- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iOS alkalmazások
- Érkezik a Now Bar a Galaxy órákra is
- One mobilszolgáltatások
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- Huawei P50 Pro - emlékkép
Új hozzászólás Aktív témák
-
Upo
addikt
Te is írod, hogy antenna fixet kellett volna javasolni az elégedetlenkedőknek. A neten megtalálható egy csomó antenna mod (fóliából vagy vezetékből) ami jelentősen javítja a vételt. Akkor miért az MTK hibája? Már van több "márkásabb" mtk telefon (xperia c, htc desire 310), érdekes módon nem jellemző a rossz gps rájuk. Inkább az a helyzet hogy az olcsó, igénytelen okostelóknak rossz a gps vétele, ezeknek szinte mindegyike az ára miatt MTK-s (na meg a spreadtrum, ha van benne egyáltalán gps). Ezért találkoznak az emberek sok szar gps-es mtk-s telóval.
Volt aki mérnöki pontossággal csinált réz vezetőből pontos méretezésű és formájú antennát amivel első osztályú, kifogástalan vételt ért el, <10 mp fix és elképzelhetetlen pontosság lett. Végigpróbálta a "tankönyvi" mikrohullámú antenna kialakításokat, és sikerült. Sajnos linket nem tudok adni, régen láttam már, nem emlékszem hogy hol, a barátunkkal találtam.
Úgyhogy a több ezer típusból kipróbálok 3-at (vagy 20-at), persze minél olcsóbbat, és már kész is a vélemény hogy "MEEAZÖSSZESEMTÉKÁÁÁDZSÍPÍESSZAZSZAR!", szerintem épp hogy ez a flamelés, nem is csodálkozom hogy ki lett tiltva a dual simes topikból.
Ahogy Dr. Bubó is mondta, "Sokan bővelkednek a közműveltség hiányában", azután ezek az emberek az ismerős szomszédjának a volt osztálytársától hallanak valami kitekert féligazságot, amit utána axiómaként hirdetnek. Akinek meg nem inge... -
wwenigma
Jómunkásember
Reméljuk vásárlás előtt téved be az átlaguser, mielőtt beleszalad valami telóba ahol az eddig emlitett szoftveres trükkök se segítetnek... A G3S-em 45 körül lenne minden tréfával, míg 60ért egy "picit" jobb 16G-s MotoG kapható már itt aprón is. [link] Most szerinted valóban inkabb hallgassuk el ezen apróságot és vásárlás után jöjjön ide kétségbeesve? Ez lenne a rossz szándék, én nem szeretek kicseszni másokkal.
Nem kritizálás, hanem a tényekről - és azok esetleges/részleges megoldási javaslatairól - van szó.
-
Krinyo
senior tag
Szerintem egy fórumtémának úgy általában az is célja, hogy aki vásárlás ELŐTT utánanézne, hogy mit akar venni, tudtában legyen azzal, hogy mire számíthat. Hogy ne a hatodiknál jöjjön rá, hogy sosem fogja elérni azt, amit szeretne, vagy többet kell költenie rá, vagy másik modellt kell keresnie.
Mindegy milyen funkcióról beszélünk, van aki jobb kamerát keres, van akinek a hangszóró vagy a fényerő legyen erősebb, van akinek meg jobb GPS kell. Egyszerű a történet, nem kell megbonyolítani.
És persze megint te kezded terelni a témát állítólagos érdekekre hivatkozva, utalgatva... hiába a szájtépés, úgysem értitek meg, hogy ez nem valami ellen szól, hanem valamiért.
-
klogw
aktív tag
válasz
Barthezz2 #39 üzenetére
Valóban nem lesz értelme a topiknak, ha a betévedő árérzékeny átlaguser (amilyen többség), akinek valami gondja akadt, rögtön az elején lényegében azt olvashatja, hogy ő volt a hülye, mert szűk keretéből MTKs mobilt vett.
Ez a topik arról szól(na), hogy akinek konkrét problémája és megoldási javaslata van (idézem a nyitót: "óhaj-sóhaj, kérdés-válasz"), annak legyen azt hol közzétennie. Aki hajlandó ezt megérteni, annak világos, hogy ez nem a kritizálásról kell(ene), hogy szóljon.
Ezt csak rossz szándékból, akarattal lehet nem érteni, s csak az nem tartja tiszteletben, aki valamilyen érdekből bizonyos irányba szeretné terelni az embereket.
-
gyuszito
senior tag
Végre izgalom!!!!!!! Napok óta unalmas volt a DualSim-es topik. Erre most itt egy kis csete-paté! Jól esett köszönöm!!!!!!!!!
Hogy hozzá szóljak a témához! Zopo ZP910 (MTK6589) egy Y-gps nevű program lefuttatása után, A-GPS EPO, meg még megannyi jó aktiválása után méter pontos, folyamatos navi-t eredményezett, járjak akár hol is..
Egyébként tudjuk, hogy az Y-GPS nevű programmal mi történt? Én arra úgy emlékszem, (több mint 1 éve) hogy lefuttatott valamit, és utána isten volt a GPS.. Fél éve próbáltuk rokonom telefonján, és már csak valami teszt program jött elő.
-
Krinyo
senior tag
A 38e Ft-os ár kb. 130 dolláros külföldi beszerzésnek felel meg. Biztosan van valamiben jobb paraméterű készülék nála, de kérdés ugye, hogy kinek mi a fontos, meg ott a lutri, a "szórás". Nem véletlenül lőtték be ezt az árszínvonalat. Nameg kérdés, hogy milyen "márkát" kapsz kint 130 dollárért, Snapdragon 200-zal.
Kinek mi a fontos.Ha nincs baj a szemeddel, simán lehet 4,3"-on navizni. Annó 3,5"-on is lehetett.
-
klogw
aktív tag
-
wwenigma
Jómunkásember
A középső készülék egy Qualcomm Snapdragon 200-as, a bal oldali egy MT6589, a jobb oldali meg egy MT6572. - ha igy jobb.
Nem a gyártókról hanem a SOC-okról beszélgetünk. Mint korábban is irtam, hardver+szoftver oldalról lehet és kell megközelíteni a dolgot, viszont amíg egyes SOC-oknál az esetek nagy részében nem működik megfelelően (és stabilan) ez a funkció más SOC-oknál nagyítóval kell keresni a hibás készülékeket. (megjegyzem, 1000-es DPMO körül gyartanak a nagy nevu gyartok is, tehat lehet abbol is hibasat kifogni viszont ebben az esetben jellemzően olyan hardverhiba ami nem mélyintegrált - antenna/csatlakozas)
Árszinteket nem tudom minek ide keverni, mint korabban is irta egy kollega, mar csalodott a kinai felsokategoriaban es most egy középkategóriásat használ megelégedettséggel.
-
Egyelőre maradjon, ha normális, konstruktív hangvételű beszélgetés fog kialakulni, akkor jó helyen van, ha nem, úgy is átrakjuk.
Egyébként szakmaiság hiányára hivatkozva a fél ph-t lehetne törölni...
Ebbe inkább bele se menjünk..
Jelenleg arra próbáltam utalni, hogy azért mindkét oldal írt olyan hozzászólást, aminek a szakmaisághoz vajnyi köze volt, a személy elleni támadásokkal ellentétben.
De tényleg hagyjuk a témát, és próbáljátok normális keretek közé terelni a topikot
-
Krinyo
senior tag
Lényegtelen, az a lényeg, hogy Snapdragon 200 van benne. Ugyanannyiba került, mint a bal oldali, 38e Ft-ot adtam érte. Belépőszintű modell, Indiában 24 ezer forintnak megfelelő rúpia a dual simes változata, ennyiért még kínait is alig lehet kapni. A Haiwer W718 kb. 30e Ft, mire megjön, nem mondanám noname-nek, rendesen összerakott, víz-porálló készülék.
-
Mondom ezután...
Azt meg had ne a mi hibánk legyen, hogy 300 hozzászólást végighánytok a dual sim topikban ugyan arról, és véletlenül olyan is törlésre került(mert egy törölt beszélgetés fonalába kapcsolódott), ami szakmailag fontos lehetett volna. Talán nem kellene ész nélkül hányni a hozzászólásokat..Ezt a hangnemet velünk szemben meg nem kellene megengedned magadnak.
Itt a téma lezárva. Pont.
-
sajtjani
tag
Tapasztalatom szerint ( 6db használhatatlan teló ) semmit nem gyorsított az első fixen. Viszont mindegyiken különös módon viselkedett. Olyan 200 kilóméterig továbbra is mászkált a pozíció, akár 100 métert (!!) is többszőr eldobva a jelet, de nem adtam fel és később szépen beállt a pozíció a nyíl alá és tartotta még kb 400 km-ig. Ebből kiderül hogy csak országúton (településeken áthaladva) teszteltem , hangsúlyozom teljesen használhatatlan gps-szel ellátott MTK mobilokon.
-
Krinyo
senior tag
válasz
Barthezz2 #29 üzenetére
Én pedig adnék választ, hol látsz te itt szakmai alapot nélkülöző kritikát? Ki vagy te, hogy meghatározd, ki kritizálhat és mit? Inkább azzal foglalkozz, hogy a pitiáner trollok ne vigyék el személyeskedésbe a témát, ahelyett, hogy elfojtod a létező, szakmailag is megalapozott problémák megbeszélését. A múltkori moderációdnak egy rakás hasznos információ is áldozatául esett, nem kellene talán ész nélkül nyomkodni a delete gombot...
Most komolyan, meg kell magyarázni, hogy mire szolgál egy fórum? Miért ne lehetne kritizálni???
-
Most komolyan, ugye nem azért nyitottátok ezt a topikot, hogy itt folytassátok? Mert eddig nagyon úgy tűnik.
Aki még egy szót szól a másik felé, vagy leír egy szakmai alapot nélkülöző kritikát az MTK-s telefonok GPS-ével kapcsolatban, azonnal 3 nap gondolkodási időt kap.
Erre a kommentre sem kérek választ!
Köszönöm!
-
Krinyo
senior tag
-
-
Krinyo
senior tag
Ezt nem értették meg a szájkarate közben, hogy nekem sem a kínai telefonokkal van bajom, van/volt több is. A helyén tudom kezelni őket, igazából annyit (na jó, talán kicsit többet is
, érnek, mint amennyit adunk értük. Én is használok egy igazán noname-et majdnem egy éve, szeretem, kiválóan működik, persze a GPS-ét leszámítva. De ha egyszer sz@r egy képessége, akkor sz@r, és attól, hogy kiröhögjük azt aki felhívja erre a figyelmet, lebunkózzuk, lehülyézzük, még sajnos sz@r marad. És sajnos mindnek az volt, ami nálam járt/van, és netszerte mást sem lehet olvasni, mint hogy baj van az MTK lapkás telefonok GPS-ével.
A flame alatt 3 hozzászólás jött, akinek gond volt a GPS-szel, egy segítő hozzászólást sem írt a sok szájkaratés, inkább elment sírni a moderátor fórumba, ahelyett, hogy legalább egy antenna fix linket keressen, hátha segít annak a valakinek. Csak gratulálni tudok.
Ezt a képet vasárnap lőttem, sajnos elég beszédes. A középső készülék egy Qualcomm Snapdragon 200-as, a bal oldali egy Star Q9000 (MT6589), a jobb oldali meg egy Haier W718J (MT6572). Mindegyiken megvan a jel, az MTK-sokon is adott a fixhez szükséges legalább 4 műhold jele, de hogy a pontosságuk nem 4 méter, arra a fejemet teszem. Több tíz métert ugrált a pozíció szinte másodpercenként mindkettőn.
Valami nem jó, és ez ugye már nem antenna baj, hiszen megvan stabilan 6-7 műhold jele, mégsem tudja belőle normálisan kiszámolni a pozíciót.
Az is lehet, hogy szoftveres a probléma, csak egyszerűen még senki sem jutott el odáig, hogy utánajárjon, a kínai gyártónak meg ez a "minőség" is megfelel.
-
Carline
őstag
Sajnos az MTK SoC és a kínai tucatösszeszerelés olcsó és ezért kompomisszumokra kényszerül a felhasználó.
Kifejezetten a GPS-re és a fényképező tré minőségére gondolok.
Én tavaly nyár óta használok egy 6589-es belű telót. Előtte Samsung S Advanced volt. Ott ezekkel nem volt gond. Ott a szűk keresztmetszetet a 768MB RAM és az optimizálatlan rendszer jelentette.
Szóval van még mit fejleszteni az MTK-n, de összességében jobban szeretem ezt, mint a Samut. -
Cyborg
őstag
Mindenesetre ami biztos, hogy az összes Huawei alkalmas tracker használatára, és hajszálpontos navigálásra bárhol, legyen benne Hisilicon, Mtk, vagy Qualcomm soc.
...persze drágábbak is ennek megfelelően az hasonló tudású társaiknál. -
Krinyo
senior tag
Magam sem fogalmazhattam volna szebben, ez bizony SoC, vagy SoC + szoftver probléma is és nem csak és kizárólag a gyártók szerelésének hanyagsága.
Talán az új, LTE-s MTK-generáció már alkalmasabb lesz valamire, kíváncsian várom majd a teszteket.
Addig meg Qualcomm, keresd azt, hogy Glonasst is támogatjon az adott telefon, mert akkor tesztjeim szerint garantált az 5-6 másodperces GPS fix, akár beltérben is, A-GPS, EPO, meg mindenféle hókuszpókusz nélkül. És stabilan tartja, a kiírt pontosság nem kamu, nem fog átvándorolni a szomszéd utcába pont akkor, amikor a leginkább kellene, hogy segítsen...
-
sajtjani
tag
Sziasztok ! Üdv az új topiknak. Minden fajta gps bajt ki lehet beszélni, vagy csak droid dualsim vonalon vagyunk?
Beteszem egy régi posztomat ide. (droid dual sim) Akinek nagyom pontatlan a gps, akkor érdemes végső próbának megcsinálni, nekem ha nem is oldotta meg véglegesen, de a pontosságon sokat javított:- a telefonon kikapcsolni minden GPS-t
- felülírni a system/etc mappában az eredeti gps.conf fájt, vagy ha nincs bemásolni ezt a gps.conf fájlt. Engedély, mint a többi itt található fájlnak.
- törölni a data/misc mappából az mtkgps.dat fájlt (a droid majd újra létrehozza).
- újraindítás, majd minden GPS funkció bekapcsolása a beállításokban.
- ezután mehet a mérnöki menüben a GPS reset és a hidegindítás. -
nokiauser
aktív tag
Akkor kezdem én egy okossággal, nálam bevált:
gps.conf fájlok MTK SoC telefonokkhoz.
Nekünk értelemszerűen a Hungary könyvtárból érdemes letölteni. -
wwenigma
Jómunkásember
Kezdenem egy jotanaccsal. Ha megbizhato GPS kell a telodba, keruld el a legtobb MTK procival szerelt , foleg kinai keszuleket. Tobbnyire NEM antenna hiba, tokeletes jelnel is elmaszkal ezzel lehetetlenne teve pl. a navigaciot vagy csak siman barmilyen geolokacion alapulo jatekot.
Az ismert fixek mindossze az elso poziciokereses idejet roviditik le, az azt koveto stabil es pontos helymeghatarozas tobbnyire nem ismert fogalom.
Tobb dolog okozhatja, hardveres es szoftveres is. Egyreszt az MTK soc nem kepes lekezelni a visszaverodott jelet megfeleloen es a chipeknek nagy a minosegi szorasa masreszt pedig szoftveresen sem tesznek meg a gyartok mindent ami lehetseges lenne.
Ha ilyen telefont akarsz venni, nem szabad hinni senkinek, sajat magad probalj ki egyet amennyiben lehetseges (lassu-gyors haladas varosi kornyezetben , hazak kozotti kanyarok, fix helyen mennyire tartja a poziciot), illetve jegyezd fel milyen android verzio (illetve romverzio) es egyeb mokolas tortent. Ez sem ment meg viszont az osszeszerelesi minosegben levo nagy szorastol, siman lehet hogy amit kapsz azon pl. nem erintkezik vagy hibas az antenna...
Persze ha az igenyeid arra korlatozodnak, hogy fészen a város neve megjelenjen a fenykeped alatt, akkor hajra. De amennyiben normalisan, rendeltetesenek megfeleloen szeretned hasznalni, javaslom betartani a fentieket vagy mas SOC gyartot valasztani. Nem poenbol van tele a net mindenfele ritualekkal, amit azert kovettek el hogy valamennyire normalisan tudjak hasznalni azt, amiert fizettek.
Ennek a topiknak nincs ertelme, csupan annyi hogy ne legyen szem elott az a teny, amit fentebb taglaltam.
-
klogw
aktív tag
Általános GPS téma okostelefonos útkeresőknek: óhaj-sóhaj, kérdés-válasz.
Navigare necesse est!
Új hozzászólás Aktív témák
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- Xiaomi Redmi 13C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Így lehet neked Teljes Magyar Logitech Craft Billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest