Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
ozzy711 #1709 üzenetére
Régen a lineáris volt a hifi netovábbja, zajosak, alacsony frekisek, gyerekbetegségekkel teli voltak az smps-ek, ugyanúgy, mint a D osztályú erôsítô modulok.
Azóta feljött mindkettô, ez magának a kapcsoló technológiának fejlôdésén múlt, gondos tervezés, sokkal többmindenre kell ügyelni, sokkal komplexebb, tehát otthon DIY-ban kérdéses, mennék-e vele, rengeteg idôt és matekot és vakarózást igényelne, de ha ezt 1x megszülte valaki - lásd a matekzseni Bruno Putzeys - akkor gyártani viszont egy komplex tervezés után olcsó, mert csak ontja ki a gép magából, alkatrészeket rádobja az ember (vagy szintén gép) és viszlát. Erre Kína beáll, és az irdatlan kihozatal miatt apróért megy (máramelyik) és már az is megfelelô sokaknak, nem is kell, hogy Hypex SMPS legyen, Hypex D osztállyal.
A lineár hogy ki fog-e kopni a minôségi kapcsolóüzemûek hifis (további) terjedésével, nos, passz. Szerintem várható fordulat, de eltûnni nem fog, ahogy az LP, csô sem teszi. A többi màr talán tényleg szubjektív megítélés.
Meg sok design, ami 20+ éves, azért lineározik, mert hangra csak az adott anno kiváló eredményt. Ha ma jönnének ötletek egy erôsítôvel kapcs.-ban, cikk, terv, akármi, simán számolhat a tervezô smps-el is hozzá.
Amit én építek OTL-t, azt megcsinálta az eredeti lineártól eltérôen smps-ekkel egy észt srác és oda van a hangjáért. Fûtés, anódfeszek, minden megoldva, pedig még -450V-ra is le kellett tenni 1-1 táp ág potenciálját az eredeti terv szerint, megoldotta: levitte a teljes smps-t oda, floating-ban, tehát nyilván neki az a föld, nem a tényleges 0V GND vagy urambocsá, a sasszi. Jól elszigetelte mindentôl és ollé. Mûx.
Ha én is így mentem volna, most nem rokkannék bele, mikor megemelem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Micro Four Thirds
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Politika
- Revolut
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Huawei P20 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest