- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kabar
senior tag
válasz
szmayer1 #143181 üzenetére
Meg is van.
Ezt próbálgattátok már?Itt lehet belépni az advanced menube. Ott van a remote ID is. Hátha...
(#143186) lemmy9
Tettem smile-t. Csak azt gondoltam Onkyo-s beidegződésből írod. Ott van receiver gomb is, és engem is megszívatott párszor. Volt egy pár Onkyo-m is korábban. -
kabar
senior tag
válasz
szmayer1 #143181 üzenetére
Nekem van egy 473-asom is, a hozzá való távirányítóval. Ha tudok segíteni, segítek. Bár mostanában igencsak televágtak melóval.
Ha jól emlékszem valahol van egy távirányító menü az erősítő service menüjében.
A gombok lenyomása után a LED milyen fénnyel villan fel?(#143183) lemmy9
Ez nem Onkyo -
kabar
senior tag
válasz
Patice #143139 üzenetére
"...konzervatóriumban szocializálódott, vájt fülű audiofil-okat leszámítva..."
(#143151) Tamoo
Ilyen kellene a Sony HT-MT300 alá is, hogy jó hangja legyen? Emlékeztek arra, amikor Extreme azt mondta, hogy bármilyen rendszert fel lehet húzni nagyon jó szintre csak kábellel is. Ez azért ExtremeTuningnak is extrém kihívás lenne... -
kabar
senior tag
válasz
Dorian #142989 üzenetére
Abban egyetértünk, hogy a 4520 magasabb kategória, és valószínűleg jobban megéri. Én mindössze annyit mondtam, hogy hallgassa meg. Nekem a 2010-emnél magasabb kategória a NR5010, vagy az előbb emlegetett CRX200, mégis a Yami maradt, mert nem tetszett az amit hallottam, vagy nem annyival, hogy megalkudjak más, számomra fontos dologban. Ezért szép a dolog, valakinek onkyo, valakinek Denon, Pioneer, CA, Arcam stb. Van olyan ismerősöm, aki csak Malacot vesz, akárhogyan is szól. Ízlések és ...ficamok.
-
kabar
senior tag
válasz
ctrlaltdel13 #142985 üzenetére
Magasabb kategóriában van, mint a 1050. Bár régebbi szerintem talán, de mégis csak a Denon zászlóshajója volt nem is olyan régen. A 1050 felett meg még ott van a 2050 és a 3050. Én mégiscsak azt mondanám, hogy ki kell próbálni. Én általában úgy szoktam, hogy megbeszélem az eladóval, hogy kifizetem a teljes árat, és egy pár napra elkérem, otthon beállítom és meghallgatom. Aztán ha nem tetszik, akkor pedig egy előre megalkudott különbséggel visszaszolgáltatom, persze hibátlanul. Vagy megveszem, és eladom, ha így nem megy. A bukást meg betudom a hobbim költségeként. Drága hobbi ez...
Norbi72:
Attól még igazad van, hogy mind a kettő felett van a 4520. Szerintem itthon 6-700 alatt nem volt újan. A 3010-esed (vagy az én 2010-em) hány éves? -
kabar
senior tag
válasz
ctrlaltdel13 #142974 üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni, de én ezzel azért annyira nem értek egyet. A legjobb hangú erősítők, amelyek nálam megfordultak pont szolgáltatásban maradtak alul a mostani yamimmal szemben. Én kompromisszumot kötöttem, amit a többiek is megtesznek, csak ki-ki másban teszi. Az, hogy létezik hozzá applikáció, vagy van rajta HDMI kimenet, még nem jelenti azt, hogy meg is egyeznek szolgáltatásaikban. Például a nálam megfordult Arcam-nál a HDMI egyfolytában szemetelt, úgy hogy ugyanabban a konfigban ez másik erősítőknél egyszer sem jelentkezett. A Denonoknak a gyári telefonos applikációja szerintem nagyon trágya, legalábbis azokkal az erősítőkkel amelyek nálam voltak (nem ugyanaz van mindenhez). A Cambridge Audio 351 nagyon tetszett (jó kis hangja van), de szolgáltatásokban amelyik (CRX200) már tudta volna azt amit a Yami az meg már nem szólt úgy nálam, mint a sokkal kisebb testvére. De ezek csak példák. Az itteniek szokták mondani, hogy hallgasd meg mindenképpen, lehetőleg magadnál. Igazuk van.
-
kabar
senior tag
válasz
ctrlaltdel13 #142972 üzenetére
Nagy Yami fan vagyok, de a Pio itt szerintem bőven felette van. A kérdés az, hogy mire akarod használni, kell-e a 2 plusz csatorna, stb. Ha nem, akkor a Yami mellett szó, hogy harmad árral beljebb vagy, meg tudod hallgatni. A megmaradó pénzmagot meg másra tudod költeni. Az ár érték arány erősen pénztárca és igényfüggő, az ár függvényében erősen nem lineáris. Szerintem...
-
kabar
senior tag
válasz
Krissz80 #142120 üzenetére
Mindenképpen hallgasd meg, ha szereted a Yami hangját. Nálam az NR15xx volt (nem emlékszem az utolsó két számra, de még LAN nélküli volt), de az RX-V667 és AVR1912 nagyon, a RX-V473 meg csak kicsit, de elkente a száját a malacnak. Mozin mindenképpen, zenén nem hallottam közötte markáns különbséget. Teljesítményét tekintve nagyon egyetértek Nemirrel, nagyon karcsú volt, bár jóval nagyobb helyiségben. Meg én elfogult is vagyok a Yamival. Ezért maradt ott a 1912-es.
-
kabar
senior tag
válasz
#98221312 #141624 üzenetére
Én néha szoktam pure-ban de a legtöbbször straight-ben. Nem nyúl semmibe bele az elektronika. A Yamin nincsen akkora különbség a straight és a pure direct között, mint Onkyon volt. Nem is tudtam, hogy csak zenére lenne. Azt hiszem az időzítéseken kívül mindent pl: effect,szobakorrekciót is levesz, amíg a straight nem csak az effectecet.
-
kabar
senior tag
válasz
still2 #141553 üzenetére
Sajnos az ES-nél a centerben nincsen előrelépés, a centernek meg a frontnak, de leginkább a surroundnak is ugyanabból a szériából kellene építkeznie. Én a hátsókból kipróbálnám a 30-ast, nem rosszak. De kb hangfalból el is érted ennek a szériának a határait. A centerben nekem a legnagyobb előrelépést az erősítőcsere hozta, mint mondtam. Sajnos egyetlen nálam kipróbált front hangfal sem verte el a jelenlegit, úgyhogy maradtak, de ha lesz, akkor megy az egész készlet. Ez nem jelenti azt, hogy nincsen jobb, csak értékhatáron belül, az adott helyiségben nem akadt eddig. De majd egyszer biztosan lesz...
-
kabar
senior tag
válasz
still2 #141543 üzenetére
Pontosan ezért kérdeztem, mert a jelenleg leírtak szerint a rendszered elég "egyenszilárdságú", és kb a zenei ízlésednek valószínűleg megfelel. A helyedben azzal kezdeném, hogy bekéredzkednék jobbnak mondott moziszobákba, meg meghallgatnék más rendszereket is. És itt értem a sztereó vonalat is. Ami miatt erre szükség van szerintem, hogy kitaláld, egyáltalán tetszene-e az a fejlesztési vonal, ami másoknál van. Ha nem, akkor végeztél is (nem sok esély van rá), ha meg igen, akkor elkezdesz próbálgatni más rendszerelemeket. Az ES 20 nekem hátra haloványnak tűnik, ez EC25-öt meg egyértelműen gyengének véltem az CA351-es megérkezéséig. De addig azzal a hangfallal minden erősítőnek voltak bajai, pedig megfordult már nálam néhány. Ha van sóska rá, akkor úgy próbálgass, hogy a régi rendszerelemeket még nem adod el. Sokat hallgasd, ne öt percet, és néha szereld vissza. De csak szerintem. A legtöbben itt vagy privátban kazalban égetnék el az ES-eket.
-
kabar
senior tag
válasz
still2 #141503 üzenetére
Mekkora a szoba amiben van a cucc, és milyen filmeket/zenét preferálsz? Mi az, amit elsősorban hiányolsz belőle? Csak mert a HK370 nem olyan rossz erősítő, Az ES-re viszont itt többen rá fognak ugrani, hogy cseréld. Ha van lehetőséged, akkor hallgasd össze őket magadnál, nehogy aztán szomorúság legyen a vége. Megveszed az itt ajánlott drága jónak mondott hangfalat/erősítőt, aztán még kevésbé tetszik...
-
kabar
senior tag
válasz
prosectura #140767 üzenetére
Szerintem a SR606-on csak switch módban megy a HDMI, de ne nekem legyen igazam. Az 506-os még csak azt tudta.
-
kabar
senior tag
válasz
tom_77 #140760 üzenetére
Szerintem egyelőre a kábeldolgot hanyagolhatod is, ne cipelgesd a tévét vagy a gépet feleslegesen. Ezek után, bár nem akarom itt Blakey-vel összeakasztani a bajuszt, már végképp nem ott keresném a bibit. A lejátszó progi is lehet gond a PC is. Én sajnos nem játszom le géppel filmet, csak médiaplayerrel. Utoljára PC-n az XBMC-t használtam, de lehet, hogy már nincs is olyan. Nem értem a struktúrát viszont. A PC-ről megy a kép a TV-re (HDMI-n), a hang (ami ATMOS-os) viszont hogyan megy az erősítőbe? Vagy a PC-re van direktbe kötve a sok hangszóró? De persze a legegyszerűbb az, ha a PC->HDMI->AVR->HDMI->TV láncot építi fel az ember, de valahogy azt érzem, hogy nálad nem ez a helyzet.
-
kabar
senior tag
válasz
tom_77 #140757 üzenetére
Nem lehet, hogy inkább a lejátszó/program/számítógép lehet a ludas? Számítógép monitorán is szaggat a kép, mondjuk DVI kábelen, vagy egy másik rövidebb HDMI-vel? Ha igen, akkor valószínűleg nem a kábel, ha nem, akkor meg igen. Miről megy a film? Hálózatról vinyóról, pendrive-ról?
-
kabar
senior tag
válasz
VoidXs #140660 üzenetére
Hagyd el! Ha ebben a technikainak indult ultiban elfogynak az érvek, akkor még mindig ott van a szem és a fül Fedák Sáriként. Ergo, nem nyerhetsz. Ami egy igazi vitában nem is a cél, hanem az igazság megtalálása. Ez nem a többiek elleni támadás, hanem neked egy jelzés, hogy van aki érti, amit mondasz. Uff
-
kabar
senior tag
válasz
Dorian #140469 üzenetére
El nem hinnéd, de nem vagyok értetlen. Az "egyáltalán működjön" kijelentést elsőre nem azonosítottam a "sokszor nem, vagy egy idő után nem" ezt belátom, de hát az vesse rám az első követ...
De nem is ez volt a lényege, pusztán még nem láttam/hallottam a különbséget közöttük, de ezt is beismerem, és a felvetés az volt, hogy ha lenne egy ilyen dokumentált teszt, akár itt a fórum jól látó, halló embereivel, akkor már lenne hivatkozási alap. Addig marad a Noam Chomsky 6. tétele, meg másik becsmérlése. -
kabar
senior tag
válasz
MasterMark #140467 üzenetére
Értem. Tehát a 3000-es nem is működik. Ezt jó így megtudni 4-5 év után.
-
kabar
senior tag
válasz
MasterMark #140459 üzenetére
Érdekes lenne egyszer a kettőt összevetni, ki mit lát közte különbséget. Persze nem tudva melyik megy éppen. De nem akarok kábelvitát nyitni, csak egyszer valahogyan össze kellene hozni mégis, mert akkor véget lehetne már vetni ezeknek a parttalan vitáknak, hivatkozni rá, hogy 10-ből 10 szer látták a vájtszeműek, vagy éppen annyiszor nem. Nekem gagyi van, 10m-es és a 3D is megy. Kíváncsi lennék mennyire képes egy ilyen 10x-es áru kábel.
Nem is tudtam, hogy HDMI-vel is lehet szellemképet gyűjteni. -
kabar
senior tag
válasz
Nemir Ombe #139518 üzenetére
Természetesen nem tisztem megvédeni Kenand-ot, de szerintem a "cserkó kivitelben bő száz rongy a felár..." és a valódi furnér használatának és árának az összevetése lehetett a háttérben, nem pedig az egész hangfal elkészítése.
Rottenbull:
Bevallom, csak a francia filmeket szeretem.
Pl a Se Dio vuole vagy a Das experiment a francia filmgyártás két legnagyobb remeke.
De mint mondtam, abbahagytam. -
kabar
senior tag
válasz
rottenbull #139494 üzenetére
Az "Én meg mostanában úgy csinálom..." és a "... csak egy vélemény.." ráadásul mindez egy fórumon nálam azt jelenti, hogy nem törvény, csak egy vélemény. Az életemben az eltöltött időt meg értékesebbnek tartom statisztikák, és reprezentatívnak tekinthető minták vételénél. Így is túl sok időt töltöttem már értéktelen, semmitmondó filmek előtt. Mint ahogyan nem próbálnék ki 100 pár dzsunka kínai zoknit sem, hogy utána elmondhassam, hogy gyorsan kiszakadnak és még izzadok is benne. Se időm, se pénzem nincs rá. Nem néznék meg még egy hasbro, vagy marvel filmet azért, hogy akkora baromságokat nézzek, értelmezhetetlen történettel, ezerszer lerágott karakterekkel, közepesen tehetséges színészekkel. Nekem már (saját vélemény) a legtöbb amerikai filmekben műnők, mű férfiak, játszanak műanyag színek előtt, műproblémákkal, műanyag hanggal, műanyag zenével, olcsó, helyzetkomikummal. Semmi sem természetes, és a legtöbb esetben köze sincs a valós élethez, problémákhoz, magyarázatokhoz. Egy La famille Bélier vagy Un bonheur n'arrive jamais seul-ben vagy Les Entouchables-ben, vagy Se Dio vuole vagy éppen Das experimentben nem, vagy jóval kisebb mértékben érzem ezt. És nem mentik meg a világot, sohasem létezett fegyverekkel, nem törnek az autók, nem halnak halomra az emberek, nincsenek szuperképességek. Számomra a jó mozi lehet pl az En solitaire-ben egy szénszálas hajótesben az óceánon, a hullámoktól ölelve száguldás. Kép, és hang, az érzés egyben. De különbözők vagyunk, és én ezt is elfogadom, de ezzel láthatóan nincsen mindenki így... És ezzel be is fejeztem az OFF-ot.
-
kabar
senior tag
válasz
rottenbull #139490 üzenetére
Az arányokról nem nyitnék vitát annak tudatában végképpen nem, hogy mennyi filmet mennyi pénzből csinálnak az amik, és mennyit itt Európában, és mondjuk egy 10 darabos francia, német vagy olasz merítésben hány jó lenne, mondjuk 10 amerikaival szemben. De abban is lehet valami, hogy mostanában már csak elkezdem az ami filmeket, majd egy pár perc után már tekerem, vagy kapcsolom ki, tehát milyen jogon is nyilatkozom?! És az is igaz, hogy mindegyikből láttam már rosszat és jót is. Csak hát az fránya arányok...
-
kabar
senior tag
Én meg úgy csinálom, hogy mostanában tudatosan kerülöm az amerikai szutykot, és francia, olasz, spanyol vagy német filmet nézek, lehetőleg eredeti nyelven. Persze le kell mondani a HD hangról, percenként robbanó autókról, szuperképességekről, világmegmentésről, fizikai és/vagy történelmi képtelenségekről, de cserében jóval nagyobb esélyed van arra, hogy a film után nem az elpocsékolt időt sajnáld. Bár azt veszem észre a környezetemben, hogy akik ráálltak arra, hogy a tucatszemetet nézzék, azoknak a filmmel szemben támasztott igényük is egyre lejjebb süllyedt, és ezt a TV előtt ülőkön is látom. Az igényesség igenis teremthető, miként az igénytelenség is. De ez csak szintén egy vélemény.
-
kabar
senior tag
válasz
Nemir Ombe #138868 üzenetére
Akkor úgy mondom, hogy az elnevezésről nem tudtam, mivel azt hittem, hogy a keresztváltó kifejezést kettő vagy több hangszóró között értelmezzük, mivel hogy a hang (jel), frekvenciatartománytól függően, ide vagy oda lesz küldve (ezért cross). A mélynyomónál meg leszűrjük, és amit leszűrtünk, az nem megy sehova (ezért filter). Azt gondoltam ezt elnevezés szerint is megkülönböztetik, de ezek szerint nem. Ez volt az új nekem.
-
kabar
senior tag
válasz
Nemir Ombe #138860 üzenetére
A potméterről, és annak a működéséről tudtam, nekem is van, csak a keresztváltót én a többcsatornás hangdobozokba épített kütyüként értelmeztem, amelyek szintén szűrőként, a hangszóróra már csak a kívánt frekvenciatratományt továbbengedve, működnek. Ennek a vágási pontját gondoltam én a keresztváltó frekvenciájának (crossover frequency). A mélynyomónál ezt csak egy szűrőként értelmeztem (a képen is low pass filter), és ami miatt írtam a hozzászólást, nem tudtam, hogy itt is így hívják. De ez csak a tudatlanságom miatt van így.
-
kabar
senior tag
válasz
Nemir Ombe #138849 üzenetére
"Keresztváltási frekvencia: 50...200 Hz (állítható)"
Nem is tudtam, hogy a szuboknál is van ilyen. De az ember minden nap tanul. Jó kis cucc lehet! M. -
kabar
senior tag
válasz
Leslie67 #138544 üzenetére
"FONTOSTALAN"
Az ember mindig újat tanul itt.
De jórészt egyetértek én is ezzel.#138546) Yocee
Az okos ember tollából azt nem láttad, hogy milyen lesz 20-30 év múlva a forint értéke. Én meg azt tanultam a megtakarításokból, különösen a 90-es évek elején meg 2007-2008-ban, hogy a pénz, ha ott fönt a nagyok úgy akarják, akkor nem ér semmit. De nagyanyámék ezt mondták a háborúról is. A pénz néha semmit nem jelent, mert nincs mögötte semmilyen fedezet... -
kabar
senior tag
válasz
Leslie67 #138181 üzenetére
Akkor tiszta vizet a pohárba.
Volt NR609-esem, és hibás volt HDMI panelja. Így került már hozzám. A panel hibájánál nemhogy hang, de kép sem, meg hálózat sem volt. Hiába kapcsolgattam, ki-be. De az analógon még ment az erősítő.Kikerestem a szériaszámát a német Onkyo supporton (benne van-e a kérdéses és ingyenesen javított erősítők listájában), és mivel úgy gondoltam, hogy a terméket eredetileg ott adták el, egy haverommal kivitettem (ott dolgozott), beküldte a megadott címre (gondolva egy próbát megér, ha nem megy, akkor bukom a szállításta, ami tán 2*8EUR lett volna, de egy lett), ott ingyen kicserélték a HDMI panelt, majd visszaküldték a haveromnak Alxingba. Onnan nagyon kalandosan, de hazajött a masina és azóta is vígan duruzsol egy másik haveromnál. Nem mondom hogy örökké tart, meg nem tartott egy fél évig (nagyon sok szerencsétlenség árán) de ingyen volt kb 2 éve. Ez saját tapasztalat. Nem mondtam, hogy nem HDMI hibája van, csak azt mondtam, hogy lehet, hogy nem is az, mivel az eredeti hozzászólásban:
(#138045) synar
"HDMI-n keresztül változatlanul átmegy a kép, de egyelőre ennyi amit tud nyújtani. "A HDMI cserét nem úszod meg 30-ropiból itthon meg erre írtam:
(#138056) Leslie67 válasza synar (#138045) üzenetére
Szia! A HDMI megadta magát! Sekon vagy Totel kb. 30e Ft-ért javítja!De nem beszéltem le a szervizről, csak mondtam egy egyéb alternatívát. De ezzel be is fejeztem, mert ennyi időm már tényleg nincsen a hülyeségre.
-
kabar
senior tag
válasz
synar #138176 üzenetére
Én abban sem lennék biztos, hogy a HDMI panel nyeklett meg. Lehet, csak nem biztos. Az is elképzelhető, hogy egy német levelezést is megérne a dolog (ahogyan linkelték is korábban). Mostanában elég sok hazánkfia dolgozik arrafele, még a szállítás sem lenne olyan drága. Sok szervezés, meg idő, de olcsóbban kijöhetsz. A HDMI cserét nem biztos, hogy megúszod 30-ból. De nem tudom, milyen mostanában a sekon.
Alulméretezted az erősítő-hangfal projektet. Ez később még a fülészeten elköltött/töltött pénz/időben is mutatkozni fog. Majd ott elmagyarázzák, hogy a hallást egyszer rontod el, és onnan már nincsen visszaút. A max környékén már elég kutyán szoktak szólni a cuccok, de hát hangerővel pótolni a minőséget nem nagyon lehet.
-
kabar
senior tag
válasz
rottenbull #138040 üzenetére
Nagy baj lehet veled, ha már ebben sem hiszel.
Senkinek sem volt lassú a Cambridge Audio Azuron a formátumfelismerés? Menjek az ilyen egyszerű kérdéssel inkább a kezdő szintű topicba?
-
kabar
senior tag
válasz
Leslie67 #138038 üzenetére
Az általad mondottakkal jórészt egyetértek, és nagyjából hasonló okok miatt maradtam sokáig a jelenlegi erősítőmnél. És ezt most sem bántam meg. Viszont amit a legkisebb CA művel a majd legnagyobb Yami-hoz képest, azt több mint meggyőző. Idáig egy erősítő sem szólt így, pedig volt itt egy pár már. A centeremről elkönyveltem, hogy úgy szar, ahogyan van, és nem fog együtt szólni a frontokkal, de ennél az erősítőnél ami a legnagyobb változás, az a párbeszédek és egyéb hangok nagyon pontos "megjelenítése", érthető megszólalása. Tényleg van benne erő. Sőt nekem már a mély egy picit sok is talán. De a 2HDMI out, 2.- 3. zóna, Net, és Phono bemenet hiánya már gondot jelent. ÉS ha minden igaz, akkor a phono még a 751-ről is hiányzik. De hát ez van.
-
kabar
senior tag
Sziasztok!
Csak azért, hogy ne csak szürke legyen.
Van valakinek azzal tapasztalata, hogy a CA Azur 351-es miért ismeri fel nagyon lassan a hangformátumokat. Vagy csak én bénáztam el valamit a beállításoknál. (Pedig az elég faék bonyolultságú)
KösziÉn is pont most próbálom a CA termékeit. A hangja nagyon ott lesz gondolom a 651-nnek is. Csak hát azok az ostoba funkciók, amikhez hozzászoktam...
-
kabar
senior tag
válasz
Borisz76 #134371 üzenetére
Nem akarok beleugatni, de ha már másik helyiségbe tenném, az biztos, hogy nem a konyha lenne. Szerintem az majdnem rosszabb mint a fürdő. Nem elég, hogy párás, még zsíros párás is, ami a hűtőlevegőnél elég komoly lerakódásokhoz vezethet. Haveromnál spájzba raktuk. Jól elvolt a konzervek és a kolbászok felett a hűvösben. Bár a tiéd lehet, hogy megemelné a hőmérsékletet vagy 10-15 fokkal...
-
kabar
senior tag
válasz
dota1 #127672 üzenetére
Én nem értek hozzá, de 30 nm körüli helyiségre szerintem már határeset a 6-os Yami. Nekem a 40-re a 820-as is kicsi volt. A 2600-asat nem ismerem, nálam a 3800-as volt, meg a 2600-as utódja a 2010-es azok elegek a 40nm-re is. Ne hallgass rám, de 30nm-re szerintem a TSx330 is határeset.
(#127673) dgyuri0123
Ha tényleg nem kellenek neki az új dolgok, akkor szerintem is régebbi lenne a jobb. Csak a x600-asokat nem ismerem, és emlékeim szerint a Yaminak volt egy pár igen rossz éve. De 130-ért már kaphatsz RX-A830-at is használtan, de nemrég RX-V3800-as ment el 120 környékén. És ez csak a Yami vonal. -
kabar
senior tag
válasz
liszi70 #127661 üzenetére
Ha elmegyek a haveromhoz, és zenét hallgatunk nála, a sztereóján, akkor nagyon elégedetlen vagyok. Ha arra gondolok, mennyiből jött ki neki a két hangfal, az erősítővel (csak a sztereó erősítő az 5,1-em új ára), meg arra, hogy nekem mikorra lenne ilyenem, akkor picit jobb. Ha valaki azt mondja, hogy nem zenei hangfal az ES, vagy neki nem tetszik a hangja, igaza van. De ha valaki kb pöcsözi akkor azt a tapasztalatlan fórumozók szempontjából erős félrevezetésnek tartom. Nem nekem fáj, mert én hallottam már sok más hangfallal, ismerem a gyengéit.
Ha nálam van egy új áron 200 ropis center, akkor látom, hogy van hova fejlődni, és rosszabb. Ha hozzáteszem az 5,1 árát, hogy kicsivel jobban szóljon, akkor meg általában kijön, hogy sokat kellene nagyon költeni, hogy számomra hallhatóan jobb legyen. Abból meg sok motoros cucc, meg kilométer kijön. De motorból is mindig van valami jobb... -
kabar
senior tag
válasz
axwel18 #127643 üzenetére
Akkor biztosan azt is láttad, hogy itt az ES helyett ajánlott TSi modell feletti kategóriában focizó RTi-A vagy RTi hangváltói és kábelezése hogyan néz ki, tán az AVX-en még mindig megvan valahol. Az RTi-12 vagy 10 műanyag lábairól már nem is szólok semmit. De mégsem p..csözöm, mert szép hangja volt annak is. Én elfogadom, hogy alsóbb kategóriákban, de még a felsőbb kategóriában is a gyártók játszanak az alkatrészek minőségével is, hogy az árat le, a hasznot meg felfelé nyomják. De úgy beszélek, mintha ezért fizetnének, pedig másért amivel így nem haladok. Legyen igazatok! A JBL ES egy szar (mindegy melyik), meg ne hallgassátok, bármi jobb lesz náluk! Biztosan acélos lesz a 25-30 ropival drágább TSX az ES90-el szemben. De én nem tudom, mert nem hallottam ezt a Polkot, csak a nagyobbakat...
Amúgy azt hiszem a Hivox a csillapítót is cserél a tuning során.
Nemir utolsó mondatával maximálisan egyetértek minden gyártó esetében. -
kabar
senior tag
válasz
BBéci #127638 üzenetére
Jogos. Elgépeltem, pedig szoktam figyelni.
Nem akarom sztárolni őket, mert van baja, nem is egy. Pl nekem a centere egy gyenge pontja a rendszeremnek. Nem is értem, hogy abból miért csak egyet épített a JBL. De nagyobb szobában nem egy, jóval jobb hangfalat (máshol gyönyörűen szól) hallottam már "elfogyni". És nem a hangerőről beszélek. Én annak idején így tanultam meg azt, hogy ki kell próbálni, meg kell hallgatni. Voltak már olyan cuccok, amiket nagyon jónak hallottam ott, megvettem, hazavittem és kopp. Vagy elmentem mondjuk Sancihoz, utaztattam az erősítőm 200km-t, és borzasztóan szólt nála a Paradigm hangfalakon az erősítőm. Ebből mégsem azt vontam le, hogy az akkor az a hangfal egy szar. Meg gondolom Sanci sem, hogy az RX-A az lenne. Arra kaptam fel a vizet, hogy hangos, de egyik tartományban sem szól. Rohadt fehéren világít, de se kék, se sárga, se pirosa nincs. Ráadásul az egész ES szériára. Egészen más a hangzása az ES20-nak meg a 30-nak, vagy a 80-nak és a 100-nak. A 100-as tök lomha, a 90-es, meg a 80-as jóval gyorsabb. De nem szabad hinni nekem én ilyennek hallom. Meg kell hallgatni!(#127640) windlord
Kérdezd Fülelek-et! Ő már csinált párat, meg lehet, hogy az enyémet is fogja, ha nem találok másik falakat. Szerintem ügyes, de volt már olyan haverom is, akinek nem maradéktalanul tetszett a munkája. -
kabar
senior tag
válasz
axwel18 #127635 üzenetére
A csúnyasággal én is egyet értek, láttam már rengeteg szebb hangfalat. Bár számomra a legrondább hangfal, ami nálam volt a KEF volt. De volt olyan haverom, akinek meg az tetszett. Az Ikon 6 sem tetszett külsőre, de ahol hallgattam gyönyörű hangja volt. De hát ízlések és...
-
kabar
senior tag
válasz
dgyuri0123 #127632 üzenetére
Miért is változott volna. Gondolom azóta sem hallgattad őket meg mással, tehát új tapasztalat nincs, csak a régi vélemény.
Nem adtam el, mivel azóta is keresgélem az utódjait, csak nem emlékezetből, hanem próbálgatással. -
kabar
senior tag
válasz
dgyuri0123 #127625 üzenetére
Mindezt minden elfogultság nélkül.
De ezt már régebben privátban kifejtettük...
-
kabar
senior tag
válasz
dota1 #127614 üzenetére
Nálam volt egyszerre az ES100 mellett Polk RTi-A7, RTi-10, Mission 705 is. Két különböző erősítővel hallgattuk meg (RX-A2010, NR609), és négyünk közül egyikőnknek sem volt gyenge az ES. Sőt! De nem akarom a kedélyeket szítani, csak tudatni, hogy ízlések és pofonok, de leginkább helyiségméret, elhelyezés, stb, stb. De ami legfontosabb, hallgasd meg valahol, ne higgy senkinek vakon. Nekem se! Mondanám, hogy akár nálam is meghallgathatod, hogy van-e mélye magasa, de nem vagyok pesti.
-
kabar
senior tag
válasz
Tamoo #127595 üzenetére
Minden tiszteletem Robi-k mesteré, de azt azért nem hinném, hogy nem javítottak rajta. Arányaiban biztosan jobbnak kell lennie a technológiának, ha nem akarnak olyan költséges visszahívási projektbe fogni megint mint a xx9-es modelszériánál. Hozzátéve azt, hogy azért kis hazánk kivételéve ezt elég szimpatikusan oldotta meg az Onkyo ingyenesen. Bár volt, akinek itthon is megcsinálták ingyen. Emiatt, meg a relatíve nagy piaci szelet miatt, meg persze a vetélytársak áldásos tevékenységének köszönhetően túl lett lihegve az Onkyo minőségének gondjai. Szintén szervizestől származó infóm szerint a HK-nak ugyancsak komoly gondjai voltak ezen a fronton, közel nem akkora piaci szelettel. Szóval az említett minőségi sorrendben a 4-ik hely a HK-nak pláne a Yamaha után, aminél nem tudok ilyen jellegű szériahibáról felettébb kedvező, vagy inkább túlzó. Mondom ezt úgy, hogy senkitől nem kapok ezért semmit.
-
kabar
senior tag
válasz
bajnokpityu #127234 üzenetére
Járólapon nem kell kivenni. Majd kijön az magától...
-
kabar
senior tag
-
kabar
senior tag
válasz
Nemir Ombe #126512 üzenetére
Igaz, visszaolvasva mintha azt írtam volna, valakinek megéri, másnak meg nem, ergo rábíztam a döntést a vevőre (aki mellesleg azt kérdezte, megéri-e a különbség a két cucc között), csak felhívtam a figyelmét egyéb különbség(ek)re/szempontokra is, amely(ek) szerintem fontosak lehetnek. De már megbántam. Mint említettem, szerintem nálad (velem kapcsolatban) ez nem érvekre megy, hiába a rengeteg smiley. Úgyhogy legyen igazad! A két cucc között a legfontosabb különbség a néhány watt meg a két- akkor ezek szerint gyakorlatilag kihasználhatatlan- végfok. A második HDMI out meg annyira általános-a HK-nál végképpen-, hogy tán a 370-es volt az első amin volt, és még a 760-ason sem volt.
Azzal már végképpen nem akartalak cseszegetni, ha már ennyire visszaolvastál, hogy ha srác szerint a számítógép az optikaiba menne, a TV meg szintén abba menne, azt a 161-esen hogyan oldanád meg az egy db bemeneten? De mint mondtam, legyél te a megmondó, én meg elvonulok csendben, úgyis rengeteg a melóm. -
kabar
senior tag
válasz
Nemir Ombe #126506 üzenetére
Már vártalak, mert mintha vörös posztó lennék a szemedben! Direkt nem neked írtam válaszban, hogy nehogy megint beléd akadjak, de csak nem sikerült!
A megadott linkeken nem szerepelt a kisebbnél a hálózati csatlakozó, és megbíztam benne, kár volt. Mea culpa. A második HDMI kimenet nekem többet is megérne vetítő esetén, ellenkező esetben kereshetsz 2 HDMI-s lejátszót, vagy splittert. Ellenben belátom, van aki inkább kábelt dugdos (HDMI-t különösen jó ötlet), vagy plusz eszközökre és távrányítókra költ. Jut is eszembe, mennyibe kerülne egy 2HDMI-s MP? Lehet, több mint 30, de majd linkelj egyet. De a plusz két csatorna a második zóna miatt is igencsak jól jöhet, nemcsak a 7.1 miatt. A plusz HDMI in-ről, meg optikairól már nem is beszélünk, mert valakinek a kettő HDMI is sok. Más igények, más hangsúlyok, más értékelések. Nekem inkább ezek voltak feltűnőek, nem pedig a pár watt csatornánként.
De mindenképpen igazad van, de legalábbis kell, hogy legyen. -
kabar
senior tag
válasz
access_denied #126401 üzenetére
Nem egy RX-A3030 megfordult az AVX-en 280-300 körüli áron, vagy az említett 6009-es is 319 ropi most újan. Ami persze nem fér bele a 250-es limitbe, de használtan rá lehet futni jó ajánlatokra, még szerencséd is lehet. A legtöbben el szokták fogadni a speciális igényeket, legfeljebb úgy mint pl én is (3D), utólag már belátjuk, hogy annyira nem kellett volna erőltetni.
Nem véletlenül mondják itt, hogy hallgasd meg őket. Nem márkát kell választani, mert mindegyik típusnak megvannak a jobb és rosszabb modelljei is. Legfeljebb ezt egyesek nem fogadják el...
-
kabar
senior tag
válasz
devil-k #125944 üzenetére
Így már értem, mire céloztál. Számomra a minőség, mint olyan, ritkán számszerűsíthető, és bár tudom miről van szó, a bitráta és a mintavételezés sem jelent lineáris viszonyt (ezek szerint csak nekem), a két általam nem használt csatorna jelenlétét nem is említve. De mint mondtam egyetértek, csak viccesnek találtam a 7-szer jobbat. Olyan mint a 4.42-ször zöldebb
De nem támadás volt.
-
kabar
senior tag
válasz
devil-k #125939 üzenetére
Azért a "hétszeres minőségbeli különbség" nagyon mulatságos. Érdekelne a definiciója
De értettem a tréfát, és sok esetben igaz, sajnos.
Amúgy szerintem a filmek nagy számában, az országunk méretében (ennek arányában) is kereshető a minőségi probléma. Egyszer jártam egy ilyen "szinkronstúdióban". Inkább szobáknak mondanám. Elég tábori körülmények uralkodtak. Mondjuk a mostani amerikai filmek nagy részéhez, a minőségük miatt, az is túlzás.
-
kabar
senior tag
válasz
patow #125931 üzenetére
Yamahánál ezt a bi-amp beállítást külön konfigurációs menüben kell beállítani. Legalábbis az RX-A szériánál ez így szokott lenni. Ha hazaérek, akkor meg tudom nézni hol van pontosan. Bár a tapasztalat az, hogy elég sok minden más az RX-V vonalon.Nem minden hangfalnál és erősítőnél van nagy hatása a hangra, de nálam pl így megy.
BBéci: Nem kötekedésként, csak tájékoztatásként mondom, hogy láttam már több olyan "tuningot", amikor a hangfalaknak a termináljait bent összekötötték, vagy éppen kikötötték. Ekkor a bi-ampnak tényleg nincsen értelme. Olyanról nem tudok, amikor ezt gyárilag tették volna meg.
-
kabar
senior tag
válasz
gabo01 #125445 üzenetére
Ezzel nem mész 20 ezer fölé biztosan:
Kábelek.
De előre mondom, hogy majd mindjárt megkapom, hogy ezen 384%-al kevesebb színt látsz, és a kontrasztod is csökkenni fog 572%-al. Én mindenkinek azt mondom, hogy megvesz egy olcsót, és aztán kikölcsönöz egy drágát. Ha látja a különbséget, akkor bukott 5000HUF-ot, ami a drága kábelnak töredéke, de legalább marad neki standby-ban. Ha meg nem lát (lássuk be, van rá esély gazdagon), akkora drágát visszaviszi, és megtakarít egy rahedli pénzt. -
kabar
senior tag
Vagy akár vehetsz a német ebayról egy RX-A1010-est 140-150-ért itthon is van, és minimális szerencsével úgy néz ki mint az új. Ha nem kell 3D- akkor ennyiért még vehetsz 4308-at is ( ritkábban van fent) de picivel olcsóbban rendszeresen van fent 3808 is (ha nem kell a 2 HDMI Out). A különbséget meg megtarthatod, vagy elköltheted másra.
-
kabar
senior tag
válasz
dgyuri0123 #122407 üzenetére
A legkönnyebb meg azokat, akiknek nincs!
(#122433) Mezga Aladár
Ha jól értelmeztem, akkor pont arról volna szó, hogy meghallgatná másnál, akinél ez működik. Nem pont arra szokták itt az embereket presszionálni, hogy hallgassa meg, mielőtt befektetne jelentősebb összegeket. De az is lehet, hogy én tévedek. -
kabar
senior tag
válasz
nagyszegi #121866 üzenetére
Azért nyugtass meg, hogy csak vicceltél. Egy elég komoly "kis" erősítőhöz jutottál, csak nem próbálod a RJ45 csatlakozón a FM csatornákat böngészni. Amúgy a tunere elég jó, nekem egy 2200HUF-os antennával is képes igen távoli csatornákat is fogni a yami. A net-es rádiókhoz meg szerintem szükséged lesz egy weboldal meglátogatására. Kicsit kalandos a beállítás, de ha egyszer megvolt, akkor már frankó minden.
-
kabar
senior tag
válasz
Tamoo #121802 üzenetére
+1
Nekem is hatalmas meglepetés volt, hogy egy kis RX-A820-as is szebben processzált az UMC-1-nél. Pedig a teszt célja az volt, hogy hova lehet majd egyszer eljutnom hangzásban, ha lesz pénzem proci-végfok felállásra. Viszont az AM9080 végfok jó volt. Szebben szólt mint az UPA, a külseje viszont...Ennek ellenére az UMC1-ben meg a rengeteg állítási lehetőség, meg az igényes külső volt szembetűnő. -
kabar
senior tag
válasz
Norbi 72 #120960 üzenetére
Most már egyik Onkyora sem emlékszem, pedig volt négy is, hosszabb-rövidebb időre, majd megnézem a haveromnál. De emlékeim szerint én addig kínlódtam, amíg ki nem kapcsoltam a sztereó alól a sub-ot. A Yamin Staright-en sem szabad szólnia a szubnak, ha sztereó a bemenet. Szerintem.
-
kabar
senior tag
válasz
Norbi 72 #120942 üzenetére
Lehet, hogy én értelmezem félre, de Jozzz nem azt akarja csinálni, hogy sztereó forrás esetén is menjen a subwoofer. Directben nekem emlékeim szerint nem ment egyik Onkyon sem, és ez így is volt jól. Ha all ch stereót választ, szerintem akkor pl menni fog. Bár 1008-asom nem volt.
-
kabar
senior tag
válasz
Kukesz1111 #120941 üzenetére
Szerintem topic-ot tévesztettél, de nagyon. Itt már az is barkács, ha valaki PC-s IEC44-es kábelt használ az erősítőjéhez. Szerintem keress egy barkácsolásos topicot. A HiFi-sről is lebeszélnélek, mert ott is sok a hardcore arc. Olvass el egy pár hozzászólást az adott helyen, és akkor talán jobban képbe kerülsz.
-
kabar
senior tag
válasz
Joshi #120207 üzenetére
Nem tudtam, hogy van TX-SR-es verzió, meg nem is tűnik logikus lépésnek az Onkyo részéről, mivel már a kisebb modellek is hálózatképesek. Innen lenne szerintem az NR jelzés. Nem látom egyelőre a hivatalos Onkyo modellek között sem, de lehet én bénázok, meg annyira nem is érdekel. Egyetlen hely ahol látom, a streamaudionál, de a képen a készülék hátlapján már TX-NR van, meg RJ45-ös csati. A kettővel kisebb modell az SR-es.Szerintem.
(#120208) BBéci
Nem kell minden szóban hibát keresni. Az én forrásom nem a Wikipédia , hanem a "gustus huszadika, kotmányunk ünnepe, újkenyér.... miazmás" volt. Imádom azt a filmet, bár belátom hiba alkalmazni egyedi szóhasználatát ilyen közegben. -
kabar
senior tag
válasz
Joshi #120203 üzenetére
A betűjelölése nekem mindkettőnél ugyanaz (TX-NR), így a számozásra gondoltam. Mivel erősen úgy tűnik fel, hogy nem a minőség oldaláról közelíted a dolgot, és a kisebb is több mint elegendőnek tűnik, meg még meg is takarítasz 50 ropit, amiből vehetsz egy csomó mozijegyet, miazmást, így rád bízom a döntést. Mivel nekem mások az igényeim, így én egyiket sem. Különösen nem újan, nekem öreg roncsaim vannak. De ezért szép az élet, mert ti mind különbözőek vagytok. Csak én nem....
-
kabar
senior tag
válasz
Joshi #120196 üzenetére
Akkor, ahogyan az előbbiben említettem is, neked bőven elegendő az NR535 45-el olcsóbban. Bár ha a TV-be közvetlenül mész, az erősítőbe meg koax vagy optikai kábellal, akkor meg egy régebbi használt AVR is elegendő egy régebbi TX-DS575X 30-40 ért vagy Pl 70-ért egy str-da2400, oszt még jól is szól.
-
kabar
senior tag
válasz
Joshi #120188 üzenetére
Nem egy kategória a kettő. Én szeretem a Yamit, de autószimulátorhoz felesleges. Egy NR535-ös is elég ahhoz, és még megtakarítasz 45-50 ropit. A kihasználnám a képességeit egy kicsit zsákutca lehet. Vannak sokkal jobb minőségű buta erősítők, meg okosak, de gyengébb kivitelűek. Meg vannak okos nagyok. Azok már nagyon drágák tudnak lenni. Errefelé az buta de jobbakat jobban szeretik, aztán az, hogy te a minőségét, vagy a tudását használod, az már rajtad múlik. Nekem innen úgy tűnik, ez utóbbi lesz az igaz. De te döntesz.
-
kabar
senior tag
válasz
polberto #120172 üzenetére
Akkor próbálj rá a szériaszámra Itt
Majd ha benne a vagy a visszahívott listában, akkor már csak egy német ismerős kell, meg a kétszeri szállítás és meg is vagy. Próbáld meg ismerőssel kivitetni/hozatni, mert gyorsan el fogod érni a 30-40 ezres költséget. Bár nálad az is érdekes lesz, hogy nem bontatlan (azaz már belenyúltál, sütögetés, forrasztgatás) a termék, tehát nem is biztos, hogy fognak vele foglalkozni. Amúgy maga a javítás az ingyenes lett volna Németországban még a belenyúlás előtt.(#120181) Joshi
Szerintem nem, csak a 840-es. De ettől függetlenül az elődjei igen szépen szólnak. Mire kellene a HDMI2.0? -
kabar
senior tag
válasz
windlord #120139 üzenetére
Gondoltam én is, de ismerve a kínából érkező utángyártot digitizerek minőségét, erősítőbe nem nagyon tenném bele. De hát: próba cseresznye. Ezért mondtam, hogy bátor. Az idegesítő ebben az, ha német vagy, akkor beküldöd, és ingyen javítva visszakapod. Azért az egy kicsit más tészta.
-
kabar
senior tag
válasz
polberto #120135 üzenetére
Több angol nyelvű fórum van ezzel a témával tele, még tán a tecsőn is komplett videó a melegítésről. De mindenhol mondják, hogy csak ideiglenesen javul meg. Memóriahűtőt nem ragasztottál rá? Állítólag, ha picit tudod hűteni, már az is sokat segít. Mindenesetre bátor cselekedet volt ez a csere. Nem tudom mennyibe fájt, de azt hiszem olyan 45 ropiból megvan garival szakszervízben itthon is.
(#120137) Viper26
Windows kezeli az otthoni csoportok kapcsolatait? Szokott engem is szívatni a windows. Megosztásra ezért is javallott az NFS.
-
kabar
senior tag
válasz
Norbi 72 #119960 üzenetére
Szerintem is kettős erősítés volt ez, nem kettős kábel, nem is értettem Nembir hozzászólásánál az ide vonatkozó részt. Szerintem a kettős erősítésnek van értelme, azon kevés dolgok közé tartozik, amit meghallottam különbségben. Egyedül az AS9080-nál nem kellett. De ez biztosan hangfal és erősítőfüggő.
-
kabar
senior tag
válasz
dgyuri0123 #116746 üzenetére
Ezt most minek? De te tudod. Nem tisztem védeni, szóval részemről ennyi. Mindemellett a Trianlge Altea-t meghallgatnám szívesen.
-
kabar
senior tag
válasz
dgyuri0123 #116278 üzenetére
Olyan "zenét" én sem hallgatok! Ellenben sokminden mást meg igen. És bocs, hogy ezt mondom, de nekem meg tetszik. Nem mondom, hogy nem lehetne jobb, de próbálgattam már más hangfalakkal, és nem jött eddig jobb. Persze minden csak pénz meg ízlés kérdése. Ez előbbiről meg botorság lenne vitát nyitni, utóbbit meg annyit szánok rá, amennyit megér nekem.
-
kabar
senior tag
válasz
Norbi 72 #116275 üzenetére
Biztos vagyok benne, hogy ez erősen függ az adottságoktól is, nemcsak az alapterülettől
Sajnos az A9-hez nem volt szerencsém, de abban a hodályban már gondolom verte volna a ES100-at. Amúgy nem a hangerővel volt baj, hanem valahogy az arányaival. Jó kis hangfalaid vannak. Azt hiszem Kiminek valami 60nm körüli tetőtérben szolgáltak. Szóval nem csak 40-ig jó, csak húzni akartalak.
-
kabar
senior tag
válasz
Konfigos #116261 üzenetére
Csatlakozva az előttem szólókhoz, az ES100-nak kell a tér, mert kis hangerőn, kis helyiségben nem futja ki önmagát. (Ées ráadásul nem is kis helyet foglal, ezenkívül a faltól is jól el kell húzni, nem marad hely egy kis szobában csak egy stokinak) Nagyobb helyen (40nm-es szoba nálunk) ahol az RTi-A7 már kezd elfogyni (bocs Norbi72, de sajnos mi így hallottuk) ott az ES 100 nagyon elemében van. Viszont nagyon zenefüggő. Dél amerikai zenére én pont a polknál meg az elacnál hallottam, hogy mekkora hátránya van a feszesebb ritmusoknál. Amit viszont a JBL ES-100-nál még akartam mondani, hogy kell neki nagyon az erősítő. Kettős erősítés nélkül én csak végfokokkal hallottam nagyon jól szólni.Ha nincsen meg ez, akkor valahogyan ha egyszerre kell szólnia a méllyel, akkor elfogy belőle a középtartomány. De persze ez csak az én szubjektív véleményem.
-
kabar
senior tag
válasz
spiky03 #116210 üzenetére
Mivel ez van, és nem hirdetem, ezért úgy tűnik tetszik a hangja
Jó mozit csinál, bár azt hiszem, hogy a 906-osomat nem verné meg moziban. De az is lehet, hogy azóta már másképpen értékelem a hangokat. Zenén viszont veri az eddigi összes erősítőmet, meg ami nálam volt (egy kivétellel) azokat is. A funkciói nagyon jók, bár a forrás hozzárendelést aki kitalálta, azt személy szerint elküldeném továbbképzésre az Onkyo-hoz. Az OSD-je meg a Commodore64-emre emlékeztet. Azt mondhatom, hogy a hangfalaimban nem marad benne a képességük
Egy párszor volt nálam végfok is (UPA7 meg AM9080), és akkor prociként használtam. Az is megdöbbentő volt. Különösen az AM9080. Különösen érdekes volt az hogy az UMC-1-el vetettük össze, és hármunk közül egyikünk sem mondta, hogy jobb lenne. Sőt! Jó a Yami is a kommerszek közül, nem csak a Denon. -
kabar
senior tag
válasz
spiky03 #116208 üzenetére
Jó lesz az! Különösen az erősítő
Gondolom BBéciék arra próbáltak meg utalni, hogy a 4308 újkori ára már erősen összemérhető az RTi-A szett teljes új árával, tehát már eleve túl van lihegve erősítővel, és ezt még feljebb lépéssel próbálja meg tetézni. Az RX-A sorozatból is már nálam volt egy pár darab, de mivel hangfallal én is alatta vagyok a képességeknek, ezért nálam sem "megrendítő" a különbség mondjuk a 810/820 vs 2010/3030 között. -
kabar
senior tag
válasz
BBéci #116076 üzenetére
Mindezekkel egyetértve, a menet közbeni mérések végzése szinte elengedhetetlen. Az érzékelésünket, érzékszerveinket, valamint az abból kialakuló érzéseket nagyon bonyolult folyamatok befolyásolhatják/befolyásolják. Ha nem nézed a kilométerórát, egy ZZR1400-on egészen más érzés a 200km/h mint egy Volvo V60-ban. Ha csak az érzésekre figyelsz, akkor nagyon át leszel verve, és ez nem is a te hibád. (illetve de, mert nem mértél)
-
kabar
senior tag
válasz
BBéci #116063 üzenetére
Rengeteg különböző vallás követői között is vannak "megvilágosodottak", és ezzel nem akarok parttalan vitát indítani, de érezhető a párhuzam a kettő között. Ti hisztek benne, és úgy vélitek meghalljátok a különbséget közöttük, és költetek is rá. Nincsen ezzel semmi baj, de a többiek attól még nem biztos, hogy a sötétben tapogatóznak. Biztos vannak olyanok is akiknek megvan a kedvenc trafóolajuk is, vagy meghallják azt is, amikor Pakson a gőzturbinában lefújószelepet cserélnek. Mások életükre is esküdnének, hogy látták Szűz Máriát. Az ő hitüket is tiszteletben tartjuk. Egyszóval a "megvilágosodás" szót a kismegszakító vonatkozásában erősnek tartom.
-
kabar
senior tag
válasz
Valkűr #115569 üzenetére
Azért ennyire nem kell elrémiszteni. Egy TX-NR 609 (okos) is szól már valahogyan, nemrég volt fent CA540R (hülye, de jól szól) ötvenért, és jobban fog szólni, mint sokaknak itt a kezdő cucca. Láttam fent igen értelmes hangfalkészletet 60-80 körül. Tehát a korábban írt 150-160-ból már azért lehet garázdálkodni szerintem, bár kétségtelen, hogy határ a csillagos ég.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Formula-1
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Horgász topik
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col, i7, 32GB, GTX1660Ti
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! Lenovo Legion 5 White ! R5 5600H / RTX 3050Ti / 16GB / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest