- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Kézbe fogták az ultravékony Z Fold7-et
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
-
Mobilarena
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tisn
addikt
a forumozastol nem szoktal meghuzodni?
be kell melegiteni mielott elkezdesz gyakorlatokat vegezni.
hat a derekam a gep elott ulestol fos.
reggel bemelegitettem, voltam a teremben, delben voltam bicajozni, az nem eleg?csak erdekesnek talaltam es gyorsan kiprobaltam itthon
-
Lajmund
őstag
Nekem szinte semmitől nincs izomlázam csak a bolgàrtol annyira hogy napokig érzem mint az állat és le is szedál. De jó formát csinál. Most hanyagolom mert elkezdtem futkorászni lájtosan még szoktatva az izületeket inakat. De egy kemény 20 perces sprintelos intervall lesz a cél hetente kétszer. Bico meg egyszer z2-3-ba 1-2 órát. Nem tudom ki fut innen tisnen kívül de én azt hittem nagyon kemény vagyok aztán elkezdtem futni és rájöttem hogy a lábam hiába izmos de ehez kevés.
-
Peaceliker
addikt
Bolgár az gyilkos.
Jó ideig kimaradt, múltkor lábnap vége letoltam egyet. Hát rendesen furcsán voltam utánde amikor már kapok levegőt akkor fasza és örülök, hogy letoltam.
Most harmadik hete tolom újra, megint megy 2x26kg al 10. Persze tuti lehetne szabályosabb, de majd lesz a kivitelezés is frankóbb -
m3ss
veterán
hmm most ez a 86 kg beinditotta a fantaziamat. bontok is egy belga sort. pedig most nem terveztem vagy 2 hetig terembe menni. csaladlatogatasnal szoktam kecskemeten, de a progresszio addiktiv, guggolnom kell
#195381 Peaceliker ja mentalisan jol esik.
amugy vki irta, persze nem tudom mekkora hulyeseg, hogy a bolgar tobb izomrostot von be, mint a back squat. meg, hogy altalanossagban az unilateral gyakorlatoknal tobb izomrostot tudsz bevonni. nem tudom mennyire igaz. de engem nagyon durvan lenullaz a bolgar.
teremben 1-1.5h bukasig csinalt fullbody utan elmegyek guggolni es utana siman tolok meg 1 combfesztitot, combhajlitot nem vagyok ki. bolgar utan vilagomrol nem tudok itthon.lehet az rdl is elotte..
-
K1LLMy53Lf
senior tag
jó, nyilván "költői túlzással", mert lehet az a csaj, akik annyival tolják van 60kg is és a 40-50körüliek meg "csak" 2x25tel tolják... de a vádlizós csaj az nem volt túlzás...
de a lényeg, h néhány csaj azért nagyon durva súlyokat mozgat meg testsúlyarányosan hozzám képest... (mondjuk az is tény, h 2-3 hete láttam lábtolón - amire én 200-230at pakolok - egy fiatal srácot, szerintem nincs 18 éves, kb csont és bőr ~165-170cm magas... és ő 260kg-mal toltaszóval baromi gyenge vagyok én még...)
-
Vitee
aktív tag
-
-
Dorian
félisten
Valamennyire azért
ki lehet zárnilehet csökkenteni mennyire szóljon bele. Ezért is a súlylimit, annyival csinálom, hogy "a csípő előretolása" véghez tudja vinni, ill. nem kell teljesen felegyenesedni, mert akkor már csak az alsóhát dolgozik.Sima felhúzásnál és hiperhajlításnál elég kicsi a farizom szerepe, merevlábasnál és guggolásnál és bolgárnál közepes (utóbbit combcentrikusan végzem), csípőtolás ami rendesen odavág neki. Lábtolót meg direkt szűken csinálom, hogy kivegyem a farizmot. De persze ez nincs minden egy héten.
A legolcsmányabb sztem a merevlábas, valahogy nem tudok rendesen megbarátkozni vele, most majd kipróbálom helyette a lábhajlítózást.
Nekem most a jobb csuklóm fájdogál, szerda óta. Kicsit féltem is a tegnapi edzéstől, de nem lett rosszabb, bár a smith bicepsz nem igazán ment jól miatta.
Nekem a jobb karommal van mindig valami, vagy a könyök, vagy a kisujj a tenyérnél, most a csukló. Ványadtabb is az a karom egy kicsit. -
Peaceliker
addikt
Van egy szoba mérleg. Azzal mértem amit anno irtam6. Ette írtad, hogy esetleg nem pontos. Most 2 kisebb mérleggel validaltam, hogy de. Azokat először teszteltem ismert súllyal, azok pontosak. Ezekkel nem tudtam az egészet egyben mérni, de mivel markolat 4 kiló nem 5,tárcsák súlyát tudom mérni így kijön az, hogy de, pontos a szobai mérlegem 2-300g os megközelítéssel
Szerk: a trexo nem gyártó, csak matricázó cég. Az is lehet, hogy az enyém másik gyártótól van és ezért más a súlya
-
Peaceliker
addikt
Elvileg igen. De aztán lehet nem?
akkor erősebb vagyok mint gondoltam
viszont akkor kövérebb is
Csak 5kg osan tudtam mérni gramm mérleggel mert az csak addig mér. Ott kis mérleg is azt mérte mint a nagy.
Na de akkor bevetem konyhai mérleget, persze azzal is csak üresen tudom mérniÜresen 4kg, már ott nem 5
3 mérleg szerint is. Szobai is pontos most tetszek alapján, legalábbis 4kg ig tuti.
Sztem az a - 1kg végig megvan, persze most lehetne tárcsákat mérni, lehet fogok is 1-2 t -
scdlsc
senior tag
Vállból nyomás nekem most nagyon megy. Bele is szerettem a gyakorlatba hirtelen.
Utolsó 5 alkalom: 6,5 - 7 - kimaradt edzés - 8 - 9 ismétlés. És ma is éreztem, hogy talán még egy fél ment volna, de elengedtem. Után még csekkoltam is a súlyt, hátha kevesebb mint szokott lenni és nem!Péntek amúgy a kedvenc edzésnapom, mert halál nyugi van a teremben a többi hétköznaphoz képest.
-
m3ss
veterán
en ilyen lat pulldownt hasznaltam most utolso ket alkalommal, ez iszonyat jo. ha jol allitod be az ulesmagassagot felul brutal nyulas van. vallbol nyomo gep meg ilyen volt amirol beszeltem.
de ez az oldalemelo is meglepoen jo volt, nem lehet csalni benne, csak a vall dolgozik. chest pressre meg ilyet, olyan romot lehet neki allitani, mintha camber barral nyomnal fekve -
tisn
addikt
most neztem meg kettot, irtam is
az egyik tetszett, de vegul maradtam, bevallaltam egy plusz melot, fontosabb, hogy ez a terem kozelebb van + ki van optimalizalva minden nap/gyakorlatsor idore, most nem nagyon tokolnek napi 10-30p-et pluszban azert mert keresgelek a teremben.es meg a 20kg-os kezisulyokat le se vettem, szoval van meg ter fejlodni.
a teniszkonyok annyit javult, hogy mar tudok kalapacsozni is, szoval a brachialist is tudom ujra edzeni. meg konnyitve, de jo lesz ez.
-
tisn
addikt
#194865 tisn jobb gepeken azert be lehet allitani ugy az ulesmagassagot, hogy meg 2m-es embereknek is jo lesz a legtobb gep.
neki is be lehetett, segitettem
utana jol csinalta.viszont meg az edzotermi kalandozasokhoz irnam, hogy a panatta hip abductorja fos, vagy csak en vagyok ufo? kettot is kiprobaltam az uccso teremben, de vagy tul szelesre kellett volna nyitni a labam, vagy pedig minimalis volt a mozgastartomany. nagyon nem jott be.
(szerk: alapvetoen nekem bevalltak ezek a matrix masinak, tenyleg jok. egyedul a vallbol nyomo nem jon be, abbol a hoist volt a legjobb.)
-
Dazsar
aktív tag
Az a "baj" hogy jelenleg 2 tábor van most:
- Chris Beardsley. Aelod az ő táborába van, neki hisz.
- Dr Pak. Milo Wolf. HoH. Ez a te táborod.
Mind2 tábor a saját igazát igazolja, rengeteg cikkel, kutatással stb. De te aki csak nőni akarsz forgatos a fejes ballra-jobbra. És azt sem tudod melyik irányban menj. -
Peaceliker
addikt
Nemrég volt egy cucc house of hypertrophyn. Azt vizsgálták hogy cheat rep vs "szabályos" . Ugyan az azon az emberen mérték. Egyik oldallal cheat másik szabályos. Növekedés azonos. Engem is meglepett amúgy.
Valós különbség van? Ha azt nézem hogy egyikkel kijött 6 másikkal 10 rep akkor max annyi hogy... Hát semmi, főleg hogy fejlődés is azonos
Viszont van másik pár tanulmány hogy ha először erőnövelés van (értsd megy nagyobb súllyal) akkor hipertofia jobban megy utána. Szóval ha így nézem lehet van értelme valamennyire eltérni a nagy szabályosságtól, felmenni nagyobb súlyra és úgy tolni. Nagyobb fejlődés jöhet ki belőle.
Azért remélem a feltételes módok kellően hangsúlyosak -
K1LLMy53Lf
senior tag
de miért baj, ha izoláltabban tudod az izomcsoportokat edezni? ha jobban el szeretnél benne fáradni, akkor növeld a TUT-ot, csökkentsd a pihenőidőket vagy épp hagyd el és csinálj köredzést (legalábbis nekem ezek beváltak).
én pl szeretem, hogy egy szabadsúlyos döntött törzsű evezéshez képest a csigás gépen sokkal jobban fókuszban van a hátam, azt érzem és nem kell annyira figyelnem, h ne legyen domború a derekam vagy, hogy épp szétszakad alkarom. (persze tudom, ez azt jelenti, h nem ártana jobban edzeni az alkart/növelni az állóképességet)
-
-
m3ss
veterán
sokkal izolaltabbak a gepek. egy evezesnel pl nautilus chest supportednal ulok a gepen, erzem a hatam meg minimalisan a bicepszem. ehhez kepest egy dontott evezesnel alkar, vall, combhajlitot is erzem. de egy fureszelesnel is hasat is, egesz torzset.
fekvotamasz detto. gyurus huzodzkodas nautilus pulldownhoz kepest detto. de egy skull crusher is osszetett gyakorlat, fej folul nyomas detto...mas vilag ez a balanszolas miatt, meg axial fatigue is kicsit tenyezo. alkar minden gyakorlatban elfarad. meg se tudnek csinalni kezivel annyi sorozatot, mint amit a teremben csinalok. es teremben is 0 rir-t kuldtem mar, raadasul minden gyakorlatbol 2 sorozatot...persze a pump sem osszehasonlithato. nyilvan lehet mindkettovel izmot epiteni, ha egyszer lefogyok megnezem mennyivel gyorsabban jon vissza ha gepekkel edzek.
mondjuk rudas guggolas hianyzott mar, nem kicsit effektivebb, mint ez az itthoni bohockodas a goblettel kezivel + hatizsak. labam eg es fold, hogy mit kap. viszont a seggem nem erzem tole, a bolgar sokkal durvabb oda. regen valszeg a deadlifttol volt akkora seggem, nem is a 20 repper squattol...vagy csak a labam a gyenge lancszem meg, es ha majd ha eljutok vmi normalis terhelesig akkor a seggem is erzem majd. -
K1LLMy53Lf
senior tag
"bromelain+papain" ezeket laktozmentes tej melle problajam vagy vegyek sima tejet es ugy?
ezek proteáz enzimek (az ananász ill a papyaban található, nyövényi enzimek amúgy), tehát ezek a tejfehérje lebontásában segítenek, hogy kevésbé terheljék az emésztésed. a laktáz meg a tejcukrot segít lebontani. szóval laktózmentes tejjel próbáld
-
K1LLMy53Lf
senior tag
a "kinyomhatatlan" pattanások lehetnek tejfehérje-intolerancia jelei is (de az uht-feldolgozás során használt anyagokra adott allergiás reakció is). egyik kolléganőm egész életében laktózérzékeny volt, de 40 felett kialakult nála tejfehérje-intolerancia is és hasonló tünetekkel jár, ha tejet fogyaszt. emiatt csak alkalmanként eszik tehéntejszármazékot (kajáldában tejes/tejszínes szószos cucc stb), akkor azonnal előjön nála, egyébként vegán cuccokat használ és totál tünetmentes olyankor.
szóval lehet nálad is ilyesmi van. ha valamit meg akarsz próbálni, akkor neked is a bromelain+papain enzimet javaslom. ha szerencséd van és nagyon enyhe az intolerancia, akkor nagyban javíthat a dolgokon.#194612 westcoastog : ha már használtad és minden oké volt vele, akkor az jó válaszás lehet. hozzáteszem az ostrovit-es natur árban jobb (allegro-n keresztül, 4k-s kuponnal, amit pár hetente osztogatnak, meg végképp). nekem a puregold-ban lévő extra glicin baxtatja a látásom (hogy ez egyéni dolog, vagy a cukorbetegségemmel függ össze, nem tudom. más nem tapasztalt ilyesmit itt), így én kerülöm. de asszony is pl azt szereti a legjobban az íze miatt.
#194616 KisZozó : az, h a fekvenyomás nem ér semmit... köszi, hogy szóltál, mindjárt szólok a mellemnek, hogy álljon már le a növekedéssel
de egyébként ez - szvsz - nettó baromság... az, hogy vannak elvileg effektívebb gyakorlatok, az megint teljesen más (én szeretem a fekvenyomást, toltam ma is, de ezen felül csigán tolok chest press ill fly gyakorlatokat... meg géppel is tárogatást... szóval azt semmiképp nem tudom megmondani, hogy melyiktől fejlődik jobban)szerintem próbáld ki melyik milyen, te hogy látod magadon és válaszd azt, amit legjobbnak tartasz ÉS (ez szvsz nagyon fontos) szeretsz csinálni
-
tisn
addikt
nincs gep, csiga van.
mint irtam ezt konyok vall nem szereti, mashol csak a bemelegito sorozatban van 10 ismetles, a tobbi x6, x8, ha eleri a 10x stabilan akkor novelem a sulyt. nekem a 4 sorozat bevallt egy gyakorlatra, nem nagyon szeretnek kisebbet. 2 bemelegito, 2 munka.kardiozok is mellette kocogas, bico, foci napi szinten.
-
Peaceliker
addikt
Én suhanc koromban voltam ugyan ehhez a 180cm hez 65 kiló is.. Na akkor sem volt kockás a hasam, süt alsó részén volt is zsír
most is ott van a legtöbb, pedig már a combomon is egyre jobban kint vannak az ereim, alkarom meg már néha szörnyű ilyen szempontból, szóval nem vagyok már agyon pakolva tonna zsírral, de hason van rendesen, hogy rohadna meg.
Tyler Durden
Nekem is ez a hasi-vacsi. Amikor kalóriaba belefér akkor megküldöm egy csomag jóreggelt keksszel... Bár ez sztem öngyilkosság... Jobb ötletet fogadok szívesen a keksz helyett
-
K1LLMy53Lf
senior tag
nálunk tök vegyes a kép. nagy, pocakos emberek (magamat is beleszámolva) nincsenek túlnyomó többségben, inkább csajok között vannak elhízottak, de ott is sok a nagyon vékony... jó alakú/izmos relatív kevés... férfi oldalon is szerintem kicsit több a vékony, mint az elhízott, de azért normál testalkatú/izmos is van szép számmal... persze az a valóban kigyúrt arc relatív kevés... talán nem is baj
amúgy ez a telónyomogatás/semmittevés néha itt is észrevehető, de nem annyira sok, inkább stopperelnek sokan pihenőidőket meg feljegyzik a gyakorlataikat (jó, kezdők között azért látok néha embereket, akik 5-10percet pihennek szettenként és nyomkodják a telót).
mozdulatokra viszont itt is nagyon sokan vannak, akik vagy alul vagy túllövik a súlyokat... a túlt még talán megértem, mert ego stb... de az alul... amikor valami gyakorlathoz csigán kiválaszt olyan súlyt, aminél kb 3x többel lenne értelme csinálnia és letol belőle 20at (és láthatóan benne marad még vagy 20)... és nem csak bemelegítésképp tolja így, hanem 4-5 szettet... persze lehet ők mind állóképességet akarnak növelni csak és nem tetszik nekik a nagy izom (vagy épp már elég van nekik, csak nincs állóképesség).de amúgy a (számomra) legszörnyűbb, amit a legtöbb trainer csináltat a "tanítványaival"... komolyan arra gondolok mindig, h szerintem direkt szopatják őket hülye, millió+1 nyakatekert cuccal, hogy 1.: ne fejlődjenek túl gyorsan, 2.: túlmisztifikálják az egészet, és ebből a kettőből fakadóan minél tovább igénybe vegyék a szolgáltatást...
-
Dorian
félisten
Érdekes ez, mert nálam meg amikor ezeket zabáltam sem lett pocakom, de most mióta sportolok meg odafigyelek a kajára sem lett kockahasam. Igen minimális ami az alsó kockák felett van, de ott van és kész. Talán az átlagnál erőteljesebb nálam a homeosztázis, vagy nemtom.
Na majd márciustól, megpróbálok kicsit fogyasztani, bár sosem csináltam ilyesmit és elég tanácstalan vagyok. Az utóbbi időben hallgattam pár Schwab R. videót és egy-egy rövid böjthöz is megjött a kedvem, talán ha már úgyis fogyasztanom kell, azzal együtt megpróbálom, h kéthetente 1 nap nem eszem. -
tisn
addikt
hat, nekem abszolut nem mukodott, ugy latszik a belfloram is speci, vagy kommunikacios problema van a bacik es az agyam kozott
az elmult 15 evben eleg soxor toltam alacsony chs dietat, honapokig, fel evig, es olyan soha nem tortent, hogy elmult volna a vagy az edessegre. max kordaban tartottam. (tavasztol oszig eleg konnyu, de igy hidegben, telen, brrr)
-
Dorian
félisten
Én korábban vagy 10 évig toltam az esti brutál édességzabálást, mittomén este 9-kor 6 gofri baracklekvárral amit még sokszor meg is cukroztam meg ilyenek, vagy ugyanekkor nem tányér, hanem tálnyi tészta, stb. És nem híztam meg és metabolikus beteg sem lettem, utólag nem is értem hogy lehet.
Mondjuk ugyanígy volt a piálással, vagy a drogokkal, ezeket mind brutál túltoltam sok-sok évig, és mégsem csúsztam bele.
És mindnek úgy lett vége, h valahogy meguntam(?) vagy valami hasonló és egyszercsak minden különösebb probléma meg sóvárgás meg ilyesmi nélkül elhagytam és kész. Talán az van, hogy nem vagyok függő-típus, hanem ezek csak szokásommá váltak, szokást váltani meg sokkal egyszerűbb. -
K1LLMy53Lf
senior tag
nekem is enyhe golfkönyököm van, legalábbis szokott fájni/diszkonfort érzésem lenni a könyökhajlat belső oldalán... de én nem szoktam vele foglalkozni, a seated incline biceps curl-ből vagy scott-on az első szett alatt fáj, aztán már nem (vagy nagyon minimálisan érzem még a 2 szett alatt) bármennyire nyújtom le/melegítem be előtte, mindig érzem a legelső szettet. szóval, ha ez is az, ahogy gondolom, akkor tapasztalatom szerint valóban jót tesz neki a ráedzés/terhelés.
#194305 Nordik : korábban (október-december között) én is bicepszet emeltem ki egy adott edzésnapon hát mellett (mell-tricepsz ill láb-váll volt a másik 2 nap kiemeltje, amelett, hogy amúgy full body-t toltam, tehát minden izomcsoport kapott 2-2szettet, de a kiemeltek 8-16ot adott nap). nekem annyira nem vált be, evezésnél bicepsz után azért néha-néha éreztem a bicepszem/alkarom... emiatt váltottam és december eleje óta hát/tricepsz ill mell/bicepsz van párban... annyi, h a 2-2 szettet bicepszre ill tricepszre a nem kiemelt napon még a legelején letolom, h fárasszam az izmot, h önkéntelenül ne tudjak túl sokat segíteni (ha túltolom és túl nagy súllyal melleznék/hátaznék) nekem ez jobban bevált, így jelenleg is ezt tartom (ma volt pl bicepsz/mell). én amúgy 3 izomcsoport gyakorlatait szoktam váltogatni (relatív) pihenés nélkül. nekem ez bevált... szinten is tartja a pulzust, de mégis relatív elegendőt pihen az épp nem használt izom a szettek között. 2t váltogatni szünet nélkül egymás után szvsz már inkább kontraproduktív (számomra mindenképp, de el tudom képzelni, h van olyan ember, aki extrémgyorsan tud regenerálódni ehhez)
-
tisn
addikt
-
Peaceliker
addikt
Azért írtam csak, mert jó darabig én is azt gondoltam ez golfkönyök...vagyis továbbra sem vagyok biztos benne, hogy nem az
Ugyanis leírások alapján nem találtam egzakt leírást, hogy pontosan mettől meddig (mármint melyik pontban lévő) fájdalom számít annak
Na és talán más is lehet így, mint én -
tisn
addikt
sok ismetleses bicepsz hajlitas
ez milyen ismetlesszam lehet? 15-20-tobb?
ez akkor mehet a scott padon ket kezes ruddal?huzodzkodast akkor probalom, van konnyites a gepen, ugy azert eleg jol be lehet loni. ha jol ertem akkor 3-5 huzodzkodas es mondjuk 5-6 sorozat mar jo lehet? vagy 10 kell?
(debella testemmel kb. 3x3 menne kb)
thx (de nekem eleg jol megjavult, csak nehany gyakorlat nem megy vele.)
-
Peaceliker
addikt
Csinálok azt is. Vagyis egyik nap ez másik nap az.
Mobilitási gondjaim meg persze vannak.
De ugye nem ugyan úgy vagyunk összerakva sem. Erre pl jó példa neked, hogy fekvenyomás más szögben jó mert mell csontod máshogy áll.
Én azt egyre jobban elengedem hogy nagykönyvben hogy van megírva a gyakorlat. Az ahhoz legközelebbi kényelmes módon csinálom aztán jól vanvicces, de sérülés húzodás általában akkor jön, amikor erőltetem a "hivatalos" formát
-
aelod
veterán
Az, hogy súlyban gyarapodtál nem jelenti azt, hogy izomban is.
Az erőd pedig megmarad akár hosszabb távú kihagyás után is ezt hívják idegi adaptációnak.Edzést követően a MYOPS fenáll még kb 48 óráig utána ha nincs stimulus akkor az izom nem, hogy szinten tart úgymond hanem atfófia áll be.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
Mennyire mások vagyunk. Én ugyebár heti 3x megyek, 1-1-2 nap kihagyással. Az 1 az nem optimális, 2-2-2 lenne a jó (ezt tapasztaltam párszor)vagy csökkentenem kellene az edzés intenzitást. De 7 nap az már túl sok... Legalábbis decemberben egy céges út miatt hagytam ki annyit és nagyon nem volt az igazi 1 hét pihenő után. És én is 42 leszek májusban.
Amúgy ez a seated oh press ennyire jó? Én próbáltam párszor, de miután a 2x20at is túl könnyűnek éreztem (nyomtam vele 16ot talán), de felvenni már macerás volt, így elengedtem. Gondoltam fekvenyomás stb gyakorlatokkal úgyis eleget kap a front delt, így csak oldalemelést ill rear delt cable fly-t szoktam tolni a többi izomrostra.
-
Peaceliker
addikt
29-re állítva 28 én meg a valós súlyokkal számolok továbbra is
Nekem amúgy pár messze van 90 foktól, mérni mondjuk nem mértem. De valójában úgyis magamhoz képest nézem a dolgokat.
De nem fogom ekkora súllyal nyomni, de 46 (ez 2x23 az 25 ös beállítás melletti súly) ról így tuti váltok feljebb, de a kettő közé elég lesz sztem -
Dorian
félisten
Hát nekem a hétfői lábnaptól még mindig van egy kis izomlázam. Pedig betartottam a legalább 1 RIR-t és plusz ráadás gyakorlat sem volt. Igaz 6-ból 4-nél emeltem a korábbi súlyon (sikerrel). Az igaz, h az izomláz mértéke messze nem volt akkora mint amikor a volument toltam meg durván, semmi robotmozgás, de akkor is...mar csütörtök este van
-
m3ss
veterán
casey viator arthur jones fele labedzese
Dr. Elliott Plese of Colorado State University was in DeLand, Florida during the last week of Casey's training for the Mister America contest and can certify to the frequency, duration and intensity of the workouts. Ellington Darden of the Florida State University was present during Casey's final workout on Thursday, June 10, and can also certify to the facts; during that last workout, Casey's primary leg routine consisted of only three exercises performed within a period of approximately three minutes -one set of leg presses (20 repetitions with 750 pounds), one set of thigh extensions (20 repetitions with 225 pounds), and one set of full squats (13 repetitions with 502 pounds). Each set of every exercise was carried to the point of absolute failure - and there was no rest at all between sets.
az rendben van, hogy kicsit trukkoztek a colorado experimenten, meg juiced to the gills. de azert ehhez mentalisan, kardioban ott kell lenni elegge. arrol nem is beszelve, hogy valszeg meg profik kozul is kevesen csinalnak utana.
-
m3ss
veterán
amugy nagyon konnyu alulkalkulalni a reps in reservet. konnyu belekenyelmesedni. vmelyik nap is labnapon...elmult hetekben 32 kiloval csinaltam a bolgart, 8 rep, 2 sorozat. ugy ereztem max 2-3-at hagyok benne. elozo edzesnap tilten voltam, felraktam 34kg-ra, mondom akkor most toljuk neki, es belement 12...persze ez foleg labnapra igaz. nem egy leanyalom a 0-3 rir labedzesen es akkor finoman fogalmaztam..reverse nordiccal labedzes vegen kinozni lehetne.
es akkor casey viator arthur jones fele labedzese pihenes nelkulbeeteeg.
-
Peaceliker
addikt
Nálam amúgy van progresszió tárogatásban. Csak néha azon kattogok, hogy lehet nincs is csak karom hajlítom jobban, nem tudom. Nézni nem tudom, porbaltam de meghúztam a nyakam 😅
Huzodzjodni faja lenne, de alkarom miatt egyelőre esélytelen nálam
vagyis chinup menne, de annak nem tudom mennyire van értelme, az eléggé bicepsz cucc
-
Peaceliker
addikt
Ezt fixen én is gépen csinálnám. Mert mell lenne az egész lényege, ehhez képest kézivel marha sok mindenre figyelni kell. Még csak abban sem vagyok biztos hogy minden esetben ugyan annyira hajlítom a karom amikor bosszant.
Nincs valami eszköz erre? Kb mindenre is van már
Nem kell hogy tartson helyettem csak erezzem mi merre mennyi -
Dorian
félisten
Én arra kezdek rájönni, hogy a lábedzésből akár vmennyit vissza is vehetnék, mert kezd komolyabban feszülni combban az egyenesszárú farmer. Akkor már megnéztem a seggem is - mert bevallom nem szoktam
- és az is már kitölti a nadrágot, de azért arrafelé van még mozgástér.
-
tisn
addikt
koszi
csak a teniszkonyok faj, arra csinalom is a gyakorlatokat. sokat is enyhult, pl. mar ketkezes scott pados bicepsz megy (picit csokkentet sullyal, de igy is jo, csinalok 12-t 8 helyett)
megprobalom akkor a vallbol nyomast, azt eddig nem hasznaltam, a geppel szerencsetlenkedtem inkabb, de nem szerettem meg.
meg most lattam egy sulytarcsas vallgyakorlatot (buszsofor neven
), azt lehet kiprobalom majd.
(eddig nem foglalkoztam vele, mert gondoltam teniszkonyok par het alatt elmulik es akkor ujra johetnek az oldalemeles variacok, mast nem is szoktam (csak a fejhez huzast) amugy 2 fajta vallgyakorlat eleg?)
-
tisn
addikt
45 fokos pados fekvenyomas jo a vall elso reszere? na akkor lehet kiprobalom.
oldalemeles most nem megy a teniszkonyok miatt (se csigan se sulyzoval), a shoulder press geptol folyamatosan kattog a vallam, nem szeretem (valahogy nem jo a biomechanikamhoz, eleve a ket grip kozotti reszen fogom, hogy valahogy hasznalni tudjam), egyedul a fejhez huzast tudom most csinalni vallra -
Dorian
félisten
Egyébként a 45 helyett 30 fok kérdésben tök igazad van.
Tárogatásban számomra az a nehéz, hogy nem látom magam közben, így nincs visszacsatolás. Pl. hogy az alkar milyen szögben áll, főleg a gyakorlat alsó végpontjánál, hiszen nagyságrenddel könnyebb ha alig nyújtod ki a kezed.
Neten van majdnem nyújtottól kezdve elég-kis-szögben-hajló-ig mindenféle videó -
Dorian
félisten
A progresszió jó ideje nem igazán megy ferdepados tárogatásban és ferdepados nyomásban.
+ az egyenespados gépes nyomásban van progresszió, de hagyományos egyenes padon nem tudom mennyivel megy (miután párszor rajtam maradt nem erőltetem a RIR0 közeli súlyokkal, márpedig edzeni meg azzal edzek), de sztem 80 kilóval biztosan nem tudok végigcsinálni egy 6-8 db-os sorozatot és ezt kevésnek érzem. -
Peaceliker
addikt
Persze nagyjából vágom ezt, legtöbb dologra legyintek, csak olyan ez, mint a sláger gyártás. Sokat látod, hallod csak megtapad a baromság
Persze könnyebb az ilyen hegyomlás acoknál kritikusnak lenni, amikor ér a karján nagyobb mint a karomMár mondtam az asszonynak, hogy kéne futópad.... Elég csúnyán nézett rám
De most költözés lesz fókuszban, egyelőre ez a szett marad ami van. Ha kész a kecó, eladtuk ezt, akkor azt már kijelentettem, hogy lesz konditerem az egyik melléképületbenerőkeret meg futópad sztem lesz
-
Dorian
félisten
deadlift + merevlábas: Gondolom nem árt, ha egy héten 1 helyett 2x (+fél a guggolástól) van megedzve a combhajlító.
combfeszítőgép: Sztem undorító egy gyakorlat, de majd lehet, h megpróbálom legyőzni az idegenkedésem és minden 2. héten combfeszítő lesz guggi vagy bolgár guggi helyett, passz -
tisn
addikt
a tippem az lenne, hogy ezek a komplexebb gyakorlatok jobban edzik az alsotest/gerinc stabilizalo izomzatat, mind a sima labtolo gep, emiatt hasznosabbak. meg ha a fenek, comb pont ugyanannyit erosodik is toluk.
de en nem ertek hozza...
szerk: de amugy ha szereti, akkor miert ne csinalja? amator
ha tuledzi magat mi van? ha nem edz valamire eleget mi van? ha nem optimalis az edzese/etkezese mi tortenik?
semmi, legfeljebb megserul, visszavesz, tanul...
-
Dorian
félisten
A guggoláshoz ragaszkodtam, combhajlítótól és combfeszítőtől fintorogtam így azok nem lettek, hanem combhajlítóra merevlábas. Bolgárt meg a csípőtolást pedig kaptam mellé. Amúgy sztem nem ártana, ha a seggem kicsit nagyobb lenne.
Adductorok nekem is fejlettek, annyit fogok tenni a jövőben, hogy a guggi helyett minden 2. alkalommal lábtolózom majd szűk lábakkal, hogy a comb külső és első fele jobban fejlődjön.
De a guggit meg a deadliftet nem feltétlen a hipertrófia miatt csinálom, hanem fasza érzés, hogy "bele kell állni".
Vádlinál kezd az lenni, hogy 165-tel még mindig túl sok, 11db megy, de az elején kinyomni már alig bírom, úgy érdekes lesz a hogyantovább. -
Peaceliker
addikt
Szerintem az elég egyértelmű hogy szerencsés genetikad van. Vagy szerencsésebb mint nekem legalábbis.
Nekem nem úgy van hogy csinálok valamit és szakadnak rám az izmok kilókban
Seggem meg pl pont mint egy lécsosem volt, most hogy fogytam még rosszabb
Szóval én pl ezért akarok minél többet fenékre edzeni, hátha véletlen valami forma lesz.
Adductor ugyan ez, úgy kb nincs...Más:
Bicepsz. Picit elbizonytalanitott pár videó meg ami itt is ment téma.
Tök fokos törekedni arra hogy széles meg szűk fogás? Vagy azért számíthat?
Egyik gyakorlat az incline curl. Az kvázi széles fogás. Francia rudas gyakorlat van értelme ha direkt szűk fogás? -
Dorian
félisten
Érdekes, kicsit tartottam pénteken a vállbólnyomástól mert fájt kicsit a vállam eleje, aztán mégis csináltam ráadásul emelt súllyal, most pedig a vállam eleje egyáltalán nem fáj, az oldalsó részben érzek izomlázat vagy mit.
Felhúzásban azért a mérgelődés mellett volt egy kis egoboost is
Egy nálam nagyobb faszi odajött, h "láttam jól felpakoltad 140-re a deadliftet, sikerült megemelni?" Mondtam, mérges vagyok, mert nem hoztam gurtnit és az elvárt 7 helyett 4 után kifordult a kezemből. Mondja h hát neki az az egyismétléses maxa.
Mutatott egy tubust, folyékony magnézium v mi, csúszás ellen használja. Lehet kipróbálom gurtni helyett, mert azért jó lenne ha az alkarom is kapna némi terhelést. -
K1LLMy53Lf
senior tag
én értem, hogy egyéni, meg sok tényező, de gondoltam hátha van van a sok-sok éves tapasztalat miatt egy hozzávetőleges irányszám... pl (totál hasra) h mondjuk középkorú ffiként, heti 3 edzéssel havi szinten azért legalább 1-3%ot "illik" a kisebb izomcsoportokkal, 2-5%ot pedig a nagyobbakkal... 5+% ill 10+% meg már nagyon jó progresszió... tehát valami ilyesmire vagyok/voltam kíváncsi, ha létezik ilyen.
sajnos nagyon nagy intervallumban nem tudom vizsgálni a dolgot, mivel én augusztusban, tehát lassan fél éve álltam neki, ezért kérdeztem, h heti/havi szinten van-e ilyen szám.
Izommemória nem tudom mennyire játszik, mármint milyen hosszútávon emlékezhet az izom... mivel én ~26 éve toltam termet, ~6-8hónapot, illetve diákmelóban sok fizikai munkát végeztem, de annak is kb ~16éve vége lett...én úgy érzem, hogy mondhatni totál kezdőként álltam neki (eltekintve attól, hogy étkezési szempontból azért nem voltam kezdő), gyakorlatokról is volt fogalmam, DE a kezdeti ~1,5 hónap alatt rájöttem, hogy sokkal kevesebb, mint azt én hittem.
Szóval a kezdetekben megmozgatott súlyokat nem lehet összevetni a mostaniakkal, mivel változott nagyon sokat a végrehajtás módja, sőt az egész edzési módszer, ütem stb.
Centikre sem mértem magam sajnos a kezdetektől, illetve a súlyokat sem vezettem soha, így csak kb-ra emlékszem.amit tudok, megmozgatott súlyokra (kezdeti állapotnak szept közepe-okt. elejét venném, tehát ~4hónapos időszak, mivel ott váltottam drasztikusan és onnan csak finomítottam az edzéstervemen... hozzáteszem, a kiinduló állapotokra nem biztos, hogy 100% pontosan emlékszem):
gyakorlat - kiindulás - jelenlegi felállás:
fekvenyomás - 65-70kg x6-8rep - 90-95kg x5-6rep
hammer curl/scott dumbbell/incline curl - 10kg x6-8rep - 15-17,5kg 6-10rep
standing dumbbell triceps extension/dumbbell skullcrusher - 10kg 6-10kg - 15-17,5kg 6-8rep
lábtoló gép - 100-120kg 6-10rep - 200-220kg 6-10rep
lehúzás mellhez - 45-50kg 6-8rep - 65-70kg 6-8rep
csigás evezés - 50-60kg 8-10rep - 65-70kg 6-10rep (hozzáteszem itt nagyon sokat változtattam időközben is a gyakorlatok elvégzési módján)centiket is október elejei ill mai eredményeket tudok mondani (ha szükséges le tudom mérni alapon
)
-
K1LLMy53Lf
senior tag
én annyira áldom a "személyiségem", hogy engem az ilyen totál hidegen hagy... mindig azt szoktam mondani, hogy nem vagyok rajongó típus... vannak zenészek/színészek/trainerek stb, akiket elismerek, hogy van tudása/tehetsége, de ennyi... sosem volt kisebbségrendűség érzésem, mert xy úgy néz ki, ahogy... persze olyan van, h bazz ezt vagy azt tudja, tehetséges, de jó lenne, ha én is tudnék ilyet, ergo max kis irígység... de sosem dőltem ilyen miatt a kardomba, nem stresszeltem emiatt magam stb a tiniknél tipikus (szó szerinti) f***kméregetést sem értettem soha.. szóval ez nekem mindig is furcsa volt, de nagyon sokszor láttam, haverokon, ismerősökön stb, h mennyien vannak, akiket viszont valóban frusztrálnak ezek a dolgok és ez tök szomorú...
és azzal, hogy "ez legyen a legnagyobb problémád az életben" totálisan egyetértek
láb nekem holnap lesz... én szeretem csinálni, csak "félek" belevágni a guggolásba... de egyszer biz isten, annak is neki fogok állninálunk, akik vannak csajok, azok kb mindent is edzenek... ( mell talán a legritkább tőlük, de vannak, akiktől incline chest fly-t is láttam már) de tény, h kb mindegyiknél a fenék nagyon fókuszterület... azt kb mindig is edzik... nem kis mértékben (és nem kis súlyokat megmozgatva)
tisn : szvsz oldalanként legalább 100+ kell, h görbüljön picit egy normális 20as rúd...
-
Dorian
félisten
-
tisn
addikt
maradtam a 6-10-es sorozatoknal
jarok futni, bicajozni, uszni, van eleg maganyos sport, igy kicsit emberek kozott vagyok
full ho mellett ennyi minimalis szocializacio es virus/bacicsere is kell. meg a kozos edzesekre (van egy csomo fele jogatol a bicajedzesig) nem birtam ravenni magam, ahholztul maganyos farkas vagyok. -
Igen, izmosodásra nem a legoptimálisabb szerintem se a módszerem. Viszont a 'fejlődés' meg a 21. század Top3 divatszavában tuti benne van, és hat mindenkire. Sokan tán abba is hagynák az edzést, ha biztosak lennének benne, hogy a feljődésnek egyszer vége lehet. (Amíg rá nem eszmélnek, hogy edzés nélkül hová jutnának gyorsan.
Nincs baj a stagnálással, ha valaki elég jó szinten stagnál.)
-
Peaceliker
addikt
"akkor sokat ezen nem kell agyalni sztem"
Ezzel mondasz valamit, bro 😅
Csak ha mondjuk guggolás sokkal jobb lenne akkor képes lennék tovább erőltetni.
Akkor már csak arra kell rájönnöm, hogy adductorra mi jó. Hirtelen sumo squat ot dobta, de az térdre véleményes, majd próba esetleg.Guggolást szét tweekeltem, minden faja. Egyszerűen ín tapadási ponton szenved. Majd össze szedi magát talán valamikor aztán újra guggolás próba.
Nordic cucc szinte tuti felejtős, térdelés is fáj. De azért majd rá nézek mizu, köszi -
És lehet, hogy fillérb@szó vagyok, de itt jön a képbe az, hogy ha tudom, hogy én már nagyon lassan fogok nagyon kevés izmot építeni, akkor ki kéne deríteni, mennyi a legkevesebb fehérje, amivel még javítható a formám. Aztán lehet kicsivel finomabban kajálni, ha esetleg elég a jelenlegi -20g fehérje is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Filmgyűjtés
- Napelem
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Nintendo Switch 2
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- DJI Avata drón +Motion controller - hibátlan, karcmentes állapotban
- DJI Mavic Air 2 Fly More szett Friss vásárlás, aktív DJI Care, újszerű állapot (AZ ÁR ALKUDHATÓ)
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett +128GB SanDisk SD
- Xiaomi Yunmai Fascial masszázs pisztoly (Massage Gun)
- DJI FPV Fly More Combo drón + Goggles V2 szemüveg - 3 akkuval
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest