Hirdetés
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
-
Mobilarena
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Norbika88
senior tag
válasz
rbalint88
üzenetére
Köszi!
A másik, hogy egyáltalán érdemes e cserélgetnem téli-nyárit?
10 km es munkába járás, ritka hosszú táv.
Van aki azt ajánlotta hogy 3-4 évente cseréljek egy téli szettet.Vagy esetleg egy ilyen 4 évszakos erre a kis távokra? Használ valaki ilyet, mik a tapasztalatok?
-
-
Norbika88
senior tag
-
rbalint88
veterán
válasz
Killer01
üzenetére
nekem volt 8"-on is 205, a 7"-hoz még elmegy a 195. kicsit feszül rajta, pont jó lesz. kb az a felső határa.
D.Orion: Dunlop SP BlueResponse

pelenka35: elég az elsőket cserélni. Futóművet mindenképp nézesd meg. Ha alacsony nyomáson használod, akkor a belő fele is le lenne így radírozva. Ventus Prime 3 mehet. auto-stop elég olcsó hely és megbízható is. Eddig pozitívak a tapasztalatok velük.
SPeti1984: bocs, Sava ami nem annyira minőségi. Firestone is csak bizonyos paraméterekben jó, pl SZ90 szárazon atom, többi jellemzője közepes/gyenge. Merivára az a Hankook bőven megteszi.
-
SPeti1984
senior tag
válasz
rbalint88
üzenetére
Kínai soha nem is volt egy kocsinkon sem talán Hankook volt a "legrosszabb" a többi autónkon is Michelin, Bridgestone, Goodyear, Vredestein van. Csak mondom ez egy új minta a firestone-tól mondom hátha jó lehet. Én is szemezgettem ezzel a Hankookkal majd meglátjuk, március elején gondoltam megvenni.
-
Richard!
addikt
Üdv!
Hamarosan jön a jó idő és gumi vásárlás előtt állok. Milyen Continental gumit ajánlotok 500€-ig?
Méret: 235/45 R17 -
Norbika88
senior tag
7jx15H2 Alufelnihez ezt az abroncsot néztem ki nyárra.
7"collhoz jó ez vagy szélesebbet kell néznem?
-
D.Orion
veterán
Üdv!
Ismét "új" autó került a családba. 2004es Hyundai Accent 1.6. "Sajnos" nagyon megy a kis matchbox a tulajdonos alatt, friss jogosítvány. Rendszerint 15%-20%-al gyorsabban hajt minden körülmények között, mint ami ideális lenne. Magasabb a kanyarsebesség, rosszabb utakon se mérsékli a sebességet, esőben is határon megy.

Ilyen vezető alá kéne majd minőségi nyárgumikat rakni az autóra, 185/60R14 méretben. Persze én meg azon vagyok, hogy szóban tereljem a lassabb, megfontoltabb és szabályos vezetés felé.
Mit ajánlotok?
(#17586) Killer01: Bocsi, közben szerkesztettem, nyári. Casco megvan, lehet rakok egy menetesszárat a gázpedál alá.

-
pelenka35
őstag
Honnan érdemes rendelni és kb mikor(akció lesz mostanában)?
-
pelenka35
őstag
Olvasgatok,olvasgatok,de azért kérdeznék . Ti ahogy látom jobban értetek a gumihoz. Mitsubishi Grandisra kellene nyári gumi. Családi autó ennek "megfelelően" használjuk gyerekszálításra ,kirándulásokra hosszú utakra. Most Hankook 215/55/R17 94W gumi van fent.Nagyon elkopót a két első kerék széle (szerelő szerint a nem megfelelő guminyomás miatt 2.5 helyett 2.7-2.8-at kellett volna fújni. Szóval ez is egy kérdés mennyi megy bele. 90-120km/h az átlag váróson kívül.) Milyen nyári gumit ajánlanátok nem horror áron,de biztonságosat.
Előre is köszönöm.
Üdv. -
válasz
Zsmester89
üzenetére
Nézd meg, hogy mi a gyári 18-as felni paramétere a Volvónál. ET27 általában elég alacsonynak mondható, de nem tudom, hogy a Volvo-nál mi a gyári. De ha 3,5 cm-t hoz kijjebb, akkor feltételezem, hogy nem ilyen kicsi

Nekem 1,5 cm-t fog kintebb hozni a külső síkon az utángyártott 18"-as felni a gyári 17-hez képest. Rápróbálva gumi nélkül azért eléggé látszott így is, hogy jóval kintebb van, de azért a sárvédő perem még éppen felette volt.
3,5 cm viszont tuti, hogy kitolja a kereket a kocsi alól. -
válasz
Zsmester89
üzenetére
3,5 cm nagyon soknak tűnik.
Használd ezt a kalkulátort: [link], a gyári kerék mérete is kell hozzá. -
Zsmester89
őstag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy a 2004-es Volvo S80 D5 alá tervezett 8x18 Et27 felni 235/40 R18as gumival beleérne-e a kaszniba? Elvileg 3.5cm-vel lenne kijjebb a külső pereme, mint a jelenlegi gyári 16"-nak.
Köszönöm -
SPeti1984
senior tag
Ismeri valaki a Firestone Roadhawk abroncsot? Nemrég jelet meg ha jól olvastam és elég jó áron láttam, de nem tudom bemerjem-e vállalni.
Amúgy még elég olcsón találtam Sava Intensa UHP-t, az milyennek számít? -
válasz
szőröscica
üzenetére
Hirdesd egyben és külön-külön is. Egyben olcsóbban szeretne mindenki venni, pedig úgy még a szerelést is megspórolja a vevő.
Mennyit szeretnél kapni értük? Nem akarom megvenni, csak kíváncsiság
Amit Péter felsorolt, abból én a jofogast és az autóalkatrészt mindenképp javaslom. Utóbbin adj meg minden adatot (osztókör, ET, stb.), de a legjobb, ha jófogáson is leírod.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
szőröscica
üzenetére
Jófogás, racing bazár, autoalkatresz.hu, vatera, facebook csoportok

-
szőröscica
addikt
Hol érdemes meghirdetni egy szett Dunlop Sport Bluresponse gumit? 2016-osak, kb. 15 ezer km-t futottak, 205/60 R16 méretben. Hozzá lenne egy szett gyári Nissan alufelnim is, de nem tudom, hogy azt érdemesebb lenne-e külön eladnom.
-
choco01
addikt
válasz
zsolt19900
üzenetére
Elöbbi legyen szerintem.
-
Safranek
aktív tag
válasz
zsolt19900
üzenetére
Tavaly májusban rendeltem tőlük ugyanezt a GY -t (méretben is) .
18500 v 19500 volt darabja. Nem bántam meg hogy ezt vettem.
Ha jól rémlik 2 v 3 nap alatt megjött az utalás után.
Szerintem hajrá.
-
szabog74
aktív tag
válasz
raziel01
üzenetére
Megkérdeztem az Uniqa-t (ott van casco-m), hogy casco-nál mi a helyzet a 4 évszakos gumikkal télen és nyáron, lehet-e biztosítási gond a használatukból. Idézem:"Tájékoztatjuk, hogy az autógumi nem befolyásolja a biztosítást." Továbbá elküldték a szerződési feltételeket, ami az oldalukon is megtalálható és nincsen benne szó gumiról. Média felhajtásnak tűnik az egész "nem fizet a casco, ha télen nincsen téli gumi az autón". Ha műszakin átmegy vele, akkor jó a biztosítónak is.
-
zsolt19900
őstag
leszűkítettem kettőre
Goodyear efficientgrip performance 17.999/db
vagy
Hankook ventus prime 3 peremvédős 15.999Ft/db
kiszállítás ingyenes és lehet látni a gyártási időket is, plusz szvsz nem lesz mérföldekkel olcsóbb már ez a két gumipáros
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom
üzenetére
Mindent megvesznek főleg. Nagyon sok a kispénzű akinek nem telik "rendes" gumira vagy akinek csak arra kell, hogy egy zárt pályán szétdriftelje.
Hirdesd meg jófogáson vagy fb csoportba elviszik majd meglátod.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Vesztor87
üzenetére
Mindig az adott évben gyártott gumit tesztelik pont az esetleges keverékváltások miatt. Emiatt volt kizárva 2016-ban a Pirelli amikor nem sikerült éven belüli szetteket beszerezni a teszthez.
"Az év gumibotránya, hogy a kisautók 185/65 R14 méretében a Pirelli abroncsát ki kellett zárják, a különféle helyekről vásárolt abroncsok túlzott eltérést mutattak egymáshoz képest." - [link]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom
üzenetére
Igen, még annak. A gyártók éven belül nem, csak évenként változtatnak a keveréken. Ezért van az, hogy azonos márka/típus másként szerepel(het) két eltérő évű tesztben.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom
üzenetére
Pár hét eltérés még bőven nem gáz de igen az azonos dot-os menjen egy tengelyre az a biztos.
-
stickermajom
addikt
Az mekkora gond, ha egy pár gumi 0515, a másik pár 4815-ös dottal van? Gondolom az azonos dátumú egy tengelyre kerüljön.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
tomixx
üzenetére
Nekem Contiból PC5 volt, két szezont bírt a hajtott tengelyen lévő 2 gumi (kb 40k km), a harmadik szezon elején a gumis már nem volt hajlandó feltenni. Nem állandó burnout csak simán sportos használat. Tapad nagyon de kopik.
Sajnos az SC5-el nincs tapasztalatom. Havernak van de neki még csak 1 szezon óta van fent így sok kopási tapasztalat nincs róla.
-
zsolt19900
őstag
visszaolvastam tavaly március-április viszonylatában és akkor is az a 3 gumi jön fel 205/55 r16ban, mint amit most is vesézünk, de még mindig nem tudok dönteni.
Most ugye pc2 van fent és eldobós lett, de ezzel olyan megállni mintha odaragasztanának.... szóval megyek-megyek tempóba és kitolat elém egy autó és úgy megállok mint a szög

na most ilyesmit "csak" a pc5 tudna az autó alatt a, vp3, Goodyear EfficientGrip Performance ill. DUNLOP Sport Blueresponse csapatból?
+azért is olvasgattam vissza, hogy lecsekkoljam az akkori árakat akciózáskor idősávban, de nem voltam eldőlve tőlük

azt nem értem, hogy amin oldalon néztem eddig a gumikat 18.5 volt "készletkisöpréses" akcióban a conti és most hirtelen rátettek múlt héten 1500ft-ot és még mindig készletkisöpréses akció

kb. 10k-t ha megyek évente akkor nem mondok sokat, szóval erre lehet hogy nem lenne gáz a "nagyonkopó" pc5, de ha tudja ezeket a tapadási tulajdonságokat valamelyik a fenti csapatból, akkor lehet hogy azt választanám, mert a conti a legkopósabb azért mind közül

Nem szoktam minden utamat a legtempósabbra venni, de néha ha támad kedvem hozzá akkor jó lenne ha nem kellene a gumi korlátaiba ütköznöm.... vagy ennyire nem vész a dolog? abból indulok ki, hogy a vp3nál írtátok, hogy puhább ezért kényelmesebb is, de a pc5 nél előbb elindul az autó vele pl.
de a vp3 és a pc5 közé mondjuk be lehet tenni a Goodyeart ill. a Dunlpot? ha igen akkor azok közül melyik lenne a jobb választás?
Persze ha ezeket a tulajdonságokat várom el és ezeket csak a pc5 tudja nyújtani a mezőnyből akkor várok valami leárazásra, de nem hiszem hogy lesz 18.5k nál olcsóbban sajnos belőle -
tomixx
csendes tag
Sikerült...
Indultunk 3 típussal és már nem is tudom, mennyinél járunk 
Eredeti tervem a Conti volt, de többen írták, hogy gyorsan kopik, ezért elbizonytalanodtam( volt aki azt írta, hogy egy szezon után cserélnie kellett.... ezt azért kétlem)
alternatívaként a 2 Goodyear nagyon megtetszett...
S.Szabi: Megnéztem a Dunlop Sport Bluresponse-t így őt is a kalapban hagyom

Mágus2: Nagyon köszönöm a hasznos tanácsokat, egyre jobban tetszik nekem ez a Efficientgrip Performance

Mindenkinek köszönöm a hasznos tanácsokat!

Talán egy márciusi/áprilisi akció könnyebben segít majd a döntés meghozatalában!

-
válasz
tomixx
üzenetére
Nem kopik egyáltalán vészesen, 15 000km alatt csak a szőrök jöttek le. Annyit fogyaszt a nyári 225-17, mint télen a 195-65. Szóval egyáltalán nem vészes. Vízen nagyon stabil, ebben a méretben amúgy sem szoktak már csúszkálni a gumik, csak ha eszetlenül tolod kanyarban is.
Hegyvidéken lakok sok szerpentinnel, és akad itt mindenféle aszfalt a tükörsima szürkétől az érdes feketéig, esőben bőven hozza, amit el lehet várni tőle, előzgetni szoktam vele a tötymörgőket.

A keményebb oldalfalú Fulda hamarabb megcsúszott, mint ez.
-
S. Szabi
őstag
válasz
Vesztor87
üzenetére
Nekem az volt a 143 LE-s BMW-n mikor vettem, elég kopottak voltak, korukra nem melékszem, de nem voltak túl fiatalok sem, nem voltak rosszak még így sem. Áprilistól októberig azzal jártam havi szinten Németország haza is, nem votl vele gond. Autópálya, eső, jó volt ott is. Körforgalomból kifelé, ha víz volt szerett megcsószkálni, ezt most a Dunlop télivel nem csinálja, de hogy annál a kopottság miatt volt-e vagy olyan, azt nem tudom. Nem volt teljesen lekopva, de még egy szezont már nem mentem volna vele.
Szóval szerintem választhatod nyugodtan.
-
rbalint88
veterán
válasz
stickermajom
üzenetére
De csak apollora lehet!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Vesztor: ha nem nagyon tultarolt, akkor michelin jo lesz

-
stickermajom
addikt
Én közben berendeltem a Falken ZE914-et a sok pozitív tapasztalat miatt. Nyilván nem ér fel egy Apollo négyévszakossal, de meglátjuk.
Max cserélem szezon közben, ha nem válik be.. -
rbalint88
veterán
válasz
vackor6
üzenetére
Barmelyik jo, attol fugg mi a cel. Nekem ventus prime 3 van, turaabroncs pozicionalasa ellenere nagyon tapad, csak puhabb az oldalfala, ezert kenyelmesebb, cserebe hirtelen kormanymozdulatkor picit bizonytalan erzes, de megszokhato. S Mercin gyari elsoszereles, nem gondolnam rossz ak. Az S1 evo2 az Audi TTSen elsoszereles, az is fasza gumi. Nyilvan hangosabb es gyorsabban kopik, cserebe a vegletekig tapad.
Vesztor87: nekunk g astran volt kh17 kumho, egy igazi fos volt. Nem tapad sehol se, zug. Mondjuk kopni nem kopott, sajnos...
-
Vesztor87
senior tag
A michelin energy saver az ajánlott gumi? Mik a tapasztalatok vele?
-
lenko
aktív tag
válasz
S. Szabi
üzenetére
Ha váltóméret a nyári/téli nem kell, én csak akkor viszem, ha félrehúz, kormány nem áll egyenesen.. stb.
Rugócsere, és szilentcsere után vittem el utoljára, nem megyek kátyúkba, így nagyon ritkán viszem.
Előző autómat kellett vinnem 1x 44e km alatt, mert leért a bölcső 1x, és félrehúzott utána. -
-
Vesztor87
senior tag
válasz
stickermajom
üzenetére
Köszi a tanácsot, akkor helyben keresek inkább drágábbért felnit.
Kumho KH17-es gumiról van infója valakinek? Akciosgumi.hu-n nagyon olcsó, de 2011-2012-es tesztet találtam róla, ez valami ezeréves típus lehet?
-
vackor6
csendes tag
válasz
rbalint88
üzenetére
Pár ezer forint tényleg nem számít, viszont találtam a Hankookból akciót: S1 Evo2 vagy Ventus Prime3 Itt azért már van olyan különbség árban, ami elgondolkodtató. A Hankook egyébként mennyire számít prémium márkának? Egyre több helyen emlegetik, hogy beérte a nagyokat.
-
S. Szabi
őstag
válasz
rbalint88
üzenetére
Nem válasz akart lenni
Üdv!
Futóműbeállításra ti milyen gyakran szoktátok vinni a gépet?
Évi kb 25-30 000 km-nél érdemes minden kerékcsere után legalább megnézetni? Számít ilyen szempontból, hogy a téli 16", a nyári meg 17"-os? Vagy elég mondjuk évente egyszer, minden téliről nyárira váltáskor (télen könnyebben elmehet nagyobb kátyúk stb miatt?
Tavaly vettem az autót, áprilisban, télen mikor rákerültek a téli kerekek, vittem futóműbeállításra is, kellett rajt bőven állítani, ki tudja mikor lehetett utoljára normálisan beállítva...
-
rbalint88
veterán
válasz
Vesztor87
üzenetére
van értelme a két komplett garnitúrának. centríroztatni lehet és érdemes átszerelés nélkül is.
vételnél azt kell figyelni, hogy szépen fusson (gumis pörgesse meg, ő látja) és ne rozsdásodjon, meg persze ne legyen repedt. de mire megreped, olyan ütést kap, amit látni fogsz a forgásán. javított felnit ne vegyél, van elég másik, ami jó lesz. plsz ugye az alap paraméterek stimmeljenek (osztókör, szélesség, ET, középfurat) -
Vesztor87
senior tag
válasz
rbalint88
üzenetére
Köszi a válaszokat
Részben azért is érdekes, mert egy éves gumikat tudnék most olcsón venni, vatta újak, csak valami készleten maradtak. A korábban kérdezett ecowing es 01 kh17 am. 2016-os adac teszten nagyon jo eredménye volt, após ilyet vett tavaly a focusra is, neki tetszett. Akkor kipróbálom őket, Max ha nagyon nem tetszik majd jövőre cserélek.Masik kérdés, picit összetettebb.
Acelfelni van most az Almerámon télingumikkal. Érdemes újabb acélfelni szettet venni, és erre húzatni a nyári gumikat, vagy az évenkénti csere a jobb, mert legalabb centiroztatva vannak a gumik rendszeresen?
Ha acélfelnit néz az ember mit kell nézzen? Sose vettem még, nem értek hozzá. Köszönöm! -
rbalint88
veterán
válasz
Vesztor87
üzenetére
Ez gumitól is függ, Két Pirelli téivel is úgy jártam most, hogy 5 évesen még tök jók voltak, a 6. évükre kikeményedtek és vízen borzasztóak voltak. Conti nyári is kirepedezett most 7 éves korára. Viszont láttam olyan Michelin MXM gumit, aminek kb 20 évesen semmi baja nem volt és normálisan tapadt is.
-
Vesztor87
senior tag
Normál esetben hány éves korig lehet a gumit használni ha jó még a minta rajta? Utcán tartom a gépet, de jó időben ha lemosom lekezelem gumi ápolóval az oldalfalát (első autó, azért kérdezek ilyet) Köszi!
-
vackor6
csendes tag
Sziasztok!
225/45 r18-as méretben milyen nyári gumit tudnátok ajánlani? A Continental Sport Contact 5 elég húzós áron van, de a többi prémium sem sokkal olcsóbb. Amit néztem még a Hankook, de ilyen gumim még nem volt. Érdemes pár ezer forintot spórolni az olcsóbb márkákkal, vagy a Conti jobb annyival?
Köszi -
Szajo
őstag
Sziasztok, csak kíváncsiságból a Pirelli Cinturato P4 ről van valakinek valami tapasztalata?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
littlejohnny
üzenetére
Tavasszal szokott lenni akció (március-április) azt érdemes bevárni meg az új teszteket is. Évről évre változnak a keverékek még azonos típusnál is.
Tomixx: F1 assymetric jó de túlárazott szerintem. Olcsóbb a Conti SportContact, inkabb azt venném. Vagy a Dunlop amit irtak előttem vagy a Vredestein Sportrac 5 is nagyon jó...
-
-
rbalint88
veterán
válasz
Vesztor87
üzenetére
Mert mas keverek. En korai ecowinget probaltam es az annyira ecogumi, hogy mar veszelyes. Azzal meg a nyuggerek is csikorgo kerekkel fordulnak. Valtoztattak a kevereken, lett tapadas, cserebe kopik. Ez eleg egyszeru matek. Olcso gumibol nincs olyan, ami mindenhol jol tapad ES tartos es keveset eszik.
-
Vesztor87
senior tag
Ez a Kumho marha jól szerepelt idén

-
Vesztor87
senior tag
Az hogy lehet, hogy egy gumit 2015-ben letesztel az ADAC, 185/60 r14 méretben, es azt mondja hogy vizen gyenge, minden másban a legjobbak közt van, 2016-ban szinten ADAC teszten ugyanez a típus szárazon -vízen is jól tapad, ellenben relative gyorsan kopik... Egy evvel ezelőtt meg pont nem kopott. Annyi, hogy 2016-ban 185/65 r15-ben tesztelték...nem ertem. Kumho ecowing amúgy...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ / 12/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Dell Vostro 5410 14" i5-11320H 16GB 512GB 1 év garancia
- Dell Latitude 5400 14" FHD IPS, i5 8365U, 8-16GB RAM, SSD, számla, 6 hó gar
- Xiaomi Redmi A3 Pro / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia
- új NAGYakku!!! 6-10óra üzemidő, 5G! Dell Latitude 5330 i3-1215U - 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amúgy ezeket a váltó mérteket találtam online.

Gumiból téli vagy nyári érdekel?