- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Apple Watch
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
vacs
Topikgazda
Azt nem írtad, hogy ezek aksis kamerák, illetve mivel a konkrét típus még mindig nem derült ki, így azt neked kell tudni, hogy bírják-e az esőt!
A 2 méter magasság az nagyon kevés, szerintem felejtős.
Így már eléggé más a leányzó fekvése ( ), nehéz tanácsot adni, gondold át te magad és hajrá!FireKeeper:
Ha semmi extra funkció nem kell, akkor a legolcsóbb, de már vállalható minőség a Hiseeu és Kínai társai, Hiseeu 5mp POE kamerarendszer teszt.
Banggood-ról érdemes venni, az EU Priority Line szállítással áfa és vám mentes.
Ennél drágábban Annke (by Hikvision).[ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
FireKeeper
nagyúr
Sziasztok
Otthonra szeretnék valami basic, olcsó szettet 1, később 2 vagy max 3 vezetékes kültéri bullet kamerával, és vinyós NVR-el (vinyó van hozzá). Bevallom őszintén kicsit elvesztem az összefoglalóban ajánlott márkák között. Szeretném az első kamera+NVR (vinyó nélkül) kombót 30k-35k körül megúszni ha lehetséges. flancos feature-ök nem igazán kellenek, ha mobilról rá lehetne nézni távolról az nem lenne rossz. Alis rendelés nem kizárt, de nem tudom a júliusban történt vámos változtatás óta ott mi a helyzet, mennyire bonyolult az ügyintézés.
[ Szerkesztve ]
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
jézusom
addikt
válasz jeriko2 #17996 üzenetére
Nem releváns, hogy az nvr linuxos. Ennyi erővel egy android telefon is nvr. Tudom vannak linux guruk, lehet vele jatszani, de az nvr az nvr, egy linux oprendszer meg sok minden lehet. Sok szerencsét hozzá! De ha sikerül, kérlek a leirasba irj egy cikket!
[ Szerkesztve ]
-
jeriko2
tag
válasz jézusom #17964 üzenetére
"Egy linuxos gépnek semmi előnye, hacsak nem vagy mazoista, vagy tényleg a kisujjadban van minden féle linux okosság. NVR mondjuk egy kÍnai NVR board még olcsó is."
Az NVR is linuxos gép. A sajátomat net-es leírások alapján félig sikerült feltörni, linux fut rajta, be lehet rá lépni ssh-val, ott az egész linuxos fájl-rendszer, köztük a kamerákról lementett felvételek. Egyedül a célszoftverbe nem tudsz belenyúlni. Ha lenne hozzá megfelelő leírás, rengeteg mindent lehetne vele csinálni. -
Veron
addikt
Nyomorék vagyok, nem írtam le a megjegyzést.
6-os csak kb. 2m magasságban lehet a 9-10-es pedig nem esővédett helyen vannak.
Ezek akkus kamerák, szóval időnként le kell szedni őket és feltölteni, ezt is szem előtt kell tartani.[ Szerkesztve ]
"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
E300TD
tag
válasz bigrock #17991 üzenetére
Szuper, Köszi. Ez hasonló "riportot" mutat mint, amit nekem a Digi küldött, csak ugye látom a belső IP-ket. Tesztelem ...
A vallás akkor keletkezett, amikor az első csaló találkozott az első ostobával. "Voltaire" "A vélemény olyan, mint a fing, mindenkinek van, de senki nem kiváncsi a máséra"
-
vacs
Topikgazda
Szia.
Kérdés, hogy mennyire akarsz vak foltokat hagyni?
Hárommal: 7 + 6 + 4 vagy 8-as hely.
Ezekkel még az első udvar/kert az vakfolt, illetve hátulra sem lát rendesen.
Én legalább 4-et tennék fel: 1 + 7 + 6 + 3
De 5-el lenne kb az igazi (a rajzod alapján, szerintem): 1 + 7 + 6 + 4 vagy 8 + 3(^)(>.<)(^)
-
gerisz23
őstag
-
bigrock
Topikgazda
válasz E300TD #17988 üzenetére
Wireshark.
Mondjuk, az sem egy egyszerű történet... -
Veron
addikt
Segítséget kérnék.
3 db wifis kamerával fedném le az udvart, az elhelyezésükben nem vagyok biztos. Készítettem egy skiccet, potenciális helyekről, melyik 3 helyet ajánljátok?
Az autót, kertkaput, bejárati ajtót mindenképp szeretném látni, a többi nyílászárón van redőny. Ha nagyon muszáj, akkor még egy 4. kamerára is beruházok.
Köszönöm!"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
jézusom
addikt
válasz markussandor #17987 üzenetére
Lehet, de a windozon nem sérult semmi
-
E300TD
tag
válasz xxxx.x #17985 üzenetére
Ok, de a kérdés az, hogy hogyan figyeljem? Router rendszernaplója nem tud ilyet (szerintem) ...annyira nem vagyok szakértő ...
A vallás akkor keletkezett, amikor az első csaló találkozott az első ostobával. "Voltaire" "A vélemény olyan, mint a fing, mindenkinek van, de senki nem kiváncsi a máséra"
-
jézusom
addikt
válasz E300TD #17984 üzenetére
Én zsarolót kaptam be, de szerencsére csak olyan vinyón, ami volt mentve. ÉS egy raspberry pi-n volt a hdd, nem is windózon. Most tűzfalat tervezek, rendesen hardvereset külön minden géptől, nem látok más megoldást, de a kamerákat én is lehúzom a felhőröl, ha eljutok odáig. Könnyen lehet, hogy az olcsó kÍnai kamerákban extra szolgáltatás is volt bár a zsarolók tipikusan ruszki kreálmányok.
[ Szerkesztve ]
-
E300TD
tag
Sziasztok,
Adott egy Escam Qf518-as kamera. Wifin kapcsolódik a routerre, fix IP kiosztva, portok átirányítva. Remekül műküdik, iCSee app üzeneteket is küld cloudservice nélkül is. Egy gond van, valószínűleg meghekkelték a kamerámat, ugyanis a Digi DDOS támadásos leveleket ír egy ideje. Ezzel együtt jár a net szakadozás is, amit eddig nem kapcsoltam össze, de ahogy lekapcsoltam a kamerát megszűnt minden szakadozás és nem jön levél sem.
A kérdés az, hogy "hogyan tegyem vissza" a hálóra? Kapott egy gyári visszaállítást, fhn/jelszó páros eddig is be volt állítva. Változtattam DDNS címet, router jelszó, Wifi jelszó, wifi hálózat név..... Ha egyszer megtaláltak van rá esély hogy mindíg így lesz?
-
Pancsermeste
őstag
Valóban nincs már fenn az app. Anno még onnan frissítette magát, utoljára 2018-ban.
Nincs NVR-em, igazából nincs is nagy szükségem rá. Lakáson belül van a kamera a bejárati ajtóra irányítva. Ha gáz van (betörés), akkor küldi az értesítést és fotót email-ben és FTP-re is feltölti. Csak nagyon ritkán riasztott, és szerencsére fals riasztások voltak, mikor hirtelen kisütött a nap amit mozgásnak érzékelt. No, ezen ritka pillanatokban heves szívdobogás mellett csekkoltam a kamera képét a mobil appban.
No, mindegy is, akkor a P2P-t elfelejtem, beállítottam helyette az Onvifer appot, a célnak ez is megfelel, bár valahogy rosszabb minőségűnek tűnik ezzel a kép, meg kapcsolódás után párszor még ugrál is, de aztán már stabil.-= Pancsermeste® =-
-
vacs
Topikgazda
válasz Pancsermeste #17976 üzenetére
Fogalmam sincs, hogy ez milyen kamera és rögzítő, illetve a P2PWIFICAM app nincs is fent Google play store-ban.
(^)(>.<)(^)
-
krealon
veterán
válasz Pancsermeste #17979 üzenetére
"És azt hogy csinálja?
Az appban csak a kamera ID van megadva. Honnan tudja az IP címet?"Helyi hálózatnak (subnet) azon eszközök összességét értjük, amik a többi eszköz szórt (broadcast) üzeneteit megkapják (broadcast domain).
A telefon belekiabálja a hálózatba, hogy mi az<énkamerám>
azonosító IP címe, a kamera pedig válaszol.Ha nem azonos hálózatban vannak, akkor nem jön közvetlen válasz a kamerától, így tovább próbálkozik a regisztrált P2P szerveren keresztül.
A kapcsolódó hálózati kifejezés a névfeloldás (name resolution).
"Ha a P2P fülön letiltom a P2P-t, vajon akkor is működik ez a közvetlen elérés hálózaton?"
Mivel nincs ilyen eszközöm, csak tippelni tudom, hogy igen.
-
krealon
veterán
válasz Pancsermeste #17976 üzenetére
"azt nem értem, hogy wi-fi-n miért megy P2P?"
Azonos hálózaton, a Peer-2-Peer, egyszerű közvetlen eléréssé degradálódik, ahol nincs szükség P2P-re.
-
Pancsermeste
őstag
A kamera típusát nem tudom, mert nincs rajta, doboza nincs már meg.
HTML felületen a System Device infóban ez van:
Hardware Version: 3400-ov9712a
Ilyen konfig felülete van: - bár ez gondolom nem sokat mond.
Természetesen Onvif/RTSP portokon bekonfigoltam, azzal nincs baj, csak P2P nem megy, de az is csak hálózaton kívül, mobil internettel nem jó. Wi-Fi-vel az is rendben.
A P2P fülön csak edable/disable, a cam ID és Password van.Az app: P2PWIFICAM. Ezzel működött, kb. 5 évig használtam vele. Semmi se változott a hálózaton. Többször újraindítottam már a routert és a kamerát is. Másik androidos eszközre is feltettem az appot, ott sem megy.
#17974 krealon:
Először én is arra gondoltam, hogy leállt a szervere, így ennek annyi...
Ám, ha ez így van, akkor azt nem értem, hogy wi-fi-n miért megy P2P?[ Szerkesztve ]
-= Pancsermeste® =-
-
krealon
veterán
válasz Pancsermeste #17962 üzenetére
A P2P kamera lényege az, hogy ha a kamerát a működési helyén, közvetlevül nem lehet elérni (lásd NAT-olt hálózazat), akkor a kamera gyártója által üzemeltetett, a publikus interneten elérhető szerveren keresztül kapcsolódik össze a telefonos alkalmazás és a kamera.
Ennek a szervernek a fenntartása nyílvánvalóan költsléggel jár, és ha bedől a cég és leáll a szerver, akkor a kamera appon keresztüli elérés megszűnik.
Ezt a tényállást, megfelelő hálózati ismeretek birtokában, lehetséges ellenőrizni.A hozzá nem értőknek viszont az egyetlen megoldás a kamera lecserélése, hiszen a kamerában a központi szerver címe, nyílvánvalóan fixálva van.
-
ice9
tag
Sziasztok. Hikvision NVR-nél a /M megjelölés mit takar?
Az ajánlott Hikvision DS-7104NI-Q1-t néztem ki a 4P (PoE) változatát de a /M vagy /M (C)-re nem jöttem rá mit takar. -
vacs
Topikgazda
Pancsermeste: semmi konkrét információt nem írtál!
Milyen kamera, milyen app?
Változott-e bármi a hálózaton?
Első körben indítsd újra a routert és a kamerát is!teppik_amon: a topik keresőt használva ad pár zoneminder-es találatot, olvasd át itt!
Működhet akár a rasperryPi is, de kérdés, hogy értesz-e hozzá annyira, hogy be tudd megfelelően állítani?!
Itt a többség az nvr rögzítőt fogja neked ajánlani, ez a leghatékonyabb megoldás.n@p@lm: töltsd le a kameráról azt a felvételt amikor elfordult és töltsd fel a wetransfer.com-ra (nem kell regisztrálni), ezt a linket küldd el a kínainak (ahonnét rendelted a kamerát) és kérdezd meg, hogy mi lehet az oka!
Majd (szerintem) csinálj a kamerán egy resetet és jó erős jelszót állíts be![ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
varmi2
nagyúr
válasz nihill #17970 üzenetére
1-2-3 portba vannak dugva a kamerák. Amikor vettem ezt a swichet, direkt néztem, hogy bírja-e a 3 kamerát elátni árammal. Gyakorlatilag random, hogy mikor tünik el, és hogy melyik. DE leggyakrabban az egyik rlc-520-as, amit legelőször vettem. Ez volt már az egyes portban is és most a 3-ban van. De akkor is eltünedeztt, amikor az elsőbe volt.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
nihill
őstag
válasz varmi2 #17969 üzenetére
12w-ot írtnak mindegyikre, ennek nem kéne megfektetnie azt a switchet.
Minden kamera eltűnik egyszerre? Vagy egyszer egyik egyszer csak egy másik?
Erről tudsz?
Port Priorizáció Funkció
Prioritás (port-1=port-2=port-3>port-4): Ez a funkció biztosítja a normál működést, azaz a Port 4 lekapcsol, amikor a PoE csatlakozók összteljesítménye meghaladja az 58W-ot. Példaként tegyük fel, hogy a Port 1, Port 2 és a Port 4 15,4W-ot fogyaszt, ami összesen 46.2W. Amennyiben a Port 3-ba csatlakoztatunk egy 12W-ot fogyasztó eszközt, a rendszer lekapcsolja a Port 4-et a túlterhelés elkerülése végett. Így a Port 1 és Port 2 15,4W-ot, a Port 3 12W-ot fog fogyasztani, a Port 4 viszont nem fog kapni hálózati tápellátást.
Nekem amikor volt kamera lekapcsolás (Reolink egyébként), akkor az pl. azért volt, mert kinn a kameránál feszült az UTP csatiban a kábel, és hajnalonként a hidegben szerintem húzódott annyit hogy már nem érintkezett (eléggé). Bár az magától megjavult délelőtt a melegebb időben, nem kellett kihúzni.[ Szerkesztve ]
-
varmi2
nagyúr
Van 3 kamerám. Reolink rlc-520 2db, és 1db rlc-810A. Amíg kólön dc tápot kaptak, semmi gond nem volt. De vásároltam egy poe swichet: tp-link tl-sf1005p a pontos típusa. Nos ez óta időnként eltünnek a kamerák, és csak a kihúzás vissza dugás segít. Szerintetek rossz a swich, nem bírja a tápja, vagy mi lehet a gond?
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
kerobi
senior tag
Sziasztok Imou ranger2-m van, szepen mukodik, kiveve a geokerites dolgot. De az meg belefer.
A videokat az sd kartyarol hogy tudom a telefonomra menteni?
Köszi -
sunone
aktív tag
válasz n@p@lm #17965 üzenetére
befordul a fal felé és úgy is marad
Szia, Amíg a profik válasza meg nem jön, addig ellenőrizd, hogy amikor visszafordítod, nem aktív-e az "Auto Track" (ICSee app) mozgáskövetés. Nálam csak akkor lehet "bázis" pozíciót rögzíteni, amikor ez a funkció ki van kapcsolva.
Amikor jó irányba néz a kamera, akkor lehet visszakapcsolni a mozgáskövetést is. -
n@p@lm
őstag
Sziasztok!
Van ugye ez a Besder kamerám [link] .
Azt csinálja hogy random befordul a fal felé és úgy is marad amíg kliensből nem állítom vissza.
Mit lehetne csinálni hogy rendeltetésszerűen működjön? -
jézusom
addikt
válasz teppik_amon #17963 üzenetére
Szia! Egy linuxos gépnek semmi előnye, hacsak nem vagy mazoista, vagy tényleg a kisujjadban van minden féle linux okosság. NVR mondjuk egy kÍnai NVR board még olcsó is.
-
teppik_amon
tag
Sziasztok. Új házba költöztünk, szeretném ha lenne kamera rendszer, ami figyel és lát mindent IS.
Olvasgattam a fórumot, mindenki a NVR-re pörög. Valaki használ esetleg más megoldást?
Pl mi a vélemény a Kerberos.io -ról? Vagy zonemionder?
Már csak azért, mert amúgy megy egy kis szerver éjjel nappal, akár intézhetné is az otthon megfigyelést is.
(vagy inkább ne a webszerveres/file kiszolgálós/torrentezős gép vigye még ezt is? )
Külön rasperryPi, csak erre? Cél, hogy telefonról is lássam a kamerákat. 4-6 kamera lenne felszerelve, amiből az egyik egy webkam-lenne, időképre lőné fel az eget/felhőket.
Minden szempont és meglátás érdekel, pro és kontra. -
Pancsermeste
őstag
Sziasztok!
P2P konfigurált IP kamerám android appban nem csatlakozik mobil internetet használva. Itthon Wi-Fi kapcsolattal működik. Találkozott már valaki ilyen problémával? Mivel évekig rendben működött, így szakmai szempontból azért kíváncsi lennék rá, mi lehet a probléma... no meg bosszant is kicsit.-= Pancsermeste® =-
-
sunone
aktív tag
válasz sambenez #17956 üzenetére
Képminőségben is van különbség?
Laikus szemmel, első ránézésre a Smar 5M képére azt mondtam, hogy "Hűű.., ez jobb, mint gondoltam!". Sajnos ez után már volt egy elvárásom a Hiseeu-val szemben, mint "anyamárkával" szemben. Amikor őt néztem akkor azt gondoltam, hogy "Ez is jó lesz".
-
jézusom
addikt
válasz CortezX #17959 üzenetére
Félre ne erts, nálam is van nas, de semmi köze a kamera rendszerhez. De te meg irtad is hogy lesz nvr, szóval jah, erted. Szóval inkább nvrre szavazok. Esetleg nasra küldhetsz fíleokat liszenc nelkül is, de ugy lenne ertelme, hogy a nast mashova és ldugott helyre rakod.
[ Szerkesztve ]
-
CortezX
aktív tag
válasz jézusom #17958 üzenetére
Adattárolás, média szerver, 2 notiról + telefonokról + tabról backup... Tudom hogy a NAS-hoz is lehet még venni +1/2 kameralicenszet, de mint írtam, nincs tapasztalatom kamerák terén, ezért érdekelne melyik a jobb megoldás (és miért). Extra igényeim nincsenek, riasztást szeretnék ha hívatlan "vendég" érkezik, ill távolról ránéznék mit randalíroznak a kutyák.
-
CortezX
aktív tag
Üdv! Nem vagyok otthon a témában, ezért kérnék egy megerősítést ill véleményt, hogy jó irányba gondolkodom-e. Rendeltem egy Synology DS220+ NASt, ha pedig elkészül a házfelújítás (jövőre) akkor felkerülne 3-4 POE kamera (kb 120-150 eFt-ot szánnék rá). A topicot olvasgatva úgy látom szettben érdemes megvenni saját NVR-el. Elegendő lehet-e egy UPS a komplett rendszernek (modem+router+NAS+NVR+kamerák) vagy érdemes a kamerarendszernek egyet külön beszerezni? Ha igen, melyiket ajánlanátok 50-60eFt-ig? Egy háztartási helyiségben lenne minden cucc.
[ Szerkesztve ]
-
sunone
aktív tag
Aki most tervez low budget kínai ptz kamera vásárlást, annak ajánlom figyelmébe a Smar 5M kameráját ellenben a Hiseeu 3M változatásval szemben.
Mindkettő teljesen szinte azonos gyártású, csomagolásuk is azonos, de a
Smar R80X50-PQ hardveréhez tölt le magának friss június 8-i firmwaret, míg a
Hiseeu R80X20-PQ hardvere csak tavaly szeptemberi szoftveres.
A két firmware között érezhető különbség van, a Smar jóval gördülékenyebb, kezelhetőbb, hálózatot jobban veszi. -
gerisz23
őstag
-
Nestor16
senior tag
Sziasztok!
Először is nagyon szépen köszönöm a részletes, naprakészen tartott összefoglalót, nagyon igényes!
Még csak most kezdtem el összegyűjteni az infókat, nagyjából már össze is állt a kép. 2 db kamera és POE switch lesz Synology-ra kötve. Semmi extra funkció nem kell elvileg, csak megfigyelni és a biztonságérzet nagymamámnak. Aztán egyes funkciókat már most hasznosnak gondolok. Egyrészt a rögzítés HDD-re és az éjszakai mód, mobil elérés ami fontos, továbbá a mozgásérzékelés (bár a kutya miatt ez nem lesz igazán használható) és az értesítés róla.
Amit eddig összeraktam (de még nem néztem utána jobban):
- az ajánlott Reolink RLC-410-5MP (bár kültérre lehet nem ez lesz a befutó)
- HA-n valamelyik 8 portos POE switch: Mikrotik hEX S (RB760iGS)
Ha jól értem a switchból kb mindegy milyet veszek csak POE-s legyen, a képfeldolgozás továbbításra kerül a NAS-nak, az NVR-eknek kell kompatibilisnak lennie a kamerákkal.UI: igazából még nem is akartam hozzászólni/kérdezni csak megköszönni a munkátokat!
Üdv, Dávid
-
jézusom
addikt
-
tigipuf
senior tag
Nekem nagyon tetszik ez a hiseeu 5 m-s rendszer,szerintem otthon elfekvő, használt hdd-vel megáll 100 alatt az ára.Az volna a kérdésem 2,5" vagy 3,5"-os vinyó kell bele,és mi a tapasztalat 5400 vagy 7200-as?Sima asztali olcsóbb modellek meddig bírják vajon,vagy kár is próbálkozni és kellenek a drágább 24/24-re terveztett hdd-k?
[ Szerkesztve ]
"Ha jól viselkedik akkor gyuszi,ha rosszalkodik akkor Gyula."
-
vacs
Topikgazda
válasz szjoci #17943 üzenetére
Szia.
Teljesen jó az a 4 kamerás Hiseeu szett, 100 alatt nincs túl sok lehetőség az igényeid alapján.
De, én a helyedben inkább Ali-ról venném Lengyel raktárból ezt.
Ahogy jézusom írta HDD-t még kell venned, így már 100 fölött leszel, de ez ilyen.
Topikösszefoglaló végén van link, nézd meg![ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
szjoci
őstag
Szia!
Még visszább nem olvastam ajánlás szinten, de hétvégén megteszem. De: van már tapasztalat ezekkel a kamerákkal? Ezt néztem ki, egy kisboltba telepíteném. Ha vannak kétségek a márkával kapcsolatban, tudnál/tudnátok ajánlani komplett 4 csatornás kamera rendszert esetleg belföldi forrással (mert az gyorsabban ideér)? Az értékhatár legyen mondjuk 100eFt.Köszönettel,
Joci[ Szerkesztve ]
-
vacs
Topikgazda
válasz Suineg #17939 üzenetére
Kizárt, mert ezt a "parancsot" a kamera firmware-be is bele kellene programozni!
Reklámok kikapcsolása ICSee és XMEye appban!
- ICSee-ben jobb alúl Me > Tools > Google advertising > pipa ki
- XMEye-ban jobb alúl My > Settings > Advanced setting > Advertisement > pipa ki[ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
Atomgeszi
nagyúr
Ok köszönöm.
Érdemesebb egyébként cat6 kábelt húzni a kameráknak(még mindig nem tudom, hogy milyen legyen, majd még jövök infóért. 4-5 kamera NVR-el úgy 120 k környékén) , ha már kiépítem a rendszert, vagy elég az cat5e is?
[ Szerkesztve ]
-
Suineg
senior tag
Van egy Besder kamerám. Meglehetne azt csinálni XMEye vagy ICSse appal, hogy egy mozgásérzékelő jelezne a kamera felé ha mozgás van és akkor a megadott pozicióba fordulna a kamera. Vagy esetleg egy Home Assisstant integrációban ezt tudná a kamera?
-
-
gozso
őstag
-
Atomgeszi
nagyúr
Baxki, ez a kész 25 méteres Emos cat5e kábel borzalmas. Nem ment át ugye a csövön a falban a csatlakozóval együtt a feje, levágtam, most meg itt szenvedek a krimpelésével, de ebből a kábelből mindent kispóroltak, amit lehet. Legközelebb tuti dobosat veszek, milyet érdemes, ami mondjuk hasonlít a yT videókon látható krimpelős oktatáson látható engedelmességileg??
-
vacs
Topikgazda
válasz tigipuf #17922 üzenetére
Szia.
Jelenleg célszerű a Banggood-ról rendelni, mert itt teljesen kimarad a posta, így nincs extra vám+áfa költség!
Ezek alapján a Hiseeu kamerái jók lesznek: [link]
Van 3 és 5 MP-es, dóm és cső, a leírásuk alapján mind tudja a PoE-t!daninet: persze, úgy tűnik, hogy pont a poe szál kapott több nedvességet, de jó esély van rá, hogy idővel a teljes hálózati rész megáll!
(^)(>.<)(^)
-
tmindegyi
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy DS-7608NI-SE/P Hikvision NVR, rajta csak 2db kamera. 1 Hikvision dome, és egy Axis dome. Ezek mindkettő menüből választható, nem onvif kamerák, van rá template a menüben..
Működnek, hibátlanul. De 20 percenként kb az NVR logban szerepel egy ilyen: "Információ - System Running State - 0.0.0.0" Előtte egy SMART információ.
Ezt leszámítva megy.. eddig..
Mi a fene lehet ez? hibát eddig nem látok, minden szép, minden jó. HDD-t cseréltem, maradt a bejegyzés halmaz. Előző Seagate 1TB volt, ez WD, és 250GB.. kizárt, hogy rosszak mind a ketten...
Google sajnos nem adott/mondott okosat.
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
abw6291
tag
https://imoulife.com/activity/newyear
Itt sajnos igen.[ Szerkesztve ]
-
tigipuf
senior tag
Sziasztok!
2-3 kamerát akarok beüzemelni.Tudnátok smar,anbiux stb, kategóriában ajánlani valami bevált POE képes típust?A lényeg,hogy körülményes lenne elektromos hálózatról ellátni őket,sőt a wi-fi sem acélos. Szeretném lankábelen megoldani a tápellátást,és a hálózati kapcsolatot is.És az sem tiszta hány voltot igényelnek ezek a kamerák?"Ha jól viselkedik akkor gyuszi,ha rosszalkodik akkor Gyula."
-
daninet
veterán
Sziasztok!
HikVision HiWatch bullet kamera az alany. Az ethernet csatlakozója valahogyan nedvességet kapott és kicsit bebarnultak az érintkezők. Egészen 2 héttel ezelőttig ment a kamera ettől függetlenül, egy felújítás miatt leszereltem, majd most amikor visszaraknám felvillan a két led, de kialszik és nem létesít hálózati kapcsolatot az NVR-el. Ok, érintkezők korrodáltak, ecetes fülpiszkával letisztítottam, olyan mint az új. Kiszárítottam a csatlakozót, ugyanez a jelenség.
Ha adok neki a DC tápon áramot és bedugom a switch-be, elindul a kamera, villog a switch, hogy van hálózati kapcsolat.
Szóval a PoE nem működik (? bár kap áramot). Létezik, hogy valami elhalálozott benne?[ Szerkesztve ]
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
Gubu0101
veterán
Üdv!
Mai nap szereltem föl 1db Tplink C310 kamerát,akinek esetleg van,az tudna segíteni abban,hogy a riasztásnál ki lehet e kapcsolni a hangot,hogy csak a fény jelzés maradjon?
Én nem találtam rá lehetőséget,de azért megkérdezem…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)...Sony Xperia 1 VI…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
-
Atomgeszi
nagyúr
Hali
Kellene egy kis help.
Megrendeltem a Handy krimpelős gyárilag tesztelős fogó izét.Meg rendeltem hozzá ilyen csatit:
[link]Na és most nézem a krimpelős videót [link] 3 percnél látható, előre felhúzott valami kis műanyagot a vezetékekre.
Nekem ilyenem nincs.Akkor valamit kihagytam a rendelésből?
Vagy eleve nem is jó csatit rendeltem? -
markussandor
senior tag
válasz troland26 #17914 üzenetére
Nem baj :-)
Most tudtam lemérni a kamera <-> kapu távolságot (nappal nem láttam a lézer pöttyét), nálam 17 m. Nekem erre egy 6 mm-es fókusztávolságú 4 MP-es kamerám van. Elvileg fel lehet ismerni egy arcot, ha bejött, kint amúgy se látok semmit, sűrű a kerítés. Kb 2 hete tettem fel képet, ha van kedved, keress vissza.
Ha most kellene vennem, lehet, hogy 12 mm-es és 4K-s kamerát választanék a még biztosabb eredmény érdekében. -
troland26
őstag
-
vacs
Topikgazda
válasz abw6291 #17902 üzenetére
Az Imou by Dahua kamerák is mentenek felhőbe, de sehol nem írják a költségeket, egy emailt megérhet.
Illetve van nekem egy Xiaomi 360°-os kamerám, de sehol nem láttam a beállításokban felhő mentést, pláne ingyenest!
A weboldalon is csak sd kártya + nas-t írnak!(^)(>.<)(^)
-
vacs
Topikgazda
válasz troland26 #17905 üzenetére
Jó az az Annke (ami majdnem Hikvision), de én még ajánlom mellé a Reolink RLC-810A-t!
Ez tud gépjármű és emberi alak felismerést is (ha ez fontos lenne). Nekem ennek az 5MP-es öcsikéje van, nagyon korrekt kamera.
Mindkettővel elégedett leszel!
(^)(>.<)(^)
-
nihill
őstag
válasz troland26 #17905 üzenetére
igen és össze kell kábelezni az otthoni hálózatoddal.
Jó választás ez a kamera.+Kérdés, hogy tápot honnan fog kapni?
3 lehetőség van:
-POE switch
-POE tápfeladó
-direktben 12v neki a kamera mellőlMásik kérdés a rögzítés. Ha nem tervezel külön rögzítőt akkor SD kártya kell bele és azt távolról vissza tudod nézni telefonról is pl.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Napelem
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Melyik tápegységet vegyem?
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Kutya topik
- További aktív témák...
- Lenovo Ideapad 320 : I3-6006U /// 4GB DDR4 /// 128GB SSD /// Windows 10
- LENOVO ThinkCentre M710q Mini PC, I5-7500T CPU, 8GB DDR4, 256GB NVME SSD WIFI, Bluetooth, Win 11, 27
- Dell Optiplex 3050 PC, I5-6500 CPU, 8GB DDR4,512GB NVME SSD, Win 11, 27% áfás számla, 1 év garancia
- Új HP OMEN Gamer Tervező Laptop 16,1" -40% i5-13420H 8Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz!
- Lenovo ThinkPad T470 : I5-7300U / 8GB DDR4 / 512GB M.2 / Full HD
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest