- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Honor 200 Pro - mobilportré
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Yettel topik
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
Új hozzászólás Aktív témák
-
woodpaul
őstag
Egy EDGE kártya laptop PCMCIA foglalatba eladó: [link]
-
wolffy
aktív tag
Sziasztok!
Ki milyen PCMCIA foglalatba illeszkedő 3G-s adatkártyát ajánl??? Lényeg, hogy a kapcsolat megbízható és gyors legyen. -
Solymi5
csendes tag
válasz
Viktor0610 #34 üzenetére
Köszi a választ
Bár ezeket én is el tudtam olvasni és el is olvastam, én tapasztalatokról érdeklődtem... pláne a kártya választásnál, valakinek van-e valamelyik? Jól müködik-e stb.stb.. Fő kérdésem tud-e valaki bolti kártyafüggetlen adatkártyát? Köszönöm
-
Lefedettségi térkép: [link] Sz.tem Budapesten és Velencén van 3G, persze, nem mindenhol 100%-os, lehetnek olyan helyek, ahol csak EDGE, esetleg GPRS van.
A két adatkártya között az a fő különbség, h. a Huaweivel tudsz beszélgetni is, míg a másikkal csak SMS és adatforgalom megy. -
Solymi5
csendes tag
Hello! Érdeklődni szeretnék, hogy mi a tapasztalatotok a Pannon szolgáltatásról? Pesten és esetleg Velence környékén? persze 3G vagy GPRS terén. Most szeretnék vásárolni, de sajnos nem találok sehol függetlent.
Igy kénytelek vagyok praktikumos kártyást venni, mert nekem csak a nyárra kéne. Szerintetek Huawei vagy option kártya?? Bárki bármilyen hasznos infóval tud szolgálni írjon!!! Köszönöm
-
A hirdető hozzászólásokat töröltem.
A jövőben ne használjuk a topikot hirdetőfalnak.
Köszönöm. -
woodpaul
őstag
válasz
Viktor0610 #28 üzenetére
Szerintem független, mivel a T-Mobile honlapon nem szerepel a szokásos rizsa, hogy csak T-Mobile hálózatból használható. Sajnos nincs olyan ismerősöm, aki nem témobájlos és még mobilnetje is van...
-
Arra gondoltam, h. egy, az ismeretségi körödbe tartozó más szolgáltatós kártyával megpróbálhatod.
Feltöltősként megoldható, h. mindössze egy net csomagot rendelsz meg a kártyára, így nincs semmi egyéb költséged.
(Ja, mégegy: sz.tem jó vételt csináltál, főleg, ha kiderül, h. független.)
-
woodpaul
őstag
Megvettem 12.5k-ért a SE GC85 kártyatelefont. Igaz, hogy csak triband és EDGE-t tud, de olyan 200/90 kbps-re simán képes (letöltés elérte a 220-at is). A régi GPRS-hez képest minőségibb élményt nyújt, nincs az idegeskedés a várakozás miatt. A képek megjelenítését persze most sem kapcsolom be, sovány tud lenni 300MB!
-
woodpaul
őstag
válasz
Viktor0610 #25 üzenetére
Persze, ezt teljesen világos. De csak azért vegyek egy másik szolgáltatóhoz tartozó SIM kártyát és kössek előfizetést, hogy ezt kipróbáljam?
Amúgy 10-15 között tudnám megvenni a kártyát, csak EDGE-t tud. Mondjuk havi 300 megás kerethez veszélyes is lenne egy 1.8mbps sebességű kapcsolat!
Szerinted megér ez a kártya ekkora befektetést? Ha nem kártyafüggő, szerinted hol érdemes mobilinternet előfizetést kötni?
Amúgy szerintem független, ugyanis a Wireless Manager-ben kiválasztható a szolgáltató. Vagy ez nem biztos, h a függetlenség jele?
A válaszokat előre is köszi!
Szerk:
Most ellenőriztem le, van Pannon H és Voda H szolgáltató is a szolgáltató-listán. Ez gondolom, elég jó jel, igaz?
Szerinted van rá lehetőség, hogy ugyanazon előfizető alatt kérjek egy olyan SIM kártyát, amin csak a NET előfizetés van? Vagy önmagában ez kevés, vmi díjcsomagot arra is kéne kérnem? Elég macerás folyton cserélgetnem a SIM kártyát, félek, hogy előbb-utóbb eltörik...
[Szerkesztve] -
-
woodpaul
őstag
Kínáltak nekem egy Sony Ericsson GC85 típusú GPRS/EDGE kártyatelefont kedvező áron. Meg lehet-e állapítani egyetlen témobájlos SIM-kártyával, hogy kártyafüggetlen-e a készülék? Elvileg a T-Mobile-nál lett véve múlt nyáron, de tudtommal nem minden ott vásárolt telefon van lekódolva.
Szerintetek? -
Koppány
csendes tag
És most, hogy elolvastam a szabadidőt is két szóba írtam!
-
A G3 az 3G -3. Generáció.
Ez csak B.pesten van egyelőre, ott sem nagy területen.
A cellaváltás nem okoz gondot, mivel IP-t egy kapcsolat alatt egyszer kapsz, max. abból lehet gubanc, ha egy külföldi hálózatra állsz rá -a határhoz közel.
A meglévő SIM használatával az a gond, h. a Pannonnál kapható adatkártyák nem képesek beszédforgalomra.
Másik. Ezek csak előfizetéssel kaphatóak.
Próbáltam kártyafüggetlen adatkártyát keresni, de nem találtam -lehet, rosszul keresek... -
Koppány
csendes tag
Üdv néktek!
Amit kérdezni akarok az nem a topik témájába vág de amint látom felvetődött ilyesmi is.
Szal arról lenne szó, hogy laptopról akarnék netet használni (sajna kénytelen leszek utazás közben vonaton tenni mindezt), és nem sokat tok a dologról, szal ha nagyon noob dolgot kérdeznék akkor nézzétek el nekem.
A G3 ugye nem lenne jó ha vidékről (Gyöngyös mellől) felutazás, illetve visszaút alatt kell használnom a netet? (valami olyasmit találtam, hogy az csak Pesten megy)
Akkor ugye GPRS?
Az adatforgalmam nem lenne olyan nagy max 50-100 MB/hó esetleg kicsit fölötte.
A GPRS-nél nem okoz gondot ha netezés közben átmegyek egyik cellából a másikba? Nekem az is problémás ha ilyenkor új IP-t kapok mert az oldal amihez hozzá kéne férnem (tanulás céljából) valamilyen egyszerűbb autentikációt is használ. (mondjuk securityben nem vagyok a toppon de ha jól sejtem csak IP-t és portot ellenőriz)
És még egy nyavajám lenne: mostanában nem nagyon lesz szabad időm (nem véletlenül akarnék vonaton tanulni) Úgyhogy a meglévő kártyás pannonos cumóról kéne nyomni a dolgot, meg nem is akarnék új kártyát (pláne előfizetésest) váltani, mert remélhetőleg csak rövidtávú lenne a dolog és sürgős is.
És persze akkor kéne kártya is a laptophoz de arról már van itt némi infó.
Minden megoldás érdekel!
Segítsetek légyszi!
Előre is kössz! -
-
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
válasz
Viktor0610 #12 üzenetére
Akkor ebből kiamardtam.
Mikor utoljára néztem, még csak tesztfázisban voltak.
Egyébként kíváncsiak lennétek egy összehasonlító tesztre mondjuk? -
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
Hát, szerintem aból érdemes kiindulni, hogy a többi szolgáltatónál is ingyen volt legalább egy hónapig a 3G.
Jelenleg a T-nek van egyedüli kereskedelmi 3G szolgáltatása, és elfogultság nélkül azt kell, hogy mondjam a tapasztalataim alapján, hogy profin működik. Ennek pedig az árazása így néz ki:
50 Mega: 2000 HUF
200 Mega: 4000 HUF
1 Giga: 10000 HUF
Az 1 Gigával már szépen el lehet boldogulni. -
Imy
veterán
válasz
Viktor0610 #7 üzenetére
És valahol nem lehet venni hasznátan?
-
[link]
CF GSM/GPRS kártya, Pretec
CF Type II
3V vagy/és 3V/5V SIM kártyák támogatása
Tri-Band 900/1800/1900 GSM
Fax és SMS támogatás
GPRS Internet gyors hozzáférés (Multislot class10, Class B)
Audio kimenet/bemenet (külső fülhallgató)
Külső GSM antenna
750mAh akkumulátor
OS kompatibilitás: Pocket PC2002, Windows Mobile 2003/SE, Windows 98SE/2000/ME/XP, Linux
Súly: 65g (akkumulátorral)
Méret: 92.5mm x 42.8mm x 5mm
1 év garancia
Ára: 28480 Ft + ÁFA
(bruttó: 35600 Ft)
[Szerkesztve] -
Imy
veterán
válasz
Viktor0610 #3 üzenetére
Igen, de havi 1500Ft az előfizetési díj!
Valahol nem lehet kapni függetlenül?
Jó lenne, valaki nem tud valamit?
HELP!!! -
-
ragazzo
őstag
Szerintem a lefedettséggel nincs gond, de az biztos, hogy a vodánál a legolcsóbb az adatkártya.
-
Amennyiben a Voda oldalát megnézed, a GPRS-adatkártya 70 Ft, a 3G/GPRS-adatkártya 24900 Ft.
A tapasztalat az, h. a Voda sajnos drágán adja a GPRS-csomagjait, a másik két szolgáltató kedvezőbb díjakkal, jobb lefedettséggel nyújtja ezen termékeit.
(Viszont náluk meg a kártyák vannak magasabb áron...)
-
Imy
veterán
Senki nem tud segíteni?
-
Imy
veterán
GPRS adatkártyát szeretnék venni a notimba, hol, és mennyiért lehet? (vodafoneos, vagy független érdekelne)
Meguntam az állandó kártyacserét, és egyszerübb is, mert bedugom a PCMCIA foglalatba, és hajrá.
valaki használ ilyet? Tapasztalatok?
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- iPad topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Autós topik
- Háztartási gépek
- One mobilszolgáltatások
- Mikrotik routerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Ringke Xiaomi 14 edzett üveg képernyővédő.
- Karctalan kijelző? Hydrogel fóliával gyerekjáték. Most 3.000 Ft-tól minden telefonra/okosórára!
- Samsung S22+ telefon tokok
- Anker B81L6 240W 180cm USB-C kábel (2 darabos csomag)
- Google Pixel 8a telefonhoz eredeti bőrből készült SURAZO kártyatartós, kitámasztható tok eladó!
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- Apple iPhone 16 Plus / 128 GB / 100% Akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ- Hp Elitebook 840 G8 i5 11. gen 14" Magyar laptop / notebook- Win11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest