- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
IP Kamera kérdéssor:
Így kérdezz, hogy tudjunk segíteni (katt a linkre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Morris
veterán
Be lehet azt állítani az nvr-be, hogy folyamatos felvétel legyen, de jelölje meg, hogy hol volt mozgás?
-
gyula20
tag
válasz
gyula20 #15373 üzenetére
Sikerült átírni az IP címeket , formailag minden jónak tűnik ,csak kép nincs.
Az NVR az átírt kamerát megtalálja, de a kamera képet nem ad.
Újra próbáltam közvetlenül rákötni a kamerát az NVR-re , de kép így sincs, amikor először
felcsatlakoztam akkor sem volt kép , csak bejelentkezett a kamera.
A kamera típusa TechSon pro 52030- ezt a bejelentkezéskor hozta fel.
Egyenlőre nem tudom , hogy mit tegyek. -
bigrock
Topikgazda
-
-
Iludka
tag
Valaki használ itt Camhi vagy CamhiPro app-ot? Kellene kis segítség
-
tkesy
őstag
Sziasztok,
Lenne pár kérdésem, remélem tudtok segíteni. Van egy Hikvision NVR (DS-7608NI-K2/8P) rendszerem 8 db kamerával (DS-2CD2045FWD-I), és az egyik éjszaka ilyen képet produkál mostanság. Van rá ötletek, hogy miért? Októberben mikor felkerült közel kristálytiszta képet adott ez is, ahogy a többi.Van még egy aminél a kép szintén ilyen homályos éjszaka, de közel sem ennyire. Egy közös van bennük, hogy mindkettő ugyanazon a falán van a háznak.
A mobil applikáción kivül van még mód / program, hogy elérjem távolról is az nvr rendszert?
Illetve a mobil aplikációban "HD" módban alig jön át folyamatos kép még 1 kamera esetében is, mikor ránézek. Ez csak a feltöltési sávszéltől függ, vagy van még ami akadályozhatja?Előre is köszi a válaszokat.
-
Morris
veterán
válasz
Morris #15366 üzenetére
Idegen (ANNKE) nvr-rel való összekötés esetén értesítéseket nem küld, illetve felbontás beállításánál eldobja a kapcsolatot az NVR-el.
Szóval csak arra jó, hogy képet adjon, illetve az nvr azt rögzíti. Mást nem lehet beállítani rajta.
Önmagában sd kártyával viszont kiválóan működik! (RLC-410 5MP) -
fradi81
veterán
Létezik olyan szobai wifis kamera ami sarokba állítva belátja az egész szobát mert nagy látószögű, és ha mozgás van kissé ráközelít az emberre anélkül hogy láthatóan forgolódna?
-
Iludka
tag
Huawei B535-232.
ha váltogat 800 és 1800 közt annak lehet valamit ártani?
-
4Grider
nagyúr
-
Iludka
tag
Most azt csinálja, hogy teljesen jó a kép, és a mozgás sebessége. Utána meg teljesen be lassul az egész. alig lehet irányitani a kamerát, olyan delay van. Ezt a Nat témát kellene megtudnom hogy jól van e?
-
Iludka
tag
Sziasztok. Tudnátok ajánlani valami jó kis appot ip kamerához, ami tud riasztást jelezni stb..?
.Külterületre esik a kamera, ezért vettem neki egy simkártyás Telekom-os Routert. A Camhipro-appon kicsit lassúnak érzem a dolgot, Pedig sávszélesség 40/40 Mbps.
Lassúnak itt az Ip nézetet mondom, nem a helyi kapcsolatot. mi lehet a megoldás?
Ez lenne a kamera:
[link] -
bigrock
Topikgazda
válasz
gyula20 #15370 üzenetére
Ha a magyar forgalmazó oldaláról letölthető Techson IP Tool sem látja a kamerákat, akkor ott jó eséllyel tönkrement a kamerában az ethernet interface (link van, de nincs hálózati forgalom)
Szerintem ez reset-tel sem fog helyreállni. Lehet még egy próbát tenni az Advanced IP Scanner-rel. Arra kell vigyázni, hogy a kamerák direkt kábeles kapcsolatban legyenek a host eszközzel, ne WIFI router mögött legyenek. -
gyula20
tag
Majd tízezerért vásároltam két TechSon IP kamerát és egy 4 csatornás NVR-t.
Használt eszközök.
Az NVR elindult, pontosabban sikerült alapra állítanom a bejelentkezést , lényeg be tudok lépni.
A kameráknál kicsit bonyolultabb a helyzet , egyik rendszerem sem látja a kamerákat .
Sőt IP keresővel sem látok új IP-t.
A kamerák kültéren is használhatók , ott is voltak használva a TechSon feliraton kívül minden lekopott , más nem olvasható.
Hálózathoz csatlakoztatva a a TP link jelzi a kapcsolatot , mégsem találok semmit.
Valahol olvastam , hogy resetelni kellene, ez a gomb a kamerában van.
Az egyik kamerát szétszedtem , eddig reset gombot vagy hasonlót nem találtam .
Viszont van benne egy igen kis méretű gombelem /aksi nem tudom.
Be van forrasztva , kiszedni sérülés nélkül nem nagyon tudom.
Kb.3V-os feszültséget mértem rajta.
Nem tudom milyen gondot okozna ha kivágnám a gombelemet, ilyen kamerával még nem találkoztam. -
Morris
veterán
Igen, de kísérletezni szerettem volna, mielőtt megválok tőle.
Amúgy balf*sz voltam. Nem tudom, hogy, de sikerült működésre bírni!
Már csak azért is, mert valaki korábban említette, hogy Hikvison NVR-el megy.
Jelentem, ANNKE NVR-el is megy (a későbbi keresés miatt berakom a nevét is: Reolink RLC-410 5MP). Képet ad. A funkciókat pedig mindjárt megnézem. -
Morris
veterán
Akkor egy friss tapasztalat:
A Reolink RLC-410 5Mp kamera sajnos nem működik együtt az ANNKE 4k NVR-el.
Szóval el kell adnom. -
Suineg
senior tag
válasz
szetcsuszott #15357 üzenetére
Azt hittem van kívül villanyóra automatákkal, amit csak kikapcsolnának.
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz
Suineg #15354 üzenetére
Dehogy.. Mellettem jobbra életvitelszerűen laknak, balra a 2. "nyaralóban" szintén, az utca szemközti oldalán szintén, meg általában az egész üdülőterület kezd egyre inkább lakóterületté válni. Ez meg itt lényegében a "főutca" Alkalmi bemászások vannak hátulról, gyorsan mozdítható dolgokat visznek, max a melléképületet próbálják felnyomni a tetves vándorpatkányok, nem fognak a közvilágítást is magán hordozó főutcai lámpaoszlopra mászni, hogy elvagdalják a vezetéket. Nem érzem szükségesnek. Valszeg az, hogy laknak mindenfelé mellettem, meg hogy van kamera, elég is lesz, nem hinném hogy bemennek..
-
Suineg
senior tag
válasz
szetcsuszott #15353 üzenetére
..és a kameráknál szünetmentes tápegység is lesz?
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz
motrola #15352 üzenetére
Nekem úgy fog összeállni, hogy a nyaralón 2 kamera, melléképületen 1 kamera, nyaralóban bent 1 kamera, ezek rákötve a routerre és a rögzítőre, plusz a nyaralóban wifis riasztó, amihez wireless mozgásérzékelő, a melléképület ajtaján pedig wireless nyitásérzékelő csatlakozik. Gondolkodtam még egy infrakapuban is, de nem akarok túlzásokba esni..
-
Suineg
senior tag
Kamerák wiFin csatlakoznak a belső hálón. A routererre van csatlakoztatva két jeltovábbító (repeater).
Az új NVR-re (kínai "vacs"-féle cucc) szeretném csatlakoztatni IP alapján a kamikat de nem találja őket. Más az ip cím kiosztás, a fő routeren 192.168.0.1xx, a repeaterre csatlakozott eszközöknél meg 192.168.10.1xx vagy 192.168.11.1xx . Kell állítani a repeater beállításokban?
Aplikációban simán láthatóak a kamerák, ott nincs gondom, csak az nvr-nél. -
GoZoL
senior tag
válasz
markussandor #15347 üzenetére
A kamera beállításaiban legyen a maszkolás vagy a DVR, NVR részénél állítsam be ha szükséges?
Tábla beszerzését indítom, de szerintem már magától a kamerától is félnek. Szomszédom nem egyszerű lény, bármi megtörténhet.Sok melós megfordult nálam mostanában (felújítások), mindenkinek az volt a kérdése hogy az működik?
-
markussandor
senior tag
-
vacs
Topikgazda
Motto79: a Reolink kamerák nem szeretnek 100%-ban együtt működni más rögzítőkkel, vegyél inkább Dahua-t, ha már a rögzítőd is az!
Iludka: ennyire ne legyél már ... google és youtube a barátod! [link]
Solidaudio: érdekes, én is a jelszó módosítását javasolnám, esetleg indítsd újra és áramtalanítsd a teljes rendszert (routert is), hátha.
Ha mégsem, akkor kérdezd meg a supportot és jelentkezz, mert én is kíváncsi vagyok.FrostyBoy84: én mindenképpen tennék ki, elrettentésnek is jó lehet.
-
törölt tag
Köszi, ez nem is rossz, 57W bőven elég négy kamerához is (ha bővül esetleg a rendszer), egyelőre csak egyről van szó.
A Móricka rajz is elkészült, a switch vagy közvetlenül a router mellett vagy attól 50 méterre lehetne. Nincs még végleges elhelyezése a kamerának sem, talán legegyszerűbb lenne így két 50 méteres szerelt UTP kábelt használni és az első 50 méternél a rendszerbe illeszteni a switch-et (ahol még van kiépített 220v, fedett hely, UTP is lehet sima fali kábel, nem kell kültéri, csak a második 30-50 méterre)
-
GoZoL
senior tag
Sziasztok!
Ha a kertemet figyelem meg kamerákkal akkor is ki kell függesztenem a kisajtóba egy kamerával megfigyelt terület táblát? Próbáltam jogszabályokat keresni de nemigazán találtam meg, hogy akkor most szükséges e a tábla vagy sem.
Köszi! -
Solidaudio
csendes tag
Sziasztok.
Van egy Fisotech NVR-4-1080 kamerarendszer, hogy lehet megcsinálni hogy távoli elérésen keresztül például mobil telefonon csak én lássam a kamera képet. "mert több embernek volt feltelepitve a telefonjára pl (Free ip program), és azt szeretném, hogy ők már ne lásák".?
Rögzítőn változtattam jelszavat (12345 másra), de a kamera képet ugynugy látják még mások is.
Köszönöm. -
nihill
őstag
válasz
motrola #15341 üzenetére
A riasztó sem sokat ér önmagában, nálunk kertvárosi környéken minden héten van olyan hogy vijjog valakinek valamije, pont senkit nem érdekel. Esetleg ha kivonuló szolgálat van hozzá akkor.
Kamerával legalább tud(hat)ja hogy akkor is meg lesz örökítve ha nem jön arra senki más. -
Motto79
újonc
Sziasztok!
Az alábbi csomagot gondoltam rendszerbe állítani:
Dahua NVR4104-4KS2
2 TB WD Purple
Reolink RLC-410 5MpÉpület belső védelme lenne a cél, és érdekelne a hozzáértők véleménye, hogy a visszatartó hatása miatt érdemes-e kívül is elhelyezni kamerát. A belső részeket 2 kamerával elegendő figyelni.
Hardveren esetleg valamilyen változtatási javaslat? -
Iludka
tag
válasz
szetcsuszott #15337 üzenetére
nem. ott normál internet van kint és wifi-ről megy.
-
MascarpHone
csendes tag
Sziasztok. Pár napja már volt róla szó, azóta se sikerült megfejtenem, beüzemelnem.
Mit kellene beállítanom, hogy ha a "Message" feliratra nyomok beadja a képeket amiket készít? Fotóz, értesítést is küld, de nincsenek ott a képek.Ha a "Playback- photos"ra nyomok látni, hogy van egy csomó kép... Videó: [link] -
GoZoL
senior tag
válasz
#27070592 #15332 üzenetére
Ez a switch van nekem: TP-Link TL-SF1008P
4 POE port 57 W ami képes 4 kamerát is meghajtani. Nekem egy 16-portos switchre van kötve 1 porton kommunikál hálózat fele, a POE switch POE portokon pedig a 4 kamerát dugtam. Arra figyelj hogy a POE portra csak a kamerákat dugd máskülönben a portonkénti 15,4 W kárt okozhat.
80 méteren szerintem meghajtja a kamerát nem kell megszakítani a kábelt. Egy Móricka rajzon esetleg ábrázold hol van a kamera és előtte mi van pontosan. -
-
törölt tag
Köszi!
Még néhány infót kérnék, linkelhetnéd a pontos tipust, illetve hol illeszkedik a rendszeredbe ez a switch? Nálam a 80 méter utp kábel adott, egyetlen helyen tudnám megszakítani, kb 50 méternél, ahol esetleg a poe tápot be tudom adni (és így a 80 méter egy 50 és egy 30 méteres utp kábellel jön ki) ha ez működne egyáltalán.
Bocs a láma kérdésekért, nem vagyok hálózat-guru, csak egy kamerát akarok összekötni a routeremmel -
Iludka
tag
Ez lenne, annyi hogy az enyém wifi-s, de ugyan ez. A lentebbi linknél ha letekersz sok infó van!
https://www.boavision.com/outdoor-ip-camera-5mp-4g-sim-card-wifi-ai-auto-tracking-30x-zoom-wireless-ptz-speed-dome-cctv-camera-two-way-audio-ir-80m-camhi_p34295.html
https://www.aliexpress.com/item/1005001557795148.html?spm=2114.12010609.8148356.8.7fcb3c18DAkdO8&spm=a2g0o.store_home.singleImageText_6000333040745.0
-
Iludka
tag
Sziasztok. Vásároltam Alliról 1Db Boavison Ptz Wifi-s Kamerát. Kérdésem lenne: Egy kinti telephelyre lett feltéve a kamera, ezt szeretnénk itthon megfigyelni számítógépről, de semelyik programmal nem bírtam összehozni, ezt a megoldást. Telefonnal sikerült, amit ajánlott a gyártó: (CamHi). Melyik programot ajánlanátok, illetve mit ronthatok el, mert direktbe összekötve üzemel, ha szét húzom és csinálok FTP szervert, nem jön elő semmi.
Nem akartam ide írni de már végem van egész nap ezzel kilódtam.. :SKöszönöm előre is a válaszokat!
-
törölt tag
Sziasztok!
Tápellátás témában kérdezném hogy Reolink RLC-410 kamerához (egykamerás rendszerhez) milyen poe tápfeladót érdemes beszerezni?
A reolink oldalán az áll hogy a kameráik nem szeretik a passzív poe adaptereket, de nem is ajánlanak semmilyen konkrét tipust. Cirka 80 méter utp kábellel lesz bekötve a kamera, de mindenképp poe áramellátás kell, áram csak a routernél és a routertől 50 méterre van, esetleg onnan lehetne powert adni a kamerának (vagy marad a hosszabbítós 220voltos adapteres módszer, de az sokkal nyűgösebb, vízálló változatban)
Elegánsabb volna poe injektorral megoldani.
Előre is köszi! -
vacs
Topikgazda
varmi2: azért egy Hikvision, Dahua nagyon nem egy minőség egy olcsó kínai kamerával, ha valakinek van rá anyagi lehetősége, akkor természetesen vegye meg a komolyabb rendszert!
Dante: természetesen vegyél nyugodtan Hikvision rendszert, nem fogsz csalódni, de NE 2 Mp-es kamerákat (ilyet az vegyen, akinek nagyon szűkösek az anyagi lehetőségei)!
5 MP alá ne add.
Az Annke egy jó alternatíva lehet, hiszen ők Hikvision oem gyártók (topik összefoglalóban le is van írva), nézz youtube videókat, hasonlitsd össze őket. -
varmi2
nagyúr
válasz
#46372352 #15315 üzenetére
Figyelj. Mivel ilyen 250k- pénzel dobálozol. Próbálj ki valamit. Vegyél egy ilyen kínai 5Mp-es kamerát, kb 13k, felteszed, kipróbálod, ha elég, akkor a töredék árból megúszod az egésszet. Van nvr is kínai, 33$. Ha kiderül, hogy neked nem jön, be, akkor tovább adod, és alig buktál némi pénzt, ha bejön, akkor nyertél sok pénzt, mert nem kell megvenni 2-3x áron ezeket.
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz
#46372352 #15310 üzenetére
Maradéktalanul. Am. Aliról cseh raktárból (azaz tréfa és vámmentesen) kb 104ezer [annke] 5 mp-es kamerákkal, ha ragaszkodsz az üvegbúrás kamerákhoz...
Ha el tudod száolni cégre, vagy magyar garancia fetisiszta vagy, akkor megérheti a 2-3 szoros felárat a hazai beszerzés, szerintem máshogy nem szvsz.
-
vacs
Topikgazda
n@p@lm: nem olvastam félre, én a 3 MP-es kamerát is mindig 2 MP-ben használom!
A kamera valószínűleg tudja a 3MP-elt, viszont a 2MP az 16:9-es képarányú, a 3 MP az 4:3 vagy 3:2 képarányt jelent (nem vagyok ebben teljesen biztos), vagyis nincs számottevően több adat a képen, cserébe monitoron visszanézve a felvételeket furcsa lehet a képarány.Hali1975: a barátod elég bután válogatta össze a kameráit!
Ezekben a xiaomi almárkás kamerákban az a közös, hogy csak a saját appjukkal (na nem a apjukkal, hanem az alkalmazásukkal) hajlandóak működni ...
Ha tudnak onvif-et, akkor bármilyen nvr rögzítővel lehet nézni az élőképet, de kb ennyi!
Ahogy Vyndree is írta, hiba volt, adja el és vegyen azonos rendszert!Kolty: a képed alapján ennyi a maximum.
A frame rate-nél gondolom azért 12, mert 5MP-en ennyit tud. -
n@p@lm
őstag
válasz
szetcsuszott #15304 üzenetére
Valóban az lehet akkor
Új hozzászólás Aktív témák
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - Motoros/biciklis szett (4.)
- DJI Mavic 2 Pro drón szett - 1" Hasselblad kamerával
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 7900XTX 24GB Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest