- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
IT.SZB.IKM
csendes tag
Hasonló még a Morefine m600 R9 8945HS vagy a Geekom 8945HS. Bár a Minisforum és a Geekom kicsit elszálltak árban.
Bár a Minisforumnak van OCulink nem tudom az megéri a felárat vagy legalábbis a különbözetet. Bár azt én nem vágom, hogy a OCulink mennyivel nagyobb előny a USB4 hez képest egy külső videókártyánál?
Bár hozzáteszem ez nálam nem feltétlen szempont csak a tudni a lehetőséget szinten mozog.
Mindenesetre rendeltem egy Morefine M600 R9 8945HS 32GB 1TB verziót. -
sb
veterán
Köszi, azt hittem van valami plusz infód. Ezt így nyilván én is várom, látom a kiárusításokat is (bár a 8000-es széria igazából most jelent meg pár napja).
A többiben is otthon vagyok, én is amazonról vettem, igaz csak 7735HS modellt. Aztán el is adtam, hogy majd lesz egy Phoenix helyette. Azóta viszont kivárás van, jöttek a desktop G-s modellek, most pedig a hirtelen megérkezik Strix Point.
Azt nem tudom ők mikor jönnek vele géppel, apró felhő, hogy közben a 07.15-ös notis (Asus) startot is 07.28-ra tolták.A Halora már végképp nem várnék, brutál lesz, de tippem sincs mikor jöhet. Ill. mennyiért.
Azzal a körítéssel gyk. mindent letarolnak ha így lesz. Mobil gpu-s fronton 4060-4070-ig nyújtózva is brutál, de én gyakorlatilag egy WS-t látok benne. Cpu 16 magig, egységes (és k*va gyors) rammal, ami méretben is ütős lesz. 64-128GB önmagában is az, de ha a AI workload-ra nézem ahol a 16GB VRAM-mal is küzdenek gpu oldalon és igazából több kéne. Itt pedig közös címtérrel kb. 32-96GB tartományban kényelmesen oda rakod ahová kell... ha így lesz, árra erre nem merek tippelni. -
S_x96x_S
addikt
csak következtetek, a Minisforum kis cég és nem nagyon van szivárogtatás.
de az új Strix Point-os procit már bejelentette az AMD:
- AMD Ryzen™ AI 9 HX 370
( 4x Zen 5 , 8x Zen 5c; Radeon™ 890M 16 graphic core , NPU 50 TOPS )
és CPU Socket = FP8
és 2 hét múlva megjelennek ezel első ASUS-os notebookok.(spekuláció)
Ami lényeges infó, hogy ez ugyanúgy FP8 -as foglalattal jön,
mint ami az UM780/UM790/UM880/UM890-es házakba van beépítve
( 2x USB 4.0 + 2x NVMe 4.0 )
emiatt a proci csere relative egyszerű ( persze BIOS-t és a hűtést le kell tesztelni )A még erősebb és prémiumabb STRIX HALO proci talán az év vége felé ( CES?) jöhet,
de az elég prémiumos proci lesz-------
Ahogy nézem az UM890 PRO részleteit -
ebben már lesz rendes Oculink-es támogatás is
( az UM790 PRO-ban nincs még ilyen és barkácsolni kell )
úgyhogy az "UM880 XTX" (oculink) talán kevésbé fontos.-------
Amúgy én az amazon.de rendeltem meg még tavaly a minisforum UM790-emet,
mivel elég sokan panaszkodtak a német raktárra - mindenféle logisztikai és egyéb problémákra, hogy megrendelték, és valami ok miatt elakadt a kiszállítás..céges EU-VAT-os adószámmal még az adót se kellett megfizetnem
- ott is vannak akciók - vettem meg a 32GB + 1TB változatot )
- a kiszállítási idők(és a raktárkészlet) a valósághoz jobban közelitenek
- a garanciális problémák elintézése is sokkal simább
( és az UM790 PRO -ból volt lefagyós széria - nekem szerencsém volt. ) -
libit
tag
igen, kozben meg a 790est is aruljak, de az um780 xtx szep csendben meg az oldalukrol is eltunt...
780as nalam alapbol csendes (kozelrol azert picit hallani), warthunder alatt megjon a hangja, de akkor 100%on teker a gpu
#1tserrof77
780as:
2x16GB 5600MHzes Crucial modul van benne ( CT16G56C46S5.M8G1)
valamilyen oem kingston 1TB SSD mellett (OM8PGP41024Q-A0)
a wifi ax-es killer ("civil" intel ax210, mivel a windoz se pro verzio)
uh azert annyira nem sporoltak a "minoseggel"
(lasd 1 RAM modulos APUs notebookok) -
S_x96x_S
addikt
> Ár/érték arányban a barebone verzió érné meg szerintem,
ez lényegében az UM790 PRO utódja ;
nagyrészt átnevezve és minimális változtatásokkal.
( az um890 -es cpu-ja egy kicsivel több NPU-t tud - de minden másban ugyanaz )
Amúgy az Um790 Pro azért elég hangos tud lenni max sebességen,
én például emiatt is - BIOS-ban visszavettem 35W-ra.ha valakinek valami hasonló kell :
- akkor létezik Oculink-es verzió is ( XTX )
- és hamarosan jön a Zen5 -ös APU-val szerelt. ( erősebb cpu + gpu -val ) -
Tin
veterán
Legyen picit nagyobb és komolyabb a hűtés. Nagyon jó gépek ezek, de ne legyünk már Apple, hogy pár centi miatt egy visító dobozkát kapunk.
-
hapakj
őstag
Elsőre Hawk Tuah-t olvastam
-
tserrof77
őstag
Határozottan tetszetős gépecske!
Ár/érték arányban a barebone verzió érné meg szerintem, így olyan ram/ssd kerülhet bele, amit szeretnénk. A 32/1TB ára szerintem felejtős, a 64/1TB kombó is csak akkor érné meg, ha valami felsőpolcos ram/ssd kerülne bele, de erről az oldal is mélyen hallgat. Felszereltség, támogatás szempontjából nagyon jól néz ki, a hűtést sem méretezték alá. Talán csak egy jó wifi modul hiányzik egy tökéletes(nek tűnő) ár/érték arányú géphez.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! GAMER PC: Intel Core Ultra 7 265KF +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA
- HP ProDesk 400 G5 DM Mini PC, Intel Core i5-9500T Processor, 8GB DDR4, 256GB SSD Win 11, Számla, 2
- HP Z240 PC, Intel Core i7-6700 Processor, 8GB DDR4, 256GB SSD, Win 11, Számla, 2 év garancia
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V51 - i5-14400F - RTX 4060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V50 - i5-12400F - RTX 4060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 16GB RAM 512GB SSD FHD 120Hz Gar.: 2026
- Huawei MatePad Pro / Wi-fi/ 12 RAM 512GB / 12Hó Garancia
- ASUS 18W USB ADAPTER
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G9 - Ryzen 5 6650U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest