- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple Watch
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
Új hozzászólás Aktív témák
-
GAI
senior tag
Sajnos úgy néz ki döglött. A Kyro meg vagy nem barátja az Universal AGP-nek vagy az is döglött. A többi működik. Még nem állt össze teljesen a fejemben a cikk koncepciója, lehet itt is kénytelen leszek 2 féle oprendszert betenni a Parhelia miatt, mert ahhoz nincs Win9x driver
-
GAI
senior tag
Gyűlnek a kártyák a teszthez. Persze nagyrészt még csak a könnyen beszerezhető típusok.
De már el is felejtettem, hogy mennyire gyűlölök szopni a Win9x-el
Tudtam én, hogy nem nekem való ez a retrózás, már most kitéptem annyi hajam, amennyit anno az SLI-CF cikk írása alatt összesen
Szóval még mindig nem garantált, hogy lesz ebből a cikkből valami.
-
GAI
senior tag
Elvileg folyamatban van mindkettő beszerzése, de még nem döntöttem el, hogy mindkettő szerepelni fog, vagy csak az egyik. Évjárat szerint kicsit kilógnak, de a Kyro 1 a GF256 ellen mehetne, a Kyro 2 meg a GF2GTS ellen. De csak órajelben van köztük különbség, szóval nincs sok értelme mindkettőt betenni...
-
GAI
senior tag
válasz
zotyesz66 #32 üzenetére
Köszi, kölcsön leghamarabb csak januárban fogok kérni kártyákat, addig próbálok mindent beszerezni, amit csak lehet. Nem szívesen kérek kölcsön, mert hosszú időre kell, illetve ezek az öreg vasak bármikor bedögölhetnek a tesztek során. Savage3D-ből 16 megás lenne jó, bár kérdés létezett-e? Elvileg, mivel 1998-as, ezért a TNT és a Banshee ellen menne, nyilván gyengébb azoknál jóval, de azok 16 megásak, szóval jó lenne a Savage-ből is 16-os a tesztbe...
-
GAI
senior tag
Beköltöztettem ezt a tesztgépet a normál cikkeimnél használt házba, viccesen mutat benne
-
GAI
senior tag
Tegnap átnéztem a retro GPU készleteimet, és azt kell mondjam, hogy a felhozatal szegényesebb, mint amire számítottam
- 3dfx Voodoo 1 - erre emlékeztem, ez a saját példányom volt, működőként raktam el, de vsz nem fog menni a 3GHz P4 mellett
- 3dfx Voodoo 3 3000 - erre is emlékeztem, működik
- 2 db Riva 128 - ezek is mennek, de 4MB-osak, a teszthez meg egy 8MB-os ZX lenne jó
- ATI Rage 128 - ez meg csak 8 MB-os, és egy 16MB-os lenne jó a TNT1 ellen
- Inno3D GF3 Ti 200 természetesen besült ventivel - működik, de vérszegény lenne egy Radeon 8500 ellen
- ASUS GF4 Ti 4400 Deluxe - ez meg overkill lenne egy Radeon 8500 ellen. Vsz egy mezei tuningmentes Ti 4200 lenne jó
- Quadro FX 3000 - működik, FX 5900 Ultra imitátornak bevethető, igaz a GPU órajele csak sima 5900-nak felel meg, de a 256 MB VRAM meg az UltránakEmellett egy Chaintech kártya akadt csak a kezembe, ami valami Cirrus Logic rettenet, szóval maximum cserealapnak lenne jó
-
GAI
senior tag
válasz
MasterDeeJay #14 üzenetére
Köszi, meglátom mit tudok szerezni. Főleg így az elején, amikor még nagyon messze van az, hogy egyáltalán elkezdjem a méréseket, meg még az se dőlt el véglegesen, hogy egyáltalán lesz-e a cikkből valami, mindenképpen vásárolni és nem kölcsönkérni szeretnék kártyákat. Aztán amit nem sikerül megvenni, azt majd megpróbálom kölcsönbe beszerezni a munkafolyamat vége felé.
TNT2-ből biztosan nem Ultra kell, hanem sima, mert az Ultra mellé Voodoo 3 3500 kellene, ami megint csak beszerezhetetlen, szóval a Voodoo 3 3000 mellé jobb párnak a sima TNT2. Savage4-ből 32 megás, normál változat lenne majd jó, mert az is a TNT2/Voodoo3 ellen fog menni, de azt könnyebb szerezni.
A Voodoo4-et lehet, hogy ki is hagyom teljesen, mert igazából újabb, mint a Voodoo5
és Voodoo5 úgy néz ki lesz, igaz horror áron természetesen.
-
GAI
senior tag
válasz
quailstorm #12 üzenetére
A régi nagycikkem retro tesztje alapján, az i740 a Riva128 ellen talán mehetne. A SiS és Trident viszont annyira harmatos volt, hogy labdába se rúgnak semmi ellen. A Rage Pro-nál régebbi ATI-k szintén. Akkor már esetleg egy Kyro lehetne még érdekes.
-
GAI
senior tag
válasz
quailstorm #10 üzenetére
Köszi, még össze kell szedjem nekem is hogy mik vannak ezekből, sajnos az ilyen régi cuccokat mind kiszórtam régebben. Nem gondoltam, hogy én még egyszer ennyire régi kártyákról akarok majd cikket írni
A Matrox esetleg bekerülhet, de mint írod is, lényegében csak két típusa lehet érdekes - meg a Parhelia lenne az, de az meg beszerezhetetlen. De Intel, Sis, Trident, 3DLabs ...stb kártyákkal nem kívánok szenvedni
Akkor már inkább érdekes lenne számomra egy XGI Volari V8... de látott már bárki is élőben ilyen kártyát a PH-sokon kívül, akik anno letesztelték?
-
GAI
senior tag
válasz
MasterDeeJay #6 üzenetére
Hát a Glide eleve egy nagyon kérészéletű dolog volt. Lényegében szinte csak 1997-ben lehetett olyan játék, ami Glide only volt, 1998-ban már biztosan nem vállalta volna be egyik sw fejlesztő sem, hogy ne menjen a játéka az NVIDIA vagy az ATI kártyákon. Egy kis ideig még maradt a Glide mint mellékes opció, de hamar kikopott teljesen. De ha tudsz olyan programot mondani, mint a Fraps, de ami Glide alatt is mér, akkor szívesen használok Glide-ot is
csak én anno (még az első nagycikk idején, amikor utoljára ezzel foglalkoztam) nem találtam ilyet.
-
GAI
senior tag
válasz
MasterDeeJay #4 üzenetére
Glide-ot nem is tervezek használni a cikkben, mert azt mérni sem lehet fraps-el. Szóval D3D-ben fognak menni a Voodoo-k is. Glide only játékok nem lesznek a cikkben.
A kártyákat nagyon egyszerűen választom ki: minden generációból 1 db az adott gyártótól, lehetőleg a csúcs(közeli) típusok közül, és ha egy mód van rá, akkor azonos memóriamennyiséggel. Pont úgy, mint a legutóbbi cikkben is. Szóval nem kell az összes elképzelhető variáns, csak minden generációból 1-1 példány.
-
GAI
senior tag
válasz
MasterDeeJay #1 üzenetére
Több tesztgépet semmiképp nem akarnék használni, szóval ha a Voodoo1-et nem sikerül beüzemelni a P4-ben, akkor kimarad a cikkből.
A felajánlásokat köszi, alapvetően nem szeretek kölcsönkérni semmit a cikkeimhez, mert egyrészt hosszú ideig készülnek, másrészt van esély rá, hogy megdöglik a kártya a tesztek közben... szóval inkább megvételre keresnék majd ilyeneket, ha úgy döntök, hogy belevágok, de ha minden kötél szakad, akkor észben tartom az ajánlatod
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Új FULL HD webkamera + Számla
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest