- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Hatalmas kedvezménnyel nyit az Ulefone új csúcsmodellje
- Jól néz ki a világoskék iPhone 17 Air
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- iPhone topik
- Honor Magic V2 - origami
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
Hirdetés
-
Mobilarena
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
fulltime4wd
tag
válasz
kukinyo #21444 üzenetére
Én is meggondoltam, de akkor már kész volt a 9.2-es
Papírból azért megcsináltam, a lényeg, hogy a lehető legmagasabb(persze ésszerű kereteken belül) legyen, az oldallaptól indokolt távolságban. Nekem pont előtte az oldallapon van egy 9.2-es rácskivágás, úgyhogy nekem ott tud szívni. A 12-es mehet leszabályozva, az lassan is sokkal több air-t nyomat a bordákra, ezért nem is (szél)zajos!
-
fulltime4wd
tag
válasz
kukinyo #21439 üzenetére
Nekem az a 7-es semmilyen lelkiismereti problémát nem okozott, ami ilyen hangokat tud kiadni magából dobozolt, új állapotban is, az vesszen
Nem forrasztottam, az éleket megpróbáltam a legjobban egymáshoz illeszteni, belülről pedig simán ragasztószalaggal "kezeltem". Szélzajt nem igazán okoz, főleg a meredek dőlésszög miatt, a régi forgott 2600, sőt 3000-et is, az új(kommersz) 1300-1800 között, csak nálunk sok a por, úgyhogy gyakrabban kell takarítani, mert akkor hangosodik, de ez nem szűkítőfüggő.
Sok sikert, bármelyik megoldást is választod!
-
Scaevola
tag
válasz
kukinyo #21418 üzenetére
Ilyenkor mindig öröm tölt el, szétmorzsolok egy könnycseppet a meghatódottságtól... mikor manifesztálódik számomra, hogy nem csak én vagyok kocka.
Palmatex az, amire te gondolsz, de elfogadom - és tényleg hangsúlyozom, hogy nem bántásképp' írtam - hogy "tex" esetében nagyon oda kívánkozik az a fránya t betű. -
TESCO-Zsömle
titán
-
-
macko20
őstag
válasz
kukinyo #20641 üzenetére
policarbonát,lényeg h könnyű legyen ,nem karcolódik ,ez tapasztalat
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
kukinyo #20534 üzenetére
Én egy ilyenre nevezek be, ha lesz rá keret: Dremel 400 XPR
Ez csak Amerikában volt kapható, és 220W-os.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
kukinyo #20356 üzenetére
BlackPriest már küldte is a tutit.
Neked a Személy- és tehergépjárművek kategória kell.Sőt, inkább ez: Rezgéscsillapítók
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
kukinyo #20352 üzenetére
A gyári hangszigetelés két részből áll. Az egyik a szivacs, ami a levegő rezgését hivatott elnyelni, a másik a bitumenlap.
Utóbbi azt hivatott gátolni, hogy a lemezek anyagukban rezonáljanak.Olyan ez, mint mikor megfogod a cintányért. Az nem tud rezegni, mert a kezed elnyeli a rezgéseket. A bitumenlap elnyeli a lemezben keletkező rezgéseket.
-
TESCO-Zsömle
titán
-
szab.tam
nagyúr
válasz
kukinyo #20334 üzenetére
a csövek. az a sok.
de mindegyik gyorsan megtérülne....
a conrad árul csőfogadó blokkot. 1-2 furatosat, 4500-ért. én ha nagyon béna vagyok és drága, akkor is tudnám 1500-ért adni, 5-6 furattal, tehát hőcserélésre is jó lenne.
a 3200-as csövet pdig kb. 1000-ért, akár formára hajlítva....most klészülnek a hőblokk prototípusok, (30-30 db.), a héten kész lesznek.
az elcseszett első generációs cpu hűtésemet javítom fel vele. az lesz a próbája. és elvileg műkönie kell. már nem nagyon szoktam tévedni... -
szab.tam
nagyúr
válasz
kukinyo #20324 üzenetére
"...egy konyhában. Fűrészelni, reszelgetni úgy hogy még satum sincs."
ismerős érzés...
a bal hüvelykujjamat ki is nyírtam, (szerintem örökre, mert már egy hónapja kiugrál), amikor azzal fogtam egy kis bordát, amit kettéfűrészeltem a földön, félig a levegőben...
az olyan satu, amit az asztalhoz lehet csavarni alulról, már történelem. obi-ban néztek rám rendesen... csak munkapadhoz rögzíthető van már.
pedig valahonnan kukáznom kéne egyet.. -
Gyíkac
aktív tag
válasz
kukinyo #20322 üzenetére
2X2*1 -es zártszelvény ..
és vas..
ha teheted jobb zárt szelvénnyel dolgozni (aluból is) szerintem mint mással. Én is már tervbe vettem egy gép házat mert normális (kifizethető) áron jó gépházat nem kapni annyiért inkább meg építek amennyiért adnának jófajtát
és akkor legalább nem lenőznek h. nekem ugyan olyan van
-
-
szab.tam
nagyúr
válasz
kukinyo #20311 üzenetére
világos.
túl egyszerűen írtam körbe...
de azt igen, hogy egy komponensű. amit keverni kell, az 2 komponensű..Runo
nem, nem , nem...belinkeltem, mit keresek.
tubusos, 1 komponensű, hővezető ragasztó. pont az, (csak nagyobb kiszerelésben, vagy több tubussal), mint a linkelt vr004-es kithez adnak....másképp kérdezem: tudja-e valaki, hogy mi a konkrét neve a kitben szereplő anyagnak. hogy egyáltalán rá tudjak keresni. nincs semmi a tubusra írva...
(aztán persze lehet, hogy a 3 zacskósból veszek, ha nincs más. csak a tubusos egyszerűbb. de ma külön letesztelem, hogy egyáltalán bontható-e ragasztás után, mint a tasakos, vagy örökre szól a kötés..)
-
TESCO-Zsömle
titán
-
veze
őstag
válasz
kukinyo #20145 üzenetére
szerintem le kell szabályozni mikor felszerelik.
kőnél is szokás, olyankor is ha sokat használták már és nem teljesen szabályos..
rögzíteni kell és durva anyagot (pl a sajat anyagával - egy másik kopott nagy korongal pl.) érintőlegesen nekivinni, csak annyira, hogy ahol "üt" azt lekoptaja belőle..de lehet hogy én nagyon durván csinálom és van ennél finomabb módszer is
-
-
szacsee
nagyúr
válasz
kukinyo #20118 üzenetére
Apró csövekhez nem értek, de nagyobbacskát már láttam hogy csinálják.
szab.tam: Hát amikor leírtad a 20104-es hsz-ban mit szeretnél elsőre az jutott eszembe,hogy gép nélkül megbánod azt a napot amikor ezt kitaláltad.... sok munka, nagyon sok, de megérheti belefeccölni az időt.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
kukinyo #20118 üzenetére
halvány lövésem sem volt az eljárásról, azért kérdeztem. de már kaptam némi alapokat szacsee-től.
amint már tapasztalhattátok, vágyaim azért vannak, amik előbb-utóbb meg is valósulnak, de a célig eljutni, meg elindulni is gőzöm sincs általában, hogyan is kell.
talán ezért járok ide....
-
szacsee
nagyúr
válasz
kukinyo #20111 üzenetére
Sovány lesz úgy, elsőre 7,9 legyen és ha mozog a csövön, akkor 7,8 és max a csövet mélyhűtőbe rakja ráhúzás előtt. Külső pedig saccra is nagyobb kell legyen mint a belső átmérő + anyag, mivel akkor is tépni fogja a robbanási hézag miatt.
Veze elgondolását próbálnám meg elsőre otthoni körülmények között megvalósítható és még felső perem sem kell a lamella távtartás végett, mert 0,4mm-nél már ez nem akkora probléma.
-
veze
őstag
válasz
kukinyo #20111 üzenetére
így van. ha pont méreten "tartja" az alja, akkor szinte biztos nem reped szét
ez itt ugyan más, de jol szemlélteti hogy a kellöen lágy aluminium jokora, huzást formázát kibír repedés nélkül
síkosítónak meg fúrósprayt fujni rá idönként.
én szoktam ilyen megoldásokkal bibelődni sajat részre, és addig agyalok rajtuk amíg jó nem lesz.. igaz anno kicsit szerszamkészítést meg vasipari és lakatos dolgokat is tanultam. nem csak elméletben , mert műhelygyakorlat is volt heti 8 óra -
veze
őstag
válasz
kukinyo #20109 üzenetére
én már csináltam ilyet, tapasztalatból írtam
igaz nem, 486db lyukat, amennyi pl kéne kb egy borda összerakásához.
Hanem kevesebbet. de ha egyszer megy aztan már csak idő kérdése mikor lesz kész
persze rideg anyagból nem lehet, de egy 0,4-es lágy lemez biztos kibírja.
esetleg az adott anyagminőséghez többféle kupmérettel kiprobálni egy probadarabon.. Rövidebbel kezdeni és ha nem jo nyujtottabra köszörülni
Ipari méretben nyilvánvaló hogy présgéppel végzik, de az is peremesre szakítaná ha az anyagminőség nem megfelelő a nyujtashoz. Itt minden attol függ van e megfelelö anyagú lemez hozzá.
Másik megoldás lehet ha egy rövid de alak és formahű sablont csinál az ember , az alja +a bövítő (köszörű, fúró, reszelgetés) és kiütögeti kalapáccsal egyesével a peremezést -
macko20
őstag
válasz
kukinyo #20085 üzenetére
Pl ez is ezt tudja
de a Dremmel hez 1000féle kiegészitő van és a világon mindenhol megveheted de sajnos már kinában gyártják -
imibogyo
veterán
válasz
kukinyo #19960 üzenetére
Kicsúsztam szerk. időből.
Hát végül is az is IO panel, de én inkább alaplapi kimeneteknek hívom őket.
Nálam a klasszikus IO panel, az az amit említettel, elöl az USB, meg hangkimenetek. Bár nekem ilyen nem lesz, mert a hangkártyámba egyszerre be van dugva a fejhallgató, az 5.1, meg a mikrofon, tehát én az előlapiakat sem a minőségromlás sem a felesleges kábelezés miatt sem használnám úgy sem. Akkor meg minek rombolja az összképet plusz 5 madzag.
-
imibogyo
veterán
válasz
kukinyo #19949 üzenetére
Nem de faterom az. És hát ragadt rám valami a kutyaszaron kívül.
Amúgy nem nagy kunszt, csak egy jó oldalcsípő, meg sok-sok blankolás, meg sok-sok türelem kell hozzá. Na meg némi szigszalag. Már csak le kéne harisnyáznom, de arra meg nem visz rá a lélek. Most jöttem még a lakásból, egész nap véstem és marhára nincs most kedvem ilyenekkel pepecselni.
A holnapi az egyedüli szabad napom, úgy hogy most azt jól ki fogom használni.... pihenésre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Battlefield 6
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Projektor topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Víztisztító berendezések - kancsók - szűrőbetétek
- Sorozatok
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Thermaltake Commander MS-1 Snow Edition
- BESZÁMÍTÁS! 750W Seasonic PRIME TX-750 Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 850W ASUS ROG STRIX Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1000W Sesonic FOCUS GX-1000 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION+ Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Microsoft Surface Pro 6 i5-8350U 8GB 256GB 1 év garancia
- GeForce RTX 3060Ti (OEM HP)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Keychrone Q1 V2 billentyűzet / Számla / Garancia /
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B365M i5 9600KF 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700XT 8GB Zalman N5 FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest