- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tjojo
tag
Focal tulajokat (és akiknek volt korábban) kérdeznék hangfalkábel ügyben ki mit használ-ajánl? Kellene valami normásilabb gyári kábel.
-
tjojo
tag
Valakinek MA Rs8?
-
tjojo
tag
válasz
JohannZimu #48272 üzenetére
Még nem vettem meg, Xpressz-ről lesznek kiszállítva jövőhéten (szept. 5-én jelenik meg az Oblivion).
-
tjojo
tag
Tegnap megnéztem az Oblivion-t, ma meg már kattant is a kurzor a steelbook kiadású Bluray-en.
Aztán találtam egy másik kincset is a Drive személyében, csak úgy csörrent az is a kosárban.
Aztán úgy voltam vele ha már a virágot páratlan számban illik csokorba fűzni, így hozzácsaptam még a Samsara-t is.
Ezek lesznek az első kék lemezeim. De a pláne az, hogy még lejátszóm sincs. -
tjojo
tag
-
tjojo
tag
Nem is neki szántam.
Ha lenne ennyim per pillanat és pesti lennék rohannék is meghallgatni.
-
tjojo
tag
-
tjojo
tag
-
tjojo
tag
Nem akarom elkiabálni, de...csoda történt?
-
tjojo
tag
3808-ra várakozóknak ajánlom figyelmébe az AVX-et! Merjetek nagyot álmodni!
-
tjojo
tag
válasz
JohannZimu #47753 üzenetére
A Canton-t váltotta volna, de - ha jó emlékszem - teljes kábelcserét kellett volna megejteni hozzá.
-
tjojo
tag
válasz
bajnokpityu #47698 üzenetére
Na, ez nekem kimaradt. Mi lett a 2309 utódja?
-
tjojo
tag
válasz
szityo83 #47630 üzenetére
Nem akarok a 3805 ellen beszélni mert nem ismerem, de a 3808-at csak ajánlani tudom. 150-ért jó áron van. Nagyon kellemes, lágy hangú AVR. Inkább zenére való (ha mozivasnál lehet ilyet mondani) de mozizni is jól tud.
Ha van analog 5.1 kimenetes lejátszód és magyar szinkronnal nézel filmeket szvsz jobban megéri a '05. Így még marad pénz kábelekre is. -
tjojo
tag
-
tjojo
tag
válasz
Norberto778 #45888 üzenetére
Igaz, hogy nem hádéjemis, de legalább jó. Az árát picit sokallom, szerintem max 40-et érhet.
-
tjojo
tag
válasz
bajnokpityu #45866 üzenetére
Úgy tudom az Arcam 600e körül van/volt új áron, míg a 4810 8-900e. Kivétel erősíti a szabályt?
-
tjojo
tag
válasz
Vikthor #44506 üzenetére
Van nekem normális mediaplayerem (Dune Duo), a számítógép csak netezős, letöltős, játszós szerepet tölt be. Ezért nem is törődök vele annyira, csak akkor hallgatok rajta zenét vagy nézek filmet ha nincs kedvem bekapcsolni a Dune-t, a gép meg 24/7-be megy. Volt már korábban XBMC a gépen, de idővel lekerült de most adok neki még egy "esélyt".
-
tjojo
tag
Egy kis számtech-es segítséget kérnék. Tegnap vettem digit koax kábelt a pc-avr közé. Az létezik hogy a digit koax nem támogatja a többcsatornát? Eddig úgy tudtam igen, de valamiért nem sikerül helyes működésre bírni.
-
tjojo
tag
válasz
cintula187 #43171 üzenetére
Tegnap elhoztuk a 4810-et, de csak ma próbáltam ki. Az első benyomások: beszarás!!
-
tjojo
tag
válasz
muzsikpeti #42544 üzenetére
Értelek. Gratulálok a 95-öshöz!
-
tjojo
tag
válasz
muzsikpeti #42540 üzenetére
"Mi folyik itt Gyöngyösön?!"
105 lett végül a 103-ból? És nem jó, vagy mi a szösz? Mesélj!
-
tjojo
tag
Denon 3808-ról szerintetek van értelme feljebb lépni 4810-re és ha igen mennyit ésszerű "rálocsolni"?
Úgy hiszem ha ezt meglépném révbe is érnék AVR-ben. -
tjojo
tag
Nekem van egy tesztlemeznek is mondható Focal kiadványom. Arra nem tudok válaszolni, hogy mennyire alkalmas állítgatásra, de szerintem jó lesz.
Audiophile from Focal JMLab CD No. 2
Ezek a kimondottan szub track-kek (főleg az 5 - 6):
4- Single cylinder moto engine
5- Muffled
6- Sourdo
7- Walking cello
8- Setting interference test:digital silence 0 bits -
tjojo
tag
válasz
xtremetuning #40872 üzenetére
Peti járatos hozzád?! A mázlista.
-
-
tjojo
tag
Épp jutyúb-on hallgatok zenéket (mozivason
), belebotlottam egy gyöngyszembe.
-
tjojo
tag
válasz
xtremetuning #40645 üzenetére
Ezúton is gratulálok hozzá!
-
tjojo
tag
válasz
xtremetuning #40619 üzenetére
Szabad tudni milyen Focalod van?
-
tjojo
tag
válasz
Vikthor #40533 üzenetére
Vele már felvetted a kapcsolatot?
Hangfalállványok,készülékállványok,Tv állványok, Rendelhető,fából.
-
tjojo
tag
válasz
#09634560 #40148 üzenetére
Tudtommal gyáriak. Viszont most hogy mondod, észrevettem valamit. A jobboldali reflexcsövén ha benézek, akkor a váltót (nem értek hozzá, de gondolom azt) látom. A baloldalinál nem, azt eltakarja egy szivacs szerűség. A másiknál is látom hogy ott van, csak tisztára lecsúszott. Ez okozhat hangzásbeli különbséget?
-
tjojo
tag
válasz
bajnokpityu #40145 üzenetére
A "megfordítod a frontokat" alatt arra gondolsz hogy dugjam a pirosba a feketét? Ha igen, akkor a hangfalnál vagy az erősítőnél, vagy mindkettő? Ma már nem próbálkozok vele, holnap kipróbálom Peak tanácsát is. Az biztos hogy jól dugtam össze, lehet akusztikai gubanc lesz akkor a bibi okozója.
-
tjojo
tag
Mi a túróért van az, hogy beméréskor a frontokat úgy érzékeli a Denon hogy nem fázishelyesen vannak összedugva. Már 3x ráellenőríztem, és jónak kellene lennie...
-
tjojo
tag
válasz
bajnokpityu #39675 üzenetére
Én is pillázok rendesen.
Egyiket se hallottam, de azért nah! Egy top Denon-t ne verjen már el egy belépő CA, ami fele annyiba se kerül... -
tjojo
tag
válasz
Ed Parker #36949 üzenetére
Peersze.
Klasszikust idézzek: "Persze hogy tudtam. Csak nem sejtettem."
Normál V-s edisün.
A W-sre kíváncsi lennék mivel másabb.
Nem akarok belemenni, mert szerintem fals képet mutat ebben a pici (és szar akusztikájú) szobában, viszont elmondható hogy kb ugyanaz mint a 806 csak itt már mély is van bőséggel. Meg vagyok vele elégedve. -
tjojo
tag
A Focal Sw 800v-nek alternatívája lehet egy Velodyne Spl-800R?
Úgy látom várhatok a végtelenségig (ahogy a centernél is), akkor se lesz eladó használt. -
tjojo
tag
válasz
Ed Parker #36797 üzenetére
Mer' mi a baj a franciával?
Én csípem. De így vagyok a japánnal is. A svéd dumától viszont hülyét kapok.
-
tjojo
tag
Nem túl jó az angolom, szerintem azt csináltam amit kell:
- kikapcs (csak készenlétbe, nem áramtalanítás),
- bekapcs, miközben nyomom a standard és a DSP simulation gombokat,
- majd amikor felvillan a kijelző (kb 1 másodperc nyomva tartás után) elengedem a két gombot.Mindezt a készüléken és nem távirányítóval. Valószínű béna vagyok, mert nem akar összejönni.
..és szerintem a kb fél perc az elég várakozási időnek.
-
tjojo
tag
Hogy kell visszaállítani a gyári beállításokat Denon (3808) erősítőn?
Próbálom, de nem akar összejönni. -
-
tjojo
tag
Denon erősítőkön hogy lehet szóra bírni a Stereo / Direct / Pure Direct módokat? Átnyálaztam már pár soron a kézikönyvet, de semmit nem találtam ami megmagyarázná a dolgot. Igaz, angol a használati, az meg nekem kicsit kínai.
Dune van HDMI-n a 3808-cal összekötve, ha ez számítana.
-
tjojo
tag
Na fasza.. Sikerült vagy az erősítőt, vagy a Dune-t elb@sznom...Most nézem melyik kaksizhatott be. Valószínűleg a Dune.
-
tjojo
tag
válasz
DjKoxi #31670 üzenetére
Te is jótól kérdezel ám.
Sikerült a leghülyébb embert kifognod.
A "nagyobb" boltok nagy valószínűséggel igen. Ők szerintem a hazai disztribútortól szerzik be. Múlt héten vettem QED kábelt egy kecskeméti üzltetben. Előttem bontották ki a dobozt, Horn-os szalaggal volt leragasztva.
Az AQ-nak nem tudom ki a hazai beszállítója, de ez lényegtelen most. A hamisítások (többek közt) másik áldozata pont az AQ. Ők a honlapjukon fel is hívják a figyelmet a jelenségre. Úgy tudom ha küldesz nekik egy képet a kábelről, megmondják hogy valódi-e. Az Aqua szerintem (!!) megbízható. -
tjojo
tag
válasz
cintula187 #31668 üzenetére
Igen. Amazon - Ebay. Tapasztalatom egyikről sincs, még nem vásároltam "tőlük", csak nagy a félsz bennem.
Néha nagyon gyanús árú holmik vannak. De szerintem az itteniek közül páran biztos vásároltak már valamelyikről.
Inkább a hazai fórumokat preferálom. -
tjojo
tag
válasz
cintula187 #31666 üzenetére
Nem szeretem az eféle oldalakat, amilyen szerencsém van belefutnék valami hamisítványba.
-
tjojo
tag
válasz
xtremetuning #31654 üzenetére
Nem olyan vicces ez. Jah! A center-szub kimaradt az előbb a listából.
Nemrég Focal szub (SW800V) szub ment el elképesztő áron ebay-en. Mikor megláttam majdnem sírva fakadtam.
Igaz, hogy még annyim se lett volna rá és nem is szállították volna kishazánkba, de ilyen vétel nem lesz több az életben...TCr (#31655)
Jelenleg S20-as Pana plazmám van, de vagy nagyobb (65") ST50-re vagy VT-PZ (asszem most ez a csúcs
) modellre váltanék. Vagy ezek utódaira. De most ez van a legutolsó sorban. Hangra gyúrok. Úgyis van még 3 év garancia a TV-re.
-
tjojo
tag
Hova érdemes komolyabb HDMI-t dugni: avr-tv vagy forrás-avr közé?
Lehet fölösleges is a kérdés, mert valószínű ugyanaz lesz mint a másik (QED Performance), de nézegettem a Reference-t is, de az is lehet hogy Profile lesz.
Gránitlap mennyire ajánlott hangfal (esetleg erősítő-lejátszó) alá, ha az parkettán van?
Mostanában nagyon elkapott a gépszíj, agyalok a 4310-en, hangfal- táp - HDMI kábeleket nézegetek, akusztikai elemeken agyalok stb-stb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Robotporszívók
- Philips LCD és LED TV-k
- Energiaital topic
- Háztartási gépek
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Béta iOS-t használók topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autószerelők, autószerelés
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged