Hirdetés

Aktív témák

  • Ijk

    nagyúr

    válasz Woodslave #29240 üzenetére

    Attól függ. A legegyszerűbb ha úgy nézed hogy a tested úgy formálódik, hogy ahhoz a rendszeres igénybevételhez megfeleljen amit elszenved. Itt az a lényeg hogy a szervezetnek van egy véglete, az életmódodnak pedig egy mégjobban behatárolt véglete.
    Most elvitázhatnánk azon hogy mondjuk heti 4 súlyzós edzéssel, heti 4 kardióval, 4 aerobbal, mire mennél, hogy kellene kajálni. Csak ezek már elég abszurd dolgok, most itt közülünk hányan csinálják, csinálnák ezt hosszútávon? Magam részéről örülök hogy megvan a heti 3 kimerítő súlyzós edzés és az egy uszoda aerob-kardió.
    Az a lényeg ha valaki szálkás és izmos akar lenni, akkor a leghatékonyabb a súlyzós edzés + aerob, természetesen étrenddel. Ehhez a célhoz a kardió nem hatékony. Olyan játék ez hogy meg kell találnod egy számodra ideális egyensúlyt, mert mindegyik edzésmódszer kicsit fejleszt egy irányba, de máshonnan egy kicsit elvesz.

    A bicilit meg azért hoztam fel, mert a legjobb példa hogy kardióval lehet izmot építeni. De a feltétel hogy minél kevesebb izomcsoport működjön az adott mozgásformában, mert a szív mindig szűk keresztmetszet. Ezért nem látsz igazán izmos úszót, minden testrészük kicsit izmos, mert mindet használják. Ugyanakkor pont ez szab határt, ugyanis a szív nem képes ellátni egyszerre minden izomcsoportot, hogy teljes terhelést kapjanak.

    [ Szerkesztve ]

    /人◕ ‿‿ ◕人\

Aktív témák