- iPhone topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen GPS-t vegyek?
- Magisk
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
fogtunder
nagyúr
válasz
laskr99 #29192 üzenetére
szerintem felesleges, a legtöbbnél 70 fok a célhőmérséklet, semmi baja nem lesz. lehet hozna minimálisat a PW2-WB2 csere, de nem vagyok benne biztos, és valószínűleg anyagilag nem érné meg.
azt mondjuk meg lehet nézni, hogy akár gyorskötözővel fel tudsz-e fogatni a HDD keret belső felére is egy ventit és tenni egy próbát.
ami még szintén opció lehet, hogy a HDD-t kiköltöztetni egy NAS-ba és a gépbe csak SSD-t szerelni.
de amúgy ha nincs tartósan 50 fok felett, akkor az nem gáz. -
fogtunder
nagyúr
válasz
laskr99 #29189 üzenetére
elvileg az az ökölszabály, hogy 50 fok alatt OK a HDD hőmérséklet, bár 49-cel már én se lennék komfortos. esetleg rakd át a WB mögé, vagy azt elé a lemezt, esetleg emelj fordulatszámot a venti profiljában, jobb ötletem nincs, a CPU és a VGA nem indokol egyéb intézkedést. legvégső megoldás ugye a házcsere lenne, de ha jól rémlik, nemrég kerestük neked ezt.
esetleg vannak külön HDD hűtők, amikkel 5,25" helyre lehet szerelni, de ott meg kimaradna a légáramból, szóval nem tudom, lenne-e értelme, abridabri emlékeim szerint használt ilyet, hátha erre jár és megmondja. -
wassabi11
senior tag
-
Melorin
addikt
válasz
laskr99 #27358 üzenetére
A teszt alapján nincs GPU hőfokkülönbség a két variáció között. Ha elöl van a venti, az is tolja a friss levegőt a VGA felé. A meleg amit a VGA hűtője lefúj a bordáról ott terjeng körülötte és lassan száll fel, amit el kell onnan fújni. Ezt nem csak alulról lehet megtenni.
Ezen a képen jól látni, hogy hol fog találkozni az első(felső/első) ventilátor által befújt hűvös levegő a VGA-val.
A két elülső ventilátor együtt már szépen elfújja.
Persze nem árt nem elzárni a VGA tápkábeleivel a levegő útját, a kép rossz példa, persze gondolom neked nem 2db VGA-d van -
Melorin
addikt
válasz
laskr99 #27356 üzenetére
Tehát 4 ventilátorral szeretnéd hűteni? Akkor a gyári felálláson kívül (elől egy + hátul egy):
A. verzió: előle mégegy 140mm-es ventilátort tegyél és a ház tetejére a hátsó helyre is egyet.
B. verzió: előre mégegyet és a ház aljába egyet.A képen a piros közepű ventilátorok fixek, a két teli pink közül válassz egyet.
-
Melorin
addikt
válasz
laskr99 #27351 üzenetére
Ezen oldalak szerint a negatív hűt a legjobban, de jobban gyüjti a port:
1.
Have More Exhaust Fans Than Intake Fans (Negative Pressure)This is important to remember because having more intake fans (Positive Pressure) than exhaust can lead to stagnant air. Stagnant air leads to higher internal temperatures since there aren't enough fans removing the heated air from the inside of the case. In general, positive pressure doesn’t cool as well as negative pressure will. That said, one of the benefits of Positive Pressure is that less dust will enter the system.
Negative pressure provides the best cooling performance for enthusiast (often heat intensive) builds. It builds on natural convection and works with graphics cards.
This is less important (if you have a computer with mesh paneling) than it used to be with the advent of computer cases with mesh paneling, since there tends to be more paths for air to escape from the case.2.
BenefitsGood cooling performance for enthusiast setups.
Amplifies natural convection.
Linear and direct air flow.
Compatible with DHE graphics cards.
Augments the performance of downward-facing CPU heatsink fans.Drawbacks:
Dust is more likely to gather in the system as air is drawn in through all openings.
Passively cooled video cards do not gain much benefit. -
Grózi
Topikgazda
válasz
laskr99 #26429 üzenetére
Ahhoz se biztos kell az alsó venti,nem kazán vga-k-bár a házad szellőzése se a legjobb.
"jobban belegondolva nem lesz jó mivel elöl van a 2 pines és felül a 3 pines hely"-Ezt nem értem,hiszen oda dugod a ventiket ahova akarod,elérnek a kábelek.A két WB2-t összedugod és az egyik alaplapi pwm-s csatira teszed.A hátsó és alsó venti kábelét meg elvezeted az alaplapi tálca mögött és elöl rádugod a vezérlőre.
(#26430) gratzner
Szívesen!! -
Grózi
Topikgazda
válasz
laskr99 #26423 üzenetére
Az alsó ventinek nem sok értelmét látom egy 750ti esetén,ellenben előre maximalizálnám a betehető ventiméretet és alaposan választanám meg a típust.Szóval előre nagyobb statikus nyomással bíró 140-s ventit tennék+felülre és hátra 1-1 120-st,feltéve ha a cpu-n valami borda van. -
Grózi
Topikgazda
válasz
laskr99 #26416 üzenetére
Mea culpa.
A (#26371) laskr99 hsz.-edben csak a képet néztem,most vettem észre hogy alul írtad a 2 ágú vezérlőt is.
Nem az én napom,elég ingerült voltam és túlreagáltam a dolgot itt és Haswell topicban is-elnézésedet kérem.
Tehát akkor a vezérlőre nyugodtan választhatod az Aerocool DS-t is,bár én továbbra is ajánlom a Wing-Boost 2 Plus-t-azt tudod szabályozni a cha_fan1 és 2-s aljzatról és mivel összeköthetők(van rajtuk egy másik aljzat-azonos ventivel szinkronban vezérelhetők),akár 3 darabot is tudsz egy aljzatról vezérelni. -
Grózi
Topikgazda
válasz
laskr99 #26412 üzenetére
Ha a levegő forró,akkor nyomathatod 3000 rpm-el is,az se segít csak minimálisan.Ettől függetlenül minőségi venti esetén(az AF-t nem nevezném annak) olyankor is csak szélzajt hallasz és játék közben nem fog zavarni,terhelés nélkül meg felesleges
magas fordulaton járatni őket.
És szerintem most már legalább vedd a fáradtságot,hogy elolvasod amit írnak neked(a pwr_fan nem szabályozható,csak pwm-s szabályozható aljzatod van-mint írtam is)+ha megnézed az Összefoglalót akkor csomó felesleges kérdéstől megszabadítasz minket...És ha még a gugli is jó barátod,akkor látod hogy a Wing Boost 2 nem ledes.
(#26413) luimapeizÖrülök hogy bevált,ahogy már sok embernek! -
fogtunder
nagyúr
válasz
laskr99 #26367 üzenetére
én egyelőre nem cserélném a házat, elfér benne a VGA és a Z9 elég jól szellőzik. előre és lentre egy 140-es, hátra és fentre egy-egy 120-as elvileg elég lesz. oldalra továbbra sem érdemes ventit rakni az esetek többségében. a gyári ventiket mondjuk érdemes lehet cserélni, mert a Zalmanok eléggé egypálcás cuccok.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
laskr99 #26365 üzenetére
teljesen felesleges abba a házba 6 venti, oldalra én semmiképpen nem raknék, a felső sínre előre értelmetlen, mert nincs kivágás a tetőlemezen. előre vegyél két jó 140-est, ami elől van gyárilag azt rakd be fentre-hátra, aztán ennyi.
mondjuk ha a jó szellőzés a cél, akkor lehet nem hangszigetelt házat kellett volna venni, hanem mondjuk egy Phanteks Enthoo Pro M-et.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
laskr99 #25416 üzenetére
Én azt javaslom,hogy első körben a házat cseréld,ne a ventiket.Nem kell 45-50K-t rákölteni egy házra,ha nem épített vízhűtésre akarod.30K körül rengeteg jó ház van és még a régit is el tudod adni aprón.
Kérdezősködj egy kicsit a Milyen házat vegyek? topicban és fogtunder biztos ad pár jó tippet. -
Grózi
Topikgazda
válasz
laskr99 #25410 üzenetére
A gyári Zalmanokat nem csoda,hogy hangosnak találod.Viszont a te konfigodhoz teljesen felesleges 7 db venti bőven elég 3 is egy normális házban.A jelenlegi házaddal az a gond(többek között),hogy előre csak 1 ventit tudsz betenni,mert ideális esetben 2 befújó elöl és 1 kifújó hátul bőven elég.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű - LIAN LI Uni Fan SL-INF 120 RGB (ARGB) 3 darabos fehér ventilátor szett + LIAN LI vezérlő
- Lian Li UNI FAN TL LCD ventilátor szettek, fekete, normal/reverse blade
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Lian Li uni fan tl wireless lcd 120 (garanciális)
- Minőségi SUNON 24V 3800RPM 12CM Dupla golyóscsapágy, inverteres, brutális, ujj lekapós
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest