Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Khaosz55

addikt

válasz SeniorTilla #5563 üzenetére

Ez az interpoláció. Ami a 25 Fps miatt van. Magasabb 50-60FPS esetén kevésbé jelentkezik.
    Következő módokon lehet kiküszöbölni :
    1. Olyan TV-n vagy megjelenítőn nézed ahol van jó mozgásmegjelenítés és állítani lehet a "mozgás közbeni vibrálást", ezt Tv válogatja hogyan nevezik. Én TV-men is lehet állítani és a 30FPS-es felvételeket szépen kisimítja. Viszont nem lehet túltolni, mert akkor arfifactol az objektunok körül, és ilye elmosódást visza a képbe.
    2. Gondolom motion blur-rel is lehet kezelni, de az az élesség rovására megy. ebben nincs tapasztalatom én nem használom, személy szerint nekem nem tetszik.
    3. 120FPS-el veszed fel a felvétel és szerkesztéskor 4X-es lassítással szép folyós képet kapsz a végén meg 30Fps-re rendeled így . Én ezt használom legtöbb esetben, mert 120FPS anyaggal azt csinálok amit akarok. Vagy 100Fps a felvétel és 25Fps rendelés esetén ugyan csak 4X lassítást alkalmazhatsz.
    A linket felvétel iszonyat jól nézne ki a belassítva szép lassan fordul körbe minden apró részletet lehetne látni. Szokottam úgy motoros videót vágni, hogy kanyar közepéig normál a sebesség aztán csinálok egy 4X-es lassítást a kanyar folytatására. Szerintem marhajól néz ki.
    UI: Ha monitoron nézed a videót az nem tudja a képfrissítést 25Hz-re levenni. TV, projektor le tudja, ez a kadenciahelyes lejátszás. Ami videókat csinálok rendszerint a TV-n vagy projektorom nézem mert tudják a 30Fps lejátszást. Ennek ellenére a megjelenítő elektronikának még dolgozni kell hogy a 24,25,30 FPS felvétel ne legyen kocsonyásan remegő olyan jeleneteknél a amiket linkeltél, azok hozzák legjobban elő. Majd vágok egy példát.

Új hozzászólás Aktív témák