- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Mobil flották
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
SEGÍTSÉG KEZDŐKNEK! OLVASD EL!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Derrewyn
senior tag
válasz
NyxNyxNyx #1001 üzenetére
Hát ez így tényleg RIP.
Pedig azért annyira nem volt OP, persze techelni kellett ellene, de akinek 1 db First Light sem volt a paklijában, az megérdemelte, ha kikapott.
Viszont akkor a Skellige Storm és társai újra két sorra hatnak? Mert ezt így eléggé csúnyán kibelezték, ha nem...
Azt persze aláírom, hogy RNR elég durva jelenleg, akár -80-100 pontot el lehet vele tüntetni, ha olyan az ellenfél.Amúgy amit a CDPR dev írt a redditen... Na, azon pont nem javítottak semmit, mert azon nem is lehet így. Arra gondolok, amikor valaki utolsó lapként rak ki weathert, és nyer. Ez továbbra is működhet.
Szerk. Az egész mögött inkább azt érzem, hogy a weather ellen nem volt élvezetes kikapni. Azt viszont nem hinném, hogy a nyerési arány kiemelkedően magas lett volna.
-
salaam
senior tag
válasz
NyxNyxNyx #998 üzenetére
Persze, tényleg számít, hogy mennyire tud az ember játszani, csak én most valahogy nem vágyok arra, hogy minden egyes meccsnél az legyen, hogy nem húztam fel a laceratet és a bombot, akkor kikaptam, mert semmit nem játszanak körbe (legalábbis az én kis 2,5-2,6k mmremen most ez van), csak kidobják a tokeneket, aztán buff.
Patch után jobb lesz majd remélem
Addig letolom a napikat, de nem látom értelmét több energiát beletolni, hogy ettől is teljesen kiégjek, mint a hstől. -
salaam
senior tag
válasz
NyxNyxNyx #996 üzenetére
Lapelőny, három clear skies, egy bomba és egy shackle kell legalább, hogy nyerj.
Ha nem a proletár verzióval jönnek, ami ilyen thunderboltos meg hasonló marhaság, hanem rendes control deckkel, amilyet én is játszok, akkor az ellen az NR nagyon jó, minden meccsem elvesztettem, a rezzelt lubberkin szörnyen elrontja a matchupot.
Skellige nem olyan rossz, de ha rendes control akkor elver.Nekem meglett közben a r11, de meguntam,megvárom a patchet. Kicsit azt érzem most, mint HS-ben, hogy Pistikének valaki elárulta, hogy ki kell szórni a kezed és mindenféle idióta buffokat rá kell rakni és akkor nyersz a weatherrel(hs-ben ugyanez csak jáde/face warrior). Patch után talán kicsit rendeződik.
-
salaam
senior tag
válasz
NyxNyxNyx #977 üzenetére
Nem, az a bajom, hogy úgy játszott Foltestes NR-t, hogy random belerakosgatott lapokat, majd a végén egy darab Ragh Nar Roogot és egy darab blizzard potit úgy, hogy a deckjének lényegében ezen a két lapon kívűl nem volt értelme.
És ahogy a HS-ben is zavar az, ha valaki mondjuk úgy játszik control deckket, hogy 5 mana alatti lapja nincs és nyer, mert szerencséje van, úgy itt is zavar, hogy valaki ostoba módon rak össze egy paklit és nyer vele, mert szerencséje van.
Mindegy a játék, ha valaki greedy azt egyszerűen nem bírom elviselni és nem jónak, hogy ezek lehetnek létező stratégiák.Na de kezdődik is a livestream!
-
Derrewyn
senior tag
válasz
NyxNyxNyx #961 üzenetére
Én weather monstert játszok, mondjuk Eredinnel, mert így elsőre talán nem egyértelmű az ellenfélnek, hogy mire is számítson, és milyen kártyákat dobjon el/tartson meg.
Ragh nar Roog az alap, amióta a silver epic-ek nem duplák szükség van rá. Amúgy így szerintem erős túlzás, hogy epicek ezek a kártyák.
A másik 3 arany: Aard, Woodland és DraugYennefer: TC elég szívás, de Eredinnel/Sarah-val azért többnyire be tudom védeni a Fogleteket. Persze sokszor jó lenne valami, amivel azonnal ki tudom iktatni...
-
salaam
senior tag
válasz
NyxNyxNyx #959 üzenetére
Szörnyen sok ilyet látok nap, mint nap. Mindig azt hiszem, hogy ennél már csak jobb lehet, aztán kiderül, hogy +1 rank és majd jobb playerek lesznek, de nem.
Más: Játszik/Játszott valaki valaha weather controlt? Most próbálok egy saját verziót összerakni (nincs aero/ragh nar roog), de nem boldogulok a golden lapokkal. Egyszerűen túl kevés hely van és nem tudom eldönteni, hogy mi legyen. Woodland és Caranthir eléggé instapick, elvégre ez a deck lényege. Maradt két hely. Geralt:Aard jól működik, hatalmas lap ilyen deckbe. Avallac'h a kedvenc monster lapom, meg az egész játékban az egyik legerősebb szerintem, szívesen játszanám, de jöhetne a helyére: Igni (senki nem tudja körbejátszani az én rankomon), Yennefer: the conjurer (kb. instawin ezeken a rankokon, az embereknek fogalma sincs hogy kell ellene játszani), Imlerith jól kombózik a weatherrel. Próbálgatom, de nem igazán tudom eldönteni, hogy mi is lenne az ideális felállás. Ha esetleg valakinek van ötlete, ne kíméljen!
-
Chronos85
tag
válasz
NyxNyxNyx #939 üzenetére
Hali, igen sajnos nekem is ez volt a tapasztalatom, hogy egy jó techre inkább saltik voltak a reakciók, szerencsére nem egy nagy érvágás ha nem nyom a GG-re. Ennek ellenére remélem nem lesz divat belöle, mert egy jó meccs után jólesett egy aprócska visszajelzés (még ha a reward nem is sok), a másik se úgy ment tovább hogy most jól felmostam(ták) vele(m) a padlót.
Úgy tippeltem, hogy március elején elindulhat az open, ezért az utóbbi 2 hétben már nem is játszottam, csak követem az eseményeket. Elértem amit terveztem, kiégni meg nem szeretnék még.
Ebben mondjuk erőssen közrejátszik, hogy a jelenlegi meta annyira nem bejövős. Félreértés ne essék eléggé változatos, nemtom megmondani, hogy mi pontosan a bajom vele...Viszont bár csak theorycraft amit heavyrain linkelt, ha mégis béta alatt akarják beletenni akkor lehet hamarabb visszanézek, nem várom ki az Open fázisba lépést. Bár jelenleg sztem van olyan állapotban a játék, hogy nyugodtan kilehetne adni...
Üdv.: Chronos
-
NyxNyxNyx
addikt
válasz
NyxNyxNyx #935 üzenetére
Visszaváltottam a régebbi törpés paklimra csak kicseréltem pár lapot. Nekem jobban bejön mint a Witcheres. Értem én, hogy ott az hatalmas tempo ha kirakja őket 1 lapból, meg az egész deck arra megy hogy megvédje a guardokat, de nekem nagyon nem tetszik ez az 1 sorba pakolok és imádkozok stílus. Ida Shirrú kettőssel meg élvezet kiégetni az ellenfelet. Ha ismernék a paklimat biztosan gyengébb lenne, de nem tudhatják mit játszok.
-
Chronos85
tag
válasz
NyxNyxNyx #924 üzenetére
13on vagyok vhol 3400-3500 között. Inkább tesztelgetek, a ranked annyira most nem érdekel úgyis reset lesz nemsokára. A meta itt weather monster (ez a domináns is), elvétve 1-2 pókos monster (én is ezzel funoltam), skellige pain, radovid control. Láttam 1-2 scoia dwarfot és nilfgaard próbálkozásokat de ezek nagyon ritkák.
Viszont úgylátom h a többség szintén csak kisérletezgetik még ezen a szinten is, mert elég sokféle pakli jön. Nem úgy mint patch elött, ahol szinte csak scoia oglifi+ciri-t lehetet látni.Azért jó az a decoy másra is ott a king of beggars vagy healer, viszont Yarpenen a legnagyobb value. Gondolj csak bele turn 1ben 7-8hp, turn 2-3ban 9+buff amit ráraktál. Ciri+roach nincs ennyi, amit a radovid controlban futtatnak, és az benne van sztem a top3ban jelenleg.
-
Chronos85
tag
válasz
NyxNyxNyx #920 üzenetére
Én is kipróbáltam, mert talán a scoia-nál volt a legtöb változás. Vmi hasonlót raktam össze mint ez.
Ami sztem ennél a frakciónál nagyon OP az Alzur's Double Cross, Aglais-szal 2x is kitod játszani. Brouver-el ugye mulliganelni se feltétlen kell rá.
Egyébként a Decoy-t Yarpenre érdemes betartani turn2ben, hogy frissítsd az adrenalin rusht rajta+ ugye extra HP-t is ad. Poén meg jó is játszani a deckkel, de még mindig nagyon weather érzékeny és abból most bőven akad. -
TazLeacher
nagyúr
-
Chronos85
tag
válasz
NyxNyxNyx #918 üzenetére
Hali,
Nem, csak a képességeket pl.: adrenalin rusht vagy a cow caracass nem robban 2 kör elteltével. A str-re még mindig a legjobb a D. bomb. Sztem a Mirror nagyon drága goldenként. Bár gold lapról is simán cserél tehát egy Yenn unicornra rátod rakni mondjuk egy Kayranról, de sztem hasznosabb itt is az új D-bomb.A ranked pontokat én se értettem, Drawnál is volt h kaptam de el is vett pontokat. Felraktam a Trackert hátha okosabb leszek (ugye elvileg kiírja az MMR-t), de még mindig rejtély h mi alapján számol a rendszer.
Találtam újabb bugot még mindig az arachasos nekker deckkel próbálkozok. A fentebb már említett spawn fent maradásán túl előfordult, h bár volt nekker a deckben és a kör végén nem az maradt fent, mégse került ki az új. Sajnos nem mindig jön elő ezért nemtom mi lehet a kiváltó ok, mindenesetre elég bosszantó.
A skellige pain deckkel nekem kicsit olyan érzésem van mint a HS patron warrinál. Sokat kell vele számolni, ha jól akarod játszani. Bár nem sokkal találkoztam eddig, mert a weather monster megeszi, és asszem a nilfgaard se favorid neki (bár ebből egyenlőre nem sok van még). Itt is a jókor eltolt D. bombot tom javasolni, esetleg scorch vagy "bork" jöhet még számításba.
Üdv.: Chronos -
Chronos85
tag
válasz
NyxNyxNyx #912 üzenetére
Most úgy müxik, hogy az utcsó kijátszott lapodat hozza át. Tehát ha egy ilyenre rakod az adrenalin rusht akkor igen azt hozza át, de ez ugye missplay. Bosziknál a kijátszott számít. Mondjuk a pókosnál nem vágom, mert ha spawnol az utcsó körben arachas akkor azt viszi tovább, holot a woodland spiritnél a fogleteket vagy a farkasokat (caranthirnál se) veszi kijátszott lapnak.
Ezért mondtam, hogy kezdőként sztem jelenleg ez a leghatékonyabb frakció, hogy gyorsban kiüss pár alapanyagot.Nah látom jött is gyorsban a fix Yennre (jogosan).
NyxNyxNyx: Igen erről van szó, de mint írtam sajnos nem konzisztens a dolog, csak az arachas spawnnál vettem észre ezt a hibát.
-
TazLeacher
nagyúr
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
NyxNyxNyx #885 üzenetére
Azért érdekel ennyire, mert azzal nyomom...Aard nerf az tényleg kellett, mert nagyon sokszor nyertem vele meccset totál vesztes helyzetből, és nagyon sokszor buktam vele meccset totál nyertes helyzetből, amikor ellenem alkalmazták. A Clear Sky szerintem így reálisabb, de szerintem még mindig a legelső verzió volt a legjobb. Én berakok időjárás lapot, mert arra építem decket, de szinte minden 2. deck-ben ott figyel a CS, mert ugye jó mindenre. Viszont most már simán össze lehet rakni olyan deckeket, amit egy weather sose fog meg, viszont nem kerül hátrányba mással szemben sem, mert egy NR ellen sem éri hátrány, hogy immunis mindenre. Szerintem nem jó, ha egy deck lapjai bár univerzálisak, de egy bizonyos deck szinte tuti kisz*pja ellene a meccset. Skellige így is tudott meglepetést okozni a hajóival (ugye ott eddig se működött az Aard, Drowner), de most, hogy a középső sorban is bepakoltak pár ilyen lapot...
Én azért gyűjtöttem, mert ki akarok próbálni pár új lapot még a törlés előtt, hogy az akkor bontott kegekből már úgy tudjak dönteni. Nem egy, és nem két lap van, ami helyett mást választottam volna már ma, meg nem is craftoltam volna. Nem mondom, hogy sosem fogom használni őket, de már nem feltétlen kéne...erre azért jó a törlés, bár csúnya pofára esés is lehet a vége, ha csupa sz@rt bontok majd.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
NyxNyxNyx #883 üzenetére
Nem tudom...a Steam egy dolog, a Sony más. Ahhoz, hogy megjelenjen PS4-en, ahhoz azért PS4-re is fejleszteni kellene. Tehát két verzió van a fejemben: 1. hogy fejlesztik PS4-re valami oknál fogva úgy, hogy még nincs megegyezés, 2. bele se kezdenek addig, amíg nincs megegyezés.
Egyébként nézegettem most megint a holnaptól életbe lépő változásokat, és a Weather deck-eket elég szépen kinyírták. Az összes "Immunite" lap mindenre immunis lett. Tehát sem az Aard, sem Drowner nem ér semmit ellenük. Az Aard nerf magában szerintem kellett, de ez így elég sz@r, hogy ami köd ellen védett volt, az most fagy meg eső ellen is az lett. És nem kevés ilyen lap lett.
Sikerült "összekukázni" 30 keg-re valót, így holnap tudok annyit bontani...hátha lesznek benne értelmes lapok.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
NyxNyxNyx #855 üzenetére
Igen, néztem a Decoy-t...így se rossz, kicsit jobban meg kell gondolni, hogy mire használod. Szerintem a kémlapok azért kaptak, hogy az új frakciónak meglegyen az előnye. A frakcióképesség és a vezért képessége, hogy 1-1 lapot cserélhetsz, és minden kém átjön hozzád elég brutálisnak tűnik.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
NyxNyxNyx #843 üzenetére
Azt nem is vágtam, hogy a Raked ugyan úgy növeli a sima levelt is, meg megkapom a napi jutalmakat is. Így tényleg nincs sok értelme a Casual-nak, mert rosszabbul nem járok, viszont még jön extra is, ha jön. 4 Rankedet játszottam eddig 2:2-es aránnyal. Most nekiálltam, zsinórban nyertem 5-öt, aztán zsinórban vesztettem 5-öt...most 7:7 az arányom...
-
Chronos85
tag
válasz
NyxNyxNyx #833 üzenetére
Az igazat megvalva a törpés deck jelenleg a fun kategóriába tartozik. Esetleg a Guardot tudod adni még az ellennek, ha nem jön össze a kombó.
Scrapet max amiket fentebb írtam jelenlegi meta deckekre lenne érdemes áldozni. Viszont szvsz 3héten belül jönnek az új lapok (persze ha nincs csúszás), ami megint felkeveri majd az állóvizet. Tehát a kövi kérdést kell feltenned: Ennyi idő alatt vissza hozza-e nekem az árát, amit le kellene kraftolnom? -
Chronos85
tag
válasz
NyxNyxNyx #831 üzenetére
Köszönöm, mint mondottam is nem feküdtem rá, csak a napit rankeden kezdtem letolni.
Igen én is gondolkoztam a trackeren, HSben a mai napig nem használok semmi ilyesmit. Itt volt 1-2 missplayem, mert nem tudtam fejben követni, hogy mi is maradt a deckemben. Viszont én szeretek gondolkozni és félek lustává tenne. Ha komolyan ráfeküdnék biztos használnám, mert a 30. mecsnél már nem megy annyira a számolás, mint az elsőnél. Bannolni ezmiatt nemhiszem h bárkit is fognak, mint annó Blizz is mondta ezt egy papír+ceruzával is bárki megteheti. Az mondjuk más kérdés, hogy egy 3 Eleven merches körben ki tudja azt lekövetni papíron mi maradt a deckben és mire tolja a Blue mountint, hogy még az időbe is beleférjen.
Nah mind1 ahogy a készítők is megmondták mindenki csak saját felelősségére használja.
Ami a deckedet illeti: Ha mindenáron ilyen törpés scoia-t akarsz játszani, akkor nagyon kellene bele legalább 1 operator.
Viszont ezzel az a gond, nagyon egy lane-re kell pakolnod és szinte minden deckben van 1aoeromancy (monsterben talán nincs, de ott ugye van sok más helyette). A másik pedig h hiába immun a frostra a törpe Aardal olyan szépen lökik bele az egész sort a ködbe, h öröm nézni. Vmi hasonlót kellene összeraknod. Renew helyett belelehet rakni Iorveth-et vagy ha az nincs Trish is nagyon jó. A másik ilyen alap lap most a Mardroeme (+4saját -4 ellen base HPjára), ezzel megtod fogni az Elven Merch, Reaver, Ocvist, Priscilla áradatot. Amiért ez nagyon hasznos, mert 0hpsat nemtud feléleszteni, tehát végleg kikerül a játékból. Arra figyelj h a buffra nincs hatással, tehát ha Sigridfára nyomod az ott fog maradni min 1hpval a boardon.Megértem, ha most vki nem áll neki vadul craftolni, sztem nem is érdemes, majd a köv. adag kártyánál, addig meg próbáld kihúzni vhogy.
Ha egy kezdő megkérdezi melyik nautral legendet gyártsa le most biztos a King of Beggars-t javasolnám, jelenleg annyira beleillik bármibe + ugye kapsz egy Decoy-t lvl20on.
Jer1cho: Nekem is sokáig nagy dillemám volt, már korábban is HSben, hogy majd kezdhetem előlről az egészet. Ez a kártyajátékok velejárója, az új lapok bekerülésével a régiek jó részét kukázhatod. Persze most mondhatod, hogy a béta végén majd wipe lesz. Amire külön fel is hívják a figyelmed, hogy egyáltalán nem biztos csak ha szükséges, ok lehet mondani hogy ez ilyen marketing terelés, hogy minnél többen ingyen teszteljenek nekik.
Én mindenesetre úgy döntöttem, hogy tolom amíg élvezem, ha wipe lesz akkor meg még mindig eldönthetem, hogy akarom-e "előlről" kezdeni a gyüjtögetést. De mint irtam élesben is ha új lapok kerülnek be (és fognak ha pénzt akarnak termelni a játékból), akkor biztosra veheted, hogy ha nem is 0ról, de jócskán lesz megint mit belefeccölni.Üdv.: Chronos
-
Ðávid
aktív tag
válasz
NyxNyxNyx #823 üzenetére
Gratulálok!
Nekem még nem sikerült elérnem ilyen magas rate értéket, pedig pár partit lenyomtam már. Az a tapasztalatom, hogy nem igazán sikerül mindig a rendszernek a megfelelő ellenfél kiválasztása. Még 23-as szinten voltam, amikor szembekerültem egy 52-es ellenféllel. Ki is kaptam. -
-
Chronos85
tag
válasz
NyxNyxNyx #760 üzenetére
Hali,
Mivel patch óta pont egy ilyet probálgatok, ezért merem állítani, hogy már közel nem tűnik annyira OPnak, mint mikor ellenem jöttek ilyenek.
Ugye ennek is 2 féle "gerince" létezik. A lovas saját boardomat buffolom verzió, ami mint fentebb te is említetted eléggé JOLOW. Mivel nekem ezek a Cheese deckek nem igazán jönnek be, bár ugye jelenleg tétje nem igazán van a játéknak max hogy mennyi idő alatt van meg a napi 2-3szint, ezért biztos van olyan aki ezt élvezi.A másikról amiről sztem érdemes is beszélni sokkal inkább a control irányába mozdul (hogy mennyire az saját izlés kérdése). Itt a trükk, hogy az elven mercenarira kell betartani a hard removealokat. Persze bomb, megfelelő weather, scorch vagy Igni szintán jó ha kéznél van.
Ezért a hard counter egyértelműen a skellige, ha ilyen ellent kaptam akkor igyekeztem az első 2körben eldönteni a meccset, mert 3. tuti az övé a sok rez miatt.Valamint sztem Radovid rughat még lapdába. Ehhez említettem hogy sok lapom hiánycikk, ezért jelenleg csak a másik oldalról tok nyilatkozni. Borkh nagyon tud fájni, ahogy a sok gold unittal se igazán tudsz mit kezdeni. Mellé ugye ottvan az Ultimate Hero Power, amivel simán letud kapni Aglais-t vagy még jobb ha Isengrimet.
Utóbbit általában úgyis turn 1 vagy 2ben érdemes kitolni mivel itt még elég sok spellt tudsz kijátszani.Esetleg marad még az örök igazság ha nem megy ellenük állj be közéjük elv. Ilyenkor az archerekkel, Iorvethhel vagy Trissel elég jól meglehet fogni ezt a miraclet.
Egyébként közel nem olyan könnyű deck mint elsőre tünt, nagyon kell figyelni, hogy ne told túl a boardot és természetesen a viszonylag sok spell miatt általában már a muligennél látni hogy melyik végére kerültél annak a bizonyosnak.
Üdv.: Chronos -
Chronos85
tag
válasz
NyxNyxNyx #749 üzenetére
Hali,
Inkább ilyen indirekt nerfre gondoltam, ugye a frakció erőssége, hogy elégeted a lapjaidat, majd a temetőből a buffoltakat újra kijátszod.
Igen ám de a CC átalakításával, már a többi frakció is sokkal könyebben tud extra unitokat kijátszani. Ettől függetlenül igen még mindig erős ha nálad vannak jókor a resurrect lapok. Viszont nekem ugyanaz volt a bajom mint HSben a discardos lockkal (khara elött meg pláne), sokszor sikerült behúznom 5. körig legalább az egyik elvétve mind2 doomguardot.
Nah most itt is ez van, hogy 1. 2. turnben kellene égetni a decket és buffolni a unitokat, de ha nem jönnek a lapok akkor nincs mit tenni.. Egyébként ugyanezért érzem jobbnak a törpés scoa deckket, mert lényegesen kevesebb kulcs lappal operál ezért nagyobb a mozgástered is. Míg az elfesnél ha nem sikerül a mulligen akkor dobhatod is a meccset.Ezért is gondolom, hogy hosszú távon Radovid lesz a befutó, mert elég egyszerű a mechanika, nem is túl drága deck és kellően stabil, hogy magas WR-t lehessen vele hozni.
Chaoticot nekem is sikerült elvernem, még patch elött. Ráadásul monsterrel skellig ellen , ami nem egy jó matchup. De hát nem volt nála bomb, Turn 1ben elkellett lőnie a Horn-t, nálam pedig ott volt a Scorch Igni 3. körre.
Szerk.: Az meg sztem teljesen random, hogy mik ellen kerülsz össze, nálam az utóbbi 5 napban teljes volt a paletta. De ma pl Radovid és Scoa volt terítéken helyenként Monsterrel. De pl.: Tegnap túlnyomó részt Skellige-t kaptam és mivel mostanában scoaval funnolok annyira nem voltam happy.
-
válasz
NyxNyxNyx #749 üzenetére
én se érzem nerfeltnek Skelligét
kb 10-ből 14-szer járok úgy, hogy mikor a végén már azt hiszem, hogy jól állok, akkor kiderül, hogy az utolsó három lapja Priestess of Freya és egész pakliját feléleszti és kijátssza újra.
Freyát úgy gyűlölöm, hogy ha lehetne NPC-t ölni a W3-ban, biztos, hogy egész Skelligét lemészároltam volna már
-
-
-
-
Chronos85
tag
válasz
NyxNyxNyx #724 üzenetére
Hali,
Nekem ez a note is tetszikNemtom, ti hogy vagytok vele vagy hányszor futottatok össze, de a jelenlegi top scoiatael deckre igenis ráfért a nerf.
Mindig mikor ilyennel kerültem szembe, a jó öreg Miracle rúzs érzés kapott el. Pakolhatsz te le akármit, ő szépen játssza a saját tempóját. (Még a shadow stephez hasonló mechanika is benne van). Csak itt nem 3x leeroy van finishernek, hanem többnyire Aglais vagy Isengrim. Lapelőnybe lehetetlen kerülni ellene, egy jól időzített bomba, igni vagy weatherrel lehet esélyed megfogni, már ha éppen nem volt rá megoldása.
Apropó igni, szintén tetszik, hogy bár az előző patchben már nerfeltek rajta, mertek ismét hozzá nyulni és még így is játszható, de a legtöbb deckbe nem lesz autó include. Valszeg Borkh veszi át a helyét a goldos vagy sok kis hps zerg deckekben.
Az "új" mechanikák is jól átgondoltnak tűnnek, tényleg fontos és szükséges változtatások, bár néhány HP buffot nem igazán értek, de ők biztos jópár szimuláció után arra jutottak, hogy ez jó lesz nekünk.
Ami a weather monstert illeti, ha nem mirror volt akkor általában 1 clear sky amúgy is előfordult nemhiszem, hogy a reworked "kinyírná". Sőt figyelembe véve a jelenlegi deckek mekkora változáson fognak átesni talán még erősödni is fog. Az új Drownert biztos kifogom próbálni.
Bár a kövi patchel még nemkerülnek be, de az új lapok is igéretesnek tünnek. Jó ez az ellen kiépít egy row-t, de nekem nem tetszik inkább átlököm egy olyanba amire van megoldásom.
Nah megint jó hosszúra sikeredett, de legalább látjátok, hogy valóba érdekel a játék és sztem nagyon jó irányba mozdulnak ismét a srácok, ha ezt tartani tudják akkor nem lesz itt gond...
-
DrDobos
őstag
válasz
NyxNyxNyx #716 üzenetére
Jogos, igazad van, egy Ciri ellen szuper, ez teny. De a sarkany ellen is jo ha nem NR az ellenfel es nem kap plusz kettot. Hm. De ugy onmagaban nem eri meg ha csak sima lapra használod el szerintem. Ezt abbol gondolom, mert az esetemben henselttel ha esetleg egy jo melee sort sikerul kihozni es kintvan margareta az kapasbol min. 12 plusz az arany lapok miatt plusz ha hat lappal szamolunk meg 12 a kis 2es unitok miatt.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
NyxNyxNyx #708 üzenetére
PL én nem szeretem a kaedweni sergant-öket, de sokan játszák a drágább paklikban legfőkébb azon indokból, hogy az erős effektű arany lapokat újra ki tudják játszani a különféle medic unitokkal a későbbi körökben.
Igen, ebben igazad van, nem tudom őket jól kihasználni, az ellenfél aranyára úgy lehetne hatni, hogy +weather hozzá, de azokat meg nem nagyon használom, szóval ki is veszem. Lehet, hogy Radovidot vagy Shanit összerakok akkor.
-
DrDobos
őstag
válasz
NyxNyxNyx #692 üzenetére
Nos, nagyon furdalt a kivancsisag, igy megcsinaltam a henselt decket, 400 scrapembe fajt, de persze ugy hogy kozel sincsenek kimaxolva a lehetosegek benne. Ugye Henselt mint leader azzal a kepesseggel bir hogy egy sorban arannya valtoztatja az osszes unitot es igy emiatt +2 az osszes ilyen unitnak. Remelem latszik a kepen amit csatolok a deck. Valoszinu a dimeritium bombot kiszedem belole, ahelyett majd mas silver kell, szerintem priscilla lesz, de akarmilyen kritikat es tippet elfogadok
Szerintem vernon helyett majd megy be egy igni geralt, jon be priscilla, aztan lehet meg dijkstraval is megprobalkozok, de lehet nagyobb lesz vele a nyug mint a belole szarmazo elony. Azt akarom vele jatszani hogy a redanian knightok(3 db egyutt arany lapok) meg a felpromotolt lapok miatt ha szerencsem van mar elotte kint van Ves es Margarita amibol mar sok + kartyam van amik az arany lapok miatt jonnek le azokat dijkstraval vissza majd egy sort Henselttel arannya ami megint sok +2es lap lesz Margarita miatt.
-
válasz
NyxNyxNyx #673 üzenetére
mindegy, ha lett is volna nálam frost. Olgierd a következő körben mindenképp visszatér (-2 ponttal), és a patchek óta a debuffok lekerülnek a kör végén. tehát ha rá is teszek egy frostot, akkor is fel tudta volna tuningolni és aztán promótálni, hogy a következő körben 2 ponttal gyengébben, de ugyanúgy 50-60 pontosként, aranyozottan visszajöjjön.
az első kör végén már láttam, hogy teljesen értelmetlen bármit is csinálnom, ez bukott játszma, csak azért nem léptem ki azonnal, hogy tudjak csinálni egy screenshotot.
* ha annyit megtennének CDPR-ék, hogy a Promote csak az adott körben aranyozna, aztán a kör végén lekerülne, szerintem az elég lenne
-
-
Heavyrain
őstag
válasz
NyxNyxNyx #659 üzenetére
Szerintem majd a hivatalos béta FAQ-t is add hozzá:
Majd megjelenéskor törölni kell ezeket, de addig hasznosak lehetnek.-Is GWENT a free game?
GWENT is a free to play game offering optional in-game purchases.-What are the platforms you will release the game on?
The game is expected to release on Xbox One, PC and PlayStation 4. The Closed Beta is available on Xbox One and PC.-What’s the release date?
We plan to go out of beta when the game is feature-rich, polished and tested sufficiently. Consequently, we’ll launch when we feel we’re ready to give you a game that rocks!-What are the rules of GWENT? Where can I get to know the basics?
The game will release with an interactive tutorial built right in, but if you just want to read about the basics, please click here.-Do I need to know The Witcher universe to have fun?
Despite GWENT is based on The Witcher games and books, you need not know anything about the universe to have fun. The game is a completely standalone experience.-Do I need to know anything about card games to enjoy GWENT?
Not at all! You’ll learn the basics of GWENT in just a few minutes, but as you continue to play and experiment with different deck setups, you’ll see card synergies and combinations unavailable to novice players. This is what makes GWENT both friendly for beginners and attractive to pros.-Who are the people creating GWENT?
GWENT is designed and developed entirely by CD PROJEKT RED. The story and single player segment of the game is designed and developed by the people who created The Witcher 3: Wild Hunt.-Can I play GWENT in single player mode?
In a nutshell: yes, but not during the upcoming Beta. We plan to release a fully featured single player adventure for GWENT, and a skirmish, player vs. AI mode.-Do you plan to introduce new content as the game matures?
You bet we do! As time passes, we plan to introduce new cards, mechanics, single-player adventures, language versions and game modes.-Do you support cross-play and cross-buy, i.e. purchasing items on platform A and using them on platform B?
We can confirm cross-play between Xbox One and PC -- all other options are being discussed. When GWENT launches on Windows 10 as an UWP application, the account between UWP and Xbox One will be shared. That means progress and cards are shared between both platforms.-How old do I have to be to play GWENT?
To play GWENT, you have to be 12 years old or older. However, please remember that if you are under 18, you should have your parent or guardian agree to the User Agreement in your name.-Will you offer a box edition of GWENT?
There are no such plans at the moment.-Can I sign up for the Closed Beta despite it already being live?
Yes, of course! Please click here to access the registration form.-I signed up for the Closed Beta. When will I get access?
The simplest answer is: soon. We’re inviting users in waves and it’s hard to predict when and how big each wave is going to be. We want to share GWENT with as many people as we can and we’re working hard to make that happen.-When will the Closed Beta end? / When will you launch the Open Beta?
The Closed Beta is expected to end sometime in the spring of 2017. But that’s only a rough estimate -- we have only one goal with the entire Beta and that’s to make GWENT as fun an experience as possible. We’ll come out of Beta when we have a game we think is honest, fun and well balanced.-Why do you need to beta-test GWENT... after all, it was already present in The Witcher 3: Wild Hunt?
While the core of the game remains the same, GWENT: The Witcher Card Game is much more than the game you used to play in The Witcher 3: Wild Hunt. This includes in-game assets like card art, card voice-overs and even skills, and what’s even more important, it features a competitive PVP mode we built from scratch. That’s why we do need to beta-test it and we would really appreciate your help in this regard.-Do you plan on wiping progress during Beta in the future?
It’s possible. However, should this happen, you‘ll be informed in advance.-What items can I purchase during Closed Beta?
During Closed Beta, you can purchase Card Kegs which contain extra cards for your decks.-What will happen with the items I purchased during the Beta? Will I get to keep them after the game goes out of Beta?
Should any progress resets happen, we will return you the number of Card Kegs you purchased using real-world currency.-Is the GWENT Closed Beta available for users from all countries?
Yes, the Closed Beta is available worldwide.-What languages will the GWENT Closed Beta support?
The initial Closed Beta build of GWENT is available in English, Polish, French, Russian, German, and Brazilian Portuguese.-Do I have to register on GOG.com to participate in the Closed Beta of GWENT?
In the Closed Beta, having an account on GOG.com is necessary only if you’re playing on PC. You can sign up for free here.-What is GOG Galaxy?
GOG Galaxy is a game client powering the multiplayer and matchmaking aspects of GWENT. Thanks to GOG Galaxy, you will always run the latest version of the game as it handles all the updates for you. If you want to, you can find out more about GOG Galaxy on www.gog.com/galaxy.-My GWENT Closed Beta redeem code is invalid. What should I do?
Please check your code. If you’re entering it correctly and it has not been previously redeemed on another account, please contact GWENT support.-Do I need Xbox Live Gold to play GWENT during Closed Beta on Xbox One?
Yes, you need to have an active Xbox Live Gold membership to play.-What are the system requirements for GWENT?
MINIMUM:
Processor: Intel Celeron G1820 | AMD A4-7300
Memory: 2 GB RAM
Graphics: NVIDIA GeForce GT 710 or GeForce GT 7900 | AMD Radeon R5 330 or Radeon HD 4650
Resolution: 1280 x 720 minimum display resolution
DirectX: Version 9.0c
Network: Broadband Internet connection
Storage: 4.5 GB available space
Sound Card: DirectX compatible sound cardRECOMMENDED:
Processor: Intel Core i3 6100 | AMD FX-6300
Memory: 4 GB RAM
Graphics: NVIDIA GeForce GTX 660 | AMD Radeon R7 265
DirectX: Version 11
Network: Broadband Internet connection
Storage: 4.5 GB available space
Sound Card: DirectX compatible sound cardXbox One HDD free space required: approximately 4.5 GB.
Internet connection is required to play.-Is an Internet connection required to play?
Internet connection is required to play.-Can I publish videos and screenshots from the upcoming Closed Beta when I get access?
If you want to stream the game, post screenshots and videos, we’ll be honored if you do so. However, we’d like to ask you to state that you’re playing a closed beta version of the game.-The game crashes on my setup / I think I’ve encountered a bug, where can I get help?
First off, we’re sorry that you encountered technical difficulties. We’re continuously working on the game and eliminating issues with each build. Please visit our forums to seek help and check for possible workarounds for your problem, or contact our support teams directly.-I can’t seem to purchase Card Kegs on Xbox One...
Xbox One players will not have the option to purchase Card Kegs (a selection of five cards) at the start of the closed beta. However, you can earn Ore currency by winning matches, and with this currency you can acquire Card Kegs. Xbox One players will be notified when the option to purchase Card Kegs from the in-game store is available.-Can I share content like purchased cards between platforms?
Content sharing will be available between Xbox One and the Universal Windows Platform version of GWENT for Windows 10 (the UWP version is the one downloaded from the Windows Store). We will inform about the availability of the UWP version of GWENT soon.-I’m accessing GWENT from Xbox One, can I play on PC using Play Anywhere?
If you registered for the beta on Xbox One, as it becomes available, you will be able to play on a Windows 10 UWP version of GWENT using Play Anywhere.-What versions of the GWENT Closed Beta will be available first?
The Xbox One and GOG.com versions of the GWENT Closed Beta will be available starting October 25th. The Windows 10 PC (UWP) version of the Closed Beta will be available shortly thereafter.-Where can I redeem my Xbox One token/code for the GWENT Closed Beta and how do I download the game?
You can redeem it directly on your Xbox One console or on Xbox.com. You will also be able to redeem your token/code on the Windows Store once the Windows 10 PC version of the Closed Beta is released.-Redeeming in the Xbox Store on Xbox One
1. Say “Hey Cortana, use a code” or go to the Games section of the Xbox Store on Xbox One and select “Use a code.”
2. Enter your unique code (each code can only be redeemed once).
3. This will inform you that you now own the GWENT Closed Beta. From that screen, you may need to click “Manage” to start downloading the game.-If I own the GWENT Closed Beta, will I automatically have access to it on both Xbox One and Windows 10?
As an Xbox Play Anywhere title, if you own the GWENT Closed Beta on Xbox One you will automatically have access on both platforms when the Windows 10 PC version becomes available.-What is Xbox Play Anywhere and how will it work with the GWENT Closed Beta?
When you download the GWENT Closed Beta through the Xbox Store or, in the future, the Windows Store, it’s yours to play on both Xbox One and Windows 10 PC.
To take advantage of Xbox Play Anywhere, you will need to have installed the Windows 10 Anniversary Edition update on your PC, as well as the latest update on your Xbox One console. Then, simply log into your Xbox Live/Microsoft account and your Xbox Play Anywhere games will be available to download.-What are the benefits of Xbox Play Anywhere for GWENT Closed Beta players?
Xbox Play Anywhere let’s GWENT Closed Beta players save their progress (including add-ons, cards, and in-game unlocks), Gamerscore and Achievements to Xbox Live, so you can pick up where you left off on another Xbox One or Windows 10 PC.-Does Xbox Play Anywhere apply to other PC versions of the GWENT Closed Beta?
Xbox Play Anywhere only applies to the GWENT Closed Beta on Xbox One or Windows 10 PC when this version becomes available. -
BomiBoogie
MODERÁTOR
-
NyxNyxNyx
addikt
-
Ðávid
aktív tag
válasz
NyxNyxNyx #645 üzenetére
Scorch-ot sokkal gyakrabban kapok ki az ellenfelektől. Ma is legalább egyszer azzal intézte el az egyikük a körömet. Viszont ma valaki odapörkölt nekem a Gralt: Igni kártyával is. Hogy is működik ez?
Addig rendben van, hogy olyan sor ellen lehet vele kezdeni valamit aminek 15-nél nagyobb az összértéke. De eddig úgy rémlett, hogy akkor mindent kinyír benne, kivéve természetesen az aranyakat. De ma nem így történt, hanem csak egy kártyát vett le a sorból, aminek a legmagasabb volt a pontszáma. Látod? Ennyire ritkán futok bele.
-
Ðávid
aktív tag
válasz
NyxNyxNyx #637 üzenetére
Egy kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor volt az ellenfelemnél ilyen lap. Lehet többnek is volt ilyenje, csak a parti kezdetén nem azt dobta ki neki a játék.
Végül a Bloody Baront választottam. A közeljövőben úgyis tervezem a váltást a Monsters pakliról, így már van egy frakció-specifikus aranykártyám a Northern Realms-ből is.
-
Chronos85
tag
válasz
NyxNyxNyx #633 üzenetére
Most mondanám, hogy irigyellek amilyen nyitásokat megosztottál itt a nagyérdeművel. De anyukám azt tanította, hogy az nem szép dolog, így örüljünk csak együtt.
A nyitásaim, a közelében sincsennek a tieidhez nem csak h minőségre, de mennyiségre se mondanám, az utcsó 6 packból rarenél jobbat nem kaptam. Bár már megszoktam, HSben is hasonló kényesztetésben részesültem(ök). -
Chronos85
tag
válasz
NyxNyxNyx #594 üzenetére
Jelenleg most éppen így néz ki.Monster Weather
Geraltot cseréltem Cirire, mivel ugye változott a frakció passzív.
Valszeg ki kellene cserélnem a fog+rain-t a frost+fog-ra (de ezt még nem nyitottam és jelenleg egy másik paklit építgetek). A sok NR ellen egyébként jó volt az extra eső
Imlerith volt az első "használható" legendem, de nem létszükséglet egyáltalán. Caretaker amúgy is jobb (persze ez sincs meg).
Aeromancy is jó lehet (te választod ki melyik weathert szeretnéd), de egyenlőre ennélkül is megvagyok.Szóval 1800dustot simán rá lehetne kapásból költeni, de így is életképes.
Nekem is az volt a gondom, hogy sok weather lap volt a kezemben csak éppen semmit nem tudtam a boardra rakni, ezért igyekeztem a minimális, de még kellően idegesítő szintre csökkenteni, és a helyükre aoe sebzéseket pakoltam. A taktik meg általában az hogy első körben igyekszek kiszórni a fogleteket (persze elötte lekeverem) egy köddel, hogy késöbb ne vmi hasznos lap helyett jöjjön fel.
A matchupok nagyjából így néznek ki ahogy írtad is. Bár nagyon durca és sok Scoitael-el nem rakott még össze.
Skellige-et nagyon ritkán tudtam hozni a 3. körben. Ezért ott általában igyekszek az első 2ben lerusholni. Az elsőben többnyire úgyis disloyalokkal szoktak bombázni.
NR-nél meg elkell találni, hogy buff elött told a weathert és lehetőleg ne nagyon told túl a boardodat, mert hamar kifulladsz. -
Chronos85
tag
válasz
NyxNyxNyx #589 üzenetére
Hali,
Mióta van béta hozzáférésem, többnyire monsterrel tolom(tam), elösször azért is, mert ebből tudtam olcsó, de elfogadható decket kiállítani.
(
Egyáltalán nem autopilot deck, mint az NR volt patch elött. Turn 1ben rakom a Huntert, 2be a tribuchét és felkelltek ezt azt, végét meg majd phillipával megoldom ha egyáltalán eljutunk addig...
)
Igazából monsternél, bár probáltam a breedet is, -amivel persze 1-2 kezdőt meglehet lepni, de egy tapasztaltabb játékos simán körbejátsza- , jelenleg csak a weathert látom életképesnek. Ehhez viszont kellenek a silver és gold monster kártyák amik extra weather effektet tolnak, meg persze 1-2 "sima" weather kártya is.Ezen felül tudnod kell, hogy nagyjából mire számíthatsz az ellentől és a muligent ennek megfelelően kell alakítani (persze ha éppen nem 3 fogletet kell lekeverned). És még ígyis nagyon kell figyelni, hogy ne tolj túl egy kört, mert igen, a laphátrány az alap, cserébe, h fentmarad egy szörnyed a kör végén (ugye itt megint előkerül a foglet, amit egyszerűen meglehetne oldani, ha a frakció "special" a weather effekt után proccolna, de igazából együtt lehet élni vele így is).
Nem állítom, hogy profi weather monsteres lennék, de gyengének se érzem a decket, persze a bomba, scorch, igni fájni tud, de el kell fogadni, hogy nem lehet mindig nyerni (Azért általába még így is 70%körül szoktam végezni a napi 2 szintemmel). Viszont cserébe nekem kellően változatos, bár mirror ellen nem igazán tudom mi lenne a jó taktika.
Mindenképpen érdemes rászánni az időt és gyakorolni, cserélgetni a lapokat, amúgy is erről szól a béta, nem?
-
Ðávid
aktív tag
válasz
NyxNyxNyx #589 üzenetére
Szerintem nem veled van a gond. Amióta megkaptam a meghívót és játszom, pár esetet leszámítva, csak a Monsters paklit használom. Próbálkoztam már egy-két dologgal, de azt látom, hogy sokkal kevesebb extra lap van benne, mint a többiben. Tegnap mikor megjelent a frissítés, pont nem tudtam játszani, de ma volt egy kis időm, gondoltam megnézem milyen a változtatások után. Két partiból kettőt elvesztettem. Az egyik Northern Realms, a másik meg Scoia'tael volt. A Northern Realms-on nem sok gyengülést érzékeltem. Most is eljátszotta az ellenfél, hogy Nenneke-vel feltámasztott egy Field Medic-et, azzal meg egy újabb valamilyen kártyát, ami behúzott még egyet. Én meg csak ülök és várom, hogy mikor szólhatok hozzá én is.
Tehát vagy mindketten bénák vagyunk a Monsters paklinkkal, vagy nem velünk van a gond.
-
-
-
Chronos85
tag
válasz
NyxNyxNyx #557 üzenetére
Nah ez az amire fogadni is merek, hogy nem fog megvalósulni. Ha egy deck csak pár %al jobb papíron, akkor terjedni fog és a hozzá tartozó counter deckek is, amiből majd összefog állni egy meta. De ez mindig is így volt, itt talán a BO3 miatt több életképes taktika is szóbajöhet, de hogy minden lap valamilyen formában "használva" legyen az a lehetetlen kategória.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
NyxNyxNyx #555 üzenetére
Hogy mi van mondjuk, hogy csak Geralt van? Akkor megy a kukába, és nem marad fent semmi? Illetve mi van, ha van fen 1 Gold meg egy nem Gold? Biztosan a nem Gold-ot fogja választani, vagy beszívhatom, hogy Gold-ot választja, és ugye e miatt az is leesik...
Egyéb kérdés hozzád, mert eléggé képben vagy. Egyik nap játszottam egy Monster deck ellen, és valahogy 7 Foglet-je lett. Valahogy nem esett le, hogy hogy...leírtotottam, és amikor elnyomott egy ködöt, visszajött mind a 7.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Corsair Katar Elite WL egér eladó (csak vezetékesen megy)
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest