Hirdetés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
-
Mobilarena
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
yodamastah
őstag
Újabb 4évszakos teszt: [link]
Ja bocs látom hogy az összefoglalóban már benne van. -
yodamastah
őstag
Kb fél éve tolom Conti Allseasoncontact-al. Nekem eddig nagyon bejött (UG9+Ventus Prime2-t váltott). Nagyon jó kiegyensúlyozott gumi lett szerintem. Vizen és havon jobb mint amire számítottam. Természetesen nem csak városban óvatosan gurulgatva van tapasztalat, minden körülmény közt kipróbáltam hogy viselkedik jól megküldve, tapadáshatár környékén. Ami nekem különösen szimpatikus, hogy szárazon és vizen is nagyon barátságosan csúszik meg kanyarokban. Jól érezni ahogy finoman mászik odébb az autó, és semmi ijesztő nem történik. Tapadás infó is egész sok jön át, jól kommunikál a gumi. A bekormányzás késése egész jó, nyárinál azért nyúlósabb, de feszesebb mint egy téli.
Havon keveset tudtam vele menni BP-en, de mikor vidéken jártam, mentem tesztelni a takarítatlan részeken, és direkt sem tudtam elakadni sehol. Egész komoly emelkedőkön is fel tudtam menni vele. Sajnos egybefüggő tükörjeget vagy műgyantát nem találtam sehol
-
yodamastah
őstag
válasz
simonjoe #29402 üzenetére
Nem fűrészfogasra kopott? Elsőkerekes autón gyakori hogy a hátsók fűrészfogasra kopnak. Elől kiegyensúlyozottabb terhelést kap a gumi (gyorsítás, fékezés, gurulás), hátul viszont csak fékezés és gurulás koptatja. Emiatt félre tud kopni hátul. Nyilván sok egyéb dolog is számít hogy ez mennyire gyorsan alakul ki. Pl gumi mintája, keménygsége, nyomás, futómű állapota, vezetési stílus....
-
yodamastah
őstag
Auto express 4évszakos teszt (conti is benne van már) [link]
-
yodamastah
őstag
válasz
gyáliSanyi #19290 üzenetére
Két szezont letoltam az optimo 4S-el (1.4es corollán volt). Nem mondom hogy megbántam, de elég gyenge volt a véleményem róla a 2. év vége felé. A 4S inkább téli gumi karakterisztikájú, annak hátrányaival (nyúlós érzet, hosszabb száraz fékút). Tapadása az minden körülmények közt az elmegy kategóriát éri el maximum. Hóban alig mentem vele, ott végül is nem volt annyira rossz, de rendes nagy hóban nem volt alkalom kipróbálni.
A vége az lett eladtam az autóval együtt. Azóta téli/nyári kombót használok. Határozottan sokkal jobb a téli/nyári, de a fél évente macerázással nekem is tele van a tököm.
Michelin CC-ről sokkal jobbakat hallani, én ezt próbálnám ki.
-
yodamastah
őstag
válasz
golfvariant #13583 üzenetére
Leszeded a szelepsapkát és nyomod a tüskét
-
yodamastah
őstag
válasz
golfvariant #13568 üzenetére
Szívás a jó guminyomás mérő beszerzése ha nem akarsz 400 eurót elkölteni rá
Kutakon talált mérők közt 3 tized BAR szóráson nem kell csodálkozni.
Ha nem kell fél tized BAR pontos műszer, akkor elég a pár ezer forintos alap cucc is, de ha lehet több ponton mérd hozzá valami komolyabbhoz néha. 1-2 tizedet szoktak ezek tévedni, és igazából ez még nem akkora eltérés hogy bajt okozzon. Közúti használatban legalábbis 1 tized pontatlanság semmiképp nem gond.
-
yodamastah
őstag
válasz
pocokxx #13515 üzenetére
Én a következőt tenném: azonnal lehajítanám a p*csába ezt a fos gumit ami rajta van, és vennék 4db normális nyárigumit. Majd amikor eljön a téli szezon, vennék egy garnítúra normális téligumit. ... kb pont ezt csináltam tavaly amikor vettem egy 7 éves autót, amin még az a repedezett szétkopott nyárigumi volt amivel 0km-esen vette az előző tulaj.
Vagy ha keveset autózol és elég a 4S gumi és spórolni akarsz, akkor vegyél most egy garnitúra CC-t.
De ilyen stratégiázást (kihúzom vele a szezont, veszek télit nyárra stb..) a gumikkal nehéz megérteni. Ha cserés a gumi akkor kicserlni kell, nem kihúzni vele valameddig. Ha nem futja rá akkor meg kölcsön kell kérni vagy álljon az autó, vagy át kell gonodlni az autó tartást, mert a gumi az fogyóeszköz és nem kellene hogy problémás tétel legyen.
Esetleg jó áron használt nyárigumi sem elvetendő, de csak ha nem öregebb mondjuk 4 évnél, és max 2mm kopott el az eredeti profilból. Annak semmi értelme olyan használtért pénzt adni ami 10ekm/év mulva kuka lesz.
Téliből nem vennék használtat...
-
yodamastah
őstag
Nem akarlak ekézni, de én azt mondom vegyél egy tisztességes gumit arra a szép autóra. Gondolom azért van alfád és nem toyotád mert "autóbuzi" vagy. Finomabban fogalmazva számít hogy szép és szerethető autód legyen. Akkor hát add meg neki ami jár. Legyél annyira menő ha már 18as felni kellett akkor ne kínai gumi menjen fel. Minimum egy hankook-ot dobjál rá szerinem. Lehet hogy drágább lesz 40ezerrel, de 4-6 év távlatában, amíg ez a gumi ki valszeg fog tartani ez nem tétel ha autót tartasz.
-
yodamastah
őstag
válasz
pocokxx #13392 üzenetére
Télen egy 20asért elvittek tőlem egy hasonló garnitúra 205/55R16 2008as pirellit. Mondjuk szerintem ilyet csak télen tudsz eladni.
Hogy miért vesznek meg egy 8 éves téligumit az passz. Lehet autó eladáshoz jó
Általában ott szoktam hagyni a gumisnál a lerakott gumijaimat, de szerintem ők is eladják. Úgy hogy legutóbb próbaképp felraktam én jófogásra és elkelt 1 hónap alatt...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- RAM topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- alza vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Netatmo beltéri egység hibátlan müködéssel és állapotban.
- 2db Wolfcraft Mini egykezes szorító szép állapotban eladó
- Dübel doboz Redbox Duopower csavarral hibátlan állapotban eladó
- 15 flakon MTN festék, alapozó, lakk + Ajándék 4db MTN szórófejjel
- Jura J95 ONE TOUCH TFT CARBON,limitált kiadás mint az új,saját használatból,1/4-ed ÁRON
- iKing.Hu - Apple iPhone 12 Pro Max - Silver - Használt, megkímélt
- IPhone 16 256GB!!! Bontatlan! One függő! Jótállás: 2028.04.04.-ig
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple Pencil 2.gen, Új, Dobozával 12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest