- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Újabb koreai forrás ír Exynosra épülő Galaxy Z Flip7-ről
Új hozzászólás Aktív témák
-
zharkanyi
tag
válasz
kepics86 #764 üzenetére
Kellene még egy progi a tabletre.
Ha androidod van, akkor első körben ezt próbáld:
https://play.google.com/store/apps/details?id=googoo.android.btgpsHa valamiért nem megy, akkor meg ezt:
https://play.google.com/store/apps/details?id=de.mobilej.btgpsAmúgy tudja a Locus Map is, de az csak saját célra tud külső GPS-t kezelni.
-
kepics86
újonc
Sziasztok!
Van egy Gps Glonass vevőm
https://www.ebay.com/itm/10DOF-MPU9250-BMP280-STM32-HC-06-Bluetooth-Ublox-NEO-M8N-Compass-GPS-GRB-Module/401208362342?hash=item5d69e1c566:g:VzMAAOSwzaJYBM5q
Én úgy gondoltam, hogy Bluetooth kapcsolattal csatlakozom hozzá és azon keresztül elküldi a tabletre a műholdjelet... de ebből csak a Bluetooth-al való kapcsolat jött létre, a műholdjelet nem küldi...
Szerintetek mi kellene még hozzá, hogy ez az elképzelés működjön?
Segítséget előre is köszönöm!
-
Livo
újonc
Hello! Én ezt az androidos appot használom http://hello.inetrack.hu/t/az-inetracker-es-az-inetrack-mobile-app/65
Elég pontos az útvonal, ti próbáltátok már? Mi a tapasztalat? -
stanley00
aktív tag
válasz
stanley00 #760 üzenetére
Na megválaszolom magamnak mert utánanéztem és egyértelműen a Lollipop a hibás.
A Sony-nak sikerült megoldani, hogy a Lollipop update után rosszabb aksi idő, rosszabb kamera és használhatatlan GPS a végeredmény. A világon minden Sony-s ezen hőbörög. Azért ez már teljesítmény -
stanley00
aktív tag
Sziasztok!
Lehet, hogy nem jó topicba írok, ebben az esetben megköszönöm ha valaki segít melyik topicban találhatnék megoldást a problémámra. Sony M2-es telefonról van szó. Alaphelyzetben 4-es (és változatai) android volt rajta. A GPS (IGO különböző verziókkal) mindig működött tökéletesen. De egy ideje az IGO használata közben folyamatosan elveszíti a GPS jelet. Kipróbáltam azóta több IGO verziót is de mindig ugyanaz. GPS teszt progik is azt mutatják, hogy a GPS megtalál több műholdat aztán egyszer csak lenullázódik a műholdak száma majd újra megtalál többet is. Ez most miért van a semmiből ha előtte tökéletesen működött. Nem hinném, hogy ez a probléma de max. oda tudom visszavezetni amióta frissült az Android 5.0-ra. Ezért írtam az elején, hogy a 4-es verziónál ilyen nem volt. Esetleg van valakinek valamilyen tapasztalata vagy ötlete, hogy a GPS miért nem működik rendesen? Egy rendszervisszaállítás segíthet a problémán? Vagy valamilyen telepített progi lehet a gond?
Köszi!
-
firewolf
tag
Üdv!
Van esetleg olyan gps alkalmazás, amihez lehet Kína térképet letölteni?
-
KTU
addikt
-
robkol
újonc
válasz
#79335424 #754 üzenetére
Helo!
Kösz hozzászólásokat.
Kérlek a kérdésekre is válaszoljatokRégi kérdések:
Szóval melyiket ajánljátok?
BeiDou számít magyarországon? Vajon a kocsiban fűtőszál miatt folyton "GPS signal lost" menne Galaxy A3-al? Vagy az Xperia sosem tudná, hogy éppen melyik sarkon vagyok
?
Új kérdések:
- Melyik célhardwert ajánljátok? Forgalmi adatok is fontosak számomra, mert Budapesten változóan sz.r a forgalom.
- BT GPS-t lehet használni forgalmi adatokkal? Pl waze-t lehet kulső GPS-el használni?Kösz,
R. -
törölt tag
Minden egyéb esetben egyetértenék veled, de a nagyvárosi közlekedésben sztem az online navik hasznosabbak. A célhardverek nem tudják olyan gyorsan követni a változó forgalmi helyzeteket. Bp. -i vagyok, dolgoztam futárként, úgyhogy navira nincs szükségem, de a Google Térkép forgalomfigyelőjét futtatom és azt figyelembe véve tervezem (át) az útvonalamat. Ha navi is kéne, akkor Waze -t használnék. Egy telót is lehet célhardverként használni. A vevő része lehet gyengébb képességű, mint egy célhardveré, de az egy BT. GPS vevővel pótolható.
-
robkol
újonc
helo!
Samsung Galaxy A3 vs Sony Xperia M4 Aqua.
Melyik mobilt ajánljátok GPS szempontból?
- Elsősorban budapesti vezetésre
- Kocsi első ablakában fűtőszálak vannak, melyek nehezíthetik a vételthttp://www.notebookcheck.net/Samsung-Galaxy-A3-Smartphone-Review.136611.0.html
- Itt írják, hogy van GLONASS és BeiDou is
- Szabadban 3m- pontossággal működik
- Beltérben nem kapcsolódikhttp://www.notebookcheck.net/Sony-Xperia-M4-Aqua-Smartphone-Review.146580.0.html
- Ez gyorsan kapcsolódik GLONASS-ra szabadban és bent egyaránt
- Viszont pontossága nem igazán jóSzóval melyiket ajánljátok?
BeiDou számít magyarországon? Vajon a kocsiban fűtőszál miatt folyton "GPS signal lost" menne Galaxy A3-al? Vagy az Xperia sosem tudná, hogy éppen melyik sarkon vagyok
?
Kösz előre is!
R
-
junkpod
veterán
Most hogy már kB egy hónapja tesztelem és több ezer km van benne bátran ajánlom az alabbiakat:
- minden ido-datum szinkron kikapcsol, időzóna is manual
- clock sync app telepítve, napi 2x frissitessel
Azóta sokkal megbízhatóbb lett a GPS használata. Azt látom hogy a GPS gyenge vételi képességekkel rendelkezik, ezért gyakran kell újra pozicionalnia, ami a rossz idoszinkronos órával sokkal lassabb. Most ha leterek az utvonalrol szinte azonnal ujratervez de pillanatnyi kihagyás után is azonnal visszaugrik.
Adalék, hogy az időzóna és nyári idoszamitas is végre jól működik. A waze is így jókor vált éjszakai németre. -
Rubeola0130
újonc
Egy kis tanácsot, ill. segítséget kérnék.
Egy hete vásároltam egy Samsung Duos Core 355h készüléket. A GPS vétellel akad gondom.
Sokat futkározom, így az idő és a távolság mérésére a Runtastic alkalmazást használom. Ez offline módban is működik, veszi a gps jeleket és később ha van internet kapcsolat aláteszi a térképet. A régi telefonomon jól működött, de az új Duos teljesen rossz adatokat mutat a térképen is olyan helyre tesz ahol nem jártam. Az eltérés elég nagy van hogy 7,5 km helyett 2,6-ot, de olyan is van hogy 10 helyett 22 km-et mutat.
Próbáltam más hasonló alkalmazást is (endomodo, sports tracker) de a pontatlanság ugyanaz.
Ha wifi-s helyről indulok, ahol be tudja tölteni a térképet, egy idő után mikor megszűnik a wifi kapcsolat elkezd rossz helyre pozicionálni.
Próbaképp letöltöttem a Sygic navigációs progit, azt tapasztaltam, hogy azon wifi nélkül is jó helyre tesz a GPS jel.
Így nem vagyok biztos benne, hogy a GPS vevőm a rossz, vagy az összes futóalkalmazás?Van ötletetek, mi lehet a hiba?
Köszi!!!!!!!!!
-
TechRobot
aktív tag
cerberusba melyik parancs kapcsolja be a GPS-t?
-
törölt tag
válasz
gipsztigris #736 üzenetére
Meg az E-Robot is.
-
TechRobot
aktív tag
válasz
gipsztigris #736 üzenetére
melyik parancs?
-
junkpod
veterán
Vagy csak bekapcsolo a telefon Google beállításoknál a helymegosztast. Ez még GPS off esetén is működik valamennyire.
Amúgy meg kapcsold be a GPS-t allandora, nem lesz kijelentés semmi csak akkor amikor éppen adatot olvas. -
törölt tag
válasz
TechRobot #732 üzenetére
Én sem értem, hogy mit nem értesz ezen. Ha a teló rootolt, akkor elküldöd rá ezt az SMS -t és az Avast bekapcsolja a GPS vevőt:
2222 SET AUTOGPS 1
Will enable or disable automatic enablement of GPS (0 = turn off, 1 = turn on)A 2222 helyére az Avast pinkódodat kell beírni. ITT megtalálod a többi Avast SMS parancsot is. Van köztük olyan, amire az Avast, válasz SMS -ben elküldi a készülék koordinátáit. Arra is utasíthatod, hogy ezt automatikusan, X percenként tegye addig, amíg rá nem küldöd a leállító SMS parancsot.
-
TechRobot
aktív tag
válasz
gipsztigris #729 üzenetére
gps vevőt?? csaka mobilnetet lehet bekapcsolni nem?
-
gipsztigris
addikt
válasz
TechRobot #728 üzenetére
Rendben, azt már megtárgyaltuk, hogy a samu saját helymeghatározója minden, csak nem diszkrét! Amit ajánlottam az diszkrét, és ha rootolt telefonra telepíted, sms paranccsal be tudod kapcsolni a GPS vevőt akkor is, ha "véletlenül" kikapcsolta a illető......de, Te tudod, hogy mire van szükséged!
-
TechRobot
aktív tag
válasz
gipsztigris #727 üzenetére
oké a nt még csak egy dolog.. de a gps is kell a helymeghatározáshoz.. mármint ha a telómon nem kapcsolom be akkor nem ad poziciót..
samsungék azt csinálják ha van net a keresés idejére bekapcsolja a GPS-t de pont csak addig magától és utána meg ki.
Illetve keresés közben ez sem tl diszkrét mert a kijelzősávon ott villog aa GPS keresés felirat..
-
TechRobot
aktív tag
válasz
gipsztigris #725 üzenetére
Rátapintottál a lényegre..
Csak ahogy elnézem net szükséges, hozzá és a delikvens ritkán kapcsolja be a mobilnetet.. vagyis ugye passz h mikor.. így nehézkes lehet a móka.
-
gipsztigris
addikt
válasz
TechRobot #724 üzenetére
Magyarul konspiráltan szeretnéd megoldani a figyelést?
… ..gyerek, barátnő, feleség, stb. ,észrevétlen követésére a legegyszerűbb a Cerberus. Fizetős, de érdemes megvenni. Most kb. 2eFt egy életre szóló license, amihez max öt készüléket kapcsolhatsz. A gyerekeim telefonján évek óta fent van. Hozzáteszem, ők tudják, hogy "figyelem" őket.
-
TechRobot
aktív tag
válasz
gipsztigris #723 üzenetére
samsungnak is ott van a find my phone szolgáltatása ami jó is lenne, de ki írja értesítési sávba hogy megkerestem a mobilt.
-
TechRobot
aktív tag
sziasztok.
Van olyan program amit ha felteszek egy androidos telóra akkor tudom követni, hogy merre jár a mobil?
Ill ha van akkor egy kis segítséget szeretnék majd kérni ehhez. -
Huawei
tag
Sziasztok!
Van egy Jiayu G4s telóm mtk6592 soc-al. Volna pár kérdésem, hátha Ti tudtok segíteni.
A telefont mikor megkaptam a gyári rommal működött a gps, viszonylag gyorsan talált is jelet, de volt hogy azért kellett neki több idő.
Feltelepítettem elsőnek egy másik rom-ot amivel még mindig jól működött. Talált jelet, viszonylag gyorsan, bár mintha sűrűbben dobta volna el a jelet. Ezután próbálkoztam a miuipro.ru romokkal. Innentől kezdődtek a bajok a gps környékén. A telefon fórumában aki feltette ugyan ezeket a romokat, nem panaszkodtak ilyenről. A rommal nincs egyéb gondom, csak konkrétan az hogy a gps egyáltalán nem hajlandó megnyikkanni sem.
Próbáltam visszatenni az előzőleg már telepített módosított romot, mivel azzal eddig működött, de sajnos már azzal sem megy. A gpstest app annyit mutat hogy látható 12-13 műhold, viszont jel erősséget nem mutatja egyáltalán. Minden be van kapcsolva (wifi, mobilnet). Egyszerűen nem tud csatlakozni semmihez sem.
Van valami ötletetek, hogy mit tehetnék? Egyáltalán elronthattam csak a rom cserével a gps-t?
Leejteve nem volt, nem történt semmi baleset a készülékkel.Hálás lennék, ha tudnátok valamit mondani.
Előre is köszi!
Üdv. -
Vvarpi
tag
Kösz az építő jellegű hozzászólást, de azt hiszem nem egészen érted a feltett kérdést.
Nem a telefon óráját akarom beállítani gps alapján, hanem a navigációs szoftvert szeretném rendeltetésének megfelelően használni.
Például egy 6-8 órás utazás során nem bánnám, ha az érkezési idő nem lenne eltolódva 1 órával.
De az is vicces mikor elindulok 16 órakor és a várható érkezés egy fél órás úton mondjuk 15h30-ra várható.
Arról már nem is beszélek, hogy a napkeltéhez, napnyugtához rendelt éjszakai-nappali színösszeállítás is egy óra késéssel vált át.
Nagyon idegesítő tud lenni éjszaka a vakítóan erős kijelző a kocsiban.
Az órát a telefon jelenleg is a hálózat alapján automatikusan állatja be, de a navi szoftverek használatakor valamiért 1 órával visszaáll az időkijelzés, a telefonon ilyenkor is a helyes időt mutatja.Esetleg valami használható ötlet?
-
ksanc
őstag
-
Vvarpi
tag
Segítségeteket kérném.
Miért állhat át az összes navigációs és gps teszt program 1 órával előbbre mint a valós idő?
Legfőképpen a hibás érkezési idő kijelzése miatt zavar, no meg a napkelte, napnyugta átváltása is csúszik így.
Csak navi programon belül mászik el az időkijelzés a telefon a hálózat szerinti helyes időt mutatja. -
gipsztigris
addikt
válasz
aytukabozs #705 üzenetére
Bocs, mobilról linkeltem és ezek szerint nem jól!
Igen, az első teljesen rendben van. Kapsz egy .kml vagy .kmz fájlt amit bemásolsz a google drive fiókodba és meg tudod nyitni a térképen. Lehet nagyítani úgy, hogy a legkisebb eltérést is (persze az amatőr kereteken belül) megmutatja. De ezek a nyomvonalak arra pont jók, hogy egy adott készülék gps képességeivel tisztában legyünk. Nem csak mozgó, hanem álló nyomvonalat is érdemes rögzíteni, mert ha nem áll egyhelyben a nyíl, hanem össze-vissza ugrál, akkor ugyanazt meg fogja csinálni egy piros lámpánál is adott esetben, hogy elveszíti a tervezett útvonalat, újratervez, stb.
De itt egy összehasonlító példa.
[link] -
aytukabozs
addikt
válasz
gipsztigris #704 üzenetére
Huh ez elég nagy eresztés, ki tudod emelni valamelyiket?
köszi mindenesetre, kezdem a legelsővel -
gipsztigris
addikt
válasz
aytukabozs #703 üzenetére
Csinálsz nyomvonal rögzítést és a kapott tracket össze tudod hasonlítani.
-
aytukabozs
addikt
Hallo, ha 2 okostelefon (amúgy előre borítékolható) gps pontosságát szeretném összevetni arra mit ajánlotok?
(remélem gyorsan jön válasz, mert csak pár napig van nálam az egyik készülék)
-
törölt tag
Vazze! A GPS az egy helymeghatározó rendszer és a hardvert, a vevőegységet szokták illetni ezzel a névvel. Te nem GPS -t keresel, hanem navigációs alkalmazást. ITT nézz körül és használd a keresőt, mert hetente legalább háromszor előkerül a téma. Még egy jótanács! Itt, a fórumon ne említsd Androidos telóval összefüggésben az IGO -t, mert magyarországi navigálásra alkalmas IGO -hoz jelenleg nem juthatsz legálisan!
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Jellyfin, Emby, Stream.io, Plesk Streaming platform
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Óvodások homokozója
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3558 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- 92 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4070 (ELKELT)
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest