- Jól néz ki a világoskék iPhone 17 Air
- Magisk
- Telefon javítás, szervíz!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Új belépőszintű Motorola árára derült fény
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
-
Mobilarena
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Kiki18 #32166 üzenetére
Ha új foglalattal csinálod, akkor nem kell felgolyózni (rajta van gyárilag)
Ami az egyszerűséget illeti:
Na igen; felszakadt a pad is. Nem lesz ebből már énekes halott sem.
Kiugranak a kondik, és a többi megy a veszélyes hulladékba.szerk:
az Nvidiás házadban megy már a kijelző?
-
Vegitaa
senior tag
-
-
Speed®
titán
válasz
Kiki18 #28787 üzenetére
Azért nem eszik olyan forrón azt a bizonyos kását..65W TDPjű prociról beszélsz, amit alul lehet feszelni általában elég komolyan..szóval nem az a kérdés, megoldható-e a passzivitás, mert igen..jól szellőző környezetben simán elbírja a kinézett Ninja/2/ meg úgy általában bármelyik hasonló célú böszme.
1156ot az árérzékenység okán ajánlottam, mivel olcsóbb az 1155nél..H55+530+4GB megvan 30kból..egy i3-2100 meg ~20k magában :S
-
sketchifun
senior tag
válasz
Kiki18 #28160 üzenetére
AMD kártyával?
FatalError: Erre gondoltam én is, rossz VGA-t tudok szerezni. Ramból meg mag becsomagolom fóliába a ramokat, és heló.
Azon gondolkodtam még, hogy a tetejét lemaszkolom, és az oldalát lefújom evvel a festékkel.
Aztán egy kisebb tálba kifújom a festéket, és onnan ecsettel viszem fel a festéket. Úgy talán nem folyik meg annyira. Csak úgy meg nem lehet(tudok) olyan szépen festeni.
Miközben ezt írtam, eszembejutott még valami. Lefestem a Patriot ramokon a hűtőbordát is, bár szeretném a feliratot meghagyni. Érdekes lesz kimaszkolni.
-
laurenz
csendes tag
válasz
Kiki18 #26460 üzenetére
Engem csak az zavar,az emberek nem tudnak a sorok között olvasni.Itt javaslatot láttunk egy "semmiből jött embertől".Nem cseszett le senkit,megkérdezte véleményünket.Valakinek tettszett valakinek nem
A topik kitalálójától Több topicban felmerült, hogy kellene egy olyan, ahol mindenki berakhatja a házi szörnyszülöttjeit, amit kényszerűségből, vagy praktikumból csinált, legyen az hely hiánya, vagy egy forró nyári nap, esetleg pénztelenség.
Szóval ide várjuk azokat a hozzászólásokat -főleg képekkel!!- amikkel máshol nem dicsekednétek. Gyorskötöző, széles kartonpapír ragasztószalag (barna), drót, régi cipőfűző, hajgumi használata javasolt!
De szívesen látjuk még;
-a jól sikerült munkákat is, hogy az idelátogatóknak ne csak a szörnyűlködés jusson
-a furcsa rendhagyó hardvereket (akár házi, akár gyári)
-házi megoldású tuning cuccokat (inkább az elrettentőeket)
-és minden mást amit a Ti fejetekből pattant ki és sikerült megvalósítanotok (persze az elméleti dolgoktól sem zárkózunk el!) -
szab.tam
nagyúr
-
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Kiki18 #25703 üzenetére
a 2 ép nagyot mindenképp eldom, a megkezdettet már végiggányolom...
ahoigy reggel végignéztema dolgokon, már nem tűnt minden olyan jó ötletnek, mint tegnap....de jó lesz ez.
(a lefogatással még lesz szívás...)itt jól látható, hogy minden el fog férni. magas ram, fethűtő, nb hűtő, minden.
forróvizes teszt is megvolt.a felső 6 cső kb. 10 mp-cel később forrósosodik fel. amíg átforrósodik a blokk felső része. (a gyári ninja-nál sincs másképp.)elsőre rendetlennek tűnik. de nem az....
18 cső. ebben a hűtőben ennyi fér el majd kényelmesen, hogy az oszlopok közt maradjon kis hely a légáramnak. de így is elsz vagy 3 kiló. komoly merevítés kell...azért is mutogatom szívesen, mert majd aki leutánozza, és belefog, az a 3. óra után rájön....
-
waterdragon1
tag
válasz
Kiki18 #25636 üzenetére
miből ?? a procihűtő a cél egyelőre + 2-3-4 db 12cm-es venti bele halkan de lehet csak 2 venti minél halkabb legyen a házam valami régebbi darab kb 19,5 cm széles és 44cm magas hossza előlap nélkül 43cm.nem oly kicsi de magasabb nem férne be max szélesebb egészen 26 cm-ig.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Kiki18 #25596 üzenetére
még pontosan nem tudom.
először a kezemben kell legyenek, hogy lássam a méreteket.mivel több darab van, így a 3. csak fog sikerülni...
(mint a gerenda faragós székely viccben: ha el nem b*om, fogpiszkáló)fűrészelés, kopasztás, újból fellamellázás, hűtők egybegyógyítása, nem tudom. mindenképpen cpu hűtők maradnak. csövek különálló élet fognak élni. amennyi csak elfér.
a tuti az lenne, ha egy K2 alpenföhn 8-asat egy slim 6-ossal egybe tudnék szerkeszteni. az ugye 2*8+2*6=28 oszlopocska lenne...
elvileg el kell férjen, hiszen a k2-t úgy tervezték, hogy a 2x8-as sorok között 3 venti is el kell férjen ugyi. hát itt nem lesz venti, csak még pár csőoszlop....ez még a thermalright sentinel-en is túltenne...
lazítás képpen pedig hétfő délután 2 nagy ninjat x-ben szétfűrészelek
-
ZetorGumi
addikt
válasz
Kiki18 #25249 üzenetére
Pedig az sem könnyű.
Hát én sem szivesen emelgetnék egy 30kg fölötti gépházat.Inkább beelvágnám a talicskába, és tolnám.
-
törölt tag
válasz
Kiki18 #25236 üzenetére
Esetleg egy 8 as csavart átengedni a gépház alján...és ezt folytatni az asztal lapon keresztül...
De ha nem gányolás, hanem barkács: ha már kerék van alatta, akkor két hátsó kerékre kézi fék?Vagy egy távirányítós autót alá szerkeszteni: az se gurul, csak ha te akarod...
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Kiki18 #23699 üzenetére
v1:
hőlégbefúvóval addig nyomattam, amíg a meglágyult nyákot 90 fokban meghajtottam. csak azokhoz a tetves memória chipekhez kalapács is kellett, mert nagyon mereven álltak a dologhoz...v2:
90 fokban elfordítva áll. működés közbeni képet a monitorról láttál?v3:
"előkaptam a "nagy projeck"-ből megmaradt, gyengébbik, 15 centis riser-t." -
szab.tam
nagyúr
válasz
Kiki18 #20809 üzenetére
most esett le. amikor valaki gyűjtögette a lomokat, és a szemét között megtalálták a korházban fekvő betegnek a feleségét. aki tulajdonképpne a gyűjtögető volt, vagy mifene...
kényszeres gyűjtögetés vagy patologikus halmozás. latin nevén maniakus guberalus.
barkács topicban ragályos, rendszerint az alanyok még a tagadó fázisban vannak. nem ismerik be a betegségüket.egyébként pont a múltkori rendezés során szabadultamn meg iszonyat mennyiségű hardveres doboztól, mindenféle bizbaszoktól, irat hegyektől....
eltűnt a szoba sarkaiból és akonyhából minden doboz úgy, hogy még kis tartalék hely is képződött a szekrényeken belül. 3 napos mutatvány volt....ikea-ban baromi, egymás tetejére passzoló, műanyag dobozakat kapni, aránylag tűrhető áron, több méretben. asszem valami új cucc, mert a forgóajtóban is reklámozzák.
(#20818) macko20
azért a boncoló szakaszba S.Y.S. kolkégát be lehetne nevezni. nagyon eltűnt....
veled betárolt hűtőmennyiségen nem nagyon állnék le versenyezni.... -
szab.tam
nagyúr
válasz
Kiki18 #17280 üzenetére
nah, most már szabad az infó: #17278-ban lévő házikó megjött. 5k volt postával, start+-szal, mindennel, másnapra leszállítva.
(a posta majdnem több volt, mint amennyiért a srác adta.) ugyan elég leharcolt, de nagyon jók a méretei, és úgyis szanaszét lesz lékeve, rácsozva, majd festve.
nem mostanában lesz, hogy nekiállok, de az alsó +8 centi miatt le kellett vadásznom, mert hasonlót sem láttam még.
fölül 10 db 5.25 hely, és akkor ott van az alsó, teli rész...sokat fogok tervezni, mire nekiállok majd.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Kiki18 #17276 üzenetére
a mostani cm690 ementáli. az oldalában egy nagy ablak van, rajta egy fekete méhsetrács.[link]
a cm teteje pedig eleve méhsejtes. illetve 2 rtegű rács, de jól átszellőzik. (pláne, hogy a tetejéből kivágtam pár műanyagot: [link]
ha nagy boddák lennének, kakor azok a ház meglékelése után felül kandikálnának ki.a belinkelt 50k-s ház teteje is eleve rácsos, ki tud jönni a hő. csak ott van annyi hely, ahová elférnnének a + lemezek.
de úgy néz ki, kapok egy jól moddingolható, aránnylag olcsó házat, amiben mindennek lesz helye. és kiflexelem, majd berácsozom oldalt, hátul, elöl, felül, mindenhol. ennek bátran neki fogok esni. 50k-s házat meg csak kerülgetném...
ennek a tetejében lesz bőven hely a mugen + lemezeinek. oldalt pedig nagy álló bordák, (+lemezek?), a vga-ból oldalra kivitt hőnek. hőcsővel, +lemezzel, nem tudom. csa itt lesz még egy nagy trükk. ha oldalt nagy bordák fognak állni, amikre belülről a vga-ról hőcsövek visziok ki a hőt, a hőátadó blokk és a borda egymáshoz csavarása. 3 5.25 helyet üresen hagyok, elé csak egy kivehető rács lesz. azon be tudok nyúlni, és a felbodázott oldallapnak belülről ellent tudok tartania felheylezés során. -
szab.tam
nagyúr
válasz
Kiki18 #17238 üzenetére
igaz a meglátás.
nem kezdem sorolni a kizáró következtetéseket, de:
cpu, vga jelen problémánál kizárva.álló ventinél ram meleg, de nem forrró.
sb-nél nincs légmozgás változás, de nem férek hozzá, szenzor hőfokot sem látok. igazából azt sem hiszem.
fetek sem forrók, és ott sincs légmozgás vált.a nb-nél viszont tetten érhető. kis légmozgásnál langyos, az említett, beforgatott venti kikapcsolásánál, éget. de 1.1v-ot kap, nem kéne...
csak mint feljebb írtam, volt beállítás, amin pár hete röhögve ment, most meg 1. kör linx után elszáll. lehet, hogy a nb chip a kisértlek során kicsit fáradt. ennek van realitása.
de ez már elég off, léghűtés topic kérdés.
viszont!
ha lesz újra kedvem hozzá, akkor alalplapkiszedés nélkül: 2 oldalú hővezető ragasztóm maradt hegyekben. kicsit ívesre hajlított 3-4*2 centis lemezkéket hozzágányolok a nb pillangóbordáihoz, hogy törjem le a tervező kezét. veszélyes, mert ha a ragsztó elenged, leesnek a lemezek a vga nyák tetejére...de hiszen ez a gánytopic, vagy mifene. nem? gyáva népnek nincs hazája.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Kiki18 #17027 üzenetére
erre gondoltál?
elkéstél. volt 20 db-om...sőt vele adtam egy kiszuperált, 5-ös tartót is.
én 2-3-asával szedtem össze. kereső hirdetést kell feladni az apró / ház kategóriában...
1k-ért vettem darabját. lényegesen olcsóbban adtam el..
külön nem fogsz bótba' kapni.le kell vadászni. mindig 1-2 napon belül kaptam, miután meghirdettem a vételi szándékot....
-
wxppro
aktív tag
válasz
Kiki18 #17021 üzenetére
Bocs, nekem szólt, de elsiklottam felette...
Műanyagot még nem vágtam, illetve nem tudom, hogy létezik-e hozzá korong.
Amik nekem vannak, fémhez valók, szerintem a műanyagot inkább olvasztanák...
szab.tam nem azért írta szerintem, illetve nem komolyan, a gányolás mellett a hangulatfokozáshoz is ért...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Háztartási gépek
- Hajmeresztő ajánlat: 34,5 milliárd dollárért vinnék a Google Chrome böngészőjét
- Androidos tablet topic
- Xbox Series X|S
- VGA hiba
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Jól néz ki a világoskék iPhone 17 Air
- GTA VI
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 750W Seasonic PRIME TX-750 Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 850W ASUS ROG STRIX Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1000W Sesonic FOCUS GX-1000 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION+ Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Cooler Master Masterliquid 360L CORE vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FullHD IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - 2,5+ év gari
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- iKing.Hu Motorola Edge 60 Pro Green Használt, karcmentes állapotban 512 GB tárhely
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest