Aktív témák
-
Sianis
addikt
válasz
ShadowKnight #43 üzenetére
Hali!
Azt nem írtad, hogy milyen nyelvben kéne a dolog, de ha jól veszem ki akkor C vagy C++ ? -
ShadowKnight
csendes tag
Hali!
Tudna valaki segíteni Nekem? Még elég kezdő vagyok programozás terén, és van egy házim, amivel nem tudok mit kezdeni:
-hozzon létre egy osztályt;
-az osztályban egy összetett adatszerkezetet (pl. struktúrát vagy osztályt), amelynek egyik eleme dinamikus karakter tömb (char*);
-az adatelemek private hozzáférési móddal rendelkezzenek;
-irjon default és paraméteres konstruktorokat, az adatelemek inicializálásához az egyes adatelemekhez írt beviteli függvényeket használja;
-irjon lekérdező függvényeket az adatelemekhez;
-hozzon létre destruktort a dinamikus adatelem(ek)hez tartozó memória felszabadításához;
-a main függvényben hozzon létre több objektumot, töltse fel őket adatokkal, írassa ki a tartalmukat.
Ügyeljen a memóriakezelésre!
Ha vki tud rá megoldást, az segítsen. Előre is hálás köszönet
E-mail címem: mullerpeter@vipmail.hu -
aDM|RaL^
őstag
Nekem irodalommal lenne gondom...
kellene írnom Bánk bán ellen vagy mellett egy védő/vádbeszédet... -
Akagi
tag
Vegigmész a tömbön, megnézed a hosszukat, a leghoszabbat eltárolod mondjuk hossz változóban
ha vegigmentél tudod hány sztringed van és mekkora a leghoszabb-> foglalsz neki helyet,
majd sorba feltöltöd a foglalt helyeket előbb hossz-aktualis_hossza szóközt raksz bele majd belemásolod az eredeti sztringet. Nagyjabol kb ennyit kell csinálni Had ne kódoljam le (álmos vagyok,doksit irtam asm-ot buzgerálok, meg órám is lesz).... -
c*
aktív tag
Hi
ebben a feladatban kellene segitseg elore is kosz! :
Irj egy fugvenyt amelynek elso parametere egy sztringeket tartalmazo egydimenzios tomb, masodik parametere a tomb elemeinek szama. A fuggveny adjon vissza egy uj tombot (az eredeti tombot hagyja valtozatlanul), amelyben az eredeti tomb sztringjei szerepelnek valtozatlan sorrendben, mindegyik kiegeszitve balrol szokozokkel a leghosszab elem hosszara. -
[pod]Diablo
őstag
válasz
Anthony001 #38 üzenetére
ok,megbeszéltük,csak azért mondtam mert ilyenerővel én is felrakhatnám a házifeladatomat,hogy oldjátok meg,és aztán emgem dicsérnének meg hogy milyen jól megcsináltam,és ez nem éppen igazságos dolog.Megaaztán ez azét nem jómert ha én ugyebár nemtudnám a hátimra a választ akor simán átverhetnek,és az nem lenne kellemes ha egy nagy marhaságot vinnk házifeladatnak,csak ezért mondtam,de végülis egy évvég 5-ért talán és is megteném.Bár kitudja.
csibeszlali:azért sok sikert remélem megkapod az 5-öst -
Anthony001
senior tag
válasz
[pod]Diablo #37 üzenetére
Ne kötekedj má
-
[pod]Diablo
őstag
válasz
csibeszlali #4 üzenetére
nem azért hogy kötekedjek de ezt a feladatot te kaptad egyedül és neked kell meg csinálnod,ha pedig nemtudod jó a 4-es is
-
Sátán44
addikt
Számlázás Delphiben:
Hogyan lehet megvalósítani,hogy az azonosító ne vesszen el?
Ha számlatételt viszek fel és ha a MÉGSEM gombra klikkelek,ne vesszen a sorszám! -
flugi
tag
válasz
csibeszlali #26 üzenetére
Okos szélességi keresést (A algoritmus) kell írni, ahol a heurisztika alapuljon azon hogy a korongok milyen messze vannak a végállomásoktól (átlagosan vagy minimálisan, kb mindegy) Érdemes láncolt listát alkalmazni, vagy egyszerűen queue-t. Ha ötöst akarsz kapni, akkor gyűrkőzni kell, és jól megtanulni egy nyelvet. Rutinos játékos ezt a programot C++-ban körülbelül 200 sorban írja meg, kezdők általában túlbonyolítanak, akár dupla vagy tripla ekkora programra számíts.
[Szerkesztve] -
Sihto_
tag
válasz
csibeszlali #31 üzenetére
Szerintem kiválaszthatnál egy nyelvet mondjuk a (turbo)pascalt és elkezdhetnéd irni és közben kérdezgethetnéd a többieket, hogy most hogyan tovább, mert így tényleg csak az lesz a megoldás, hogy valaki fogja, és megirja az pedig lehet, hogy nagyon sokkára lesz.
-
laxius_
tag
hát most akkor vagy en vagyok láma vagy nemtudom, de maugy ez nem lenn egyszeru egy tombos cuccal.6 osr 6 oszlop, és pakoljon benne a betűket, meg nulla legyen ahol nincs a korong. a betu meg a korong. Es abban pakolgat.
C ben talan valai ilyesmi jutott eszembe de lehet hogy full félreértettem az egeszet, sőt késő is van.
Sziasztok -
törölt tag
Ehetleg Quick Basicban megtudom írni...Bár mondtad, hogy nem abba kéne..
A sebessék számít?
ja még:Véletlenszerűen rakja le a korongokat, vagy a User válassza ki (egérrel vagy bill.-el ha igen?)?
A célpontokat is?
Vucktor -
Sihto_
tag
válasz
csibeszlali #26 üzenetére
Bocsi, hogy átfogalmazom a feladatot, de így talán érthető lesz másoknak is:
szóval adott egy 6szor 6-os négyzetrács. Bármelyik négyzetrácspontban letehtünk 3 korong közzül egyet - természetesen egy pontban egyszerre csak egy tartózkodhat. Ezután megadunk 3 célkoordinátát(rácspontot). Mindegy, hogy melyik melyikbe megy- elvileg a legközelebbi lenne a legjobb. De ha nézzük a korongok mozgását, nevezetesen azt, hogy alapból csak egyszerre egy él mentén egy egységet mozoghatnakkivétel, ha közvetlen melletük áll egy másik korong a szomszéd négyzetrácson, akkor azt átugarhatják.így egy időegység alatt két egységnyi utat tehetnek meg.
A feladathoz még szerintem hozzátartozna, hogy hogyan boynolítom a korongok mozgásást, mert ha mindig egy adott sorrendben kell lépkedni, akkor megint más taktika kell, meg más ha én döntöm el, hogy milyen a sorrend a lépő korongok között.
Az átugrás miatt az hogy egyszerre lépjenek fel sem merülhet.
Ha nem kell figyelembe venni az átugrást, akkor egyszerü a program, minden korong kiszámitja hogy az adott célkoordináták milyen távol vannak azaz milyen messze x irányba és milyen messze y irányba majd összeadom az abszoluértéküket és ez lesz a megteendő út. Ezek közzül kiválasztom a legrövidebbet és kész.
Ha figyelembe veszem az átugrást, akkor bonyolódik a feladat
Ki kell számolni, hogy melyik korong melylikhez van elég közel(*) és mivel a sebbességük 2szerese lesz, ha együtt mennek, mindkettőnek el kell indulni egymás felé és a felezőponttól számított legközelebbi cél felé már együttmennek.
A kérdés még, hogy grafikusan is szemléltetni kell a feladatot?
(*) a közelséget úgy értem, hogy ha a cél közelebb van a két korong távolságának a felénél+ az uj közös kiinduló pont az uj céltól -nak a fele- csak akkor érdemes együttmenniük.
Szerintem így kellene megírni a progit. -
csibeszlali
csendes tag
Nos ezennel szeretnék tőletek bocsánatot kérni.Bocsánat a modoromért.Határidő miatt volt.Szerintem sejtitek hogy nem erősségem a programozás. A tanárom leszarja hogy segít-e nekem valaki az a fontos hogy lássa a kész programot.Elég nehéz pontosan leírni ezt a hülye progit.Képzeljetek el egy 6*6 os kockás táblát ha ez megvan akkora következő lépés az, hogy megadunk 3 korong helyét.Ezeket nem a kockákba hanem a metszéspontokra kell helyezni.ezek után megadunk 3 újabb potot.(metszéspontokat).Ezek lesznek a végkordináták.Ide kell elmozogniuk a korongoknak.A progi a lehető legrövidebb utat kell hogy megtalálja(kiszámítsa).Mozgásuk--->1-et léphet egy,viszont ha legalább 2 van egymás mellett akkor a hátulsó átugorhatja az elsőt.Remélem vágjátok.Ha 3 van akkor a középső ugorhat át egyet.Ezen az elven tovább és tovább,míg elérjük a végkordinátákat.Az viszont mindegy hogy melyik melyikre megy.A lényeg hogy ott legyenek.Egyébként letelt a határidő.Halasztást kértem.Kaptam.Visual b-ben megpróbáltam de nem ment.Azt mondta hogy lehetőleg c-ben vagy pascal-ban írjuk meg.
Remélem nem haragszotok rám. Mégegyszer elnézést tőletek.
Üdvözlettel: Csatári Lajos -
Cargo
aktív tag
válasz
return.value #13 üzenetére
''csinájátok meg a házimat''
Hát ja.
Helyesen: csináljátok
[Szerkesztve] -
Cargo
aktív tag
Egyébként is ha valakinek otthonra adják a feladatot szerintem egy tanár sem fogja aszinni hogy maga csinálta segitség nélkül. És egyébként is segitséget kért nem azt hogy csinálja meg neki valaki. (Istenem szerintem ti már rég jártatok iskola környékén.) Ugyan arról van szó mint amikor pl. Magyarból feladnak egy házi dolgozatot. Lehet hogy ti okosak vagytok és könyv nélkül összedobtátok? Mindenki kér ilyenkor segitséget. Vagy könyvet vagyismerőst. Ezért fikázni a szegény diákot hatalmas bunkóságra vall. Rátokférne még négyév Középiskola. Nah mindegy. Sok sikert a feladathoz.
-
bobsurf
őstag
Már megint az újoncokkal van a baj
Csak ők hurrogták le.
Amúgy meg kit zavar, hogy mással akarja megcsináltatni a házit? Ha van olyan, aki megteszi, akkor jó neki, ha meg nincs, akkor sem veszt semmit.
És egy könnyen szerzett 5ös sokszor lökést adhat a későbbiekben
Én már csak tudom -
XanD3R
senior tag
Így nem jár ám az ötös
-
Cargo
aktív tag
válasz
return.value #14 üzenetére
Te sosem másoltad le másnak a háziát mikor középiskolába jártál?
-
válasz
return.value #14 üzenetére
Én mindig nyugodt vagyok, kivéve mikor nem(mikor accony felhuz
)!
Miért, Te nem? -
return.value
tag
Nem ezt írtam.
Csak jelen topic pontosan beleillik a többi, házi feladatát mással megcsináltatni akaró egyén topicjába.
Én több mint 10 éves programozói tapasztalattal a hátam mögött szívesen válaszolok akár a legbugyutább kérdésre is, ha van értelme válaszolni.
Na mind1, tényleg csak az idegesít, hogy gombamód szaporodnak a ''csinájátok meg a házimat'' topic-ok, melyeket szerintem már csak a tudásbázis egyben tartása miatt is érdemes lenne 1 topicban gyűjteni. -
válasz
return.value #9 üzenetére
Kérem valaki segítsen, mert nagyon nemtóm hol kezdjek..
A kezdéshez kért segítséget!
Egyátalán nem szánalmas,ha vki segitséget kér!
Jólenne, ha tényleg magába nézne vki,és nem alapbol fikázna!
Ha meg nemtud érdemben hozzászólni,akkor klikk egy másik topicra!
Üdv!
Szerk: a feladathoz meg annyit: Vedd elő a matek könyvet, és kombinatorika
[Szerkesztve] -
rdi
veterán
Ez nem valami térbeli dámajáték?
De leprogramozni én sem tudnám, úgyhogy én sem érdemlem meg az ötöst. Csak nem lehet olyan bonyolult, ha középiskolában adták fel, Dark Basicben kéne hozzálátni, az eléggé +könnyíti az ilyen dolgokat.
ja bocs, most látom, hogy nem térbeli hanem 2dimenziós.
Adott egy 6x6 -os tábla. van három korong. A korongok a dámajátékhoz hasonlóan tudnak csak mozogni, vagyis egymás mellett kell lennie kettőnek, hogy egymást átugorva tudjanak haladni, a tábla egyik sarkából a másikba.
Ez engem nagyon emlékleztet a sakktáblán a csikó lépdel nevezetű programra.
[Szerkesztve] -
SAMYka
senior tag
válasz
return.value #9 üzenetére
Akkor senki ne nyisson topicot aki segítséget akar kérni mert az szánalmas könyörgés?
-
SAMYka
senior tag
Mért kell rögtön legyilkolni? Nem tud valami és megkérdezte, ez baj? Nem azt mondta hogy mondja meg valaki hogy mi a megoldás hanem hogy segítsen valaki. Nekem se érthető hogy mi is a feladat de ezért még nem kell rödtön elzavarni a picsäba.
-
Aaalbi
tag
Gépi Kód ban jó lesz a progi?;J
-
laxius_
tag
Hát csibészkém.....
Nem elég hogy nem érdemled meg az 5öst, még utana csunyan is viselkedsz, fellengzően. Igy aztan vegkepp nem jar az 5ös.
Egyanltalan te milyen programnyelveket ismersz?
Mert ha itt megirja neked valaki, es semmi lovesed hozza, es a tanar belekerdez akkor mit mondasz? :
Ó hirtelen elfelejtettem programozni! Vagy mit?
LOL a helyzeted őcsém -
Joe Black
csendes tag
A témaindító nevéhez méltóan viselkedik... és persze még ő van felháborodva.
-
csibeszlali
csendes tag
Nos a nyelv az mindegy.Egyébként kösz a segítséget.Ennyit rólatok.
-
Aaalbi
tag
Hi
Az az igazság , már a feladatleírást se értem.
Nem tudnád érthetőbben leírni.
A másik: milyen programnyelven kellene?
Vagy az mindegy?
Más: Miért pályázol az 5ösre , ha nem tudod megírni?????
Üdv
[Szerkesztve] -
Rover623
félisten
válasz
csibeszlali #1 üzenetére
Szvsz nem érdemled meg az évvégi 5-öst...
Az akkor járna, ha meg tudnád csinálni... -
csibeszlali
csendes tag
Kaptam egy jó kis feladatot, melyet ha megcsinálok 5-öst kapok évvégén.Szakközépbe járok.A feladat így szól.Adott egy 6*6 os kockástábla,melyre felteszünk 3 korongot(metszéspontokra).Megadjuk a kezdőkordinátáikat és a végkordinátákat.A feladat számolja ki melyik a legrövidebb út,de úgy ha egymás mellet 2 korong van átugorhatj a másikat.Csak ha 2 van akkor ugorhat.A feladat hogy járja végig az utat a korongtrió.Kérem valaki segítsen, mert nagyon nemtóm hol kezdjek és csak 1 hetem van.SEGÍÍÍTTTSÉGG!
Csatári Lajos:
Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Legion gamer laptop szép állapotban (RTX 3060, Ryzen 5 5600H)
- Asus Tuf Gamer Laptop i7, GTX 1660 Ti, 24GB RAM!
- HP EliteBook 850 G3, 15,6" FHD, I7-6600 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, AMD VGA, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD IPS , I5-6300UCPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Latitude 5480, 14" FHD , I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged