- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- LTE frekvenciák
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grózi
Topikgazda
válasz
senki66 #27598 üzenetére
Előre tegyél 2 db Coolink Swif2-80P-t és azok mehetnek a sys_fan 2 és 3-ra.Hátulra meg egy Nanoxia Deep Silence 1300 rpm ami a sys_fan 1-re megy.Így megáll 10K alatt,tudod szabályozni és ki is maxoltad a jelenlegi házad lehetőségeit.
Oldalra nem javaslom a ventit,ha csak nincs forrófejű(80 fok felett terhelés alatt) vga a gépben. -
fogtunder
nagyúr
válasz
senki66 #27573 üzenetére
le lett írva, hogy az alaplapod milyen ventiket kezel. ott vannak az ajánlott típusok az összefoglalóban. létezik egy google nevű csodálatos platform, ami megmutatja neked a nevük alapján, hogy melyik mennyibe kerül, te pedig eldöntöd, hogy neked mi fér bele, ha már ennyire nem vagy képes keretet írni rá, komolyan nem tudom ép ésszel felérni, mi ebben a bonyolult.
fogalmam sincs, mivel szedted össze a több, mint 1000 szakmai hsz-edet, ha ennyire magas, hogyan működik a fórum. először olvasunk, utána írunk, és akkor mindenkinek könnyebb dolga van. nem megsértődni kellene, hanem megnyomni a lap tetején egy gombot és értő olvasással feldolgozni az információt amit ott találsz. vagy ha már erre lusta vagy, mert a betű kiégeti a retinádat, akkor legalább válaszolni arra, amit a megfelelő segítségért cserébe kérnek a topiklakók, de ez továbbra sem sikerült.
-
dqdb
nagyúr
válasz
senki66 #27561 üzenetére
A sysfan1-re miért is mehet csak 3 pin. minden alaplapi csati négy pines
Téma-összefoglaló lenyit, ott virít a közepén a kérdésedre a válasz félkövéren és aláhúzva:
"Attól,hogy 4 pin-s aljzat van,még nem biztos hogy pwm-s!!!"
Nem gondoltam, hogy ez ennyire bonyolult kérdés, én csak valami javaslatot kértem, ár szempontból azt hiszem írtam, hogy " nem drágán" ha lehet, erre kértél kiegészítést, amit én , illetve egy fórumtárs megtett, most akkor mit vegyek vissza, a kérdésemet?
Ahhoz, hogy ventilátort lehessen ajánlani, a következő adatokra van szükség:
1. milyen célra lesz (házhűtésre, ezt megadtad)
2. méret (ez a ház miatt adott)
3. milyen szabályozást tud az alaplapod (erre válaszolt Grózi, hogy melyik csatlakozóra milyen ventilátor kell)
4. árkeretA nem drágán az nem árkeret, hanem egy teljesen szubjektív szám. Szerintem 4-5000 forint számít nem drágának egy házhűtésre szánt 120 mm-es ventilátorért, mert szeretem a csendet, más már a 2000 forintot is sokallja, és elég neki, hogy kicsit jobban hűtsön, mint az előző.
Grózi: szerintem jó lenne betenni az összefoglalóba az Internal Connectors fejezettel kapcsolatos kérést, és mellé egy képet is egy tetszőleges alaplap kézikönyvéből, hogy körülbelül mit keressen a kérdező, mert az utóbbi pár hét tapasztalata alapján sokan nem értik, mire vagyunk kíváncsiak. Emellett lehet, hogy érdemes lenne összedobni más ajánlós topikokban létező hogyan kérdezzek blokkot.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
senki66 #27561 üzenetére
Húzzuk ki be kicsit a kéziféket!!Nem véletlen írta amit,csak segíteni akar.Ha csak belenéztél volna az Összefoglalóba,akkor nem kérdezted volna azt amit....
Ahogy írtam,az adott aljzat hiába 4 pines,mivel feszültségalapon szabályoz így 3 pines venti kell rá.
Szóval árkeret? -
törölt tag
válasz
senki66 #9675 üzenetére
Előre csak 80-as venti megy vagy 120-ast is lehet oda tenni? Az az igazság, hogy 80-as ventit nem nagyon használunk házszellőztetésre, de amint látom a proci meg a vidi is gyári hűtéssel van megáldva így a némaság nem kimondottan szempont, persze ne ordítson.
Én így elsőre azt mondom a 80-as kék ventiket felejtsd el. És hátra egy 12 centiset kéne betenni egy tekerős potival. Belövöd, hogy mennyit menjen ahol még nem hangos és kész nem is kell szabályozni. Az majd kiszívja a meleget a házból a táppal együtt. A proci meg a vidi megkapja a saját hűtését, ennyi. Nem kell ennél jobban túlvariálni, ha nincs vele gondod amúgy se.
-
bokorugró
tag
válasz
senki66 #9663 üzenetére
A molexbe befutó kábeleket ki lehet húzni hátrafele a tüskékkel együtt, csak közben a csatlakozó másik feléről egy vékony valamivel (pl csavarhúzó) segíteni kell, mert a tüskék oldalából direkt kinyúlnak olyan vékony fémdarabok, amik akadályozzák ezt.
Így nézett ki az enyém:[link]
Így a venti sárga kábele a táp piros kábelével (5v) találkozik. -
törölt tag
válasz
senki66 #9667 üzenetére
Ez sima venti, ebbe csak két vezeték van. A harmadik vezeték lenne a fordulatszám kijelzés. Ott van a Voltage opció, tehát tud az alaplapod ilyen két vezetékes ventit is szabályozni. Kérdés, hogy hány csatin és az nem-e foglalt épp. Mire szeretnéd amúgy ezt a rettenet ventilátort használni?
-
törölt tag
válasz
senki66 #9663 üzenetére
A ventiből két vezeték jön ki, egy piros meg egy fekete. A feketéhez nem kell nyúlni. A piros az a sárga molex vezetékbe megy. Innen kell kiszedni és átdugni a piros molex vezetékbe. Ettől 5V-ot fog kapni és lassabban pörög, lehet túl lassan is az majd kiderül mennyi levegőt nyom olyankor és ér-e valamit.
A 4. vezeték a PWM vezérléshez kell, lehet vezérelni 2 vezetékről is, de ehhez szükséges az alaplapon lévő fesszabályzó. Ezt meg elég nehéz megmondani van-e az alaplapon, általában ahol van 4 tűs azok a foglalatok tudják. Bemész a BIOSba és ott ha van olyan opció a ventiknél, hogy PWM vagy Voltage és a Voltage-re kapcsolsz akkor tud.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Noctua NF-F12 industrialPPC-3000 PWM 120mm - 1db
- Újszerű - LIAN LI Uni Fan SL-INF 120 RGB (ARGB) 3 darabos fehér ventilátor szett + LIAN LI vezérlő
- Minőségi SUNON 24V 3800RPM 12CM Dupla golyóscsapágy, inverteres, brutális, ujj lekapós
- Lian Li UNI FAN SL-INF 120 mm fekete ventilátor szettek
- NOCTUA NF-A14 PWM Chromax.Black.Swap-Edition
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest