Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
eL Geri
üzenetére
A DTS jellemzően sokkal kevesebb "korrekciót" nyújt, mint a Dolby, ezért annyival jobb. Főleg azt szoktuk megfigyelni, hogy a DD/TrueHD sávokon fizikailag nincs ott a basszus, míg a DTS/DTS-HD-n igen. Vicces, hogy ez amúgy a PC-t nem érinti, ott mindkettő jó, hiszen a libavcodec mindenféle kompresszor értéket és hasonlót figyelmen kívül hagy.
-
eL Geri
őstag
Kontextus nélküli hangulat komment:
Megint rá próbáltam egy DTS-HD hangra (TrueHD-t nem játszik le a TV-m).
Egy csoda, hogy mennyivel élettel és basszussal telibb a hangja. Mindig azt hiszem, hogy az én belépő hangrendszerem élettelen egy kicsit… de csak rendes forrás kell neki.Lassan-lassan el fogok csábulni egy TrueHD-t is kezelő média lejátszóra… egyszer.
-
-
válasz
proci985
üzenetére
Igen, pont azért, mert elég kompakt. Az Arendal 1961 1S az 415x315x415, míg az XTZ 12.17 Edge 510x395x400 (HxWxD), szóval 8 centivel szélesebb, kicsit rövidebb, a magasság meg mindegy. Az Arendal 1961 1V meg 625x450x550 lenne, marha nagy. Persze az XTZ hangminőség kérdéses hogy hasonló-e. De ha igen, akkor el fogok gondolkodni az XLR kompaTIBILÁTÁS miatt, mert valószínűleg kb árában ki tudok szállni az Arendalból.
-
Köszi mindenki
Továbbítottam a tippeket. -
-
Köszi mindenkinek
Nem nekem lenne, egyik ismerősömnek. Egy S30 széria van neki, ahhoz ugye az RS8 van szettben, de ő is kevésnek gondolta azt venni. Viszont ha az RS12 se feltétlen, akkor ebben az ártartományban mit érdemes? -
Sziasztok!
Csak egy gyors kérdés. Eg, 5x5-ös szobába elég egy Magnat RS6 vagy kell egy RS12-es?
-
BBéci
legenda
válasz
hunspikey
üzenetére
A Denon 1000-es szériája még belépőnek számít, sztereó zenei hang tekintetében igencsak kompromisszumos. Sokcsatornán sem nagy szám, de még a 2000-esek sem.
Mindenképpen jóval feljebb kell nézelődnöd illetve hallgatóznod!. A 3700/3800 már sokkal jobb, de ha tényleg fontos a részletező, sok finomságot tartalmazó zene, akkor Marantz Cinema 40 a javaslatom vagy még inkább Arcam, Anthem, NAD. A csúcs Denonokat az áraik miatt nem említem. -
hunspikey
őstag
válasz
svgyula
üzenetére
Hmm, köszönöm a részletes leírást. Pont ettől félek én is.
Valamikor fiatalon egy barátomtól vettem B&W 602-eseket illetve hozott technics csúcsokat. Ez még a kilencvenes évek végén volt, akkor még a technics jónak számított. És valóban, a cucc annyra szépen szólt, hogy azóta is ezt keresi a fülem, illetve lehet csak a lelkem, nem is tudom már.
Most Denon x1700h van, rajta Swans nagy tornyok, de annyira semmilyen az egész, miközben a swans nagyon részletező, de akkor is összességében a zeneiség nem árad.
Nekem nagy kedvencem a Sara K-tól a Hobo című album és sajnos a rendszer totál elvérzik rajta. Művi, nyomott, nem él, abszolút nem jön át az album lényege illetve Sara és csapatának előadás módja. Hiába hallom az utolsó szék reccsenést, levegő vételt, húr körömbe akadást, nagybőgő nyikorgást, a zene lelke nincs ott. De soha nem jöttem rá ez miért van így - és emiatt azt sem tudom mit kezdjek el lecserélni a rendszeren.
Egyik barátom megvenné ezt az erősítőt, de ha veszek pl egy nagyobb Denont, akkor más lenne?
-
svgyula
addikt
válasz
hunspikey
üzenetére
Ahogy olvastam ezek közt max a szolgáltatások minősége/mennyisége a külömbség forrása Illetve a Denon konkrétan három sorozatra szerdte a kínálatát. Az olcsó alkatrészekből(nem rossz!) összerakott az "S" sorozat, a közép kategória ami minőségíbb vagy nagyobb teherbírású alakatrészekből egy jobban fizetett gyárban raknak össze az "X" sorozat. A csúcs pedig az "A" sorozat. Nyilván más a szoftver már akit ez nagyon megmozgat. Azon már régen túl van a technológia, hogy az átviteli frekvenciákat simán teljesítsék a mostani erősítők. Ami mindig is az összehasonlításokat nagyjából a kukába dobja, hogy nagyon nem egyformán szólnak az egyes hangfalakkal!
Az adott helyen, ahol külső tesztelést csinálnak egyforma hangfalakat használva lehet a mérés pontos. De a gyártók által megadott számok nem azonos körülmények és eszközök használatával vannak tesztelve. Hiába pontos a mérés és összehasonlítható az egyes(azonos gyártó!) termékei közt ha nem ugyanolyan hangfalat használsz. Mert ha te otthon, másik hangfalat akasztasz rá akkor lehet elkezdesz köpködni az utálattól! Ezen az sem változtat ha te egy lényegesen drágább akár több milliós hangfalat raksz rá! Ráadásul ott az emberi tényező is ami a legnagyobb szórással/korral változó! Pusztán számokból vásárolni mindig is egy orosz rulett lesz! Kiindulva abból a tényből, hogy minden gyártó akkora számokkal dobálózik amitől még a paksi erőmű is lemerülne
Az ár pedig nem biztos, hogy mindig jó mutató szám! Bár ahogy nézem itt a fórumon nagyon erős a meggyőzés hatása!
Azon csodálkozom, hogy még nem kerültek szóba a millió feletti erősítők vagy azok használt darabjai 
A nagy erősítő teljesítmény kicsi tejesdoboz hangfal->torz hangot fog produkálni. A nagy hangfal gyengébb erősítő-> dinamika szegény hangzást adja, valamint a túlhajtott végfok torzítása is előjön. -
VoidXs
Topikgazda
válasz
hunspikey
üzenetére
Amelyik oldal nem számokban fogalmazza meg az eredményét, arra egyáltalán nem érdemes figyelni, mert legjobb esetben is csak egyetlen magánvélemény, legrosszabb esetben fizetett marketing. Alaposan összehasonlítani a kettőt például ASR-en tudod, ranglistájuk is van.
-
hunspikey
őstag
Ha már 3800-as Denon - arról hol van egyértelmű teszt / leírás, hogy a sztereo hangja mennyivel jobb (ha egyáltalán van különbség) a belépő Denon - pl 1800 illetve a csúcs felé haladva a többi közt. Minden tetves teszt folyamatosan csak úgy fogalmaz, hogy ez a király meg a csúcs, meg hogy megérte várni rá.
De ide a rozsdás bökőt ha pl x1700h - x1800h esetében hallani bármit is...
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
kemperlama
üzenetére
Denon AVC-X3800h inkabb? [link]
remekul skalazodo hazimozi megoldas, van dirac, eros, tamogatja kb az osszes modern formatumot. ha 5.2rol felvaltanal 5.2.4re vagy 5.4.4re, azt is nativan tudja. nem olcso, de kb tudja, amit egy szoba meretu hazimozi processzortol elvar az ember.
nemet amazonon 1200eur korul van, szoval eppen a budget hataran.
-
lenox
veterán
válasz
VoidXs
üzenetére
Ezt egy atfogo elemzes alapjan mondod, vagy csak egy-ket kulonbozo helyen es modellen alapulo meres alapjan? Mert a Sonynal most egy konkret tipusrol beszelunk, yamahanal meg nem, nyilvan nem egyforma a hw/sw a kulonbozo avr-eken ott sem. Amugy nekem van egy ilyen sony es yamaha rx v4a, a tavolsagokat kb. ugyanannyira merik, gaineket is, spektrumot nem tudom, nekem a yamaha tetszett jobban, de ez nem jelent semmit.
-
Joshi
titán
válasz
kemperlama
üzenetére
Vannak Onkyo-ból, Denon/Marantz-ból is jó belépős mozi erősítők. Zenére nem az igaziak, de azért használható. Nekem pl a régi Onkyo 636 hangja tetszett, csak sajnos az nem tudta a HDR-t átküldeni ezért váltottam. Mivel max 500k-t írtál végösszegnek, azért annyiból elég jó erősítőt lehet kapni. Már-már középkategória alja. Az hogy 7.2 nem számít, max két csatornát egyelőre nem használod ki.
Pl:
Denon AVR-X2800H ~320k (most Netdepón 280k
)
Onkyo TX-NR6100 ~340kSpotify stb stream ma már alap funkciók ezekbe. Általában egy telefonos appon keresztül lehet megszólaltatni az erősítőn keresztül.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
kemperlama
üzenetére
Nagyjából mind tud Spotify-t, Tidalt, és még néhány streaminget. Én sosem próbáltam, mert PC-ről küldve javítható csak a hang, szóval az ismeretem szándékosan eddig tart.
TV-ből is tudsz visszaküldeni a HDMI-n hangot, erre való az (e)ARC technológia.
-
kemperlama
csendes tag
Illetve lenne egy kapcsolod kerdesem.
Azt ertem, hogy a mediaboxbol HDMI-vel eljutok az erositohoz, majd innen a TV fele megy a kep HDMI-n, a hang pedig a hangfalak fele.
Amennyiben a TV-n megy egy alkalmazas peldaul Spotify/Youtube/Xbox, a TV ebben az esetben input az erosito szamara, ha jol ertem.
Ilyenkor kell egy kulon kotes bementkent az erosito iranyaba?
-
kemperlama
csendes tag
Illetve most, hogy nezegettem a linkeket, megakadt a szemem a Spotify logon.
Jol ertem, hogy egyes modellek kepesek lejatszokent mutatni magukat Spotify-ban?
Ez csak a magasabb kategoriak eseten erheto el?
-
kemperlama
csendes tag
Ertem.
Az Onkyo 494 mar 7.2, ha jo latom.
Egyelore lehet maradnek 5.2-nel, itt az Onkyo 393 egy rossz vetel vagy ertekaranyban jobb lenne a Sony 590? -
VoidXs
Topikgazda
válasz
kemperlama
üzenetére
Dehogynem, csak kérdés, hogy megéri-e. Ha szeretnél fejleszteni, abszolút megéri egy Denon, viszont csak a Dirac- vagy MultEQ-X-képesek. Amit Sanci38 linkelt, az az utóbbi, tehát megéri.
-
válasz
kemperlama
üzenetére
-
kemperlama
csendes tag
@BBéci Koszonom a korrekciot!
@VoidXs Koszonom a tippet!
Denon, valamint Onkyo teren nem erdemes keresgelni?
Hosszutavra gondolkodom alapvetoen.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
kemperlama
üzenetére
A Sony 590 egy tökéletes kezdő AVR, valahol Audyssey és Dirac közti hangminőséggel.
-
BBéci
legenda
válasz
kemperlama
üzenetére
Egyrészt impedancia, másrészt lényegtelen, hogy mennyi.
-
kemperlama
csendes tag
Egy kis helyesbites...
Nyilvan nem 2x6 Ohm a hangszorok ellenallasa, ketto van beloluk, csak balga modon irtam ezt le
-
kemperlama
csendes tag
Sziasztok,
Amator vagyok a temaban, de szeretnek erositot vasarolni, a tobbi resz mar adott:
- Jamo Sorrund 300 - 2x 6 Ohm 60-90W (bal/jobb sorround)
- Jamo Center 160 - 8 Ohm 75-105W (center)
- Jamo 128 - 2x6 Ohm 140-200W (bal/jobb)
- Jamo SW 1008 subwoofer
- Samsung OLED 4K TV - QE 77 S85FAEXXH
- MINIX Neo U9-H- Használt termék szóba jöhet?
Nem, szeretnenk garanciat.
- Mekkora szobában helyeznéd el, milyen hangerőn hallgatnád?
Korulbelul 4,5*4,5 meter a szoba. A hangerore nincs konkret decibel ertekem, de neha halkan, neha pedig "normal" hangeron neznenk filmeket.
- Mennyi pénzt szánsz rá?
Fokent medialejatszorol fogyasztanank tartalmat, valamint a TV-n jatszhatna neha a gyermek az Xbox alkalmazason, nem vagyunk vajt fuluek, de szeretnenk egy jo minosegu termeket.
A leirtak fuggvenyeben igazabol nem tudom mennyire komoly erositore lenne szuksegem (lehet mar egy 150000 forintos is megugorja a kivant szintet), de legfeljebb 500000 HUF a keret.
Mitol jobb egy dragabb erosito, mint a gazdasagosabb megoldas a ket ertek kozott?
Elore is koszonet a turelemert es a tanacsokert! :)
-
jambiyya
őstag
Nálam is ez volt, megvettem az appot hozzá, többször végig csináltam a mérést.
Ha rám hallgatsz, az elején hangold a zöld tartományba a subot, majd mikor mindennel végzett, -12-ről hozd fel nullára. Használd, és ha kevésnek tűnik a mély, tegyél rá, ha sok, akkor vegyél el. Nálam nullán pont jó (DEQ be van kapcsolva). -
bisiz
aktív tag
-
VoidXs
Topikgazda
Mérd vissza mobilos hangnyomásmérővel (Decibel X biztos jó, a többi általában kompresszorral mér => hiteltelenek), lehet, hogy tényleg nagyon hangos, csak valami akusztikai probléma miatt alig hallani, esetleg neked hangosan tetszik. Utóbbi esetben csak mérés után húzd vissza.
-
bisiz
aktív tag
Sziasztok! Denon 3500h miért veszi le -12dB-re a subot akkor is, ha már negyed gainre állítom már ?
Egyszerűen nem tudom olyan hangerore rakni, hogy ne akarja levenni ennyire , pedig amikor nézi a sub volumeot , akkor már közép alatt van ilyenkor bőven -
bteebi
veterán
válasz
krepair
üzenetére
Szia!
Alapból azt mondtam volna, hogy 2,5 mm2-es kábelt vegyél, de azokba a csiptetős aljzatokba az nem fér bele, szóval lehet, hogy elég lenne a 1,5 mm2 is (pont a hétvégén raktam össze egy régebbi Technics hifit 2,5-es kábellel... visszagyűrte a végét), mert az valószínűleg belemegy szépen.
Annyi, hogy mindenképp OFC (oxigénmentes réz) legyen, ne pedig CCA (rézborítású alumínium). Kívülről a CCA is úgy néz ki, mint az OFC, de ha elvágod, akkor nem vörös (réz) színű lesz, hanem ezüstös (alumínium). Ha nincs dedikáltan ráírva a kábelre, hogy OFC, akkor jó eséllyel nem az. (Néha mondjuk csak annyit írnak rá, hogy "réz", ami lehet OFC, illetve annak kellene lennie, de néha az is csak CCA.)
2,5 mm2-es kábelt max. 7-800 Ft-ért kapsz (én legutóbb a Mentavillben vettem konkrétan jobb híján; ingyen vágták méretre, ami sajnos nem mindenhol evidens), jobb helyeken talán 500 körül is van a métere (ha 2-300 Ft, akkor vagy nagyon vékony, vagy pedig CCA!), a vékonyabbak még olcsóbbak. Ezres felett már mindenképp értelmetlen, vagy konkrétan lehúzás.
Ha már a kábel egyik vége csupasz, akkor én nem feltétlenül bajlódnék banándugókkal, de ahogy gondolod. Vékonyabb kábeleknél meg nem biztos, hogy egy normál vastagságú kábelekhez való banándugó olyan jó kontaktot ad. Erősítőbe (és hangfalba is) jobb esetben csak egyszer dugod be a kábelt, utána meg úgy marad nagyon sokáig.
-
eL Geri
őstag
Sziasztok!
Mindjárt itt van a HBO Max-on az idei Superman.
Erről eszembe jutott, hogy minőség szempontjából melyikkel járok vajon jobban, akár ennél a filmnél, akár általánosságban. A VOD-dal, vagy a streaming-el?Nem csak bitrátákra gondolok, bár arra is, hanem volt szó pl. túlkompresszált dinamikáról is a streaming-ek esetén.
Vagy ez a két forrás egykutya?
-
svgyula
addikt
válasz
krepair
üzenetére
Szia! Az alap hibakeresés az lenne, hogy kihúzol minden kábelt és megnézed akkor mit csinál az erősítő? Aztán fogsz egy 9V-os elemet és egyenként a hangfalak kábeleire érinted szakaszosan nem folyamatosan. Nagyjából ugyanakkora "kattogást" kell hallani, ha valamelyik más hangot is kiad akkor ott vagy kábel, hangváltó, hangszórók is lehetnek hibásak. A régi rendszereknél egy kiszáradt rövidzárlatos kondenzátor a hangváltóban komoly hibákat képes produkálni. Főleg ha egy mezítlábas a hangváltó van a hangfalban amiben csak 1db kondenzátor van a magas előtt és az lesz rövidzárlatos akkor az olyan mint a piros hetes mindenvisz (magával)! A kábeleket meg egyszerűen egy egyszerű kis digitális multiméterrel le lehet ellenőrizni. lekötöd mindkét felét és az egyiken megnézed van-e a két "ér" közt mérhető ellenállás ha van->kuka! Aztán összezárod egyik felét Erre egy vago a legjobb és megnézed mit mutat? Kell látszani valami majdnem rövidzárlat 1-2 Ohm ellenállásnak ha nincs->kuka, ha 10-20 (vagy több) Ohm ellenállása van->kuka!
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
krepair
üzenetére
Ez esélyesen tényleg az, hogy a kábeled rövidre zárt. Olcsó kábelt bármelyik elektronikai boltban találsz (én a jelenlegi legolcsóbbat a BestByte-ban láttam), 800/méter felett már lehúzás, szóval többet ne fizess érte. Banándugót a Hestore/Conrad vonalon tudsz rendelni, csavarossal a legegyszerűbb.
-
krepair
csendes tag
Sziasztok,
Teljesen amatőr házimozis vagyok, ezt szeretném az elején leszögezni
Volna otthon nekem egy Jamo E3 5.1 hangfalszettem és hozzá egy Denon avr-x2400h erősítőm. Csak a teljesség kedvéért, de a téma szerint igazából mindegy: az erősítőbe van kötve egy Chromecast, egy Xbox Series S, egy média pc és egy LG 55UK6300MLB tévé, minden hdmi-vel (Gembird Prémium HDMI 2.0 4K 60Hz kábel).
Most jön a történetem lényegi része: egyik hétről a másikra a center hangsugárzóm elkezdett rendellenes zajokat (kattogás, puffogás) kiadni magából annyira, hogy már a "botfülű" feleségem is szóvá tette. Ezután pár hét után az erősítőm párszor kikapcsolt magától, majd pár nap után már be sem kapcsolt. Ahogy ki tudtam google-zni, safety módba kapcsolt (erősítő kikapcsolása után pirosan villogott a státusz led). Most tartok abban a fázisban, hogy szétszedtem és kitakarítottam az erősítő belsejét.
Mivel az összes hangfalkábelem (kivéve ugye a mélynyomóét) egy édesapámtól kapott baromira vékony/olcsó, de működő kábelek. Ezeket szeretném első körben valami nem többszázezres kábelre cserélni, erősítő oldalon banándugóval (egyszerűség), hangfal oldalon "sima" csiptethető véggel.
Még annyit meg fogok tenni amint időm engedi, hogy egyesével kipróbálom a kábeleket és hangfalakat, milyen összeállításban kapcsol ki újra a készülék.
Az első kérdésem: tud valaki valami jobb hibakeresést az előbb vázolt ötletemnél?
Második kérdés: erre a totálisan átlagos otthoni felhasználásra tudtok ajánlani valami kábelt, ami lehetőleg nem dönti romba a családi költségvetést (láttam horror árakat, amik nyilván adott embernek alapvetések, nekem szükségtelen). A hátsó hangfalaknak szerintem tökéletesen megfelelnek a mostani "gagyi" kábelek, a front és center hangfalak pedig ilyen távban helyezkednek el az erősítőtől: bal front: 3 méter, jobb front 2 méter, center 2 méter (minden egészségesen felkerekítve).
Bocsi a hosszú írásért, remélem nem spammelem túl a topicot.
-
hunspikey
őstag
válasz
VoidXs
üzenetére
Ha netán már annyit olvastam róla itt hogy mennyire ciki az svs, hogy eladnám, te mit vennél helyébe? Jelenleg SB-1000pro van egy Denon x1700h alap erősítőre kötve, svans tornyokkal - ezek hulla szarok 80hz alatt, egyszerűen nincs mély bennük, cserébe a közép illetve a magas kikúrt részletező és élénk - emiatt olyan láda kell melléjük ami kb 100hz-ig él és muzikális.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
Gino20
üzenetére
A dinamika azt jelenti, hogy a hangerőkülönbségeket helyesen adja-e át, azaz egyedül az érzékenység és a teljesítmény függvénye. Ha a dinamika sérül kis hangerőn, a kalibrációra érdemes mutogatni. Mondjuk fontos, hogy mi a kis hangerő, ugyanis az SVS-ek már 90 dB körül elkezdenek lekoppanni a nagyon alacsony hangokkal, annyi DSP van rajtuk, hogy meglegyen papíron a 20 Hz. Bár 75-ön ez abszolút nem lehet probléma azokkal se.
-
Gino20
őstag
válasz
VoidXs
üzenetére
A sub nem fronton van, hanem bal oldalt kanapé végén 2-2.5m-re (frontok meg ~4m-re). Elképesztő, de frontok és sub esetén is 70Hz környékén van egy beszakadás (sub esetén nagyobb).
Egy ilyen elrendezésben audyssey-vel rá tudok mutatni a sub helyére, de az elképesztő, hogy még egy RoomPerfect esetén is, viszont Dirac és főleg Bass Control-al ez a jelenség hatalmasat javul. Mivel konkrétan az egyik oldalamra esik a sub, ezért olyan előfordul xy tartalomnál, amikor hallom, hogy a bal oldalon van, de rámutatni akkor sem tudok. Érdekes, hogy BC-vel még akkor is jobb az eredmény, mint BC nélkül, ha ugyan azt a crossovert állítom be. Valahogy "egységesebb" az eredmény.
Na szóval ezzel az elhelyezéssel ugyan ott van kioltás
, a frontoknak ekkora hangerőn zene esetén "működniük" kellene a teljes sávban, a BC nagyon jól integrálja a hangokat és mégis csak előnyét érzem a sub-nak már kisebb hangerőn is.
Nem inkább arról van szó, hogy az egyik 6.5" a másik meg 14", ami jóval nagyobb dinamikát eredményez akár kisebb hangerőn is? -
VoidXs
Topikgazda
válasz
Gino20
üzenetére
Ha subbal azon a hangerőn is jobb, ahol semmi akadálya nem lenne se frekitartományban, se hangerőben, hogy a frontok teljesítsenek, akkor a legfőbb gyanúsított az elhelyezés. Ebben mondjuk jó még egy rossz sub is, mert teljesen szabadon lehet mozgatni, mélyeket csak akkor hallunk irányból, ha jó nagy a THD.
-
Gino20
őstag
válasz
VoidXs
üzenetére
Hát nem tudom. Megmértem most, hogy mekkora hangerőn miket tapasztalok. Nagyon kényelmes ~75dB-n is jól érezhető a refis sub előnye. Hiába kis teljesítmény, amivel még a kisebb álló dobozok is elboldogulnak, de large módban sub nélkül egyértelműen "vérszegényebb" a zene. 80-85dB-n meg főleg.
Lehet nincs "helyesen" az Arendal vagy a Dirac
.
Eddig amúgy sosem mértem. ~5dB-s lépcsőkkel: 60-65dB semmire nem elég, aztán 70-75dB-n kényelmes, 80dB még teljesen vállalható, de 85dB már kellően hangos és 90-95dB-n meg csápolós házibulit lehet rendezni
"a zártak búgása és torzítása hallható mélyként jelenik meg"
Ez azért így leírva elég szarul hangzik. -
Joshi
titán
válasz
peugeotmate
üzenetére
Igen, tökéletes.

ui.: eddig minden stream megy az Amazon Fire Stickeken, egyedül a SkyShowTime nincs az Amazonos app áruházba. De külön APK-ból szerintem feltehető. -
peugeotmate
addikt
+ Vhiktor
Köszi ismét! Ha nem kell 4K hanem elég a FUll HD akkor ez a behopp jó lesz, igaz? Amazon Fire TV Stick 3. Gen HD 2024
-
Joshi
titán
válasz
peugeotmate
üzenetére
Fire Stick jó cucc, de ezeket közvetlenül a projektor/tv HDMI-be kell dugni. Ha jól rémlik akkor van külön tápja, de az csak USB 5V (új stickeknél talán USB-C?). Van külön topikja.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
peugeotmate
üzenetére
Firestick eleg stabil.
-
peugeotmate
addikt
Köszi mindkettőtöknek!
A Xiaomi stickről olvastam, hogy akadozik néhányaknál. 12 voltos kimenet van a projektoron, az elég ezeknek a stickeknek? Ő a kiszemelt (Optoma hd200x):
Az Amazon Firestickje lehet szimpatikusabb, utóbbira lehet Airplayt is tenni külső alkalmazás segítségével ha jól látom. Így screen sharing is mehet (pl. nyaralós képek mutogatására mobilról).
Letöltött tartalmat nem olyan fontos, hogy tudjon, arra lesz notebook. Elsődlegesen streaming tartalmak futnának a projektoron így ez a fontosabb és ettől lenne kényelmesebb használni a cuccot.
Bluetoothon keresztül már lehet normálisan csatlakoztatni hangszórót ezekhez a stickekhez, igaz? -
Vhiktor
nagyúr
válasz
peugeotmate
üzenetére
Xiami stick vagy firetv stick (ez csak streaming).
Ha mindne kell akkor dune honatics gyari szoftverrel streamingre, letoltott tartalmakra meg corelec(lehet corelec se kell hozza ha nem kell fullos dv) -
VoidXs
Topikgazda
válasz
peugeotmate
üzenetére
Mindegyik valamilyen szinten kompromisszumos, pl. Apple TV nem ismer BD szabványt, csak streaminget, nVidia Shield-en szaggat a TrueHD... Talán a Xiaomi megoldásáról nem volt még panasz.
-
peugeotmate
addikt
Sziasztok! Milyen "okosító" ajánlott jelenleg projektorhoz (Full HD/HD tartalmakra) ami tud Google TV-t? Vagy legalább elérni a youtube-ot, disney +-t, netflix, stb. applikációt? kínából rendelt, vagy használt is lehet. lehetőleg ne fagyjon és akadozzon használat közben illetve legyen elég az áramfelvétel neki projektoron keresztül.
Köszi! -
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
Vhiktor
üzenetére
Ofszetes: a magas driver nem a középvonalán van, hanem attól eltérő helyen. Felszerelés szempontjából szuboptimális, ugyanis ha tökéletes teret akarsz, akkor úgy kell őket tenni, hogy a magasaik helye legyen szimmetrikus a szoba közepére (pl. surroundnál egymással álljanak szemben), viszont ekkor a dobozok lesznek egymáshoz képest eltolva.
-
bisiz
aktív tag
Szerettem a hangját valóban , de ez a reflexes asw cantius sub, amit tegnap meghallgattam jobban tetszett mondjuk totál más kategória, de az én izlesemhez közelebb állt, hogy éreztem is a mély hangokat

Egy velodyne spl 1200 ultra mondjuk meg érdekes lenne , de az nincs jelenleg. Pár óráig volt eladó a héten belőle 375k-ert el is kelt . Az jelent valamit

-
svgyula
addikt
válasz
bencematesz
üzenetére
Azt nem tudom a pioneer-nél hol található de a denonnál az "imput level" alatt lehet a bemeneti jelszintet megemelni, hogy az erőlködőt ne kelljen a végletekig kihajtani amikor
már a torzítás és a saját zajszint is jelentős. Keress ilyen beállítást és ott állítsd a jelszintet magasabbra vagy maximumra. Az erősítőt pedig a füledhez. -
Vhiktor
nagyúr
Kcs sr 10 a-ról vélemények? Atmosnak?
-
bencematesz
csendes tag
Sziasztok. Vettem egy Pioneer VSX-921 házimozi erősítőt. Hangerőszabályzó 0-80db között van. Gyakorlatilag 80-67-ig nem hallható hang. Lehet ennek valami logikus magyarázata?
-
bisiz
aktív tag
Kezdem azt érezni, hogy a zárt nem az én ízlésvilágom.
Meghallgattam most élőben ezt az asw cantius subot és mérföldekkel jobban tetszik mint az SVS. Lehet nekem alapból a reflexes hangzás jobban bejön, bár régen volt egy klipsch r-100sw-m és borzalom egy sub volt minden szempotból, de ez a cantius most nagyon tetszett mondjuk ez nem is egy filléres dolog volt újkorában, de még mindig olcsóbb egy jó portos subot venni mint ugyanezt a minőséget zártból. -
krokostamas
tag
válasz
VoidXs
üzenetére
Picit továbbmentem. Mivel kevés hely lesz a hangfal mögött, ezért inkább az elől lévő bass-reflex hangszórókat néztem. Most idáig jutottam:
Triangle Borea BR03 - most 150-ért,
vagy
Elac Debut Reference DBR62 - 180-ért.Esetleg vélemény? Megér az Elac 20%-os felárat? Bár gondolom a hangzásvilág más. Olvastam sok tesztet, de ott főleg a zenei résszel foglalkoznak, mint a mozival, ami talán picit más.
Egyébként a Triangle felé húz a szívem inkább, jobban tetszik kinézetre is.

-
BBéci
legenda
Nem vitatom, szerintem is túlárazott, de annyira nem rossz az 1000 Pro,, amilyennek elmesélted. Volt nálam, használtam pár hétig, tetszett. Foglalkozni kell vele, aprólékos beállításokkal lehet kihozni belőle a maximumot. Hangnyomásmérő mindenképpen kell hozzá!
SPL 1200 Ultra két évig volt a rendszerem oszlopos tagja, az egyik kedvencem. -
bisiz
aktív tag
Fu srácok berendeltem egy klipsch rp1000sw-t 570euroert szállítással együtt , de korai volt az öröm, mert DHL visszadobta mondván átlépte a sulyhatart és 30 eur helyett 150 lenne a szállítás. Az spl 150rol lemaradtam joarasitva.
Úgy voltam vele akkor kipróbálok egy svs sb1000pro-t addig hát ez jó nagy csalódás nekem. A velodyne spl800i-m nagyobb bugit csinált minden szempontból a maga kis 8colos membranjaval.
Oké, hogy meg bejáratos, de igaza volt mindenkinek , aki eddig azt mondta, hogy túlárazott. Ez jó esetben egy max 200ezres sub, de annyit se adnék érte.Most xtz adott egy 15%os kupont, úgyhogy vagy az lesz 760 euróért szállítással együtt vagy r112sw vagy még 520eurert szállítással amazonon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- USB Switch 2IN 4OUT KVM kapcsoló
- Új AKRACING CORE EX gamer szék dobozában, BONTATLAN!
- AKCIÓ! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Gaming OC RTX 4080 Super 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Újszerű Apple MacBook Air 13 M2 (2022) 8GB/256GB - 61 Ciklus - 91% akku - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Továbbítottam a tippeket.
. ugy is, hogy 12"es ported meretben relative kompaktak.
Már a balanced bemenet miatt megérné.

)
, a frontoknak ekkora hangerőn zene esetén "működniük" kellene a teljes sávban, a BC nagyon jól integrálja a hangokat és mégis csak előnyét érzem a sub-nak már kisebb hangerőn is.