Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolli
addikt
Kapusnak nem nagyon számít az átadás, kivéve, ha Kiszámítatatlan speccel rendelkezik.
Egyszer mutattam nektek egy gólt, ahol a kapus hozta helyzetbe a csatárt. Na, ott valszeg Kiszámíthatatlan volt a kapus. Időnként van ilyen SE, de ehhez nem árt egy kis átadás is. Hogy milyen gyakorisággal?
Hááát, nem sok Kiszámíthatatlan speces kapus van szerintem.Zs
-
zsolli
addikt
Én is így gondolom. Nem volt irreális a piacra tételi ár. Mellesleg sok irreális piaci árat látunk, és ha elviszik, abból sincs baj. Itt azt értem pl. hogy 100 millás játékost elvisznek pl. 180-200 milláért.
Én úgy gondolom, hogy a srácomban bőven benne volt a 89 milla, vagy még több is.
Elfogult vagyok? Megtehetem, az én ifim. Ha más nem gondolja ilyen értékesnek, egyszerűen nem veszi meg.Zs
-
zsolli
addikt
-
zsolli
addikt
Írtam nekik, hogy csak 47.500e lett így. Hirtelen nem számoltam a stadionbővítést.
A pénteki pénzügyi frissítésnél így lemegyek -3.105.e Ft-be
Vártam majd egy hetet, és mire elszántam magam egy kis költekezésre...
Még jó hogy nem a kalkulált 35.600-ra bővítettem a stadiont, hanem csak 30.000-re.
Zs
-
Patrick
addikt
4-5 szezon az sok ám.
17-18 évesek, fejlődnek ám, teljesen jók. Nagyszerű szintig meg még gyorsabban.
Wc kapus, az szintén jó.
A szélsők meg, ha találsz jókat, olcsón, kis fizuval az jó lesz, mert adnak a támadáshoz, mind a két oldalon. Nekem, amióta meg vannak, remek, nagyszerű, kiemelkedő a szélső támadásom. Pedig csak szélsők, semmi másuk nincs.
-
ftc
nagyúr
Fiatalítás után a kp sor:
20 éves és 82 napos, következő születésnap: 25.1.2012
Formája középszerű, erőnléte jó.
Öntörvényű ember, aki higgadt és becsületes.
Tapasztalata csapnivaló, és gyenge vezetői képessége van.
Hűsége természetfeletti.TSI: 26 690
Fizetés: 6 564 €/hétJátékszervezés: 12/20 lenyűgöző
Szélsőjáték: 5/20 középszerű
Átadás: 7/20 jó
Gólszerzés: 5/20 középszerűsérülés után úgy nézd
19 éves és 13 napos, következő születésnap: 3.4.2012
Formája megfelelő, erőnléte jó.
Kedves fickó, aki temperamentumos és sunyi.
Tapasztalata katasztrofális, és középszerű vezetői képessége
TSI: 10 500
Fizetés: 5 988 €/hét
Specialitása: Kiszámíthatatlan
Játékszervezés: 11/20 ragyogó18 éves és 91 napos, következő születésnap: 16.1.2012
Formája remek, erőnléte jó.
Kedves fickó, aki higgadt és becsületes.
Tapasztalata katasztrofális, és csapnivaló vezetői képessége van.
TSI: 13 670
Fizetés: 1 740 €/hét
Specialitása: ErőteljesJátékszervezés: 11/20 ragyogó
Szélsőjáték: 5/20 középszerű
Átadás: 4/20 gyenge
Gólszerzés: 5/20 középszerűA 2. KP-ban nem vagyok biztos, hogy ő az én emberem! S ifiből jön fel egy remek KP 17 évesen!
-
Patrick
addikt
Valóban, én is ezért kezdtem el fiatalítani. Már egy jó ideje nincs gond velük.
20-24 valóbban nem mindegy de belefér. 20-25 évesek bőven jók. Még minimum 5 szezon velük, mire 30 lesz és akkor eladod.A kapusod sztem el fog kelni, már csak a pontrúgása miatt is.
Hm, 3,9 millás fizuja van, ahhoz képest egyébként jó kis kp ám. 50k tsi-től már kb titániak vannak. Annyira nem rossz ez.
Nos, akkor az eladott játékosokból mire költesz?
-
Patrick
addikt
Nézd, én azt mondom 22 játékos elég. Meg van benne az A csapat, meg a B a barikra. + az edzendő játékosok. Amennyiben összegyűjtesz WC playereket, tehát a védelem és támadósor is WC, az már egész jó ám. Lásd az értékeléseimet. OKé, ha nem picelek, akkor jó kp-m lett volna, talán úgy behúzom, bár már egy ideje eléggé hadilábon állok Olaffal, nem tudom miért.
A kp-val nem foglalkozom, egyenlőre időseket veszek oda, földöntúliakat. Szélre is. Oké, fizujuk magas. Majd ha meg lesz elől, hátul a titáni sorom, akkor foglalkozom a kpval. Azért hagyom utoljára, mert az lesz a legdrágább mind sor közül.
-
Patrick
addikt
Nem biztos, hogy jó ötlet. Minek veszítenéd el azt a pár szurkolót is... persze, ha folyamatosan kikapsz és cumi van, akkor amúgy is kiesel, vagy ha csak pár meccset tudsz megnyerni, akkor azt mondom érdemes, amúgy semmiképpen sem. Edzeni kell és kiba**ott okosan erősíteni, ami nem könnyű.
-
zsolli
addikt
Sajnos ehhez (sem) nem értek
Patrick talán többet tudna mesélni erről.
Azt tudom (sejtem), hogy ha pl. Patrick eladja az edzett kapusait, attól max. a védelme gyengül. Megveszi az új kapuspalántákat, és mondjuk vesz egy nagyon jó védőt, és még valahová egy playát erősíteni.
De ha mi eladjuk a kp-sort, veszünk új edzeni való srácokat, de a kp-nk a béka segge alatt lesz az addigihoz képest. Hiába erősít az ember védelmen-támadáson, a kp egy darabig igen karcsú lesz. Ráadásul én úgy tervezem, hogy az új kp-imhoz nem is vásárolok más posztra erős játékosokat, mert eleinte úgy is sz@póág lesz, akkor meg minek fizessem a drága játékosokat, és csak nálam öregszenek ki. Majd mire ütőssé érik a kp, addigra kiöregednek a többiek
Zs
-
zsolli
addikt
Sokan ezt teszik. De hogy mi sül ki belőle, nem tudom. Lásd Patrick-ot. Folyamatosan szív. Már IV-ben a liga egyik legjobb csapatával rendelkezett, és még is.
Szal meg lehet próbálni, de nincs semmire sem garancia. Az biztos, hogy a trédelés előnyét próbálják visszaszorítani, így a relatív hosszútávú edzés kezd igazán kifizetődővé válni (bár fene tudja).Nekem is van tervem, de fejben mindig módosul kissé. És nem tudom, mikor és miként szánom el magam a nagy lépésre. De egyszer el kell adnom a srácaimat, sokra nem megyek a "csak kp-val". Itt VI-odban még kifoghatok 1-2 szerencsés szezont, de nincs előrelépés.
Zs
-
-
zsolli
addikt
Szerintem felhozhatod. Megnézed az árbecslésnél, kicsit alá mész, vagy kiteszed 200 ezerért (forintban persze). Kezdő csati edzők megvehetik, mert lehet nincs pénzük megfizetni a jó skill-t.
Zs
Ui.: eddig azt mondtam a piacról, hogy jó időben, jó összegért kell kitenni. Ma bejött még egy opció. Kell valaki, aki "megbolondul" és rányom 1 milliárdot
-
-
zsolli
addikt
Én a holnapi barátságosra 2-4-2-t állítottam
Nemsoká kezdődik az ifi barátságosom, és akkor felhozom a suhancom, és megy szélső posztra. Igaz, akkor is csak 2-5-2 lesz, de ez van.
Nem akarok "A" csapatos védőt vagy csatit betenni. Jövő héten felhozok egy lassan kiöregedő ifit, aki nem nagy szám, de arra jó, hogy barátságosokon botladozzon a pályán
-
zsolli
addikt
A szponzoraim 17.391.000 Ft.-t fizetnek. Ez kb. 5-6 millával kevesebb, mint a béreim. És akkor még nem beszéltünk a többi költségről
Ráadásul a pontrugó átvéd vétele miatt lementem egy kicsit mínuszba, ami már pluszban lesz, de a kocshog bank felszámolt 545.000 Ft.- kamatot
Tisztára mint az OTP -
zsolli
addikt
Ott nem tudsz PIC-elni vagy MOTS-olni. Ott csak PIN (normál) van.
Annyiban számít, hogy ha a szombati bajnokin PIC-elsz, akkor a szerdai (nálad keddi) barátságoson a megnőtt csapatszellem természetesen növeli a kp-t.HO-ban van egy TS Forecast v1.01 fül, ahol meg tudod nézni, hogy a jelenlegi edződnek köszönhetően milyen mértékben változik a TS. Bal oldalt vannak a meccsek, és be tudod állítani, hogy melyikre mit tervezel (PIC-PIN-MOTS/laza-normál-szezon legfontosabb meccse). Érdemes kivenni bal fent a Cup matches-ből a pipát, mert már nem játszunk kupában, ill. ügye barátságoson nem lehet játszani evvel.
-
zsolli
addikt
Nem tudom mitől függhet. Van egy ötletem, de nem biztos. Asszem a csapatkapitány tulajdonságai is befolyásolják a játékosok ténykedéseit, de ez nem tudom, mennyire mérvadó.
Nálad jelenleg most (legalább is az uccsó meccseden) Bekir Ergin volt a csk.
A legideálisabb csk-t úgy kapod meg, hogy a (tapasztalat x 3) + (vezetői képesség x 2).
Akinél ez az érték magasabb, az a legmegfelelőbb. Bekir Erginnél ez az érték 27. Ennél Bartlomiej Szumski ideálisabb lenne, neki ez az érték 30.Szumski amúgy is jobb lenne szerintem, mert az együttműködő készsége is szimpatikus fickó, míg Erginnek öntörvényű.
Nem tudom, ez mennyit számít, de tedd meg Szumski-t csapat kapitánynak, és figyelgesd, hogy hosszútávon lesz-e ennyi sárga- és piros lap.
Zs
Ui.: Szumski hűsége isteni (20), míg Erginé remek (8). Lehet, hogy az ilyen kis apróságok is számítanak?
-
zsolli
addikt
Szuper
Találtam nektek valamit: személyiség
Itt látjátok, milyen személyiségnél milyen %-kal fordul elő lap.
Zs
-
zsolli
addikt
Még annyit hozzátennék, hogy a helyzetkihasználásnál számít a csapat önbizalma is, és mivel ellenfeled veretlen, lehet magasabb neki, mint neked. Az edzője csak megfelelő, így nem fejlődnek olyan gyorsan a játékosai, de az edző vezetőije jó, tehát lehet, hogy a TS-e is magas. Fene tudja. Azért jobb lett volna saját pályádon kezdeni ezt az oda-vissza vágót.
Már az jó lenne, ha most idegenben X-elnél, odahaza meg megvered
-
zsolli
addikt
Na, hazaértem. Nem semmi ellenfél. Ahogy elnézem a csapataitokat, olyan igazi oda-vissza pofozós, sok gólos meccs várható.
Idegenbe mész, Ő kb. megfelelő kp-t hoz össze. Talán közel azonos mértékű lesz a birtoklás (formáktól is függ). Lehet, el tudod billenteni magad felé valamennyire, de nem jelentősen. Tehát kérdés a motor hogy osztja ki a helyzeteket, és abból ki mennyit rúg be.
Emberünk középen támad, és van is támadása rendesen. Bár nem ismerem a játékosaidat, de én széleken támadnék, mert ott sokkal sebezhetőbb. Néztem a most szombati meccsed. Szerintem nem elég a taktikát benyomni, hanem a játékosokat is utasítani kell. Múlt szombaton alapon hagytad a csatikat, és széleken támadás taktikánál volt egy remek középső támadásod.
HO-ban nézd meg, hogy ha mind a két csatárt kiviszed szélre, akkor milyen szélső támadást érsz el.
Nézd meg azt is, hogy mi van akkor, ha a 3 hátvédet berakod középre. Itt próbálgathatod, hogy a 3 belső hátvédből a két szélen lévő szélre van irányítva, vagy kint hagyod őket szélső hátvéd poszton, és befelé irányítod őket. Bár mindhárom oldalon (két szél és közép) kemény támadása van, de jellemzően középső támadás taktikával játszik. Ettől pluszban gyengül a szélső védelme is. Ugyanez nálad, ha széleken támadsz, gyengül a középső védelmed.
Szal én megnézném a srácaidat 3-5-2-ben széleken támadva úgy, hogy a csatárok szélekre vannak irányítva, esetleg a szélsők támadóban vannak, és a 3 védő középen.
Persze a támadó szélsők miatt csökkenhet a kp-d, azért arra figyelj, hogy hozd össze a megfelelő tetejét (ha jobb, akkor hajrá).
3-5-2-ben még azt is teheted, hogy a bal oldali szélső posztra kp-t teszel, és középre irányítod, hogy erősítse a kp-t. Azért a bal oldaladra, mert neki általában a jobb oldali védelme a leggyengébb. Nézd meg, hogy ha bal oldalon középre van irányítva a kp (szélső), és ugyanazon az oldalon szélre van irányítva a csatárod, akkor milyen támadóértéket kapsz oda.
Próbáld a lehető legerősebb kp-t összehozni, és a csatárokat úgy tenni (szélre irányítani, esetleg felcserélni őket), hogy lehetőleg mindkét szélen átvidd a védelmét. Ezen felül nézheted a védelmet is, de úgy gondolom, 100%-ban nem tudod levédekezni.
Olyan lehetőség is van, hogy 2. félidőre beállíthatod, hogy pl. több mint 1 gólos vezetésnél (tehát minimum 2) cserélhetsz, és beállhatsz 4-5-1-be védekezni.
Nem tudom, milyen védőid vannak, ill. milyen értékeléseket tudsz elérni a játékosaiddal.Ezeket már neked kéne kisakkoznod a HO-felállásában.
Zs
-
r0by
addikt
Jó most kussba lehetnék, mert végülis vezetek 2-1-re, de még nincs vége a meccsnek... sajna, pedig beérném ezzel az eredménnyel
Na de, azért mivel programozó vagyok, megnéztem, hogy mit is szed le a HO, amit logol is. Tele van SQL parancsokkal, amit kis hozzáértéssel mindenki tud elemezni. Amiből tisztán látszik, hogy a két védőm, akinek posztcsere utasítást adtam, nem kapott edzést, a többi, akik végigjátszották a meccset, azok meg igen.
Kicsit szarul esik, hogy pont engem próbálnak palira venni... -
r0by
addikt
Az enyém sem jobb nyugi:
Összes vétel: 876 400 eFt
Összes eladás: 320 600 eFtGondoltam majd most javítok rajta, hogy beindítottam az ifi-akadémiát.
Na de, első meccsen hazai pályán állok vesztésre úgy, hogy eddig egyetlen egy sem, azaz 0 helyzetem volt
Tehát gólt sem rúgtam, pedig 2-5-3-ban álltam fel... -
r0by
addikt
Jah, dehát ebben csak az a szar, hogy lehet, hogy más képessége ami szóba sem került, az meg lehet akár jó is.
Ezért gondolkodtam el rajta, hogy most elfogadjam-e vagy sem.
Sajna még most gyűjtöm a tapasztalatokat, így nem biztos, hogy jól csináltam. Mert jött volna a másik 2 figyelő, aki akár sokkal jobbat is ajánlhatott volna.
Na meg ugye szerencse is kell hozzá, és mint tudjuk az itt csak a házas-mákos embernek van -
zsolli
addikt
Vagy a háttérforma romlik (csak szinten belül, és nem látod), illetve titáni szinttől a skill is csökkenhet, a játékos korától függetlenül. Tehát lehet, hogy szinten belül lejjebb esett a titáni védekezése. Várható, hogy leesik term. felettire, de tovább egyelőre nem fog zuhanni, és ott is szinten belül magason lesz, tehát olyan sokat nem fog befolyásolni.
Zs
-
plus44
veterán
Kor?
szerk: akkor biztos nem a kora miatt, valószínűleg a formaromlás miatt. Nekem is van ilyen (főleg mikor 3 szintet is esik a forma, bár olyankor leesik a TSI, majd le is sérül 3-4 hétre az illető...)
Patrick: Klub-Játékosok-egy kiválasztott játékos-jobb oldalt ott lesz a szokásos teljesítmény linkek alatt.
-
zsolli
addikt
1 éve játszom, úgy rémlik már azóta így van, de fene tudja, mióta
Plus44, szerkesztem fent a hsz-emet. Még R0by megszól, hogy sokat írok
Ja, 2. vagyok a bajnokságban. Helyet cseréltem avval, akit most megvertem 5-0-ra.
Helyzetkiosztás jó volt mi? 105-ös támadással nem kapott helyzetet a 46-os védelmem ellen.
Na, emiatt nem tudom előre az eredményt Plus44. Ilyet nem lehet előre megjósolni
Lehet, hogy elver 0-6-ra. Kinél ellenkezzek?
-"Hééé, a csávó bevert 6 gólt!!!!"
-"Igen, erős támadása volt, neked meg nem volt védelmed."
-"Na de birtokoltaaaaam!!!"
-"Ez van."
- "A@&#}d!!!" -
zsolli
addikt
Nálam bármi előfordulhat.
Attól félek, hogy 2-5-3-ban kezdek, és 30 perc múlva állok 3-5-2-be.
Megfelelő szinten van begyakorolva a 2-5-3, így nem tudom, ennyi idő alatt jön-e zavarodottság, és az milyen értékelés-romlásban mutatkozik meg.
Az öreg bundesligás a pályán lesz 30 percet. Ha túléli, és lő egy gólt, akkor szentté avatjuk
Ellenfelemet elméletileg jócskán lebirtoklom. Talán a támadásaim átmennek mindkét szélen, de ez nem biztos. Neki durva támadása van. Sem 2, sem 3 védővel nem tudnám levédekezni, így ha helyzetet kap, az gól is lesz.
Zs
Ui.: Hajrá mindenkinek, 0 sérülést. Húzzunk beleeeee
-
r0by
addikt
Majdnem meglett a 6. Neked
Elég kemény ellent kaptál, bár az értkélésből annyira nem látszik, szóval szvsz az eredény túlzó.Nekem is eljött a napom. Amikor búcsútok a kupától. Ez volt eddig a lehosszabb menetelésem a kupában.
A szurkolói klub () 1 500 szurkolójának elvárása: “Ki fogunk kapni“.
Még Magyar Kupa-résztvevő.
A csapat a legutóbbi 7 tétmérkőzésén veretlen. Sorozatban 6 győzelme van.Ahogy nézem, a csoportomban már csak én vagyok bent a kupában, és senki sem játszik barátságos meccset.
-
zsolli
addikt
Hajrá-hajrá
Hogy áll a meccs?
Newpest: én birtoklom, és elméletileg mindkét szélen átviszem a holnapi ellenfelem védelmét. Normálozok, így a kp-m igen erős lesz a srácoknak és a magas TS-nek köszönhetően. Ellenfelem támadása brutál, így a helyzeteit nagy eséllyel gólra is váltja. Nincs jól fejelője, nekem lesz 2 db. Az öreg ppntrugómat nem merem játszatni, mert egy rugás a karrierje végét jelentené, igaz két hátvédem is fent lesz (egyik csak 46 percet), így izgulhatok, lesz-e sérülés. Félek azért. Na nem a vereségtől, azt letojom. De a szezonban még csak 1 sárga lapot gyűjtött be a csapat, és nem volt sérülés
Lehet most csőstül jön, de "imádkozom", hogy neZs
-
zsolli
addikt
Én nem vagyok híve az "idő előtti" edzésváltásnak, de persze ez nem azt jelenti, hogy ez így is a helyes. Elkezdtél 1-2 fiatalt edzeni kp-n, csak be kéne fejezni nem?
Mind1, nem tudom, mi a helyes út. Én elkezdtem a kp-t, maradok ennél míg "be nem fejezem" (ha egyáltalán van ilyen).
Mostani meccsemnél PIC-eltem, két szélsőm támadóban volt, két belső kp-m szélre irányítva, és jött a jó (éppen) (75) kp.
Oké, hogy magas volt a TS, de egyre jobbak a kp értékelések.Zs
-
zsolli
addikt
Az elsőt tartanám meg, de kéne a 2. helyett egy pontrugó.
A 2. erőteljes, de nem játszol tördelést, ill. a spec nélküli nem kap negatív (igaz pozitívot sem) időjárás eventet.Erős kp-nál, erős támadásnál ha nincs pénz erős védelemre, akkor viszont lehet a 2-kal jársz jobban. Mert a sok esetben birtokolsz, akkor jöhetnek a pontrúgások.
A védő gólszerzése szerintem nem számít.
Zs
-
Patrick
addikt
Megkérdeztem a csávót.
Remek gólszerzés
Remek, átadás
Remek pontrúgás
középszerű szélsőjáték17 évesen.
A lényeg, rámegyek én is az ilyen skilles ifikre. Bármilyen ifit hozok fel, így állítottam be és a 3 régió Budapest, Békéscsaba és Salgótarján. A legtöbb csapatos régiótól a legkevesebbig.
Megpróbálom én is, hátha.
-
zsolli
addikt
Középszerű szélső, jó átadással...
Jó kérdés. Egy kezdő szélsőjáték edzőnek indulásnak megfelelne...
...bár én nem fizetnék az átadásért, mert azt szezon közti szünetben saját magam is tudnám edzeni. Kérdés, milyen spece van a srácnak.
Ha szélsőjátékot edzenék, akkor ilyen paramétereknél vennék középszerű szélsőt:védekezés: megfelelő-jó
jsz: megfelelő
átadás: pl. gyenge-középszerűMost lesz egy suhancom, akit igaz, hogy kicsit "öregen" fogok tudni csak felhozni, de hát ez van. Youthclub szerint 17 éves 68 napos korára lesz megfelelő a védekezése. A maximuma jó, de azt 18 éves 12 napos korára érné el.
A srác kiszámíthatatlan, és mondjuk így hoznám fel 17 éves 70 napos környékén:védekezés: megfelelő
játékszervezés: megfelelő
szélsőjáték: középszerű
átadás: középszerűMég nem tudom, hogy megfelelő vagy jó védekezéssel hozom-e fel. Az biztos, hogy megtartom, és kapja a jsz-t. Lehet majd eladok egy kp-t, és eleinte belső kp fronton 100%-os edzéshelyen kapja az edzést, de lehet, hogy szélső poszton, ott amúgy is van egy helyem.
Zs
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- !FELVÁSÁRLÁS! RTX 4090 KORREKT ÁRON AZONNAL
- GAMER PC - RYZEN 5 5500 / ASUS RTX 2060 / AORUS 16GB DDR4 / 512GB SSD / 500GB HDD
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest