- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Egy óra, két rendszer
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dryman
őstag
Informálódnék.....eladható-e 18K-ért az alábbi vas?
Tudom ha megjön rá az ember akkor minden eladható, de általánosságban kérdezném.Dell Optiplex 745 SFF gépezet (Intel 965 chipset)
Core 2 Duo 6600-as proci (2,4GHz magonként)
2x1GB DDR2 ram
80GB-os HDD, DVD olvasó
VGA: Intel® Graphics Media Accelerator 3000mégis csak egy viszonylag jól kinéző Dell gépezet, nem holmi építgetett masina...
-
Dryman
őstag
-
Dryman
őstag
válasz
Balinov #25750 üzenetére
A hajó "tat-ján" na jó nem is
folyásirány felől az orrán, van 3db 4székes asztal....de a föléjük helyezett 1db nagy napellenző miatt a szélsőknek nincs árnyék....hangulatosnak-hangulatos, mert rendbe van rakva a part mindkét oldala, de inkább valami csendesebb környezetet javasolnék....kaja az kb ugyanaz mint 5 éve...talán kicsit kisebbek az adagok...
Barátin Sarokház, és garantáltan nem fogsz tudni megmozdulni ebéd után... -
Dryman
őstag
Jut eszembe Core 2 Duo E8200 proci eladó 2-3db van még!
-
Dryman
őstag
Sziasztok...
Kinek mennyit érbe meg egy öregecske noti...
Acer travelmate 2410 típusú, Pentium m740 van benne, egy hibátlan 80-as ide hdd-vel, és 1,25GB rammal...
A gép megy, külsérelmi nyom azért akad rajta..a kijelző bal pálcája törött, emiatt a kijelző fedlap bal sarka is sérült. óvatosan azért nyitható-csukható. Akksi nincs, tápegység van hozzá.
Olyan nagymamának való cucc aki nem nyitogatja, csukogatja....vagy javítod magadnak....
A licit induljon 5000-ről a hdd és a ram miatt... -
Dryman
őstag
válasz
sagesz93 #25728 üzenetére
Lehet nem égett ki az az izzó csak nem világít, tudod a középső tükör szárába beépített fényérzékelő is lehet a ludas...
vagy az esőérzékelő output-ja vezérli azt is...ha már beborult az ég, akkor legyen sötét rendesen....olaszosan kell felfogni...megy a motor?...megy...lehet vele menni...lehet, akkor az a sok világítós bizbasz ne is érdekeljen....
-
Dryman
őstag
válasz
sagesz93 #25725 üzenetére
Én már sok olyan Fiatot....többségében punto, gpunto, scudo láttam amin összevissza is képesek voltak működni a világítótestek.. fiat punto fékez előttem, aztán valamelyik irányjelző villan kettőt, de nem a megszokott lassú ütemben, hanem gyorsan....aztán meg folyamatosan világítva marad...ez pl a szomszéd autója....amíg párom a scudo-t hajtotta addig is volt bőven ufoélményünk.....hazafelé Pápáról kiégett a tompított bal oldali égő, erre úgy válaszolt a hirhedt fiat elektronika hogy bekapcsolta a hátsó ablaktörlőt..
-
Dryman
őstag
Működőképes P4 3GHz-es masina HP 17"-os monitorral keresi gazdáját...érdeklődni privátban...jelképes összeg 2x2l Cola Zero
-
Dryman
őstag
Sziasztok!
Kolléganőmnek lenne kiadó lakása, az egyetemtől 5 percnyire....a volt kekszgyár oldalában a NYEK nyomdával szemben....70nm-es lakás, garázzsal teljesen új építésű társasházban
(a bérlő lesz ez első lakója a lakásnak), nem olcsó bérlemény, de minőségi lakás részben bútorozva.
árakat privátban.... -
Dryman
őstag
válasz
sladka_pani #25498 üzenetére
routert lan portjából induló kábelt rádugod a gépedre
parancssorban beírod cmd, lőn fekete ablak
oda meg beírod ipconfig /all
ha van kiosztott ip címed és alapértelmezett átjáród, akkor nagy valószínűséggel jó a routered.
az alapértelmezett átjáró ip címét kellene böngészőbe beírnod és a router címkéjén lévő user/pass párossal próbálkoznod...ha nem megy, akkor reset-eld le a routert...
kis gombocska bekapcsolt állapotban történő 10sec-es nyomva tartásával...akkor mikor villanak a router ledjei elengeded a nyomva tartott gombot, majd újraindítot és próbálkozol ismét a webes felületen belépni... -
Dryman
őstag
Bexarás...rakétasifon:[link]
éééssss ha rosszul korrigálja az esésirányt akkor a járdáról indulva feltolja a seg*edbe.... -
Dryman
őstag
válasz
sladka_pani #25493 üzenetére
Alapjában véve nem rosszak a DLink termékek, sokáig a ADSL modem is DLINK volt a Telekom kínálatában, sőt aztán adta a Té ajándékba is a DIR300, DIR600-as wifi routereket....
ha már be tudsz lépni a routerbe, akkor már nincs is gond vele szerintem....
sok esetben a netről segítségként megkeresett default username and password a DLinknél okozott meglepetéseket.... -
Dryman
őstag
válasz
BaKeSZ87 #25488 üzenetére
Vidranet biztonsági ficsör 3 óránként megnézi az előfizetői mac címet, ekkor a modemjük transzparens módon a végponti gép ipjét mutatja kifelé....
ha routert akarsz beállítani vidára, akkor 2 lehetőség van,
ugyanazzal a pcvel konfiguráld a routeredet, mint amit a router beüzemelése előtt használtál közvetlenül rádugva a modemre....ez esetben router Wan menuje és clone mac address
másik megoldás összedugdozod készre és felhívod a morozus öregurat a vidanet ügyfélszolgálatán
hivatkozol az előfiz azonosítódra meg arra hogy routert konfigoltál és kérsz egy manuális ipcím megújítást...Modemet azért nem tudsz szabadon cserélni, mert a modem fizikai azonosítója mac címe azonosít a vida hálózatán...tehát Te nem Kis Pista vagy hanem f6-ff-bc-36-fe-3e
-
Dryman
őstag
sorry....7125 helyett csak 7025-ös geforce vga vezérlő...
-
Dryman
őstag
Asrock N68 VS3 UCC AM3 foglalatos alaplap eladó.
Socket AM3, DDR3 2 slot, integrált Nvidia 7125 videóvezérlő van az alaplapon.
A termék eredeti csomagolásában keresi új gazdáját!
Tartalék eszközként a szekrényben állt,egyszer sem volt beépítve.
Ár megegyezés szerint. -
Dryman
őstag
Samsung 940N TFT monitor eladó!
Javított darab, a szokásos inverter panel összes kondenzátora kicserélésre került!
garancia 1 hó ár 9000Ft -
Dryman
őstag
válasz
alitak #25475 üzenetére
Vidanet miatt ne aggódj.....küldik ők rendesen a számlát...csak néha-néha kimarad náluk egy-egy darab,mondván a posta a hibás....aztán meg küldenek felszólító számlát 590Ft plusz pénzért....
kikapcsolni 1-2 hónapig nem fog, max korlátozni a sebességet.....Vidanetnél ha a routert ki akarod hagyni a láncból és a modemre közvetlenül a gépet szeretnéd rádugni, akkor marad a max 3 órás várakozás, vagy az ügyfélszolgálaton keresztül kérhető IP cím megújítás, ez a jobb választás így 10-15 perc múlva lesz újra net-ed.
-
Dryman
őstag
válasz
alitak #25457 üzenetére
Érdekes egy kábelt vettél.....mi ez ???
telefon felől mini hdmi, monitor felől meg DVI-D
kolléganő anno vásárolt sony xperia P-hez ilyen kábelt, eredeti sony tartozékként méregdrágán...aztán hozta hogy nem működik.....a sony telefonon csakis az az egy alkalmazás tudta vezérelni a hdmi kimenetet, ami miatt rákerült a telefonra a hdmi csati.... valami sony tv alkalmazás volt....de bárhogy szerette volna a galériából kiküldeni a képeket egy normál DVI-os monitorra az nem működött....A te esetedben így ránézésre nem tudom megmondani hogy az okostelefon felöli csatlakozó egyáltalán milyen is...ha hdmi, akkor talán még működhetne is a dolog, de ha csak egy micro usb.....hát annak nem látom értelmét....
-
Dryman
őstag
válasz
golya32 #25443 üzenetére
Áramszolgáltatói vonalon a középfeszültségű transzformátoroktól kezdődik az erősáram....
Ipari környezetben már azt is erősáramú gépnek tekintik ami 3 fázisról üzemel.....valószínű hogy gyártósori/ipari gépeknél a (fázisok közötti) 380V-os feszültségről üzemelő összes gép erősáramú gépnek tekinthető. -
Dryman
őstag
Ha már házimozi....
csak irigyelni tudom a takarítónőt mikor ezt a sok vackot kell törölgetni, nincs is annál durvább mint ahogy ezek az elektromos kacatok tudnak porosodni...
ja meg mikor a kutya, macska, gyerek úgy dönt megnézi mi van a mélynyomó tányérja mögött... -
Dryman
őstag
válasz
zsigee #25398 üzenetére
Szia Zsigee!
Általában ez a hibajelenség tapasztalható az összes M2N alaplapnál....
sajna a konstrukció hibájából adódik a chipset túlmelegedési gond, a kondik púpossága már lehet az előtt is megvolt amikor még a chipset működött. Ha nem izzik a lapon a hálókártya chip, mert ez is szokott lenni a hibája a lapnak, akkor bizony chipsetes....ergo kuka. -
Dryman
őstag
válasz
viktor82 #25356 üzenetére
Ha szereti a család a halból/vadból készült ételeket, akkor a következő a sorrend:
1.Nagybajcsi halásztanya....Nagybajcs horgásztó.....
2.Patkányosi halásztanya ....Vámosszabadinál a határátkelő előtt balra felmenni a töltésre és a kavicsoson visszajönni a horgásztóig....
3.Aranyhal étterem ...gyirmóti elágazás....
4.Cowalter étterem, bár ez olyan kockásabroszos fíling....Szérüskert utca vége...A hajó inkább már a hanemjó kategória mostanság....mondhatni kajafronton ez a hajó is elment....
-
Dryman
őstag
Display port- to DVI átalakító kábel 2db eladósorban.
eredeti Dell tartozék, típusszáma DP/N 023NVR
hátha éppen ez kell hogy rákösd a notebookra a monitorod!
rózsaszínű zacskó edition termékek -
Dryman
őstag
19"os Samsung TFT (940N) eladósorban!
DSUB és hálózati kábel is jár hozzá! -
Dryman
őstag
Eladóvá vált egy kis HP házba épített gépezet:
Athlon II X2 250-es proci alap 3GHz-en ketyeg,
de a saját gyári hűtésével 25% tuningot hőmérséklet emelkedés
nélkül teljesít. Egész jól használható így 3,75GHz-en
Ram: 2 GB DDR 3
HDD: 250GB Seagate
Alaplap : Asrock N68 VS3 UCC AM3 lap
táp:400W FSP
video: alaplapi integrált Geforce 7025összeraktam mert kérték, most meg itt maradt a nyakamon....
kinek mit érne meg? -
Dryman
őstag
félreértések elkerülése végett
gyári minősítésű beszállító esetemben szintekből 3-4 is adódik, az árak közel azonosak, de ha teszemazt a szilentek darabja 6K (2db kell egy lengőkarhoz) és a komplett gyári minősítési jelzőt kapott delphi (utángyártott) lengőkart meg 18,9K-ért megkapom, akkor elkerülhető hogy a szerelő az új szilentek berakásakor bármit is elbazilikázzon.....mellesleg beszerezhetetlen az eredeti új alkatrész....
sajnos még "szagszervízben" sincs megfelelő prés a szilentek kiszedéséhez, így marad a melegítős módszer meg a kiütés...na ezt akartam elkerülni ....
a bontó az egy picit más okán került szóba, és elnézést ha félreérthető volt... -
Dryman
őstag
Nekem a rázópad és a hozzáértő ember megmondta a tutit az autóklubnál....
Első futómű alsó lengőkarok szilentjei vannak egészben vagy részben elrohadva....
a trapéz lengőkarokon 3-3 szilent csücsül az elsők és középsők cseréjét javasolta a szaki.....
a probléma az az hogy a 4 szilent cseréje valamint a viszonylag nem egyszerű szilent kipréselés majdnem annyiba kerül, mintha megvenném az utángyártott komplett lengőkarokat....
Jut eszembe a környékről tudnátok javasolni autóbontót, akinél esetlegesen kia alkatrészekre is bukkanhatok? -
Dryman
őstag
válasz
stairmaster #25269 üzenetére
Igen-igen, náluk már voltam anno, de nem beállítás kell nekem, hanem átvizsgálás, ez meg csak rázópaddal rendelkező jómunkásember tudja megcsinálni....
a beállításra viszonylag sokak képesek itt a városon belül, de a vizsgálatra csak néhányan....ezért is kérdeztem hátha valaki tudna mondani profi szakit. -
Dryman
őstag
válasz
boogie84 #25267 üzenetére
nemsokára kiderül.....fél háromra kaptam is időpontot....
szilentek szintén egy éve voltak cserélve stab pálcával együtt, aztán 18K-ért a fenti 2 alkatrész, kopogás meg ugyanúgy megvan...olvastam fórumokon hogy toronycsapágyat eszi a kis dög főleg a magyar utakon...lehet most az következik.
köszi az infót! -
Dryman
őstag
Samsung 19"-os 940N-es TFT monitor eladó!
4:3 képarány, javított elektronika, 1 hó garancia
ára: 9db mátyásos pénz -
Dryman
őstag
Sziasztok!
El szeretném vinni az autómat futómű átvizsgálásra. Olyan helyre szeretném ahol nem találgatnak, hanem tutira megmondják mi az ami kopoghat a jobb első keréknél...már kezd az agyamra menni...eddig kormány-gömfejet és trapéz-gömfejet is cseréltek, de továbbra is fennáll az a jelenség amikor egy fekvőrendőrről legurul a kocsi és leugrik róla a kerék olyan fémes koppanás hallatszik.... A stabilizátor pálca is cserélve lett, de az kb egy éve...
kizárásos alapon azt gyanítom toronycsapágy lesz, de a "szagszerviz" miért nem találja a hibát???
Autoclub vizsgáztató pontjára érdemes lenne bevinnem egy futóműellenőrzésre? -
Dryman
őstag
Valakinek van elfekvőben döglött tablet vagy valamiféle navigációs cucc..
Adott egy noname tablet, melynek behalt a bekapcsoló gombja, ehhez keresnék donort.
ilyen kellene:
[link]
a modernebb tabletekben a 2,5x4mm-es változat van...nekem a nagyobb 3,5x6mm-es változat kellene!
Wayteq naviban is ilyesmi van, de régebbi noname tabletekbe tutti hogy ilyesmi van.... -
Dryman
őstag
A képen is látható alsó kettő kicsi négyzetes lyukba kapaszkodik a csati kihúzható része....
mivel hozzáférsz rendesen, és késeid is vannak bőven, így javaslom hogy egy erősebb késpengével a csatlakozó oldalánál lévő rövidebb felületre támaszd a kés pengéjét - a kihúzható középső rész oldalról peremes kialakítású) így a késpenge szépen meg is akad benne, egy kis csavaró mozdulattal először az egyik, utána a másik oldalt pattintsd ki...csak éppen hogy megmozduljon....utána már könnyen széthúzható lesz. -
Dryman
őstag
Sziasztok!
A minap a kezem közé került úgy 100db-nyi PC-Word Magazin, 1998-tól 2011-ig kiadottak...
részben teljes éves sorozatok, ilyen pl a 2003, és a 2005, de vannak azért hiányos sorozatok is.
úgy néztem hogy amelyik kiadás megvan, annak megvan az újság cd melléklete is.
Érdekelhet ez valakit, kidobni nincs szívem...vagy próbálkozzak antikváriumban? -
Dryman
őstag
válasz
zsigee #25150 üzenetére
szerveren a raid vezérlő drivere problémát okoz..olyan progi kell ami alapból tudja a raid vezérlőket vagy kis huncutsággal indulása után hozzáadható a raid driver....főleg akkor szopás ha valami linuxos bootolható környezetből indul a program, na ez esetben sanszom nincs hozzáadni drivert....
a többi problémáról szót sem érdemes ejteni....így is megöregszem itt a szerver mellett.... -
Dryman
őstag
kellene nekem virágbolti "akronisz" szerver mentéshez való változat, ebben tud valaki segítkezni?
-
Dryman
őstag
Közben a hp smart array utility program feltelepítésre került....
hw-s a raid, de a program windows alatt is cseszegeti, bár mint kiderült a migráció kb 20 óra alatt fogja újraépíteni a köteteket....
bonyolítja a dolgot az hogy a windows képes e dinamikus kötet-ek kezelésére mert 2003 szerver esetén service pack nélkül ez lehetetlen...
már próbaként megy a kiterjesztés az adatköteteken reggel 7-től idáig 23%-al végzett
ez összesen 27GB-ot érint, ami ugye nevetségesen lassú, de a raid 5 egy különleges állatfaj.... -
Dryman
őstag
HP proliant szerveren hardveres raid 5 van, ért hozzá itt valaki profi szinten???
a 2. raid kötetet szeretném megszüntetni, majd azután hogy felszabadult a helye, az első raid kötetet kiterjeszteni.....a rendszer egy élesben működő rendszer, bénázni nem akarok rajta.... -
Dryman
őstag
Ez egy HP (kistorony) proliant szervernek a fiókrész mögötti backpanel-ja.
4db 2,5" hdd-t lehet belepasszintani elölről, és azért van rajta mármint a panelen tüskesoros csatlakozó, mert ha jól emlékszem azt még az alaplapra kellett dugaszolni hogy tudja a cucc a hot plugint....
alaplap nélkül ez egy 85 grammos e hulladék...mellesleg valami ilyesmit láttam nemrég egy Toshiba NAS belsejében is, bár a képen látható panel felszereltsége miatt kétlem hogy NAS-os cucc lenne, mert nincs a panelem szinte semmilyen vezérlőchipnek kinéző cucc...sem hálókártya csati.
-
Dryman
őstag
Sziasztok, az interspar után a fehérvári hídon elkaptam az utpadka melletti kátyút, viszonylag sikerült jól megfékezni az autót, de az a "kis" huppanás is továbbrepesztette a szélvédőmet....Cascos, meg minden, úgyhogy nem annyira érvágás, de a kérdésem az lenne Ki melyik Szélvédős mókust ajánlaná itt Győrben????
mindenféleképp eredeti ablaktörlő fűtésest szeretnék! -
Dryman
őstag
válasz
boogie84 #24999 üzenetére
Én is hasonlóan gondolkoztam anno az opelemnél...vettem is ilyen kék színű rányomós csatlakozókat....
aztán az a megállapítás született, hogy sehogy sem lehet vele normális Y kötést megvalósítani, mert el kell vágni az eredeti vezetéket ahhoz hogy bele lehessen iktatni...sajnos nem elég vastag az a kis rés ahol oldalról be lehetne fűzni az átmenő vezetéket...(eltört a csatlakozó mikor megpróbáltam szétfeszíteni)ergo, hiába van elméleti lehetőség az Y-ozásra, ez csak akkor működik ha visszahúzom azt a néhány métert a kocsiból, ráfűzöm ezt a kis Y szemet és megnyomatom valami célszerszámmal, mert sima kombinált fogóval nem lehet, ugyanis erős nyomásnál elfordul a fém lapocska és az Istenért sem megy a helyére!
Maradtam a forrasztásos zsugorcsöves megoldásnál, nekem az egyszerűbb volt és kivitelezhető.
akkor már inkább ez és egyszerűbb is. sodrott erű vezetékre használható WAGO csatlakozó, ez nyitható és így a sodrott vezetékekre is alkalmas: -
Dryman
őstag
Na megyek havat-hányni!
-
Dryman
őstag
-
Dryman
őstag
Ha nem adom el "fűalatt" a saját tulajdonú dolgomat, és meghirdetem egy aukciós oldalon, akkor máris ellenőrizhető célponttá válok???
Na és mi van akkor ha én egymás után 3 különböző informatikai dolgot adok el, akkor is figyelnek és ellenőrizhetnek bármikor.....menjenek már a jó k.... és ellenőrizzék a gázszerelő felcsúti milliárdos vásárlásait.... -
Dryman
őstag
Sziasztok!
százezres-birság-járhat-a-nagyi-használt-abroszáért......
ez a cikk mennyire lehet helytálló? átolvasva érdekes gondolatok jutottak eszembe....miért is kellene áfát fizetnem, mikor már egyszer megfizettem azt, amikor az adott dolgot megvásároltam.....
az autonepperekre miért nem vonatkozik ez az áfa dolog...ha itthon veszel egy kocsit, aztán továbbadod, akkor sem kell megfizetni azt az áfát, melyet a második vevőnek ismét ki kellene fizetnie a vételárral együtt....???
Példa: van egy használt magyarországon vásárolt FTF-m, ér kb úgy 8000-et, de én elkérek érte 8000+Áfát, mert a szaros használt tft-m utáni áfát, be kell fizetnem, csak azért mert nem Jancsibácsinak adtam el a szomszédba, hanem meghirdettem a PH-n, és egy "közösségi" fórumon adtam el....jut eszembe magánszemélyként vásároltam és befizettem már az áfát anno mikor megvettem.
[link] -
Dryman
őstag
válasz
Joker88 #24953 üzenetére
ETALON munkásszálló volt az anno....múlt évben a márciusi hóbalhékor intéztem ott szállást...( mert csak ott találtam) a két ismerősöm azt mondta hogy minden rendben van a hellyel, csak kicsit drága a szolgáltatásokhoz képest....
szolgáltatás = nincs szolgáltatásalszol oszt jóvan....
akkor már inkább Fortunátus-ba itt a Kandón....vagy a Bolerót tudnám még javasolni ha ilyen alsóbb hangon keresel szállást! -
Dryman
őstag
Eladó Asus F5SL-AP142 notebook
kijelző:15.4″ WXGA/WXGA+ fényes
Chipset: SiS 671DX+968
Processzor: Intel Core2 Duo Processor T5850 – 2,16 GHz
Memória: 3 GB DDR2 667
Merevlemez (HD)D: 320GB SATA 2,5”
Videokártya (VGA): ATI Mobility Radeon HD 3470, 256MB VRAM
Optikai meghajtó: DVD Super Multi
Ethernet: 10/100/1000 (Gigabit lan
Bluetooth: Bluetooth™ V2.0+EDR
Webkamera: 1.3 Mega Pixel web camera
Wifi: Atheros 118b/g
USB kivezetés: 4 x USB 2.0
Külső kijelző csatlakozások: D-sub és DVI
Kártyaolvasó: 8-in-1 card reader, SD,MMC,MS,MS-Pro,xD,MS-Duo,MS-Pro Duo
Akkumulátor állapota: elhasznált, kb 2-3 perc üzemidő
eredeti Asus 19V/4,74A adapterrel.
ára: 32000.- -
Dryman
őstag
válasz
zsigee #24898 üzenetére
Pont az ilyen sütögetős javításoktól óvjon meg a Jóisten! A sok kókler hőlégfúvóval odapörköl és azt hiszi túl is van a javításon....ideig-óráig működőképes a cucc, aztán szépen előjön a probléma megint. Az alap javítás az lenne hogy leveszik a chipet, majd felpucolva a lapot és a chip alját újragolyózzák, és visszateszik....sokszor azonban ez sem elegendő, mert a chip belsejében lévő kontaktusok is okozhatják a hibát...
-
Dryman
őstag
válasz
Bobrooney #24897 üzenetére
Igen, ez melegedési probléma...a notiban egy viszonylagos zártabb környezetben kell a hűtésnek megoldani a hőelvezetést. Sajnos gyakori probléma hogy a vezérlőchipbe integrált videóvezérlő, vagy ennek diszkrét változata túlmelegedik és a chip bga felületének kontaktusai a hő hatására elválnak az alaplaptól (kontakthiba).
Szerencséd van hogy kis idő elteltével visszahűléskor elindul még a gép.....ez szépen lassan odáig fajul, hogy képet sem fog produkálni bekapcsoláskor. Javítása lehetséges, a chip újraforrasztásával, rosszabb esetben a chip fizikai cseréjével kell számolni, ami nem lesz olcsó javítás. -
Dryman
őstag
válasz
alitak #24852 üzenetére
Bemész Plázába vida ügyfélszolgálatra, Kötsz egy 2 éves hűséggel járó szerződést, lehet megkapod még a decemberi bónuszt is...( decemberi szerződéskötéskor Jézuska adott 2 hó 50%os díjat a fa alá) vagy kapsz hozzá vasalót, botmixert vagy kávéfőzőt grátiszba....
A honlap biztosan ad valami kapaszkodót, de jóval több kedvezmény van online ügyfélszolgálaton....
azt ne engedd hogy tv-t vagy routert vetessenek veled, mert az átßaszás...
9100-at fizetek családi csomagért, telefonért és 20-as netért... azt hiszem 400Ft a telefon-előfizetés, használni nem nagyon használom, de ingyen van vidaneten belüla telefon, a múltkor ezen távtelepítettem XP-t ősrégi vasra...mondjuk kellett hozzá a másik oldalra egy 55 éves nő, aki szépen lépésről lépésre végig-kattingatta a telepítést! -
Dryman
őstag
Kaptam egy 250GB-os samsung hdd-t, kidobni nem akarom, de a sentinel azt írja hogy:
teljesítmény 100%
kondició 90%
működési idő 2079nap
hátralévő napok száma 90smart értékei zöldek, azaz rendben vannak...
kell félnem a 90%-os kondíciótól vagy a hátralévő 90 naptól...????2079 nap/356 =5,695 év-et ment egyfolytában...
2006 10 havi az eszköz...szóval mehetett ennyit.... -
Dryman
őstag
-
Dryman
őstag
válasz
alitak #24840 üzenetére
A T 20-as net-je általában telefonos deróton érkezik, ha iptv-d lesz a net mellett, akkor érthető is a korlátozás miértje. A rézdrótos ADSL+ szolgáltatás, max olyan 25-28M-át visz át megfelelően, erre alapozva a tv-d megeszik 5-8M-át, ami marad az meg a net-é. Győrben általában nincs probléma a telekom iptv+net szolgáltatással, de ez nem mondható el Győrújbaráton, vagy Csanakon....
számos olyan embert ismerek, akinél idegbajt csinált a telekom az ünnepekre is, ugyanis a túlterhelt vonalak miatt jön megy a net mint zsidóba a fájdalom....ha nagyon szakadozik akkor meg egyszerűen lejjebb veszik a kiszolgáló port sávszélességét, ezzel javítva a problémát
A technológia jó, de a hálózat nagyon xar alatta....
a telekom megvette a vidanet-et is, csak azért hogy rátelepülhessen a vidás coax kábelekre, itt Győrben ha nem megy az ügyfél kiszolgálása réz érpáron, mert ratyi a drót minősége, akkor csinálnak olyat is amitől igencsak bosszús lehet a tisztelt ügyfél!
rézérpáron a régi telefonvonalon tolják be az iptv-t, a vidás coaxon meg kábelmodemmel külön a net-et...
Ha azt nézzük hogy a szolgáltatáshoz így egy eszköz helyett 3-at kell felszerelni, kissé érhetetlenné válik az egész, nem is beszélve arról hogy a kábelmodem+router, iptv router, és iptv box energiafogyasztását is meg kell fizetned....ja meg szétfurkálják az egész házat.... -
Dryman
őstag
-
Dryman
őstag
Hát ez is elérkezett....kezdődik a visszaszámlálás.....akkor kezdem én.
Sikerekben gazdag új esztendőt kívánok minden Győr-környéki fórumtagnak!
-
Dryman
őstag
650GTX-ér 17K az jóságos ár vagy nem?
-
Dryman
őstag
válasz
zsigee #24637 üzenetére
gtx650, hd6850, hd 5870, vagy a hőnáhított Gtx560ti....
van egy 9600GT amit Jazzoséktól kaptam grátiszba, szóval ajándék lónak ne nézzem a fogát...hát összeraktam vele egy jó kis alapgépet a gyerkőcnek, mondván indulásnak elég lesz...eleinte semmi hiba nem volt a masinával, most meg folyamatosan csonra kifagy....kb azóta mióta felment az nvidia hivatalos drivere....
bakker lehet hagynom kellett volna azona driveren amit a win7 megszült a kártyához.... -
Dryman
őstag
Valakinek eladnivaló vga-ja 20K -ig lenne?
-
Dryman
őstag
Srácok!
Olyan dolgot kérdeznék (gondolom csak az fog tudni érdemben válaszolni akinek van ilyen korú gyermeke),
milyen PC-s játékokat szerezzek be és rakjak fel a 9 éves fiamnak szánt asztali pc-re?
Melyek azok a "normális kategóriába" sorolható játékok amelyek szóba jöhetnek?
Na nem kell itt a vakítás, a WOT azért nem kéne elsőre a gyereknek....
ha van ötlet, azt szívesen fogadom -
Dryman
őstag
válasz
boogie84 #24610 üzenetére
A Széchenyi téren láttam a kipakolós vásárban, ha jól emlékszem a bencés templom oldalánál a kézműves standnál..... drága mint a fene, mert ugye kézműves cuccok....
ha meg egy kicsit más jelleg is bejön, ilyen indiai vonal, akkor pláza hátulja a rossmannal szemben.... -
Dryman
őstag
Műfenyő témához...Ex-em kb 5 éve vásárolt minőségi műfenyőt, adtak hozzá konnektorba dugható elektromos illatosítót is...olyan mint a konnektoros szúnyogriasztó...van egy kis párnácska, azt melengeti a kis beépített fűtőlap és már van is jó fenyőillat...na ja műfenyő-illat!
Szerintem nem illúzióromboló....sőt megkímél attól is hogy a kissé görbe (mert egyenes és tökélestes formájú szvsz nem létezik) karácsonyfa fenyőtalpba faragását évről évre meg kelljen csinálni...
évről-évre ugyanannyit vesződöm az összerakásával és alapdíszítéssel, a többit meg befejezi az asszonyka... -
Dryman
őstag
1GB-os és 512-es Kingmax modulok eladók:[link]
-
Dryman
őstag
válasz
zsigee #24522 üzenetére
Biztos van ott a fiókban egy sima 630-asod,,,ne szívjál már azzal az 520-al....sőt a cpu supportban van egy D0 steppinges 520-as...szóval ennek a bios jelzése meg valami 0601...
Tapasztalatom szerint inkább érdemes egy sia prescott-os 630-ast belevágni, mint szívni ezekkel az 520-524-es procikkal...mert ezek közül sok jött olyan alaplapokból mint pl a fujitsu siemens....köztudottan erre kihegyezett bios-szal....szóval lehet mégsem támogatja az alaplapod azt a procit!
tegyél bele 2M cache-es 3GHz-es cpu-t, van elfekvőbe 10-20db-on -
Dryman
őstag
válasz
MR_Joe #24485 üzenetére
Ha van dos-os az jóságos, de van a lapon floppy csatlakozó???? sajna nem hiszem hogy van rajta...
ha lenne akkor egyszerűbb lenne a megoldás, de dos-os bootolós pendrive is megoldás lehet.
Ez esetben bebootolsz, és mikor látod a dos promt-ot a:/ ----> na ezek után már cserélheted is a chipet.. aztán indítod a flash progit a penről és már megy is a dolog!
Ha a bios chip a hibás, akkor szinte semmit sem enged módosítani a beállításokban...pontosabban engedi, de nem tudod elmenteni. ezt már próbáltad?Jut eszembe akkor is szokott ilyen lenni ha jelszavazva volt a gép indulása biosból, és nem kapcsoltad ki a szekúrt, csak törölted a jelszót!
Még valami, akkor is biosba dobhat ha teszemazt induláskor valamiféle hibát vél a rendszeren, és kötelez arra hogy vedd tudomásul vagy avatkozz be gyorsan...ilyen pl a cpu venti, vagy más rendszerventi fordulatszám figyeléséből adódó félredetektálás...lehet hogy egy házventit hiányol....mondjuk erről értesítene....
-
Dryman
őstag
válasz
MR_Joe #24476 üzenetére
Asrock probléma a SPI headeres bios chippeknél...
nézzél egy döglött asrock lapot valakinél....mondjuk Jambánál....
nézd meg a bios chip típusát, nem lényeg a pontos típus, de a nagysága igen...
Általában az asrock azonos chipeket használ a lapjaiban...
Beröffented az alaplapot így ahogy van, majd bemész biosba...ezek után megnézed hogy van e bios-on belül update lehetőség..szerintem lesz....netről töltött új bios file-t kiteszed pendrive-ra...pendrive bedug alaplapba...
ha beléptél a flash-es programba, ezek után kicseréled a bios chipet menet közben kikapcsolás nélkül, majd a nem megfelelő tartalmú chipet felülírod a már elindított flash programmal a pendrive-ról kikeresett bios fájl-al...
Győzelem!
Ez segíteni fog...de lehet segítene az is hogyha csak simán frissítenéd a biost!
Üdv!
Dry -
Dryman
őstag
válasz
okiDoki #24481 üzenetére
Szerintem ez a vga problémás eset csak a móka és kacagás miatt jött össze oliverda és öcsikéje műhelyéből...
kicsit furcsa hogy egy erős-közepes gépet ír az aláírásában, tudván-tudva az összes hardver-elemet, aztán meg fennakad egy videókártya cserén...a névhasonlóság sem vételetlen... -
Dryman
őstag
Eladó 19"-os monitorok!
Acer AL1916W ezüst kávás wide-os monitor 8000.-
[link]HKC 18,5" 9809A wide-os, viseltes, kissé karcos kávarész...(minek kell ezt magas fényű fekete műanyagból csinálni??? ------> csak hogy sérülhessen
) a kijelző hibátlan csak a káván vannak karcok...7000.-
[link]Samsung 19"-os 943N érintőgombos 4:3 képarányú monitor 8000.-
-
Dryman
őstag
én sem vágom mi az a nyócdéééé...akkor én most milyen smile-t kapok????
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Építő/felújító topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One mobilszolgáltatások
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Napelem
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- IPhone 13 128GB Green gyári független szép állapotú jótállás!
- Dell Precision 7550 15.6 FHD i7-10850H 32GB 1TB nVidia Quadro T2000 workstation tervező
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- VW/ Skoda fejegység Android 13, 6/64gb eladó
- Lenovo Loq Gaming 15IRX9
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 8GB 256GB 14" FHD 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest