Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • nofi

    őstag

    Sziasztok!

    Két évig kettlebelleztem és sajnos amilyen jó volt az elején, végül sikerült elbánni a derekammal. Pár heves TGU és dupla snatch nagyobb súlyokkal és kész is volt a baj. 2 hétig feküdtem otthon míg rendbe jöttem, de mai napig nem 100%-osan. Hajolgatások nehezen mennek, néha belenyilall a derekam, már megvan az időpont a kivizsgálásra, de több mint valószínű, valamilyen kialakuló/enyhe porckorongsérv lesz a diagnózis vége, majd közlik velem, hogy kíméljem magam.
    Elkezdtem gerincjógára járni, azonban ennél több mozgásigényem van, ezért pár naponta futok (jó időben)/elliptikusozok, de hiányoztak a súlyok. Egy ideig vártam, hogy a kíméléstől, jógától jobb lesz, de igazából nem változott semmi. Voltak tünetmentes napok, de mindig visszatért valami kisebb fájdalom deréktájon, akár erőltettem, akár nem. Nyilván az ülőmunka sem tesz jót, de pont ezért is van minden nap mozgásigényem. Egy hónapja elkezdtem szedni ízületvédőt, persze tudom, hogy már jóval korábban kellett volna. Az utóbbi időben elkezdtem újra terembe járni, persze reális elképzelésekkel. Nem vagyok egy nagydarab testalkatú, ezen nem is szeretnék- és figyelembe véve a panaszaimat szerintem nem is lenne célszerű változtatni. Próbálom eltalálni a még kivitelezhető súlyokkal való edzést, ügyelve, hogy a lehető legtöbb mozdulatnál ne terheljem függőlegesen a gerincemet.

    Van valaki hasonló helyzetben, aki tud tippeket adni? Ha szerintetek teljesen hülyeség ilyen állapotban bármilyen súlyzós edzést végezni, azt is elfogadom.

    Xbox GT: nozsolt

Új hozzászólás Aktív témák