem jön semmi. Viszont elég kevés olyan film van ahol normálisan kihasználják a surround back csatornákat.
Ha egy átlag méretű szobában a nagy könyv szerint el tudod helyezni az 5.1-et (kép), akkor anyagilag is nézve nem tesz hozzá annyit a 7.1 hogy megérje. Legalábbis nekem nem érné meg. Így gondoltam.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
powerup2 #164662 üzenetére
Jólvan, nem akarok belevaúzni, úgyis úgy csinálod ahogy Te jónak gondolod.
Nekem saját tapasztalat az hogy még jó elhelyezés mellett sem adott sokat hozzá a 7.1 az 5.1-hez képest. Jó helyre, magasabbra rakott surroundokkal reálisan nézve a dolgot, az atmos fejlesztés sem hozhat annyit hogy megérje a plusz költséget. Nekem is megvannak a fölöttem elhúzó effektek mennyezeti sugárzó nélkül is. Megcsinálhattam volna már korábban, mert becsöveztettem az álmennyezetet hozzá, de nem látom szükségét. De ez csak egy vélemény. Nagyobb térben ahol távolabb vannak a hallgatóktól a hangszórók, ott látom inkább értelmét.(#164665) mpo : Miért írod, hogy belekötés? Beszélgetünk. Normális emberek tudnak erről beszélgetni besértődés nélkül is.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
balage25 #164637 üzenetére
Egy nem aranyáron dolgozó asztalos olcsóbban megcsinálja készre mint ez a kit. Natúr, csak cnc-zett mdf-ért ez azért baromi sok, valljuk be.
Erősítőt meg lehet venni használtpiacról, de olcsóbban lehet újonnan Behringert vagy Crown-ból az 1002-eset is. Az is szépen hajtja.Én nem végeztem összehasonlítást itthon hogy milyen más gyári szubokhoz képest, így nem találgatnék. Más akinek voltak nagyobb SVS-ek és ilyenre váltott, azt mondta az SB4000 szintjét megugorja.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
balage25 #164628 üzenetére
Én tavasszal amikor vettem 102e volt a hangszóró, 92e-ért volt Behringer NX3000D (de végül 100asért vettem Szepitől a Crown-t), a doboz anyagköltsége 20-30eFt. erre jön rá még munkadíj meg festés vagy más. Azóta az EUR árfolyam elszállt, fentebb mentek valamivel az árak így, de akkor is kijön 300 körül.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
fehér_ember #164605 üzenetére
Az Ő értelmezésében egész más a gyors mint ami itt a "hifis közösségben" elterjedt.
Ha jól értelmeztem korábban, arról van szó hogy milyen gyorsan hal el az impulzus megszólalás után. Ilyen tekintetben az én Ultimaxom sem jó a zárt dobozban. Mivel házimoziban nincsenek külön crossover szubok, LFE szubok így a házimozira gyártók egy seggel akarnak megülni két lovat.
Az LFE szubok (általában reflex) leadják az impulzust és utána villámgyorsan "elhal" a hang, nem zengenek tovább (vagy hogy fogalmazzak...). Az ilyen gyors szubok nem a legideálisabbak zenére. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Khaosz55 #164588 üzenetére
Az az XTZ jó vétel lehetett annyiért. Bevallom én is gondolkoztam rajta, hogy vegyek egyet belőle, nem sok hiányzott hozzá, már bent volt egyszer a kosárban.
"Aztán ha sok pénzt szánok rá, akkor majd veszem 2db SB-4000-et (1,4 milka
)"
Nem akarok megint az Ultimax-al jönni, mert biztos unalmas már, de annyiból bőven kijönne 4db 18"-os erősítőstől mindenestől 2db miniDSP HD-val
Az betöltené a teret.
-
Tamoo
nagyúr
Skálák lemaradtak sajnos a grafikonról, de jól látszik, hogy szépen lehet hangolni a reflexnyílással, de ha ledugózod mindkét nyílást "bedögleszted". Az max olyan helyen lehet indokolt ahol az alsó frekiken brutális kiemelés van, de azt sem így akarnám megoldani. Szóval ebből soha nem lesz jó zárt láda. A reflex maradjon meg reflexnek. A port tuning az más tészta.
-
-
Tamoo
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #164522 üzenetére
Igen. Sztereó/zene nem az igazi és ez egyértelműen a szoba hibája. Amikor átköltöztünk még megvolt a Musical Fidelity A5 és Audio GD Ref 5.32 dac, szóval volt alkalmam a dobozokat viszonylag jól kiszolgálva is meghallgatni ugyanitt. Ekkor körvonalazódott, hogy sztereózni ezzel az elhelyezéssel nagyon kompromisszumos és semmi értelme lapátolni bele a pénzt. Ahhoz az első sokkhoz képest örülök, hogy sikerült egy kielégítő mozit összehozni és nem is égek a vágytól hogy zenei irányba fejlesszem, mert tudom hogy zsákutca, sosem lennék vele teljesen elégedett. Minél többet költenék rá, annál elégedetlenebb lennék a végére. -
Tamoo
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #164507 üzenetére
Na, ennyire rossz volt?
Mondtam, hogy nem vagyok sértődős.
Jó, én is elmondtam már sokszor hogy rossz az akusztikám (a tökéleteshez képest), de átlag nappalis szinten szerintem vállalható. Nincsenek brutálisan hosszú utózengések és a szubnál sincs problémásabb beszakadás, vállalhatatlan kiemelés. Nappalis szinten! Egy pozícióban szerintem a mozi is egész élvezhető. Legalábbis nekem! És ez a lényeg.Most utóbbi jelszint állítás és mérés után megint kissé másabb lett a hang. Szubot jobban lehúzta mint utoljára (amit kicsit bántam, de jó így is
), de a center pl. határozottan világosabb hangú, "nyíltabb" lett.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
BBéci #164508 üzenetére
Nyilván nekem is hobbi, de miért ne lehetnének olyan elveim hogy több havi fizetésemet nem költöm kábelekre.
Próbáltam ésszerűen építeni a rendszeremet, nem lapátoltam bele a pénzt ész nélkül. Sokakkal ellentétben én hobbit hitelből sem finanszíroznék, mert akkor az valahol azt jelenti, hogy nem engedhetem meg magamnak. Persze mindenki úgy csinálja ahogy gondolja, más dolgaihoz semmi közöm.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
BBéci #164480 üzenetére
Ha házimoziról beszélünk egyszerűen fölösleges feljebb menni a Van Damme-tól (de említhetünk más hasonlót is). Mit nevezünk mozinál középkategória fölöttinek? A dedikált moziszobákat, AT vászonnal, nagy LCR-ekkel, stúdiókábelekkel vagy a nappalis "hájend" hifis szetteket? Általában az utóbbinál szoktak nagyobb hangsúlyt fektetni a zenére is, itt megértem ha valaki a frontokhoz-centerhez esetleg jobb kábelt néz ha szereti ezzel szórakoztatni magát (bár ott sem mondanám minden esetben indokoltnak).
Én a jóval drágább Oehlbach-ról nemrég visszatértem a VDC hifi-re mert mozin nekem semmi pluszt nem hozott. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Hohocali #164474 üzenetére
Értem mire gondolsz. Ha legközelebb valami miatt újramérem, akkor megpróbálom hogy hangosabbra veszem a szubot mint a többit és manuálisan hozzáadok mindhez annyit amennyit a peak gain-ig enged. Ha enged...
A subsonic filter ki/bekapcsolásával is erősen változik a dolog egyébként. Ami persze logikus is.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Hohocali #164472 üzenetére
Szerintem akkor csak a preampot húzná lentebb, az EQ-k hasonlóak lennének. De VoidXs tudja pontosan hogy működik.
Most így ezekkel a -13dB-ekkel is van akkora hangnyomásom ami nekem elég, a kimenő jelszintekkel meg az erősítő hangerejével kompenzáltam.
Lehetne vele kísérletezni, de nem vagyok időmilliomos.Egyelőre most nem akarok megint hozzányúlni és nyomozni hol lehet még pár dB-t nyerni.
Room curve-t céloztál meg vele? Vagy flat?
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Hohocali #164470 üzenetére
Így nagyjából már látom.
Most csak a left csatornát vágtam ki mutatóba. Ha megnézed nálam nulla fölött azért több EQ van, illetve szubnál is nulla fölött vagyok, te meg itt is ott is javarészt nulla alatt a crossover frekikig nézve. Nekem minden csatornán 100Hz-en van a crossover, Nálad pedig a frontok 60, többi 80. Szóval én eleve többet is adok hozzá az LFE-hez. Szóval az is több pluszos amit átirányítok meg az is ahová. Ezért van hogy nálam többet kell csökkenteni preampon hogy összességében nulla alatt legyen. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Quetz #164465 üzenetére
Én nem tudom Ti mit csináltok, de nálam amúgy minden oké vele.
(Azonkívül hogy visszavesz 6-ot a beszakadások miatt meg vagy 8-at a crossover miatt.)
Jelen beállításaimmal amit tegnap mértem -0.9dB a peak gain LFE sávon EQ APO-ban, 100Hz-es crossoverrel.
Cavern-el csináltattad a crossovert?Azt elhiszem, hogy a Te igényeidhez sok ez a hangerő amit lehúz. AVR-t már nekem is 0dB-ig kell hangosítani és még úgyis ref alatt vagyok valamivel.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Skyner #164461 üzenetére
soundimports.eu
Távval nem vagyok képben és hogy az minek.
Előnyös ha basszuscsapdákkal is megfelelően kezelve van a szoba, de már a korrekció is komoly javulást hoz. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Skyner #164458 üzenetére
Az UMIK1 és a miniDSP jó ötlet. HD lényegesen drágább, de sajnos általában szükség is van rá. A sima olcsóbb verzió csak 7ms-et tud késleltetni ami valószínűleg kevés két szub megfelelő összehangolásához, ráadásul a jelszintje is elég alacsony. (Plusz azt mondják szub frekvenciákon hibázik is, de ez nem tudom miben nyilvánul meg.)
Azt személy szerint nem tudom megjósolni, hogy a két mostani tökéletes beállításával vagy egy komolyabb képességű szubbal kapnál jobb eredményt.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
python1 #164450 üzenetére
Megpróbálom érthetően, ha nem is túl "szakmaiasan" összefoglalni.
Az EQ APO-nak van egy digitális korlátja, nem mehet 0dB fölé, így a Cavernnek ehhez kell igazodnia. A beszakadásokat max 6dB-el próbálja meg feltornázni, így hogy ezt kompenzálja visszahúz minden csatornát 6dB-el. (Ha a csatornahangerők egymáshoz képest keszekuszák és ezt is igazítani kell neki, akkor nyilvián nem -6dB-t fogunk látni minden preampnál)
Ha a crossover is EQ APO-ban van megvalósítva és 7 csatorna mélyét pluszba rákeverjük a szubra, akkor az LFE csatornát elég rendesen megemeli és itt megint túllépjük a 0dB-es korlátot ezért emiatt is megint durván vissza kell húzni a csatornák jelszintjét.Itt látszik az Analysis panelen amit még a crossover miatt vissza kell húzni.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
VoidXs #164424 üzenetére
Igen, erre nem gondoltam, hogy EQ APO-s korrekció után azért nem jó az AVR crossovere mert akkor pl. a frontok korrekciózott jelét rakja át a szubra ami nem oké.
Én mondjuk az AVR crossovert nem használtam, így ebbe a hibába nem futottam bele, meg akik kérdeztek azoknak is EQ APO-s crossovert küldtem át.(#164426) python1: Én nem beszéltem dinamika csökkenésről.
Amúgy nem a kiemelések lehúzásáról van szó ha arra gondolsz hanem arról hogy a Cavern (EQ APO-s digitális korlát miatt) minden csatorna jelszintet lehúz ~6-7dB-el. Szóval ez még a kiemelések lehúzásához jön hozzá.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
python1 #164420 üzenetére
Nem arról van szó.
Arról hogy a cavern a pozitív eq miatt visszahúzza, hogy ne menjen nulla fölé. Szóval a megszokott hangerőbeállításon 8-10dB-el halkabb lesz cavern-es korrekciót használva. De csinálhatsz REW-es EQ-t is, de arra is vonatkozik, hogy APO-ban ne menjen 0 fölé, ott is figyelni kell erre.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Quetz #164413 üzenetére
Nekem jelenleg hangkártya van előtte és EXT IN bemenetet használok a Denonon, így elég pure direct.
A kb. 10dB nekem is oda van, de nem mozizom olyan hangnyomáson mint te, így nem hiányzik szerencsére. Mondjuk én a jelszintet még tovább tudnám tolni ha szükségét érezném, a hangkártya 2V fölé is megy.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
VoidXs #164407 üzenetére
Small-on crossoverrel kellene mérni?
Akkor hogy állítja be rendesen a késleltetéseket ha szubbal együtt szólal meg minden dobozon a mérőjel?
Én cavern bemérésnél mindig large-on full range mértem mindet külön, még akkor is amikor az avr-en használtam a crossovert, a mérés idejére large-ra raktam a dobozokat és utána vissza small.
Ne mondd már hogy eddig rosszul csináltam mert falnak megyek!
Audyssey sem szubbal együtt mér. -
Tamoo
nagyúr
válasz
ada19 #164403 üzenetére
Default beállítás? Egy féle van érvényben. Nyilván a cavern ahhoz korrigál ami éppen akkor be van állítva az avr-en.
Muszáj megtartani a másik forrást? Kodi megy PC-n is, miért kell meséhez sorozathoz más? Szerintem az a legjobb ha totál ki van nullázva az avr, Egyedül a ch level legyen beállítva (cavern-es méréskor is szerintem jobb ha már alapból hasonló hangerőn mér minden dobozt). Distance 0, minden doboz large, audyssey off.Ha ragaszkodsz a másik forráshoz akkor megtarthatod a crossover, distance, ch level beállításokat, de az audyssey-t kapcsold ki. Legalábbis mérés idejére mindenképp illetve amikor a pc-s forrást használod (+mérés idejére minden doboz large ahogy korábban is írtam). Azt szerintem el kell fogadni, hogy a két forrás esetén a hangerőbeli különbség meglesz, mert APO-ban ne told fel a preampot. Igazából ez volt a fő kérdésed ha jól értettem. Ha a PC megy hangosabbra kell venni...
-
-
Tamoo
nagyúr
válasz
ada19 #164386 üzenetére
De large-ra raktál minden dobozt?
Nehogy crossoverrel mérj! Utána persze visszaállíthatod, csak a cavernes mérés idején ne legyen aktív.
AVR mikrofonjával ne mérj, nincs kalibrációs fájl pc-hez, simán félreviszi az eredményt.
Az elvileg nem sokat számít hogy milyen hangerőn mérsz ha megvan az elégséges a program számára.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
ada19 #164384 üzenetére
Csatornánkénti preampra sokallom azt a -11-18dB-t (Nekem ~5-6-7 körül van). Jelszintek gondolom az AVR-en össze vannak lőve, így hasonlóan kellene lehúzni a cavernnek is a csatornákat ha egymáshoz képest nem kell sokat korrigálni.
A pozitív EQ talán +6dB max, így amiatt húzza le a komplett csatornajelszintet, hogy ne tudjon 0dB fölé menni. ezért -
Tamoo
nagyúr
Beteg!
Ilyen vízesés grafikont se sűrűn látni.
+ vászon mögött + SPL -
Tamoo
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #164372 üzenetére
Ha tudnám megmondanám. De ott van a fázisfordítás, limiter, szűrők (ha alapzaj lesz) ... ki tudja mire lesz szükség. Vagy ha később eladnád szubostól vagy tele lesz a tököd a pc-vel, akkor jól jöhet az EQ-ja is.
(Én megrendeltem anno a 3000D-t, ha akkor megküldik időben és nem veszem meg a Crown-t helyette, simán lehet hogy beérem azzal a DSP-vel és most nem PC-zek. Kizárólag a szub eq miatt fogtam bele a pc-be újra. Nyilván ez neked most lényegtelen mert már kész a pc, csak leírtam.
Utólag én sem bánom hogy így alakult.)
-
Tamoo
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #164369 üzenetére
Ha a simát veszed és nem a D-t, csak akkor rendeld meg ha kész a szub, hogyha esetleg mégis jó lenne a DSP-s változat valami miatt, akkor benne legyél a két hétben és be tudd cseréltetni.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Quetz #164323 üzenetére
Köszi, majd átfutom, hátha van benne valami érdekes.
EQ APO csatornamásolással is baromi egyszerű megmérni bármilyen multi ch variációt REW-ben, ASIO sem kell. Én nem bonyolítom további programokkal a dolgot.
ASIO amúgy is "problémás", mert az kikerül az EQ APO-t, így az ott korrekciózott hangot sem lehet vele mérni. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Quetz #164240 üzenetére
Ezek az androidos kínai boxok csak libreelec/coreelec vagy ilyesmi rendszerekkel jók. Android-Kodi párossal én kettőt próbáltam az tragédia volt, viszont az előbb említett rendszerekkel szuper. Az én igényeimet kielégítette, maradtam volna ennél ha nem csábulok el a pc-s korrekció irányába.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
mettek #164213 üzenetére
Az LFE csatornát azért veszi vissza (jelenleg!) 8-al mert Dorian felcsavarta a potmétert a szubon és a Cavern szintbe hozza a többihez viszonyítva. A kiemelés megint más, neki volt 20dB 32Hz körül amit lehúzott (EQ-val!), jó hogy halkabbnak érződik utána.
Az is le lett írva már párszor, hogy a Cavern a headroom miatt vesz vissza általában kb. 5-6-7dB-t minden csatorna jelszintjén, hogy a "vérpistikék" akik ki akarnak csavarni mindent a cuccból ne fussanak limiterbe, mert a pozitív EQ-val túlmehet a maximális jelszinten. Nem tudom mit nem lehet ezen érteni egy haladó topikban. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Dorian #164203 üzenetére
Érdemes próbálkozni. Mozgattam 20-30cm-t előre-hátra, oldalra az állvány mindkét oldalán .... meg kipróbáltam két-három olyan helyen is ahová amúgy nem raknám, csak viszonyításképp. Csak ugye én végigméregettem ezt REW-ben EQ nélkül hogy hol legyen és csak utána eresztettem rá a Cavernt (meg persze utána megint végigmértem minden dobozzal együtt REW-ben
) . De így is futottam több kört mire a mostani helyére került. Frontokhoz illesztés is itt sikerült a legjobban.
Az egészségestől több szabadidőt elcsesztem vele, de jó lett. Június 6 óta már nem mértem újra semmit! -
Tamoo
nagyúr
válasz
fehér_ember #164184 üzenetére
Milyen mikrofonnal mértél? UMIK1?
-
Tamoo
nagyúr
válasz
fehér_ember #164182 üzenetére
Ja, valahogy úgy. De ha jól emlékszem azt írtad van mikrofonod is, akkor meg is tudod mérni hogy tényleg jó-e.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
fehér_ember #164178 üzenetére
Nem csak az látszik rajta hogy mi a legjobb pozíció hanem az is hogy hova ne rakd semmiképpen sem. Mivel ritka akinek külön moziszobája és külön zeneszobája van, így általában kompromisszumokra kényszerül az ember.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
fehér_ember #164169 üzenetére
[link] itt kalkulálható az ideális sp és hangdoboz pozíció.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
fehér_ember #164160 üzenetére
Mozinál úgy hogy közé vagy elé (hangáteresztő) férjen egy nagy vászon.
Nálam sem nagy élmény sztereózni, kötött a frontok helye a vászon miatt. Ha mozgathatnám, forgathatnám a szobában biztos jobb zenei produkciót lehetne kihozni.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Dorian #164127 üzenetére
EQ APO csak win alatt megy, linux-ra nem tudom van-e hasonló, de én nem szivatnám magam.
Pár éve fórumos hatásra összekínlódtam egy voyage mpd rendszert zenelejátszásra (csak parancssoros felülete volt, semmi gui), nálam nem hozott átütő javulást winhez képest, viszont elég sokat elvett az életemből.
Soha többet nem kínlódok ilyenekkel.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
gab1ka #164100 üzenetére
X1500 végfok része sem hiszem hogy túl acélos lenne, így az azért lekorlátozna. A finomított beállítások hoznának a konyhára, de nem váltanád meg vele a világot.
A legjobb ár/érték arányű felállás szerintem: Egy használt régebbi nagy AVR erős végfokkal jó hanggal, szolgáltatások nem számítanak, meg mérőmikrofon (UMIK1). PC-ről processzálsz de az avr dac-ját, végfokát használod. Lényegében ahogy Dorian mozizik. Hangkártyát nem érzem feltétlenül szükségesnek ebben a képletben. Így tudnál nagyot ugrani, ráadásul kis pénzből. -
Tamoo
nagyúr
válasz
gab1ka #164097 üzenetére
Hangkártyához is kell végfok, meg az egész nem ér semmit ha nincs mérőmikrofon és nincs bemérve, beállítva. Azt is hozzá kell számolni. Így összeadva már nem filléres tétel ez sem. Az STXII mondjuk 90-100e, mikrofon 45e, végfokot se lehet megúszni 200 alatt. Meg ha hozzáveszem a pc-t is...
Én mondjuk használtan vettem hangkártyát, így a pc-vel együtt megállt 200-ból, a mikrofon volt 50e, meg egy jelenleg 100e-t érő régi felsőkategóriás avr-t használok végfoknak. De ha adott az avr nem muszáj hangkártyázni sem, a pc-s korrekció, processzálás nélkül is sokat hoz. -
Tamoo
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #164094 üzenetére
Persze, zenén két csatornán ha átkötném ott a süket is meghallaná, hogy a Denon vagy a Crown szól. Más karakter. De mozin nem venni észre olyan szinten, hogy zavaró legyen. Aki nem tudja annak fel sem tűnne.
A Xonar meg a Denon dac-ja közt is nagy hangszínbeli különbség van, ezt próbálgattam is oda-vissza kapcsolgatva. A Xonarnak "fényesebb" hangja van. -
Tamoo
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #164090 üzenetére
Szemléletváltás az volt nekem is bőven.... Pár éve én is azt szajkóztam, hogy a nagy hangszóró lassú, meg megmosolyogtam volna aki hangkártyával "bohóckodik".
Már nyitottabb vagyok. A drágább kábelek felé is nyitott voltam a fórum hatására, de nekem ott sose jött az a feeling, hogy na ez most megérte, annyit javult volna tőle a rendszer. Most az átalakításkor a jó ár/érték keresésén volt a hangsúly. Stúdió kábelek, pc, hangkártya, cavern korrekció. Ezzel sikerült évek múltán szintet lépni végre. Na meg az ultimax!Majd azt írjátok meg, hogy a hangkártyás mozi hozza-e egy felsőkategóriás AVR szintjét szerintetek!
(mozin!) Meg hogy kihallottátok-e, hogy a frontokat Crown a többit pedig Denon hajtja.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
alphamooncam #164012 üzenetére
Pl. arra hogy fentebb tudja tolni az ember a hangerőt és nem csak egy szűk sávú 15-20dB-es kiemelést hallgat a mélyből.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
alphamooncam #164003 üzenetére
Átlag mozis nappaliba egyik legjobb fegyver a (fázishelyes) EQ. Nem sokan raknak be basszuscsapdákat, öntött betontömböket (aki nem látta, annak linkelem) meg végképp.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
alphamooncam #164001 üzenetére
Gondolom mire akarsz kilyukadni. De ezt írtam már többször én is, hogy az EQ nem oldja meg a hosszú utózengést, a szobát kezelni kell ha ilyen baj van.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
fehér_ember #163995 üzenetére
Ha pc-vel akarunk processzálni akkor az avr-en minden beállítást ki kell nullázni, minden dobozt large-ra kell állítani. Ne keverjen ne korrigáljon semmit, ne legyen rajta crossover csak végezze el a DA átalakítást és "erősítsen". Ennyi. EQ APO-ban minden megoldható és minden igény szerint konfigurálható.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Napelem
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hardcore café
- Google Pixel topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Amazfit Active okosóra / Számla / Garancia /
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 32GB RAM 1000GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
- Ritkaság! Hibátlan Prémium felsőkategóriás LGA 1700 Alaplap! Asus Rog Strix Maximus Hero Z790 Wi-Fi
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest