- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- 8300 mAh, maradhat?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
-
Mobilarena
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
aelod
veterán
Volt benne némi kötözködés azért
Általában a kar az a mellel van párban ha heti 3 bontást tudunk csinálni, és a hát a vállal van bontásban. Ha heti 2 alkalom fér bele akkor egyben van a mell hát kar váll és külön napon a láb. Tehát alsó felső bontás.
De igazából a bontás lényegtelen is de valahogy úgy kell megoldani, hogy mindenkinek jó legyen.Én személy szerint közvetlen napon nem preferálom a kar edzést hát edzés előtt, ezért külön napra tolom.
egyebkent akkor jol ertelmezem, hogy szerinted az a javasolt sorrend mas izomnal, pl. vall, hogy izolalo gyakorlatot (pl. oldalemeles) erdemes a vallbol nyomas elott csinalni?
A szájensz azt mondja, hogy a stabilabb izoláló unilaterális gyakorlat nagyobb motoros egységeket tud munkára bírni, igen. -
python1
veterán
-
Szerintem ezt most túlreagáltad. Mindenkinek elfér itt a véleménye, semmi gond.
- Inkább tolj egy sorozat reverse nordic curl, én meg lassan indulok mert lábnap van, a kedvedért ma dupla adag lábnyújtást csinálok
Még a szakirodalmat is elővettem hogy szabályos legyen a gyakorlat végrehajtása
-
Lajmund
őstag
Már csak abbol kiindulva is hogy sokkal nehezebb kinyujtva meginditani pl a huzodzkodást ahoz képest ha csak kis tartományban csinálod ugy hogy nem engeded le magad teljesen. Lehet régi iskola de én is ugy tanultam hogy minél nagyobb tartományba kapja az izom a terhelést annál jobban kapja az ingert a növekedéshez. Másabb is egy tornász vagy csimpánz bicepsze mint egy gyurosnak. Szinte végig egyformán vastag és masszivabb ami kinyujtva látszik legjobban de befeszitve is kiadja a különbséget.
-
Lipton
őstag
A tolodzkodas pont nagyon könnyen megy, 4x20-25 akár vagy +20-30kg felakasztva és úgy 10-15. Ez az oka, hogy a végén van aránylag.
Szerinted mi lenne egy optimális sorrend? A VÁLTOTT párosítás is "így alakult" lényegében, nem szakmai alapon
Ha valami akkor a bicepsz van "elmaradva".
-
Dorian
félisten
Na akkor biztos nem a románt csinálom. Az enyém erőemelős. Földről indul, nincs a hátban lordózis, emelés előtt előfeszítés van és egy nagyon kicsit bele érdemes ülni.
Hasnál inkább guggolás ami megdolgoztatja, bár ez is vmennyire.
Tisztában vagyok vele, hogy van fedés a hason, persze. Csak úgy vagyok vele, hogy ha a hasizmot lehet otthon is csinálni (nem csak azért, h látsszon), akkor a teremben inkább csinálok olyanokat, amiket otthon úgysem tudnék. -
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
Majd Aeloddal valszeg úgyis csináltatok egy tervet, úgyh gondolom abban úgysem lesz ennyi sorozat
csak kíváncsiságból írtam le, h most amúgy ezeket, ennyit csinálom csak 2 napba sűrítve, és h mi róla a véleményetek.
Meg, h kb ezek a gyakorlatok amiket ismerek. A teremben amit kinéztem kb a gépek 60%-áról azt se tudtam, h elölről, v hátulról kell megközelíteniDe amúgy szeretem a kézisúlyzós gyakorlatokat, meg nem is árt, h a stabilizáló izmok, vagy az alkar izom is kicsit erősödjön velük, h a golfkönyök később ne okozzon gondot.
-
Dorian
félisten
Otthon hasprést, lábemelést, planket meg ilyesmit tudok csinálni, a 30 perc simán eltelik ha van 6 gyakorlat 2 sorozatban.
Úgy olvastam, h a zsíron kívül genetikán is múlik, és valszeg én is azok között vagyok, akiknek vékony a hasizma ezért edzés nélkül nagyon kevés zsírral sem igen látszik konkrétan.
Vádlit őszintén szólva leszrom, szerencsére alapból is formás, combhajlító meg megvan a felhúzással (és utálom is külön azt a gyakorlatot) -
Milo barátunknak nem ez az első érdekes meglátása. A lábnyújtás elvileg a comb első részének megdolgozására szolgál, gépen kitűnően és biztonságosan végrehajtható gyakorlat mindenki által. Nyújtáshoz semmi köze nem volt soha, nem is értem miért keveri ide. A reverse nordic curl-t nem próbáltam, de eleve nem tudod a súlyt emelni, ráadásul nagyon kétlem hogy ugyanaz lenne akár csak a hatása is. Ez nekem közelebb áll egy nyújtó gyakorlathoz. Kis túlzással az almát banánnal esete
#191070: kettleball sincs otthon? Nekem az van a keret mellé kiegészítésnek, jól bevált.
-
Peaceliker
addikt
Hát én ettől a gyakorlattól évekre vagyok. Múltkor kíváncsiságból porbaltam de zero ami megy belőle
Nekem éppen csak nyújtás és mobilitás növelés miatt tetszett meg de hát képtelen vagyok ráAmúgy én vádli gyakorlatnál akasztok magamra 20 kilót és akkor csak 20 at kell fogni. 40 kilót kényelmetlen volt tartani... Bár már van gurtnim az sokat segít
-
aelod
veterán
És mitől jobb ez? Nem attól lesz jó egy gyakorlat 'nem annyira jó' mert nincs full rom és nincs teljes nyúlás. Sőt nem is kell ahhoz, hogy izmosodj teljes megnyúlás. Itt hogy csak nyúlás van, erőkifejtés összehúzódásra csekély ezért nem kell feltalálni a sajtban a lyukat.
-
aelod
veterán
Ez hogy is mondjam eléggé vicces.
Volumen. Definiáljuk. Izom összehúzódások száma. Azonban tudjuk, hogy nem minden izom összehúzódás ugyan olyan így csak a mechanikai feszültséggel járó összehúzódások számítanak. A volumennek ebben a kontextusban stimuláló ismétléseknek kell lennie. Na már most a stimuláló ismétléseknek modellezése során minden bukásig vitt sorozat utolsó 5 ismétlése a mérvadó hipertrófia szempontjából. Így az utolsó 5 ismétlésnél a legnagyobb a mechnaikai feszültség az izomrostban. Tehát volumen alapú mechanikai feszültséggel járó izom összehúzódások kellenek a hipertrófiához. Na de mégis mennyi?
1 sorozat bukásig 29 óráig emeli meg a miofibrilliumban a protein szintézist.
3 sorozat bukásig +130%-al
8 sorozat bukásig olyan 48 óráig kb.
8 sorozat után mondjuk 12re nővelve a MYOPS relatív nagyon alacsony növekedés mutat. Ebből következik, hogy minél több sorozatot végzel ott csak nagyobb izom károsodást okozol amiből több idő regenerálódni tehát nem leszel izmosabb mivel nincs nagyobb miofibrilláris protein szintézis. -
Peaceliker
addikt
Elég hihetetlen... Hacsak nem ilyen fix sorozatos akármi ami 10 sorozattal végtelen messze volt bukástól.
RP amúgy nagyon azt tolja hogy több kell. Vagyis néha nehezen értem mert 10 sorozat/izmot mond, aztán azt hogy heti 5 nap edzés kell.... Bár a kettő nem feltétlen zárja ki egymást. Főleg hogy a sorozat/izom meg a gyakorlat sorozat ugye marhára más.
Illetve azt is mondta többször hogy amíg kezdő - haladó szinten vagy addig kevesebb edzés is elég. Azt el tudom talán hinni hogy profinak kellhet több mert mocskosul adatalodott már.
Meg volt olyan szériaja ahol ilyen tut edzést toltak hogy az de jó. Persze ha bukásig megy jó csak hosszabb idő, fölös (előbbi videó amit lőttem).
Szóval szeretem a videóit, hoztam el belőle hasznosat is, de néha fura azért. -
aelod
veterán
Oké látom a bekóstolást a miértjét nem értem. Vagyis értem de figyelmen kívül hagyom.
Az elismerést meg köszönöm.Lássuk a tényeket.
Mindenki döntse el, hogy kinek mi válik be. Csak ne felejtsük el, hogy emberek vagyunk a biomechanika szerint nincs individuális test ami máshogy működne...
-
Peaceliker
addikt
Nem hajlik kezem annyira sem elől sem hátul nem érem el a rudat
vicc de ez van. És nem pár mm hiányzik hanem bazi sok. Nem altok rá esélyt hogy tudnék annyit nyújtani hogy meglegyen.
Amúgy zacher squat menne de egyelőre nem goblet tűnik úgy hogy technikát jobban tudom vele tanulni -
Peaceliker
addikt
[link] így
Magasító kell a lábam alá, de videón is padon áll. Na így kifogy a marok erő 52 kilóval. De lehet megnezem gurtnival tudok segíteni rajta.
Meg ezzel a pause dologgal repből lejjebb lehetne venni aminek meg térdem fixen örülne.
Nekem amúgy pont adductor marha gyenge (vagyis semennyire nem látszikSima infra lámpa alatt sütöd a karod picit, jól értem? Azzal teszek akkor én is egy próbát,köszi a tippet.
-
Peaceliker
addikt
Ez a pause os gobletet nekem is próbálni kéne. Csak nekem előbb fogy el a grip mint a comb...
Most sikerült úgy megoldani hogy tudom lógatni a súlyt és akkor ment 52 kilóval is. De kezem rommá megy mire láb feladjaMeg most megint szarabb a teniszkönyök... Ma nem is ment olyan faszán az edzés, bár gyalázat sem lett. Mondjuk lehet(biztos) tegnapi futást túltoltam, nem volt jó alapozása a mai napnak. De mindegy, igazából próba volt csak, nem nagyon tervezek ilyeneket csinálni, inkább hiitbe kóstolok majd bele
-
python1
veterán
A megfigyelèseim alapján, jelenleg 4-5 50+- os fasziról beszèlünk, hasonló volumennel edzünk, de általában egyikünk sem panaszkodik.
A másik, hogy definiáltabb az izomzatom ha nagyobb volumenben edzek, èn napi fèlóra edzèst meg sem èreznèk valószínűleg, tegnap pl nem volt edzèsem, de lenyomtam 200 fekvőtámaszt kerettel.
Az is igaz, hogy nem edzek nagy súlyokkal, lehet az is számít, viszont marad bennem tartalèk. -
m3ss
veterán
na meg a tempo, valszeg az szamit nagyon sokat. kontrollalt tempoval, lassu negativokkal nehezebb megserulni. terheles valtasnal tortenik legtobb serules azt hallottam valahol, pl also vegpontjan egy gyakorlatnak. ennek az eselyet is csokkenti ha valaki szepen lassan, kontrollaltan csinalja a gyakorlatokat. ez is kvazi csokkenti a hasznalt sulyt amugy, mivel lassu tempoval, 1 perces sorozatokkal kisebb lesz a hasznalt suly, mintha 3-5 rep rangeben kvazi pattintva fekvenyomna vki, arra torekedve hogy minel nagyobb sulyt mozgasson.
-
python1
veterán
-
Peaceliker
addikt
Nekem a preacher támasztó miaszösz helyére megy be.
Küldök majd padról linket.
Nem használtam még értelmes gépet, az biztos jobb. De lábnyújtásnál egyenletesnek értem, nem akad. Lábhajlítádnál is jobb mint a súlyzós kényszer móka, mert rom sokkal nagyobb és felül is terhel végig. Bejön. Nyilván nem profi, de a semmitől sokkal jobb.Nyilván nem jó, de örökre ott feküdni sem akartam
Nem tudom, egykezessel nagyon szenvedek sokkal kisebb súllyal is, nem komfortos. Most hogy van állvány egy ideje (lehet nem meséltem hogy meglett az is) azért egyből más dimenzió az egész. Meg pár alakom után már be tudom lőni jut tudok még bevállalni.Ja ma igaz nagyon cigány módszerrel (kerti szerszám nyéllel
) de próbáltam egyenes rúddal egy fekve nyomást. 30 kilóval már bejelzett teniszkönyök, könyökeim eléggé kifelé álltak ha kényelmesen fogtam. Francia rúddal annyi más hogy olyan 30 fokkal (lehet annyival sem) el tudom forgatni a kezem és az pont kényelmes nekem
-
Dorian
félisten
Akkor jól értettem, de akkor viszont ez esetemben nem igaz:
"ha 4-5 sorozatot csinalsz, akkor nem lesz 0-2 rir. kulonben minden gyakorlatban csokkentened kellene a sulyt, vagy csokkenne az ismetlesszam amit meg tudsz csinalni. olyan nincs, hogy egy adott sullyal meg tudok csinalni 4x10 repet"Nagyon sok esetben dolgozok 0-1-2 RIR-rel 4 sorozat esetén. De vannak is közte 2,5-3 perces pihenők.
Ha viszont azt mondjátok (aelod?), hogy ezzel nem fejlődök jobban, mint ha ugyanilyen RIR-rel csak 1 v 2 sorozatot végzek, azt el tudom fogadni, igaz elég nehezen, mert nem látom benne a logikát. -
Antropológiai arányokat és lehetőségeket néz szteroidos idők előtti elit testépítők adatait felhasználva. Kínában egy halom ilyesmi kalkulátor van gyerekekre is, mert már nagyon fiatalon tudni akarják, milyen sportban lehet sikeres a gyerkőc. De persze azok még komolyabbak, mert számolnak olyasmivel is, mint izomrost típus, és hasonlók. (Tudatosan olimpikonokat akarnak képezni megfelelő alapanyagból.)
Dorian: Reps in reserve. Vagyis hány ismétlés maradt még benned érzésre. Én nem ezt használom mondjuk, jobban kedvelem az 1rm százalékában megadni az intenzitást.
-
Tudományos alapokon áll az a kalkulátor, de persze nem arról van szó, hogy biztosan el is érjük a maximumoknál látható számokat, azok csak egy elméleti lehetőséget állítanak. Mégis számít, kinél mennyi az annyi, hogy miből vonódik még le x vagy y a tökéletlen edzés, táplálkozás, regeneráció, hormonális háztartás (életkor), stb. okán.
Nálam ha minden passzolna, ez lehetne az elméleti legtöbb kockás hassal (méreteket mentettem le, a súly annyira nem érdekel, mert például úgyse szeretnék fatörzs combokat, meg hatalmas segget):
Nálad mi jött ki felkarra 12%-os testzsíron? (Már ha nézted.)
-
m3tr0
őstag
-
Vitee
aktív tag
Ahova en jarok ott nem venne el a figyelmed. Kiveve ha birod a 60+os noket, akkor kanaan lenne szamodra...
Olyan szinten ritkan latok fiatal lanyokat, hogy az kinkeserves. Ha olyan terembe jarnek ahol fiatalok vannak, ott pedig allandoan varni kell a gepekre. Itt varni nem kell, de legalabb szinte csak oregek vannak -
Peaceliker
addikt
Ja hát ne is mondd. Ráadásul már a kétkezes súlyzót is szét kell szednem néha hogy felépítsem... Sírok rajta
Csak azt reméltem egy 50% al olcsóbb
Bár akkor egyik pár kézi súlyzó eladható meg nem kell vennem még egy kis ideig tárcsát a francia rúdra, azt majd levonom belőle fejben hogy a lelkem zsidó része picit megnyugodjon -
Peaceliker
addikt
Otthon edzem. És comhajlito gyanúsan tényleg nem nagyon van
Arra most kezdtem csak edzeni egy gyakorlattal (hason fekve lábbal súlyzóval combhajlitas). Rdl meg ilyen hébe hóba volt csak meg HIT et is csak nemrég kezdtem, eddig ilyen értelmetlen junkvolumen edzéseim voltak
De köszi tanácsot lehet jövő héten megnézem így. -
m3ss
veterán
ja latom az izuleti problemakat...szivas ez. most en is latom a konyok miatt. akkor indokolt lehet a magasabb ismetlesszam tartomany. konnyu volt 20 evesen azt csinaltal amit akartal nem kellett semmitol se felni
es ez egyre csak rosszabb lesz, valszeg par ev(tized) mulva egesz edzes arrol fog szolni hogy epp milyen serulesbol probalunk kijonni, vagy epp ez faj az faj..
-
Peaceliker
addikt
Rdl nekem a végén úgy érzem jó. Oké van hogy remegek, ha edzés eleje jól sikerült, de amikor bukásig megyek láb remegés volt már bicps curl negatív ágában is akkor szép lassan engedtem
Pont ezen gondolkodtam tegnap hogy bss megy vissza előre és utána guggolás. Bss jobban menne guggolás meg maradna kisebb repen.
Na nekem szalagok most edzés után napokig fájnak leülés és felálláskor (a múltkori ékes guggolás óta). Lehet csak megnyúztam őket akkor, majd pár hét és kiderül. Következő láb edzésre amúgy elég jók voltak eddig csak edzés után szar pár nap.
Gobletnél sajna tartás is fáj. Múltkor már inkább markolatnál fogva szorítottam mellkashoz a súlyzót de az sem optimális. Végén már arra figyeltem nem is a guggolásra. Így volt 25 rep 40 kilóval. De az lesz tényleg hogy gyakorlat csere, akkor tán bss re is mehet nagyobb súly és guggolás rep sem lesz akkora
-
Peaceliker
addikt
Merev lábas felhuzás a rdl (román deadlift)?
Nekem az az utolsó gyakorlat, így tök elég 1 sorozat isViszont most hogy írod a súlyokat, amit használsz, az lehet segítség nekem. Annak az eldöntésében, hogy túltolom-e a láb edzés súlyokat.
Nekem most guggolás az első (goblet kéne, de van hogy zacher, mert gobletben teniszkönyök miatt sokszor 40kg felvétele nem megy, zacherrel 55kg sem gond). Aztán jön bss, amit 2x22kg val tolok, itt 15 ismétlés szokott menni. Gondoltam rá hogy kell-e több súly, de tudva hol tartasz te meg hogy én, így asszem jók leszek ennyi egyelőre.Lehet guggolásból is visszább veszek, hiába lesz 30 körüli rep.
Asszem az összes szalagom szar. Térdemben is azok fájnak most egyértelműen (sípcsont teteje és combcsontom alja egyszerre, szóval elülső keresztszalag), ugye tricepszem is és alkar izmok is szalagok körül fosok.
Azt sejtem izmok gyorsabban fejlődnek, mint szalagok és ezért lehet lassítanom kell a terhelések emelésével.De már úton van a térd bandázs is, hogy teljes legyen a múmia kosztümöm
-
Dazsar
aktív tag
-
aelod
veterán
a csuklyasizom felso reszet meg a dumbell overhead presstol. itt meglepoen sokat kap a csuklyasizom is, sokkal tobbet mint allo rudas oh pressnel, vagy ulo dumbell oh pressnel. ugyhogy en valtogatom egyik felso test napon allva csinalom a oh presst, masik nap meg ulve.
Meglepően semmit nem kap ezeknél a mozgásoknál mert nem a váll ízületben történő elmozdulás a feladata -
-
python1
veterán
Teremben tudok b@suzott nagy súlyokkal edzeni, ennyi.
Meleg meg úgy jön ide, hogy imádom, tudok rengeteget úszni, biciklizni, futni stb.
Hidegben egyszerűen semmit nincs kedvem csinálni, súlyzózáson kívül.
Egyébként nekem pont megefelelő ez a fejlődési szint, amit most tudok egyelőre itthon nyomatni, de még nagyon az elején vagyok, éppen most kezd így 1-év után, ráállni a testem normálisan a nagyobb terhelésekre, sérülésekre már nehezebben reagálok, vagyis kezdenek megszűnni.
Régebben is kellett legalább 1-év mire megerősödtem. -
python1
veterán
Többször futottam neki az izmosodásnak, mindíg sikerült a kitűzött célt elérni, szakaszoktól függetlenül, vagyis nem jegyeztem fel, hogy éppen 2- vagy 5- év kellett hozzá, de én bármikor tudok tiszta izmot felszedni, ahogyan zsírt is leadni amennyit akarok.
Én csak a korlátokra reagáltam, soha nem voltam a kockás füzetes csíra, aki írkálta, hogy mit hogyan fejlődök, fogyok.
Nyílván én szerencsés genetikával vagyok megáldva, de sok edzőtársam volt az évek alatt, és volt közöttük elég sok, aki tekintélyes izmot tudott építeni, mindentől függetlenül.
Nyilván egy nagyobb izomtömeghez nem árt már a termi edzés sem.
Már engem sem mozgat a nagy tömeg, inkább a szárazabb izomzat, most a meleg pont kapora jött ebben.
Mikor én kezdtem, még konditermek sem voltak, a sportolj velünk újságban volt középen 2 lap, ami a testépítésről szólt, versenyeken súlycsoportonként 2-3 indulók voltak.
Amit akkor összeszedtem tudást edzésekről, a versenyeken faggattam ki a legnagyobbakat, vagy később mikor már voltak termek, odaverődtem a nagyobbakhoz.
Tehát én más iskolába jártam, mint mostanság. -
python1
veterán
Nem tudom ezt az izmosodási rátát hová tenni.
Cuccolás előtt némi zsírral 50-es karig tudtam felvinni, 135cm-es mellbőség 107 kiló mellett, jelenleg 40-es a bicepsz 87 kg , tehát még van bennem tartalék bőven, én 5-év alatt nőttem meg kb akkorára.
Szerintem alábecsülik sokan magukat.
Majd jövőre visszatérünk a témára ismét. -
Peaceliker
addikt
-
-
Peaceliker
addikt
Amúgy érdekes kérdés nálam ez az alvás. Viszonylag hamar elalszom és éjszaka felkelem, iszom pisilek és 1p múlva újra alszom. Csak elég éber vagyok.
Az fix hogy a boritmusom egy másik időzónát szeretné (későn fekvés és sokáig alvás jönne be, 6 után tudnék jól aludni).
Mondjuk most pár évig még míg gyerekek a seggünkbe vannak nőve esélyem nincs sok a mostanitól tovább aludni
Melatonint próbáltam és (lehet csak pszichésen, de) ráfüggtem. Ha elfelejtettem bevenni tök kész voltam és alig bírtam elalusni. Így azt inkább elengedtem.
Más szerre ha javaslat ha van, rápróbálnék -
Peaceliker
addikt
Na izom memória az nincs, az nem fog segíteni
Életemben sosem mozogtam. Lusta szar vagyok és nagyon jól elbújtak a gerinc problémák (és suliban végig tesiből való felmentés) mögé
Életemben először idén futottam pár 100 m nél többet. Súlyzókat is csak rakosgatom 20 éve, szó szerint.
Szóval adok magamnak 3 évet a biztonság kedvéértAmi parám az az alvás. Az sosem ment. Minap arra is feleltem hogy gyerek bejött a nyitott ajtón és csöndben nézte az anyját, hogy ébren van-e... Nem is értem hogy... Ilyen házőrző alkat vagyok alvás témában, mindenre azonnal fent vagyok. Korábban mertem 1-2x aktivitás mérővel és volt hogy 15p mélyalvásom volt 7 órából. Idén is mértem 1x akkor 1 óra 45p volt 7,5 órából, de tán ez is kevés.
Lehet erre a témára is rá kell mennem? -
Peaceliker
addikt
Korrekt, sőt, több mint korrekt, respect
Ez picit több mint amit magamnak megállmodtam.Amúgy mennyi idő kb egy ilyen fizikumot összepakolni(nyilván ha kaja elszántság és genetika is megvan hozzá)? Csak hogy megnyugodjak és ne csüggedjek hogy fél év alatt nem így nézek ki
-
S e t h
nagyúr
Erre nem tudok válaszolni, igazság szerint már az meglepett az elején, hogy tudom újra terhelni a karomat és ahogyan használtam úgy tudtam fokozatosan növelni a súlyt, azt nem tudom mikor tettem le véglegesen a bandázst, arra viszont emlékszem, hogy olyan boldog voltam, több havert is megleptem vele névnapján, vagy születésnapján, aztán rájöttem felesleges volt, mert koca kondisok, nem edzenek nagyobb súllyal, sérüléseik sincsenek.
Kiváncsi leszek neked segít-e, arra meg pláne, hogy amit veszel beválik-e, én azért választottam a feltekerőset, mert így tudtam szabályozni a szorítás erősségét, amire szükségem is volt a fájdalom mértéke miatt, viszont a tény, hogy nem volt egyszerű felrakni, szintén a fájdalom miatt.
Adott kerületű felhúzható bandázsnál tartottam tőle, hogy csak dísznek lesz jó, szvsz az talán inkább megelőzésre alkalmas, ha már beütött a baj, akkor nem sokat érhet.
-
Peaceliker
addikt
Néha már bele kavarodok melyik könyök nyűg melyik
Na ha előre nyújtom a tenyerem nyitva, függőlegesen (hüvelyk ujj felfelé néz), akkor az alkarom könyök felőli részen felül(hüvelyk ujj felöli rész) fáj. Elvileg ez a tenisz. Alul (kisujj felőli rész) meg a golf. Ha nem néztem félre valamit
-
Peaceliker
addikt
Na most rá kellett googliznom hogy mi az a pronated
Akkor a supimated (más szóval underhand) grip. Szóval tenyered nem magad felé néz, hanem előre.
A kalapács fogás (natural grip) az húzódzkodásnál elmegy, de pl bicepsz curl nél már mocskosul fáj úgy (mondjuk azt már amúgy sem csinálom).
Bicepszre nekem az incline db curl meg amúgy a concentration curl jó volt, illetve preacher curl (felváltott kézzel nem egyszerre) is elmegy. -
Dorian
félisten
Edzeni kell, mert pihentetéssel csak roszabb lesz, de moderalt súlyokkal azokat a gyakorlatokat ahol faj csak annyival amennyivel meg csak kicsit fáj.
A lökéshullam terapia hatékonyan gyógyítja.
A sorozatok közt mindig nyújtsd az alkarod.
Kezi súlyzóknál ahol fáj és ahol lehet ( pl fürész, kitörés, stb) ott ne megragadd a súlyzót csak kampót formálva lógatsd, h az alkar ne feszüljön be.
Bicepsznél, csigas hashozhúzásnal különösen óvatosan, kis súllyal, v egy darabig inkább sehogy -
Peaceliker
addikt
+1
Én is így voltam hogy lehet 20% sem ér(és gyanúsan nem annyi a difi) annyit, hogy 2,5x annyit legyen az edzési időm (nekem 2 óra fölé kúszott már). Idő az ami még annyi sincs mint pénzIjk
Persze, valójában mozgás, majdnem mindegy mi. Abban lehet eltérés (egy kevés százalék) hogy pont neked hogy jobb. De amíg van kedv, erő és bejön. Addig valóban majdnem mindegy
Amúgy én senkit nem akarok semmire rábeszélni, csak élménybeszámoló a részemről. És nekem is hihetetlen volt hogy kevesebb munkával lesz több eredmény?? És nálam (!) pedig így lett. Oszt örülök neki mint állat, ennyi
-
Peaceliker
addikt
Lehet nem rossz ötlet kétkezessel. Bár nekem csak francia rúd van bár máshogy lehet nem is tudnám megfogni amilyen nyomi vagyok
Amúgy nekem sem könyék fáj, hanem jóban beljebb az alkar hajlító izom vége, ahol talán ha jól néztem képeken az inszallaggal kapcsolódik. Szóval gyanús hogy nem csak az ízületeim szarok hanem a szalagok is (lásd tricepsz szalag gond, az mondjuk könyék környékén inkább).
Azért próbáltam utána nézni mert sokak tényleg könyököt fájlalnak, nekem meg egyértelműen nem az fáj, hanem az izom. De attól az ok és a szindróma neve ugyan az.Most én is pisztolyozom és várom a csodát. Az tuti hogy ha másra nem tüneti kezelésre jónak tűnik
-
Dorian
félisten
Én mindig varok 2-2,5 percet a sorozatok közt, guggolas es felhúzásnál 3-at is.
Csak nekem furcsa h jobban lehet fejlődni izmonkent x kilóval 2 sorozattal, mint mondjuk x- szer 0.9 kilóval 4 sorozatban. Mert ha megvan a sorozatok közt ez a 2,5-3 perc pihenőidő, akkor nem hiszem, h 10-15%-nál többel tudnám csinálni mert csak 2x kell. 10db-os ismétlésekről beszélek. -
Peaceliker
addikt
Nem mellesleg nekem még ami tetszik, hogy első (és egyetlen) sorozatba bele pakol mindent az ember és nem azon kattog, hogy az x-edik sorozat is összejön-e az elvárt volumennel. Mert ha az utolsó sorozat lesz 0-2RIR akkor az faja de akkor az első 3 junk volt
/kis túlzással nyilván /
Na épp akartam írni, hogy nekem (igaz csak átmenetileg) de segít.
Épp tegnap akadt kezembe az eszköz, gondotam fájós derékra jó lesz (oda nem segített), de ha már, akkor átturtam alkarom is a környék környékén és aznap már nem is fájt. Ma edzés előtt és végig jobb volt, alig éreztem (plusz döntött törzsű felhuzás fordított fogással sokkal jobb neki).
Szóval én most ezt napi szinten bevetem.Amúgy egyre többet bír, mert progresszió van és bírom és nem fáj jobban... De kevésbé sem, pedig direkt megy az alkar gyakorlatsor is. Azért kezdek elkeseredni, mert jó sok hónapja szivat. Bal karban gyorsan elmúlt, jobb meg tré. És akkor oda jött még ez a tricepsz szalag dolog is... Bár az már végre egyre jobb, de na
-
Dorian
félisten
Nálam a hát edzés ebből szokott állni:
nyakmögéhúzás,
mellkashoz húzás,
egykezes döntöttörzsű evezésEzek mellé változatosság miatt akarom majd a csigás evezést bevezetni, meg a húzódzkodást.
Döntöttörzsűnél úgy tudod a könyököd kímélni, ha a súlyzót csak kampószerűen lógatod a kezedben, nem pedig rámarkolsz.
Azért is várom már, h a könyököm teljesen rendbe jöjjön, mert ki akarom próbáni azt a húzódzkodást amikor ki is nyomja magát a zember -
Dorian
félisten
Lassan majd megpróbálom bevezetni a csigás evezést, mert a könyököm miatt arról az edzéseim legelején le kellett tennem. Alsó fogásos húzódzkodás sem megy most emiatt, bicepsz és military press pedig csak limitált súllyal.
Nem ismerem az elméletet, de egyértelműen érzem, hogy a guggolás meg felhúzás a seggem alsó felét veszi igénybe. -
python1
veterán
Nem egy strandra járunk, azért lehetsz jó.
Viccet félretéve, igen, nagyon kevesen vannak jó strandalakkal megáldva, én az összes komolyabb strandon megfordulok, imádok strandokra járni, meg nyaralgatni a világban, de kb mindenhol az a felhozatal mint itthon.
Tegnap voltunk a Győri aqua parkban, sógór én meg a fián kívül, talán még 3-an voltak kicsit jobb alakkal megáldva, de mi a sógorral 50-esek vagyunk azért. -
Peaceliker
addikt
Én is olyat vettem volna, ha nem kell pakolni, de nincs hely most fixre tenni
Nekem teniszkönyök nem rosszabb hogy csinálom bicepsz gyakorlatokat. Illetve ami most segít, hogy nyújtom (csavarom a kezem hüvelykujj felé). Amikor csinálom elég kellemetlen de pár óra múlva/másnap sokkal jobb.
Furcsa hogy bal oldalon teljesen elmúlt, jobb elég makacs
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest