Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
péjé
őstag
válasz
Szicskeee #3565 üzenetére
szia,
1 lehetséges megoldás:
A Nas4free egy nagyon egyszerűen beállítható kis szerver progika, én is azt használom.
Fixálod a routeredben a laptop ip-jét. A Nas4free usb-ről is megy így rámásolod egyre (min. 4gb-os, nagyobb nem igen kell, ez mindig rajt marad a gépen) a nas4free telepítőt, rádugod a laptopra, elindítod. Ez erős gép, kb. 5-10 perc alatt megvan a telepítés, ha jól emlékszem egy pittyenő hangot ad ki ha végzett.
Ezután egy ua. hálón lévő másik gép böngészőjéből eléred a nas4free-t a fixált ip-n, bejön a grafikus felület és ott többek között az ssh-t is tudod aktiválni de nem igazán kell.
Nekem ssh csak a plex szerverhez kellett.
Egy buktatót látok: kis próbálgatás kell h eltaláld a bootolást mivel nem látod...bár ha tök üres a vinyó a laptopban és nem talál bootolható lemezt a cd-meghajtóban akkor elképzelhető hogy továbblép és elindítja az usb-t.
remélem érthető amit leírtam...
Új hozzászólás Aktív témák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Háztartási gépek
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Telekom mobilszolgáltatások
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Torrent meghívó kunyeráló
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Huawei ups 3000va belső akkumulátoros szünetmentes tápegység UPS2000-G-3KRTS eladó!
- HP DPS-550QB szerver tápegység 575W
- HP 1200 W (Silver) szerver tápegység + minőségi tápkábel - Akció!
- Eaton Powerware 9130 2000VA RM 2U + Extended Battery Module (EBM) PW9130N3000R-EBM2 (5000VA UPS)
- Legrand UPS KEOR LINE RT 3000VA Szünetmentes tápegység
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- 150db - 24600Ft/szett - DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Samsung S22 Ultra 12/512GB Szép Állapot! 6 hó jótállás!
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 6 i7-8650u 8. gen 4 mag 8 szál. 16GB a legjobb üzleti.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest