- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Yettel topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Faterkam
addikt
válasz
Old FatBoy #19299 üzenetére
Ehh, az 1.-es még tetszene is!
Szerintem te nem kedveled a macsekokat
-
válasz
Old FatBoy #19216 üzenetére
Nekem van 2db Lepa Bol.Quiet hazhutonek, ha nincs terheles ,leveszi a fordulatot egesz 280 ig . Mondanom se kell 0 hang , terhelesnel is tok csendben van , viszont tolja a levegot rendesen . Nagyon ajanlom
-
Anubris
őstag
válasz
Old FatBoy #19216 üzenetére
Nekem egy piros ledes van a házban és megvagyok vele elégedve. Szerintem egész halk viszont elég levegőt tol be, míg van Alpenfohn wing boost 2-m is, azoknak szinte semmi hangjuk, de levegőt is alig mozgatnak meg alacsony fordulat mellett.
Szívesen lecserélném az EnermaxT.B Silence ventilátoraimat Lepa-ra, ha lenne 140mm-ben is. -
joe979
aktív tag
válasz
Old FatBoy #19207 üzenetére
Nehéz eldönteni, hogy légzaj vagy inkább a venti, viszont ha kiszedem belőle, akkor aránylag tűrhető, elviselném ha csak annyi hangja lenne. Felerősödik a házban, a kettő együtt produkálja . Sőt a HDD is megdobja az összhatást, mivel a tv mögött van, és nincsen külön hangrendszer hozzá, néha filmen keresztül is áthallani. Kezdem azt látni, hogy simán egy venti csere nem fogja oldja megoldani a problémámat .
Köszi a segítséged, de most láttam, hogy egy fórumtárs passzívvá tette a rendszert ... inkább ezt a megoldást követem én is.
-
joe979
aktív tag
válasz
Old FatBoy #19205 üzenetére
Nincs rajta semmilyen matrica, sem adat .
-
joe979
aktív tag
válasz
Old FatBoy #19203 üzenetére
Szétkaptam, meglestem , jól gondoltam 40mm-es és 2 pines a csatolója ... Gyárilag is a 2cm mélységű van benne . Ez az a 2pin csatolás, ami a kisebb videó kártyákon van ?
-
dqdb
nagyúr
válasz
Old FatBoy #19166 üzenetére
Akkor a CPU_FAN-ra 4 pines, azaz PWM-es ventilátor menjen, a CPU_OPT-ra és a SYS_FAN-ra 3 pines, és mindegyiket tudod majd szabályozni.
Ha háromnál több ventilátor lesz, és már van korábbról PWM-es Y kábeled, akkor a CPU_OPT és SYS_FAN esetében is használhatod, maximum az egyik vezeték felesleges lesz rajta. Ha háromnál több ventilátor lesz, és még nincsen hozzá kábeled, akkor olvass kicsit vissza, pont tegnap este kérdeztem rá ajánlott 3 pines Y kábelekre.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Old FatBoy #19159 üzenetére
Az attól függ. Van olyan csatlakozó, amelyben igen (csak a külsejét tekintve 4 pines, bekötését nézve 3 pines, lásd második SYS_FAN lentebb), van, amelyikben nem (normál 4 pines, PWM-es, lásd CPU_FAN lentebb, és az első SYS_FAN lentebb). De nagyon nem ajánlott egy Y kábelre két különböző típusú ventilátort tenni.
misee85:
CPU_FAN
1 GND
2 +12V
3 Sense ← emiatt tudod a fordulatszámát monitorozni
4 Speed Control ← emiatt PWM-esSYS_FAN
1 GND
2 +12V ← amiatt nem tud egyáltalán szabályozni, mert nem PWM-es, és ezen a lábon fixen +12 voltot ad (egyébként Speed Control vagy hasonló szöveg kerülne ide)
4 Reserve ← emiatt nem PWM-esValamit kell hogy vezéreljen mert hw monitor-ral nézve játék közben megemeli a sys fan-ra kötött venti fordulatát. Szóval nem állandó fordulaton hajtja.
Akkor hibás a kézikönyv, és valószínűleg így néz ki a SYS_FAN:SYS_FAN
1 GND
2 Speed Control ← emiatt tudod feszültséggel szabályozni
4 Reserve ← emiatt nem PWM-es
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest