Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
agoka07
senior tag
Sziasztok. Van egy pár Audioengine A2 hangfalam, amiben a mély közép(8 cm) elromlott. Szeretnék egy pár új hangszórót vásárolni de tanácstalan vagyok. Tudom, hogy az eredetit nem igazán lehet helyettesíteni, de nem várom el hogy olyan hangja legyen mint a gyári. Előre is köszönöm.
-
agoka07
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Alesis M1 Mk2 típusú hangfalpár amit az egyik ismerőstől kaptam, majdhogynem ingyen. A hiba, hogy kifüstölt a tápellátása és így passzívként használom. Ehhez szeretnék egy hangváltót összedobni, viszont nem érdek a mérésekhez. Valakinek valami ötlete? Előre is köszi. -
agoka07
senior tag
Üdv urak!
Adott két Pioneer stereo hangfalpár, amihez szeretnék egy erősítőt vásárolni amit majd a dobozon belül helyeznék el. Leginkább a konyhában és az ebédlőben lenne használva, de nem szeretnék silány minőséget, mert allergiás vagyok. Amit a legszívesebben megvásárolnék az a HiFimeDIY T1-M TK2050 9-es modulja, viszont több, mint két hét a shipping, ami sajnos túl sok. Tudtok ajánlani, hasonló minőséget hasonló árkategóriában, Európán belül? (Ha nem ez a megfelelő topik, akkor irányítsatok át.) Előre is köszönöm!
-
agoka07
senior tag
Valaki tudja a pontos típusát a Heco libero 2-ben lévő hangszóróknak? Esetleg, hogy darabonként mekkora vagy hány literes ládát igényelne?
-
agoka07
senior tag
válasz
shalafi66 #20583 üzenetére
Elmesélem, hosszan, részletesen. A megterheléstől elromlott a magas sugárzó. Az eddigi rendszerem egy pár hangfalból és egy mélynyomóból és egy erősítőből állt. Ezt szeretném lecserélni egy pár álló hangfalra. Nem szeretnék költeni rá, így egy olyan módszert választottam, hogy ha csak lehet, akkor abból gazdálkodom, ami van (egy két csatornás mélynyomó és a pár hangfal). Ennek alapján elkészítettem, az álló hangdobozt és tesztelgetni kezdtem, ide oda helyeztem a hangszórókat, hogy a várt szintet elérjem és némileg elégedett legyek vele. A sokadik próbálkozásra elértem, hogy a mély-közép kielégítő sőt a vártat túl is haladja. Ehhez kellene egy magas sugárzó ugyebár. Azért említettem meg a típust, mert annak a váltójára szeretném rákötni.
-
agoka07
senior tag
-
agoka07
senior tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata/véleménye a Visaton VS-DTW72-ről? -
agoka07
senior tag
Üdv!
Van valakinek erről valami véleménye? -
agoka07
senior tag
Egy rövid kérdés. Mi a véleményetek a Monacor hangszórókról? Megérik a pénzüket?
-
agoka07
senior tag
Üdv!
Már régóta készülök arra, hogy újrakábelezzem a Canton hangfalaimat, de most végre rávettem magam. Olvastam, hogy ajánlott erre a célra a CAT kábel. Ebből van jó pár darab, de én csak CAT 5-ösel rendelkezem, de abból bőven, lehetséges az, hogy ha több vezetéken át vezetem el a hangot akkor jobb minőséget kapok, vagy hogy van ez? Amúgy vásároltam többféle hangszóró kábelt de nem lopták be a szívembe magukat. Esetleg mit ajánlotok, amit házilag is el tudnék készíteni, minimális befektetéssel? -
agoka07
senior tag
válasz
#10726912 #18781 üzenetére
20.000-25.000 Ft között gondoltam én. A lényeg, hogy zenét szeretnék hallgatni velük és kellene kellő mély is. A másik, hogy vagy egy pár álló kellene, vagy egy pár kisebb doboz, ami elfér az asztalon, a monitor mellett. A tudásom, a mérések terén szinte 0, viszont, van egy nagyon tehetséges asztalos ismerősöm, aki elbírna a munkával, szinte ingyen.
-
agoka07
senior tag
Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni. Álló hangsugárzó beszerzése előtt állok. Két út van: az első, hogy vásárolok egy párat, viszont az drága és az olcsó az minőségtelen. A második és egyben a legvalószínűbb, hogy magam építek egyet egy kis asztalos segítséggel. Viszont kellene egy terv, ami alapján megépíthetnék egy kb. 50w-os hangsugárzót. Néztem a SAL "prospektusát", amitől már egyszer jócskán elvették a kedvem, de mivel nem vagyok egy audiofil ember, így szerintem egy HS 13R megfelelne. Esetleg ehhez méretben hasonlót tudnátok nekem ajánlani. -
agoka07
senior tag
válasz
shalafi66 #18528 üzenetére
Eltérve a mérettől, ezek már egy kicsivel jobb minőséget szolgáltatnak? Yamaha NS-G30 MK III
-
agoka07
senior tag
Megkaptam rendesen, de köszönöm. Nekem csak két hangfal kellene, ami egy erősítő segítségével, kellő mély hanggal képes pár számot megszólaltatni. Nem kell nekem 5.1, mert nincs mit csináljak, a többi hangszóróval. Ha voltaképpen, nincs kellő mély, akkor még mindig ott van a régi mélynyomóm. Egy kicsit elment a kedvem, szó, mi szó, de lesz valami.
-
agoka07
senior tag
válasz
villamos #18514 üzenetére
Ez elég lehangoló, de igaz. Én most fogok neki ennek a "projektnek". A 8o W-os verzió lesz beleépítve a tervek szerint. Amitől tartok az a kinézet minősége. Nem tudom még, hogy kárpitozom-e, ha igen akkor nem tudom, hogy hogy tudom, úgy csinálni, hogy az illesztések ne látszodjanak. Majd, ha az isten megsegít, beszámolok.
-
agoka07
senior tag
Sziasztok!
Készítettem egy reflex ládát, mélynyomónak használnám egy 5.1-es erősítőhöz, a mély sugárzó teljesítménye 25-40w. A láda paraméterei: magasság:24cm, hosszúság: 28cm, szélesség: 15cm. Ennek kellene egy reflexcső ami a sugárzó fölött helyezkedne el. Készítettem egy 11cm hosszúságút és 6cm átmérőjűt, de nem az elvárt mély hangot adja ki, hanem puffógó, szuszogó -valahogy így tudnám meghatározni- hangot. Ti mit/milyet ajánlotok ennek kiküszöbölésére?
ui.: A doboz hátsó felén üvegvattát helyeztem fel ennek enyhítésére de nem nagyon használt. A másik dolog ha eltávolítom a reflexcsövet akkor megszűnik a szuszogó, puffogó hang de akkor nem hallatszik eléggé a sugárzó által leadott hang. :/ -
agoka07
senior tag
Sziasztok.
Van egy mély sugárzóm amin 20-45W teljesítmény szerepel. Ennek szeretnék egy ládát készíteni. Körülbelül mekkora és milyen típusú láda lenne a megfelelő számára? -
agoka07
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Tevion DSS-650 5.1-es rendszer, aminek nincs meg sem a távirányítója sem a szenzora (aminek 3.5 mm-es a csatlakozója). Tudok készíteni ilyet házilag? Milyen szenzort kell vásároljak?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Egy vagyont költ humanoid robotokra az egyik kínai EV-gyártó
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Kompakt vízhűtés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One mobilszolgáltatások
- Gaming notebook topik
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Bontatlan GIGABYTE Radeon RX 9070 Gaming OC 16G 3Év gari 27% Áfás számla
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5700/5800X + RX 7800 XT 16GB GDDR6 + Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
- Iphone 14 Plus 256GB // Független // 100% akku // Számla+Garancia //
- DELL G5 5590 I7 9750H RTX 2060/6G 16G DDR4
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest