- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Egy óra, két rendszer
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dryman
őstag
Sziasztok!
Bitfenix Whisper moduláris 80+Gold tápegységek eladók a bolti ár feléért... :)
650 Watt 14000Ft
750 Watt 16000Ft
Kolink Continium moduláris tápegységek 80+ Platinum
1050 Watt 20000Ft,
1200Watt 25000Ft
mindegyikböl van néhány darab..
kipróbálási garancia 1 hét. -
Dryman
őstag
Sziasztok!
Kicsit megkésve...Boldog névnapot Gáborok!Basszus, nem tudom mi ez a nagy titkolózás, de még ezen a kormányfüggetlen oldalon sem látni a győri fertőzötteket, egyedül a pannonhalmi van feltüntetve a környéken....
[link] -
Dryman
őstag
Sziasztok!
Postáznom kellene 2db ATX méretű alaplapot, ehhez keresnék eredeti alaplapi dobozt...
Győrön belül amíg ki lehet mozdulni elmennék érte, természetesen betartva a biztonsági előírásokat...
Nem kívánom ingyen, kóla, csoki, sör.
csak lenne már két db épkázláb erősebb dobozom... -
Dryman
őstag
válasz
Balinov #34694 üzenetére
Madaras tesco, de arra várnod kell napokat, mire összekészítik...szerintem ez Győrben nem opció, vagyis egy darabig amíg a szállító meg nem tagadja a melót...
Éjfél tájt nem tudtam aludni, beültem a kocsiba és elmentem a hyperbe....egy hatalmas légtér az egész, elvileg a legveszélyesebb "gócpont"...voltunk 8-an az alkalmazottakkal meg a biztonsági őrrel együtt....és 20méter távolságban toltam a kocsit a másik embertől, aztán 4,5m távolságban fizettem az önkiszolgáló pénztárnál...
Ezzel szemben ma reggel, 2 órát álltam sorban a gyógyszertár előtt 1m-re az előttem várakozótól...32-en voltunk a sorban...aztán bent az épületben 6 személy 20nm-en...
Közben meg kutyát sétáltató veszélyeztetett korosztályú emberek fel alá sétálgatnak a tavaszi napfényes reggelen.
Nem tudom megítélni mi a helyes para-szint,sajnos azt látom hogy az idősek annak ellenére futják a napi rutinjukat hogy most nyomatékosan felhívták a figyelmet az otthonmaradásukra.
A ki ha én nem 70+ Janibácsi meg frenkizik a gyógyszertárban, mert eljött az egész nyugdíjasház gyógyszereiért, holott ezt az arra kijelölt szociális munkás is megtenné.
Kurva alacsony az a bizonyos kerítés..... -
Dryman
őstag
Talán még annyit...nem 0km-es buszokról van szó, hanem ezen buszok mentek már némi km-t, aztán lettek átcsoportosítva városunkba....engem személy szerint az zavar, hogy szélesebbek a megszokott sárga villámoknál....bár az alacsony padlós ikarusok (ezek voltak a gyúlékonyak) már majdnem ilyen szélesek voltak...a merci buszok szélessége a legnagyobb, így elég mókás nézni mennyire képesek átlógni kanyarodáskor egy-egy szűkebb utcából történő kikanyarodáskor...a seggéről meg ne is beszéljünk...szépen" kaszál" hátul
-
Dryman
őstag
válasz
vidobali #34649 üzenetére
Nas fájlrendszer van rajtuk.
Sajátgép, kezelés, lemezkezelés...ott látni fogod hogy kötet szinten megvannak-e, és hát nincs mit tenni adni egy gyalulást a kötetnek..ha innen nem megy, akkor futtatásba cmd, majd fekete ablakba diskpart parancs, list disk-el megnézed melyik sorszámot kapta a hdd, majd select disk-el kiválasztod, és adsz egy clean parancsot...de ésszel válaszd ki a lemezt, mert az op rendszeredet is hazavághatod... -
Dryman
őstag
válasz
cortez25 #34639 üzenetére
Szia!
Van egy-pár FX-hez való lapom...sajnos..most szinte eladhatatlan...Gigabyte 970-es lap, ha sima akkor 9-12K, ha valami gaming akkor 12-15K
FX 6300 proci 8-11K
Gondolom rendszermemória rakart lenni az a 8G...valami nevesebb ram akkor 8K
GT740 2GB kártya 9-10K
HD7770 1GB 8-9K
ezek mostani PH-s árak, ha gyorsba akarod akkor ennek az alja....60K-ért hirdetek csiribiri házas új ssd-s hasonló gépet GTX 750Ti-vel...talán elviszik a ház miatt jelzővel!
-
Dryman
őstag
Sziasztok!
AM4-es alaplaphoz keresek gyári cpu-hűtő lefogató keretet!
(alsó lemez, 4db csavar és 2db műanyag rögzítő)
Azoknál lehet ilyen, akik a Ryzenre nagyobb hűtést pakoltak, és annak volt saját lefogatása.
A fórumon árulgatós emberkénél most kifogyott a készlet...több darab is kellene most...
Ha valaki rendelkezik döglött am4-es lappal, azon is lehet ilyen keret.
Köszönettel!
Dry -
Dryman
őstag
válasz
envagyok #34610 üzenetére
Biztos hogy ilyen méretűeket keresel??? mert ez nem EDO hanem régebbi SIMM, ezek 256, 512KB-osak voltak és nagyon ritkán lehetett belőle 1MB-osat találni...aztán a plafon a későbbi időkben a 4MB-os volt, de azt meg nem szerették a 386-os 486/1 alaplapok mert a 16bites címzés okán a ram túlcsordult...Mielőtt vagyonokat fizetnél ki rá, inkább nézd meg mennyit tud a lap maximálsan kezelni, de nem lepődnék meg ha 2MB lenne a plafon!
-
Dryman
őstag
Hypertecsó nemzetek konyhája rész....
Metroban is találsz csak ott körülményes megkeresni...
Kolléganőm lánya is rákattant a témára egy éve, ő a tecsóban vásárol... -
Dryman
őstag
Sziasztok!
Hozzám került egy MSI Socket 1150-es Z97M Gaming alaplap, 1db processzor-foglalat lábacskát kellett igazítani, ennyi volt az összes hibája, Azóta nyüstölöm, tesztelem, hibátlanul teszi a dolgát! Az alaplap hátlapi lemeze hiányzik.
Licit indul, az viszi aki a fenti dolgok tudomásul vétele mellett reális áron a legtöbbet ajánl érte!
Direktbe nem hirdetem meg az aprón az egyengetett érintkező okán...meglátjuk hogy alakul itt a dolog. Fényképeket később csatolok...
Legyen hozzá két hét pénzvisszafizetési garancia is, így még korrektebbnek tűnhet a dolog.
Üdv!
Dryman -
Dryman
őstag
válasz
Joker88 #34581 üzenetére
Az új polgármester már előre lefoglalózta....Lakóházak biztosan nem épülnek ennyire közel a vasúthoz.....Stadion, Árkád II, Pláza II.....
és utána sápítoznak majd a környezetvédők: [link]
pedig az a nyárfa már az orosz ojjektum udvarában is állt...ha jól emlékszem a régigyőr oldalain azt állították hogy harckocsigarázsok voltak ezen a területen.... -
Dryman
őstag
válasz
DelArco #34562 üzenetére
Megnéztem, de sajnos már nincs meg az a doboz, amire gondoltam...telis-tele 40GB-os IDE-s hdd-vel... a probléma az hogy valószínű a helyhiány győzőtt és sikeresen értékesítettem az e-hulladékos piacon a komplett pakkot 280Ft/kg áron...
Bocsánat, de mégsem tudok segíteni! -
Dryman
őstag
válasz
DelArco #34553 üzenetére
Ha nem tévedek ezen az IDE-s vackon volt a családi fényképalbum....
Van néhány ide-s 40GB-os HDD-m, céges gyűjtés, de hogy 41GB-os IBM van e köztük...
hát erősen gondolkodom hogy volt e IBM álló házas microatx gépünk...ez eredetileg azokban volt, aztán a jómunkásember meg hazavitte
Délután ha még lesz kedvem a takonykór közepette megtúrni a céges raktáramat, akkor lehet belőle karika...bár én nem nagyon bíznék az elektronika cseréjében... -
Dryman
őstag
Sziasztok!
Boldog új évet kívánok az összes fórumtársnak!Azzal a kérdéssel kereslek benneteket, hogy lenne-e valakinél eladósorban AMD FX processzor? Az igényekhez elegendő bármilyen 6 magos proci, 6100/6200/6300-at keresek győri átvétellel! A 6350-es kiskazánt nem szeretném ebben a gépben tudni!
Üdv!
Laci -
Dryman
őstag
Hahó Srácok!
Lenne gy Asrock AM3+ alaplapom, de az Istenért nem bírom rávenni hogy menjen a rendelkezésre álló 1866MHz-es DDR3 ramokkal. Az a gyanúm hogy ezt a memóriasebességet csak FX-es processzor mellett lehetne kihozni a lapból...
FX-es procit keresek megvételre, vagy kölcsönbe egy alapos teszt céljából!
Köszönettel!
Dryman -
Dryman
őstag
Sziasztok!
Felmerült a rokonság körében hogy Xbox one S-hez kinect-et szeretnének...ne kérdezzétek miért, gondolom azért hogy a specko adapterrel kiegészítve még drágább legyen a beszerzése...szóval, Xbox One S-hez keresek kinect-et és adaptert! -
Dryman
őstag
Sziasztok!
Nem jár valaki mostanság Jánossomorján?
Egy tápegységet kellene elvinni, és egy alaplapot kellene visszafelé elhozni...
Üdv!
Laci -
Dryman
őstag
Üdv Urak!
4 generációs I7 4770 processzorom eladósorban!
Topiklakóknak kedvezményes 30000Ft-os áron. -
Dryman
őstag
válasz
envagyok #34391 üzenetére
Ha felcsiszolod a cella forrasztandó felületeit, akkor sem biztos hogy "megfut" rajta a forrasztóón...még folyasztószerrel sem biztos sajnos...
nemhiába vannak azok ponthegesztéssel összerakva....
ha van az akkupackban elektronika, akkor először azt kellene kimérni, nehogy meglepetés érjen...ha okoselektronikáról van szó, pl HP elitebook sorozat azok beépített "önmegsemmisítővel" rendelkeznek... van benne valami visszaszámlálós cucc, és akkor is elromlik az akksi ha a celláknak amúgy nincs konkrétabb elhasználódása...ilyen ez... -
Dryman
őstag
válasz
Balinov #34301 üzenetére
Fischerből vettem gipszkarton fémtiplit 38mm hosszú, 4-es belső menetes csavarral, így a 9-10 mm vastagságú kartonon is szépen átér, meghúzáskor a fémtipli hátsó része 4 felé nyílik szét, szemben a hasonló megoldású müanyag tiplikkel, ezeknél csak kétirányba nyílik a lepke.
Srácok! történt egy kis malőr az egészségemmel, elhúzok 2-3 hétre rehabilitációra...bocsánat hogy nem kapkodom fel a telefonokat, jólvagyok, de még rá kell pihennem a dologra egy kicsit. -
Dryman
őstag
Kedves Gyűjtögetők!
ilyen, vagy ehhez hasonló usb 3 előlapi panelre vágynék...tudom hogy van webáruházban 2500-tól, de hátha nem kellene a nagyfaluból rendelnem...
köszönöm!
Dryman -
Dryman
őstag
válasz
envagyok #34237 üzenetére
Nézd, biztos volt idejük ezen baromságon rágódni, lassan már a nők lapja cafe is érdekesebb tényeket taglal mint egyes "szakmai fórumok"
Megértem hogy kell a nézettség a reklámok miatt, de az hogy a Prohardver fórumon mindenféle szart "áruljanak", és ennek a tisztelt atyaúristenek még hangot is adnak egy ráérős idejükben összedobott ranglistával..
SZÁNALMAS fetrengés a részükről!
ez is csak arra jó hogy legyen megint miről társalogniuk...
Nekem nem oszt és nem szoroz az új rangok rendszere,
Az adott topikon belüli személyes megítélése a fórumtagoknak ezerszer többet nyom a latba, mint holmiféle rangokhoz kötött rendszer.
Valahogy máshogy kellene megújulni, ha már elvárt, nem ilyen semmitmondóan! -
Dryman
őstag
Ezek szerint reklamálnom kell, mert az aktív tag besorolásom a 15-éves PH múltammal sehogy sem megfelelő!
Írtam a totyikba, azt mondják az akkori lokálos pofázásom semmit sem ér, így nem kapom meg a felsőbb rangot...Mondtam is a moderátornak hogy azt csinálnak amit akarnak, nekem ez eddig sem jelentett felkavaró élményt!
-
Dryman
őstag
Hálás köszönet!
Hétvégére kellene, elfelejtettem web-ről rendelni...így marad az azonnali helyi beszerzés! -
Dryman
őstag
Sziasztok!
KÉRDÉS:
Hol lehetne öntözőrendszer bővítéshez LPE 20mm-es csövet venni Győrben?
( a Dózsa Rakparti bolt megszűnt, így meg vagyok lőve a témában)
esetleg spray típusú TORO szórofejeket is vásárolnék, de nincs hol....Van valakinek aut öntözőrendszere, és kontaktja hol vásárolhatnék alkatrészeket a meglévő rendszeremhez...csak két szórófejet akarok bővíteni, mert átalakult egy kicsit a kert...
-
Dryman
őstag
válasz
golya32 #34153 üzenetére
Szia!
Ezt akartam csinálni tegnap délután, aztán rájöttem hogy nálam a gumicsík is el van öregedve, már nem rugalmas, így nem tartja bent a hálót a "nút-ban"
Kéne neki valami redőnyös, szúnyoghálós vállalkozó, de akit találtam az 3 hét múlva jönne ki...szóval már ott tartok hogy a keretet le is szereltem azaz mobilis a cucc, csak valakinek tenni kellene bele egy hálót!Köszi a tippet, ma Praktikerbe is megyek, és nézem hátha adnak gumiszalagot is....
-
Dryman
őstag
Sziasztok!
Nagyon cefet állapotú a teraszajtón lévő szunyoghálós külső ajtóketetem.
Hol tudnám Győrben újraszúnyoghálóztatni a már meglévő aluminium keretet?
Melyik redőnyös, árnyékolós céget érdemes keresnem hogy ne nyár végére legyen kész a cucc felújítása?Köszi előre is az ötleteket, tanácsokat!
-
Dryman
őstag
Sziasztok!
Gólya úr kérdésére:
"Esetleg nem akar valaki a nespresso kapszulás kávéfőzőt venni 400 kapszulával?
Csak a gép érdekelne..CBA akcióban 15000Ft-ért vásárolsz Thcibo kapszulacsomagot, és kapsz hozzá egy 26990Ft-ot érő kapszulás kávéfőzőt...Győrújbaráton láttam a CBA-ba múlt héten.
Amit tudni kell ezekről a kiskapszulás nespresso gépekről, a thcibo 1 éve gyárt hozzájuk kapszulát, így a nespresso kapszula is olcsósítható, de ne a leggagyibb Thcibo family-vel próbálkozz...
innentől visszafelé is kompatibilis a Thcibo gép a nespresso kapszulákhoz....A Dolce Gusto kapszulás gépek a legnagyobb átbaszások...persze kényelmes, de azért valljuk már meg az 10db-os 1690FT-os nagykapszula, és még mellé a 10db-os 1390Ft-os tejpor kapszula, hogy össze tudjál dobni egy tejeskávénak mondott tejporból csinált latte-t...szóval otthon 300Ftból csinálni, egy olyan kávét, ami átfolyásos elven szinte gőz nélküli "forróvizzel" készül.....kinek a pap, kinek a papné.....mellesleg Dorien kolléga felvetése hogy irtózatos szemetet gyártasz...
Javítgattam ezekez a Gusto gépeket, mert nálunk a családban is előfordult néhány...a kis elektronika vagy szétrázódik a rezgőmembrános "szivattyú" rezonanciájától (Krups találmány) vagy csak egyszerűen elég a kis Triac a panelen, mert a szivattyú túl nagy áramaot vesz fel, mert nemképes a kapszulát kiszúró vízköves minicsövön keresztül vizet tolni a kapszulába....
Szóval konstrukciósan egy fos az egész! ergo minek is javítani 20000-ért vehet a háziasszony másikat magának, vagy akciósan még kedvezőbb áron... -
Dryman
őstag
Köszönöm mindenkinek a segítő szándékú válaszát!
Az ijesztett meg, hogy kint járt a kárszakértőnek mondott fényképész gyerek, és úgy első ránézésre mondott 165ezret, aztán szétnéztem a neten és a hátsó lökhárító kompletten 95ezer+ a fényezése, majd erre jön a lámpa, és a hátsóajtó lakatolása, fényezése...ugye ez meg 200+ történet így elsőre....
A hivatalos story az hogy az elsődleges kárszakértésre lesz egy ajánlat, ezt akár el is lehet fogadni, majd a márkaszerviz kapásból kéri a pót-kárszakértést, mert megbontás után látják a teljes kárt, ez meg kerül amibe kerül, fizet a biztosító.
Avultatják az alkatrészeket, ez bevett gyakorlat, de a kocsid állapota akkor sem lehet szarabb mint a baleset előtt, márpedig én mint tulaj miért is fizessem a kár egy részét ha nem én okoztam....itt meg lehet pereskedni...de nem szükséges, mert a biztosítónak éppen az a stratégiája, hogy ebben az esetben felvállalja a kárkifizetést, majd a károkozó bonuszát 2-vel csökkentve feltegye a károkozót egy ugynevezett kockázatos ügyfél listára, ahol akár az éves normál díj 6,5-7 szeresére is ugorhat a károkozó éves kötelező felelősségbiztosításának díja....
Ez a büntiszorzó meg attól függ hogy az adott biztosítónak milyen biztosítási rátái vannak... pl posta biztosító, ott 6,5-szörös a büntidíj....ez esetben érdemes a következő évfordulón biztosítót váltani, de mivel ez a feketelista a mabisz-nál lekrhető, így az összes biztosító azzal indít hogy 3-3,5 szörös büntiszorzó, és esetlegesen erre jönnek a kedvezmények....Ha bónusz rendszerben csökken le a besorolásod, mert kárt okozol, a következő éves biztosíti díj akár 3 szorosa is lehet az előző évbeninél...ha 0-ra vagy malusz-ra megy vissza az értékelésed, akkor ez azt is jelentheti hogy 5-7-szeres is lehet a kötelező biztositási díjad a köv. évben.....
Na ezért van az, hogy a biztosító a szakszervizt is kifizeti, még akkor is ha az 3-szorosába kerül az eredtileg felajánlott összegnél....csak egy hivatalos pótszemle kell hozzá...és ennyi.
ja meg idő és utánajárás... -
Dryman
őstag
Sziasztok!
Tegnap este a Koroncói út, 83-as út kereszteződésében álltam a piros lámpánál és felöklelt egy csanaki vadparaszt. Tolerálom én az idős vezetők balfaszkodását, de azért döntsük már el hogy az utat nézzük vagy a villanyrendőrt...vagy mindkettőt egyszerre!A lökös az gatter, a kombi hátsó ajtaja horpadt, lámpa repedt....finomságok a lökös alatt...
Kérdésem az lenne hogy a kárszakértő által felvett és megállapított kárösszeget érdemes-e elfogadnom?
ez ugye egy egyezség a biztosítóval....ez esetben ebből az összegből kell kisakkoznom a teljes javítást...vagy, beviszem a verdát egy szakszervizbe, ott számlásan cseréltetni mindent ami sérült a kocsin...a szakszerviz meg megküldi a teljes javítás költségét a biztosítónak...
pró és kontra, de mégis melyiket érdemes választani egy 11-12 éves autóra nézve...persze ez függ a megállapított összegtől is,....néhány éves autón nem kérdés hogy a szakszervizes javítás játszana...
Köszi!
Dryman -
Dryman
őstag
Sziasztok!
2,5" SSD-t keresek 240-250GB-osat, hátha lenne itt a fórumon valakinek használt SSD-je...
tudom-tudom rendeljek egyet olcsón, és gyorsan, de mégis itt próbálkozom először.... -
Dryman
őstag
Privát akart lenni...
-
Dryman
őstag
válasz
knifemaster #34030 üzenetére
Szia Knife!
Ez még belső tápos, és az audio résznek BenkőPistabácsiéknál külön 5V-os tápköre van, így van esélyed a javítására. Ellenben ha maga az audio IC ment ki rajta, akkor annak pótlását lehet nem tudjuk megoldani, de a zárlatos kis erősítő IC kiszerelésével megoldódik a tápfesz probléma, ami a 10sec-es visszatérési időt okozza...
Ha jársz erre felém akkor hozd!
Üdv!
Laci -
Dryman
őstag
Sziasztok!
Azzal a tudattal álltam neki egy netes gép összerakásához hogy jó lesz a Jambától vett FM2 processzor a már régen nálam porosodó FM2plusz alaplapba.
Hát nem így lett, ugyan sehol sincs leírva, hogy Asrock FM2+ pajti nem fekszik össze holmiféle A8 5500B jelölésű partnerével, pedig csábító lehetett volna a lapnak egy ilyen Budget 4 magos csodaproci...főleg így kispénzből összehozva...
Szóval az lenne a tiszteletteljes kérésem hogy akinél esetlegesen porosodna egy FM2 alaplapocska, az gondoljon rám, és némi készpénzért cserélje már el velem!
Köszönettel!
Dryman -
Dryman
őstag
Sziasztok!
2 generációs I3 2100, 2120 processzort keresek, hátha lenne valakinek itt a városban elfekvőben!
Köszi!
Laci -
Dryman
őstag
Fractal Design Define R5 számítógépházak eladók!
Kiválogatásra került néhány hibátlan házikó, ezeket 19000Ft-ért lehet vinni!
Gyári csomagolás, minden tartozékukkal, 2db 14cm-es fehér ventivel, és az ezekhez tartozó 3 állású fordulatszám szabályzóval...előlapi ajtó mögött kapcsolható...
A bolti ár feléért vihető! -
Dryman
őstag
Fractal Design Define R5 számítógépházak
kicsi esztétikai hibával eladók!
Gyári csomagolás, minden tartozékukkal, de mindnek van festési hibája!
A bolti ár feléért vihető!
[link] -
Dryman
őstag
válasz
sotetlovag97 #33904 üzenetére
Szia!
Fűnyíró kérdésben....én 2 éve vettem új gépházat a budapesti MTD alkatrészekkel foglalkozó cégtől, aki kapcsolatban áll a gazdaboltokkal, és a József A. úti gazdaboltba tudtam átvenni a terméket itt Győrben...
nem nagyon találom már a levelezésünket a bolttal, de anno én simán találtam az MTD szürke színű fűnyíróhoz gépházat, és valami 17000Ft környékén úsztam meg a dolgot.
Tudom hogy nem éppen a legolcsóbb megoldás, de ez van... járhattam volna a környékbeli lomisokat is, sőt ajánlom hogy nézz szét a jófogáson is..mégha nem is találsz pont olyat, érdemes megkeresni a fűnyíróra szakosodott lomist, mert hátha éppen van neki egy motorhibás darab ami neked meg kapóra jön... -
Dryman
őstag
Sziasztok! Valakinek lenne eladó AM3 Athlon II x3 425, 430, 435 vagy Phenom II 550, 555 processzora? AM3-as gépbe kellene életet lehelni egy sempron 140 kiváltása kapcsán...ahogy szoktuk volt mondani "szegény helyre menne, minimális ráfordítással”...de most tényleg ez van...
-
Dryman
őstag
válasz
Tarill #33828 üzenetére
Ha direktbe router nélkül csatlakozol, akkor szinten cmd ablak és ipconfig /all paranccsal listázd ki a paramétereket, alapértelmezett átjáró és DNS kiszolgáló a lényeg, win 10 esetén katt az alsó tálcán jobb egérgombbal a hálózati ikonra, majd válaszd a hálózat és internetbeállítások megnyitását. a megnyiló ablakban lentről kb 4. sor hálózati tulajdonságok megtekintése, ->katt, felírod vagy az alsó másolás gombbal kimásolod az adatokat a dns kiszolgálót és az alapértelmezett átjárót érdemes megjegyezned.
ezután nyomsz egy vissza nyilat fent, majd bal oldalon választod az ethernet-et majd jobb oldalon adapterbeállítások módosítása.
feljön egy ablak a hálókártyáddal....ezt fogjuk módosítani...katt a hálókártya ikonra jobb egérgombbal, majd tulajdonságok...ott választ a TCP/IP protokoll 4-es verzioja...cuccost, majd tulajdonságok gomb...
felugró ablakban IP cím automatikus kérése...mivel nincs routered, így ezt inkább nem piszkálnám...a franc se tudja ki osztja neked a végponti IP-t, lehet hogy központi, de lehet a végponti modemed adja...viszont ami alatta van DNS kiszolgáló automatikus kérése, itt átállítanám a jelölést az alsóra. és a DNS1-re beírnám fixen az előbbi kiszolgálót amit felírtál a lekérdezéskor...
Azt is lehet próbálni hogy fix IP-t állítasz be magadnak azaz a lekérdezéskori adatokkal kitöltöd a fenti mezőket, azonban ha központi DHCP van, akkor előfordulhat hogy ez a címed időszakonként más és más, és így hiába veszed fixre ha az már ki van osztva másnak...
Jó kis próbálkozás ez, legtöbbször a szolgálltatói hálózatban van a hiba, ugyanígy leszórná a routeredet is, de lehet hogy csak DNS probléma van...
lehet az is, hogy a géped IPV4-es beállításai alapértelmezetten nem automatikusak, és bizony az előző lakhelyhez, azon régi kapcsolat modeméhez voltak beállítva! -
Dryman
őstag
válasz
Tarill #33819 üzenetére
Pingeld hosszan a www.blikk.hu-t, vagy bármit 8.8.8.8.és nézd meg hogy milyenek az időzítések...
hoszon-harminc ms-nek kell lennie, aztán ha tartósan 400-500, vagy felette, akkor ott gond van a routered és a szolgáltató közti vonalon...
cmd parancssorba (fekete ablak) beírni: ping 8.8.8.8 -t
ctrl+c-vel tudsz belőle kilépni -
Dryman
őstag
válasz
atos19881101 #33817 üzenetére
EMAG-on vettem utoljára ilyet 1000Ft/db környékén...
Somogyiban, Varga Tibinél az impulzusban, vagy medamarkt-ban ha már Győr kell... -
Dryman
őstag
válasz
kovacsroli #33778 üzenetére
Ajánlani tudnék, de ez 1 alkatrészelem megmunkálásának, fényezésénk költségével járna, olyan 20-24eFt+Áfa
függetlenül attól hogy az egész elemet fényezik vagy csak azt a két kis foltot...
Nem igen fogsz olyan fényezőt találni aki ezt a két kis szösszenet foltot baráti alapon letolná..ugyis jönnek majd a magyarázkodások hogy az egész elemet egybe kellett fényezni...stb.
Na ezt a "max 10 perces munkát" meg inkább ne hangoztasd, mert feláll a hátukon a szőr....majd a szaki megmondja mennyi idő és mennyibe fog ez neked fájni.... -
Dryman
őstag
nem polituzálunk....de ezt nem lehet kihagyni:
-
Dryman
őstag
Kell valakinek i3-as processzorral rendelkező komplett masina?
Netezni, nagyinak, gyerkőcnek első gépként...teszel bele később egy VGA-t és még sok ideig kiszolgálhat!
I3 2120/4GB/160GB paraméterek, HP szürke előlapos minitorony házban, DVI-D és DSUB videókimenet.
Szépen megy rajta a win10, eredeti samsungos win7 matrica rendelkezésre áll...
Az alaplap H61 chipsetes socket 1155-ös cucc a samsung-tól! 20 ezer Ft a komplett gép! -
Dryman
őstag
válasz
okiDoki #33756 üzenetére
Akkor nálad is soros rendszerű akksis a szünetmentes, itt a soros akksik nagyobb feszültséget tudnak produkálni áramszünetkor az inverter felé, így annak hatásfoka jobb mint kisebb feszültségű betáplálás esetén.
Napelemes energia betárolásos rendszerekben egyesével cserélendők a hibás akkuk, szünetmentesben viszont azért is érdemes mindkét akkut cserélni, mert még a 150000Ft-os APC-kben sincs a soros akkumulátorokon töltés kiegyenlítő áramkör,,,,így a soros akkuk cella-ellenállása bőven eltérhet, így az új akkumulátoron általában többlet töltőáram folyik a régi akksi celláinak elhasználódása okán...ergo az új akksi kintatva van a régi által... -
Dryman
őstag
válasz
okiDoki #33753 üzenetére
A 2db akkumulátort tartalmazó szünetmentesben az akkumulátorok bekötése határozza meg az alapvető lehet-nemlehet kérdést!.
Ha sorosan van kötve a két akku, akkor sajnos nem lehet egy akkuval használni, mert a szünetmentes töltési kapocsfeszültsége 2 sorba-kötött akkumulátorra lett kialakítva...Ha az akkumulátorok a kapacitásuk duplikálása okán párhuzamosan vannak kötve, ez esetben lehet 1db akkumulátorral üzemeltetni, de az áthidalási idő egyenes arányosan csökken.
Gyakorlat: ha a sorosan kötött 2db akkumulátor egyik tagja meghibásodik, akkor nagy valószínűséggel a másik akku is hamarosan követi, így a 2db akkut egyszerre ildomos cserélni!
akksiszaküzlet Győrben: Szent Imre út, szabadhegyi vasúti átjáró után rögtön jobbra...
én tőlük veszem már évek úta a céges szünetmentesekbe az akksit, a legjobb ár a megyében. -
Dryman
őstag
Eladósorban az alábbi kisgép:
I3 2120/4GB ram/160GB HDD/DVD író/Samsung socket1155 lap/win10
20000Ft
Próbagari 1-2 hét. -
Dryman
őstag
Digitális jelből analóg jelet képesek az átalakítók faragni, és az átalakító milyensége adja az opciókat.
arra készülj fel hogy felbontásban csak valami normál alacsonyabb felbontást tud átvinni a monitorodra a cucc
azt hiszem 1280x1024 a max, de lehet tudja még a HD-t is, ez nem biztos...
Ha analógról akarnál digitálist, vga-ról DVI-D-t, vagy HDMI-t, akkor kell az a bizonyos aktív elemekkel felvértezett átalakító külső tápos megoldással...ez is van 14000 környékén.
Különben szabványos és működik a DVI-D to VGA átalakító is, lásd kép, csak ugye ez ugyanannyiba kerül mint a HDMI-s változat....Sokan keverik össze a DVI-A val a DVD-D-t...igen a DVI-A-nak van az a 4 kis tüskéje az analóg jelek átvitelére...pontosabban ezt kaptuk anno a Geforce 9600 GT-het és AMD 4670 vonalhoz átalakítóként a kártyához mellékelve....a DVI-A esetán egy csatlakozóban van digitális és analóg RGB jel, így anno egy toldókockával "analógizálható" volt a jel. Az ujabb DVD-D csatlakozókból digitális jel jön ki, és kell hozzá ez:
létezik és működik...ennyi -
Dryman
őstag
válasz
Hannibhál #33743 üzenetére
ilyet keress ez működik is!
cimkéjén: VALUE adapter HDMI to VGA
ja és ez az olcsobb cucc 3790-ért vettem
eddig minden VGA-val működött...
van direkt kábeles megoldás is, ekkor 1,5m kábellel egyűtt kapod az átalakítót..
ja és hogy hol veszel Győrben...hát a Jazzosnál a Jókai utcában...és ha kell a hang is a HDMI-ből akkor meg ilyet:
-
Dryman
őstag
válasz
sotetlovag97 #33669 üzenetére
ugyanolyan csavar kell hozzá mint a floppyhoz, dvd-hez!
ha notiba hdd helyére akarod rakni, akkor meg adottak a csavarok, felhasználod a hdd régi csavarjait! -
Dryman
őstag
ATX-es fekete jó állapotú számítógépházat vásárolnék...
hát persze hogy használtat... -
Dryman
őstag
válasz
Tarill #33635 üzenetére
Néhány polclapot akartam csináltatni dec elején, ternyáknál azt mondták hogy vigyek méretet és 2-3 hét, somyhoz is átmentem, mégis csak 5-6 normál polc élfóliával, nem a világ...gondoltam én...
Aztán Somynál ért a nagyobb meglepetés 2 hónap, mert a kedvemért nem vágnak fel egy 6nm-es bútorlapot!
Az a gyakorlat hogy összevárják a rendeléseket és lehet 2 hét, de lehet 8 hét alatt lesz meg....
Bementem az OBI-ba, hasonló a szitú, itt is várni kell a lapszabászra, csak hétfőn és csütörtökön van délutánonként....leadott rendelés, itt is 2-3 hét, viszont ha ott vásárolsz termékből kell levágni, akkor azt termékenként 2db vágásig azonnal megcsinálja. Vágattak is mellettem munkalapot 80cm-es szélesből, valami asztalfélét csinálhattak belőle, mert az egyik végét lekerekítettre kérte a jóember, persze ezt nem vállalták, de levágták neki a darabot a hosszú munkalapból...itt csak a folyóméter árat kell ilyenkor fizetni...hátránya hogy kisebb a választék, és meg kell venned a 3m-es tekercs élfóliát a munkalap lezárásához akkor is ha teszemazt 1m-re van szükséged...otthon meg vasalsz! -
Dryman
őstag
válasz
memphis221 #33618 üzenetére
Nem adnád el inkább ezt a lapot? ilyen cucc van az ismerösöm gépébe, és arra panaszkodik hogy néha magától bekapcsol a gép. néztem, a chipset 61 fokos, lehet csak annyi a baja hogy déli hidas lesz a lap. Ha eladnád, akkor keress meg privátban... G630-am lenne bele.
-
Dryman
őstag
BUÉK Kedves fórumtársak!
-
Dryman
őstag
GDPR a mikulás vonatkozásában
[link] -
Dryman
őstag
Szoktuk volt mondani: " A foglalkozás elérte a célját"
Jut eszembe: eladnám fekete péntek alkalmával topiklakóknak kedvezménnyel:
[link]szerkesztve:
a pics..., elfelejtettem előtte jól felárazni! -
Dryman
őstag
válasz
kovacsroli #33449 üzenetére
Ennek az egész szardobálásnak legyen az a vége hogy lássuk be, mindenki, még az alelnök úr is hogy ez a topik tényleg nem arra való hogy nagytételben hirdessük az eladnivalónkat.
Gólya kolléga és még jónéhányan tisztán látjuk a topik adta lehetőségeket - van néhány számítástechnikai boltot üzemeltető fórumtag is itt a topikban, mégsem hirdetnek agyrafőre - ennek nem ez a megfelelő helye...és mivel ez a fórum többnyire egymást ismerő tagokból áll, így kérem a frissen érkezettektől a topik elsődleges tanulmányozását, és a megfelelő stílus használatát.
Számtalan egyéb más fizetős hirdetési oldal áll rendelkezésre az eladnivaló motyó értékesítésére,ezért sem kellene az ide nem illő hirdetési magatartással bezáratni a topikot!
Lehet hogy nem tiszta az alelnök úrnak az a tény, hogy a hardverapró létrejöttekor mindenestől meg akarták szüntetni az ilyen jellegű Lokál-szférába átsorolt és viszonylag jól eldugott helyi topikokat, hosszas közbenjárásom okán, nem tették, sőt módosíttatták az eredeti Győrkörnyéki adok-veszek topikcímet
Győr és környéke adok-veszek-beszélgetekre. Ami a lényeg a "beszélgetek" címbéli szó okán maradhatott meg a topik, valamint annyira tetszett a megoldásom, hogy kiterjesztették ezt az összes vidéki nagyváros topikcímére. Érhetőbben fogalmazva:
Szóval lehetsz Te itt alelnök, vagy felőlem a Jóisten is, akkor sem fogom hagyni hogy beleszarjál az eddigi munkámba amit az itteni közösségért ingyenesen és pusztán jószívvel tettem. Kérem a fentiek szíves tudomásul vételét!
Baráti üdvözlettel!
Dryman -
Dryman
őstag
válasz
envagyok #33436 üzenetére
Félretéve ezt az e-penis viselkedésedet, csak jelezni probáltam feléd hogy a lokál topik nem a Te üzleti magatartásodnak a megnyilvánulását célozza. Nézz vissza a topik multjába, és akkor megérted hogy miért ez a topik neve, aztán teltek az évek és létrejött a hardverapró, ami
az általam létrehozott, és elnevezett topik müködési morálját megváltoztatta, lásd oldalfülön az alapvetö info....Mostanság pedig érkezel Te, és félredobva a topik hagyományos müködését teleszórod hirdetéseiddel. Látjuk hogy jut azért egy kiemelt tagságra, meg az ehhez kötödő juttatásokra, de ettöl ne szállj már el kérlek. Ott van a hozzád hasonló hobbyból kereskedöknek a hardverapró, a jófogás, valamint a vatera, amit némi befizetés után ténylegesen hirdetésekkel szórhatsz tele a célközönségednek! Jelzem mégegyszer hogy ez a fórum nem arra való amire Te használod. Olvasni, olvasni, olvasni itt a PH-s fórumokban...mielött nagy előadásokba kezdenél! Béke veled! -
Dryman
őstag
válasz
envagyok #33413 üzenetére
Kolléga NAV oldalról közelíti a dolgokat....nagytételben adunk-veszünk pusztán csak hobbyból...enyhén szólva is bűzlik....
tudod mint a gólyás viccben... Na de "Gólya", félév itthon, félév külföldön,... hát azt azért áruld már el, miből telik???
Ezért mondtam, hogy ne hozd ide a lokál-fórumba a hirdetéseidet, mert ezt bizony nézik!
Oldalsávon is kint van hogy egy-két használt dolog adás-vétele még megengedett, de hogy új gépeket árulgassatok....na azért ez így nem teljesen helyénvaló!
Elhiszem hogy minden kontaktforrás potenciális vevőket jelent neked, de ez egy LOKÁL topik!
Ha kinőtted a PH apróhirdetési oldalát, akkor sem ez a hirdetéseid topikja... -
Dryman
őstag
válasz
ígyvanferi #33414 üzenetére
bocsánat nem neked szántam!
-
Dryman
őstag
Ez komoly! valaki viccet gyárt, valaki meg felhsználja jótékonysági célra...
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Mikrotik routerek
- Automobilista 2
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Építő/felújító topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One mobilszolgáltatások
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- IPhone 13 128GB Green gyári független szép állapotú jótállás!
- Dell Precision 7550 15.6 FHD i7-10850H 32GB 1TB nVidia Quadro T2000 workstation tervező
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- VW/ Skoda fejegység Android 13, 6/64gb eladó
- Lenovo Loq Gaming 15IRX9
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Bezámítás! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB W11
- 150db - 24600Ft/szett - DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest