- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sz.Dóri
csendes tag
Köszi a tippet, kipróbáltam, sajnos nem igazán segít. Arra ugyan jó, hogy két hangfile közötti eltérésről halovány fogalmat lehessen alkotni, de egyelőre úgy tűnik, hogy a tömörítésből adódó eltérést nem igazán lehet ez alapján megkülönböztetni egy kézzel való beavatkozástól (hacsak az nem elég drasztikus). Asszem ez nem lesz járható út, úgy vettem észre, a grafikonon kis eltérés is képes hangzásban nagyon eltérni az eredetitől. Úgyhogy egyelőre továbbra is marad a fülem...
-
Sz.Dóri
csendes tag
Szia,
a Sound Forge-ot ismerem, a spektrumanalízis viszont csak arra jó, hogy megnézzem, adott frekvenciasávban melyik a legmagasabb érték (a leghangosabb), nem?
Azt szeretném, hogy megtaláljam azokat a részeket, ahol jelentősebb az eltérés két hangfile között (és nem feltétlenül zenéről van szó).
Legyen egy konkrét példa: adott egy felvétel, ebben van egy-két hiba (pl. pattogás), amiket valamilyen módon el lehet távolítani, vagy kevésbé hallhatóvá tenni, pl. a Sound Forge-al. Ezután tömörítve lett mondjuk q9 vorbisban (elvileg nagyon jó minőség, feltételezem, hogy az eltérés az eredeti hangfile-tól minimális). Ezek után visszaalakítom wav-ba, és összehasonlítva az eredetivel, szeretném megtalálni azokat a részeket, ahol szerkesztve volt valamilyen módon (hiba eltávolítása, filterezés, meg ilyenek, de nem kivágás, tehát a hossz egyezik). Arra gondolok, hogy ezek a szerkesztések nagyobb eltérésként fognak megmutatkozni, mint például a vorbis és az eredeti hangfile közötti különbségek.
Próbáltam, hogy megnyitom mindkettőt Sound Forge-al, minél kisebb felbontásra széthúzom, és szemmel próbálom összehasonlítani, persze eredménytelenül. -
pweisz
senior tag
Lehet hogy nem lessz egyenletes a mélytartomány, de az se megoldás hogy akkor inkább lemond az ember a mélyekről, illetve megoldás, de én inkább a mélyebb mélyeket választom.
A kis méretű hangdobozos dolgot nem értem.
Kioltással és erősítésel számolni kell, az egy ilyen dolog, nem lehet vele mit csinálni, illetve lehet ugye függönyök, könyvespolc, vagy más féle elemek, akinek van hozzá ideje meg kedve kisérletezni.
Ezt ne nekem írd, persze hogy teljesen ireleváns a hangfal terhelhetősége a hangminőség szempontjából -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós kamerák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Gamepad
- Apple MacBook
- Milyen program, ami...?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
- Teszt
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest