- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Csak 15 ezret kérnek ezért az autós fejegységért - hát olyan is
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yutani
nagyúr
Megérkezett, Steamen tölthető, játszható!
Végigtoltam (nem hosszú), és elképesztő, hogy UE5-tel mennyire lehozták a Source2 motort A-tól Z-ig. Ha elindítod a játékot és nem tudod, hogy UE5, simán azt mondod, Source2. Ugyanakkor kell hozzá az erős VGA, ha magas minőségen akarja játszani az ember, 1080p-n a 3060 Ti 80% DLSS-sel is csak 40-45 FPS-t tudott, a Lument LOW-ra állítva lett meg a 60FPS körüli érték.
-
Yutani
nagyúr
válasz
batman91 #4562 üzenetére
Ezek után a Valve-tól nem várok már semmit. Az a dühítő, hogy láthatóan elkezdtek dolgozni az EP3-on, több mapet megcsináltak, kidolgoztak egy vadi új DOG update rendszert, és annak ellenére, hogy megvolt a sztori, azaz minden rendelkezésre állt, nem csinálták meg. Dőlt és dől a lé a Steamből, minek erőltessék meg magukat? Szarházi dagadt Gabe kényelmesen hátradőlt, a HL rajongók meg kapják be. A játékfejlesztő cégből egy szolgáltató cég lett, játékkészítési ambíció és szándék nélkül.
-
Yutani
nagyúr
A szívem vérzik, amikor megnézem ezeket a mapokat, mind hamisítatlan Valve design. Hát, ilyesmi lett volna az Episode 3, és akkor ez még csak az eleje lett volna a sztorinak.
-
Yutani
nagyúr
válasz
fradi81 #4480 üzenetére
Hát ha virágbolti verziókat használsz, ne csodálkozz, hogy fagynak a törések. Nekem Win7 alatt STEAM-en minden hibátlanul megy, csak ezt tudom mondani.
Másrészt nem ártana egy Memtest86 3 ciklusban, HDD hibaellenőrzés gyári tesztprogrammal és ereszd rá a CineBench 11.5 tesztprogramot is a gépedre, mert az kifagy, ha nem stabil a cuccod.
-
Yutani
nagyúr
Uraim!
Eljött a nagy nap, megjelent a BLACK MESA! Töltsétek, játsszátok!
Gordon Freeman legyen veletek!
-
Yutani
nagyúr
Múlt héten találtam egy friss modot HL2 EP2-höz: Silent Escape V1.0. Reggel belenéztem, frankó HL2 fíling!
-
Yutani
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #4387 üzenetére
Na mondok 1-2 modot:
Metastasis
Coastline to Atmosphere
Ravenholm
Wivenhoe - Fall of Ravenholm
Combine Destiny
City 14 -
Yutani
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #4387 üzenetére
Majd otthon megnézem, mik vannak fent, és leírom, amikkel van tapasztalatom.
-
Yutani
nagyúr
válasz
czundermák #4343 üzenetére
Az EP2-ben van egy olyan teljesítés, hogy pusztítsd el az összes hangyaleső lárvát. Na én nekifeküdtem játék közben, de a két guardian megölésekor még mindig van kb. 20 darab a teljes 333 darabból, és asszem már nincs több pálya, ahol lehet. Szóval szivatósak ezek a teljesítések!
-
Yutani
nagyúr
Egy kis érdekesség, aki ismeri a Half-Life 2 játékot és látta a True Blood sorozat 2. évadát:
A dr. Judith Mosmann hangját adó színésznő szerepel a True Blood 2. évadában (már az első végén is): ő Maryann Forrester (Michelle Forbes), aki Tara-t pártfogásába veszi.
Erre tegnap jöttem rá, nagyon meglepő felfedezés volt!
Aki nem ismeri a True Bloodot, ajánlom megtekintésre! Nagyon eltalált hangulata van, jó a sztori, csavaros, sosem tudod, mi következik, azaz teljesen kiszámíthatatlan!
-
Yutani
nagyúr
Tegnap letöltöttem a Missing Information 1.5 modot, és ebben a modban lehetőség nyílik arra, hogy a Borealis fedélzetén kalandozzunk egyet!
Maga a Borealis a modban nagyon jól kidolgozott, igazából az eredeti Half-Life 2 történetből kivágott helyszínről van szó (és még 2 ilyen helyszín van: Air Exchange és a Kraken Base). Amivel csak futólag találkozhattunk a HL2 története folyamán, az itt veszélyes ellenség: a stakerek.
A Missing Information mod egyébként olyan mapokat és helyszíneket tartalmaz, amiket kivágtak, vagy tesztelésre, bemutatóra használtak (2003-as E3 videókból ismerős helyek). Szerintem érdemes megnézni, van hangulata bőven!
A letöltött fájlokat a Sourcemod mappába kell kicsomagolni, és van hozzá egy patch is, amit szintén. A Steamet elindítva látszani fog a játéklistában a mod, de kell hozzá az Orange Box engine-je (Source SDK 2007), amit viszont a Steam letölt magának a mod első indításánál, így nem kell hozzá maga az O.B.
-
Yutani
nagyúr
válasz
Darahian #4321 üzenetére
Okés, köszi! Lehet, megnézem!
Van itt egy kis olvasnivaló az Aperture Science Laboratories-ről.
Igaz, hogy a Portalban volt vele dolgunk, de ugyanakkor szorosan kötődik a Half-Life univerzumához. -
Yutani
nagyúr
-
Yutani
nagyúr
Tudtátok, hogy Terry Pratchett kedvenc játéka többek között a Half-Life 2?
-
Yutani
nagyúr
Hát srácok, tanulményoztam a Black Mesa anyagait és arra a következtetésre jutottam, hogy a komplett Xen még hátravan nekik. Ebből következik ,hogy szerintem idén sem várható...
-
Yutani
nagyúr
Mi az hogy! A Half-Life játékokat mindig jó újrajátszani! Most ősszel vagy tél elején újra végigtoltam a Half-Life-ot, az Opposing Force-ot és a Blue Shiftet. Ráadásul a HL-t a Source verzióban szereztem meg, és nagy élmény volt a picit felturbózott grafikával.
Az igazi majd a Black Mesa lesz, ha egyszer elkészül. Remélem idén befut...
-
Yutani
nagyúr
Hát sajnos 2009-ben nem jött el a Black Mesa mod. Vajon idén megjelenik?
-
Yutani
nagyúr
Ahogy Darahian kolléga mondja, csak arról van szó, hogy én (és talán néhányan még) fizetnék is egy kis pénzt a fejlesztőknek ezért a nagyszerű modért.
Igazából az jutott az eszembe, hogy vajon a Valve miért nem lát benne üzletet? A nagy trélerből kiderült, hogy profi munkáról van szó, biztosan áldoznának az emberek arra egy kis zsét, hogy újra végigéljék a Black Mesában történteket. Én tuti megvenném!
Persze ingyenes lesz a mod, és ezért is kellett kivenni a "Source" szót a címéből, mert ugye kezdetekben Black Mesa Source volt a projekt neve, és a Valve szólt nekik, hogy mivel nem Valve fejlesztésről van szó, ezért nem jogosultak a Source szót használni. Ők meg nyilván nem vitatkoztak, hanem lerövidítették a nevet.
-
Yutani
nagyúr
válasz
Darahian #4218 üzenetére
A BLACK MESA állítólag idén fog megjelenni.
Én úgy gondolom, hogy akár áldoznék is rá max 10 dollárt, mert egyrészt a nagy klasszikust dolgozták fel, és iszonyat mennyiségű munkát fektettek bele. Nem egy sima konverzió lesz, hanem egy nagyon komoly mértékben kibővített HL1, amit ugyanolyan élvezettel fogunk újra végigjátszani, mint anno az eredetit vagy most a HL2-t.
Más: most toltam végig a Half-Life Source játékot. Nagyon sokat számít, hogy a modern megvilágítási technika és a HL2 vízmegjelenítése alkalmazásra került, mert így sokkal élvezhetőbb lett a játék. Igaz, a régi modellek és textúrák megmaradtak, de komolyan mondom, nagy élmény volt újra végigtolni.
-
Yutani
nagyúr
Srácok, tegnap jártam a Saturnban. és 9.999 Ft-ért adják a fémdobozos Collectors' Edition HL2-t!!!
-
Yutani
nagyúr
Én a lápjáróval való úttól szenvedtem sokat, aszittem sosenem fog végetérni. Az volt a legvontatottabb rész szerintem.
Viszont a Ravenholm jó volt, tetszett. Valaki korábban azt mondta, szerinte az volt a leguncsibb rész. Hát szerintem egyáltalán nem volt uncsi, és nagyon is rendeben volt, hogy a demoban azt a pályát adták ki. -
Yutani
nagyúr
Végijátszottam Normal fokozaton a játékot. Nos, a tapasztalatok:
Az első rész idején 23 éves voltam. Iszonyatosan lekötött a játék, mai napig a legnagyobb játékélményemnek számít. Ahogy teltek-múltak az évek, egyre kevesebb játék hozta azt az érzést, hogy le kell ülni, és játszani kell vele, mert nem is tudom abbahagyni. Én is idősödöm...
Jó játék volt a Far Cry, de valahogy nem szegezett a monitor elé. A Doom3-nak csak a demóját néztem meg, aztán le is töröltem. Esztelen hent nem az én műfajom, illetve de, viszont akkor Serious Sam vagy Painkiller.
És most jött a HL2. Vártam, de nem annyira nagyon, mint azt az első rész után tehettem volna. Viszont azt mondom, ez tényleg az év játéka. Végre egy game, ami 30 évesen is odaszegez a monitor elé, egy játék, ami miatt az asszony veszekszik, hogy hagyjam már abba, és egyébként is, azt mondtad, mindjárt vége.
És ez az, amiért nem értek itt egyeseket: azt mondják, rövid a játék. Na ez számomra röhejes kijelentés, ugyanis napokig játszottam, mire ma vége lett. Hozzáteszem, hogy ha az ember dolgozik, nincs otthon naphosszatt, napi 1-2 óráig ér rá gép elé ülni, akkor igenis hosszú a játék. Akinek nincs más dolga, mint reggeltől estig játszani, annak persze hogy rövid a játék. Az kérem játszon stratégiai játékkal, vagy vigye végig naponta háromszor a HL2-t, úgy lesz elég játékélmény.
A grafika nagyon jó lett, nem hiányzott belőle semmi, nem hiányzott az agyonbumpmappolt felület, teljesen szép volt. A víz megvalósítása elképesztően szép, ilyen nem látott még a nagyérdemű.
A hangok hozták a HL hangulatot, nekem nagyon bejöttek.
A pályatervezés nagyon jó volt, teszettek a pályák nagyon. Két pálya volt, aminek nagyon nagy hangulatat volt, ezek a Ravenholm és a Citadell. XEN világa nem hiányzott a játékba a történet miatt, mert az így volt kerek és egész, nem lett volna értelme megint elsütni. Majd a HL3-ban. Mert az biztosan lesz, de remélem nem 6 év múlva, mert akkor már nem biztos, hogy fogok játszani...
Egy szó mint száz, köszönöm VALVE, hogy elutazhattam City 17-be, és egy nagy kalandot élhettem át.
Most az lesz a feladat, hogy megszerezzem a HL:S verziót, majd újra végigtolni Hard fokozaton a HL2-t. Mert az úgy lesz igazán kihívás!
[Szerkesztve] -
Yutani
nagyúr
-
Yutani
nagyúr
válasz
ssolitude #1991 üzenetére
Én tegnap a demot végigvittem medium beállításokkal 800*600-ban egy 2200+ XP-n és egy GF2 MX400 (200/143) kártyán, és mindenhol hibátlan volt a kép, és még le is döbbentem, hogy a GF2-n ilyen szép tud lenni ez a játék. Majd visszarakom a gépembe a 9500PRO-mat, azzal megint egy minőségi ugrás lesz, de mondom, GF2 MX400-on nagyon jól lehetett játszani, sok helyen 40-60 FPS is volt a házak között kültéren, persze néha volt ott 18 FPS körül is, de akcióban nem ment le játszhatatla nlassúra a sebesség.
Új hozzászólás Aktív témák
- Call of Duty: Black Ops 6
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Renault, Dacia topik
- LEGO klub
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Samsung S23 128GB Fekete /+AJÁNDÉK ÜVEGFÓLIÁVAL/normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- BESZÁMÍTÁS! 380GB Intel Optane 905P NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest