Hirdetés
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Érzed már a Vibe-ot?
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Fotók, videók mobillal
- Bluetooth-headsetekről általában
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
-
Mobilarena
Kapcsolódó linkek:
• Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Essien
senior tag
válasz
Hieronymus
üzenetére
E-sim .. hétvégén telefon csere volt, át akartam vinni az e-sim-et. Folyton azt írta aktivalasnal hogy használatban van. Ügyfélszolgálat hívás , tajèkoztattak hogy valamiért beragadt a profil a rendszerben, csak személyesen üzletben tudják javítani. Hétvégén dolgoztam így szombattól hétfő délelőttig elèrhetetlen volt a számom. Gyorsan kértem hétfőn fizikai simet hogy mégegyszer ne legyen ilyen
Ezek szerint egyik sem jobb a másiknál ha nálad a fizikai ment tönkre
-
K82
őstag
válasz
Rhino666
üzenetére
Nem tudom miért ragaszkodsz a fizikai dual SIM-hez, nagyon praktikus hogy csak egy fizikai van benne - eSIM-ből is lehet kettő benne. Sőt, 1 fizikai + 2 eSIM is játszik annyi megkötéssel hogy kettő lehet aktív, a harmadikat tiltani kell.
Külföldön, nem EU-s roaming díjakkal a gatyádat ráfizeted a hívásra/mobilnetre amíg nem szerzel helyi kártyát (odamész, vagy beszéled a nyelvet vagy nem, vagy nyitva lesz a bolt vagy nem, megértik-e amit akarsz vagy nem?). Ha eSIM-képes a telefon, itthon kényelmesen kiválasztod a Neked szimpatikus megoldást, amint megérkezel a célországba már van használható kártyád és nem tudsz annyira elveszni. -
Rhino666
addikt
válasz
Hieronymus
üzenetére
Miert nem mindketto? Hasznaljon 20V-os toltot es legyen benne a dobozban.
Attol meg, hogy nincs benne a dobozban a tolto, attol meg ugyanugy kifizeted sajnos.
A fizikai simet is kicserelik, ha tonkremegy es nem kell kulon kervenyt benyujtani ha at akarom rakni egyik keszulekbol a masikba.
-
válasz
Rhino666
üzenetére
"töltő a dobozban"
Nem!
Inkább 21V volt helyett, normális 20 voltos töltés.
Nincs szükségem +1 töltőre. Van már elég. Ha a dobozban van, akkor is ki kell fizetnem!
Ezzel a gyorstöltés is részben ki van pipálva. A gyorsabb töltés rövidíti az akku élettartamát.A fizikai SIM-t miért gondolod jobbnak?
Nekem már ment tönkre a telefonomban. Az e-sim sohasem megy tönkre. Ingyen cserélik, ha nem rakható át másik telefonba. -
paatrick
őstag
válasz
Rhino666
üzenetére
Apple kitalálta, bejött, a többiek meg követik. Azt hiszem a kivezetést követő évben hoztak ki számokat hogy kb 1%-kal növelte a profitot az hogy nem adtak töltőt. Ha megnézed mennyi az Apple profitja egy évben akkor te is azt mondanád a vezetők helyében hogy fuckyeah továbbra se adjunk

-
K82
őstag
válasz
bedibazsa
üzenetére
A gyári 45W-os töltővel meglesz, mással nem nagyon.
Rhino666: papíron igen, gyakorlatilag a Google trükközött egy kicsit. A PD3.0 20V feszültség mellett 5A áramerősségig elmegy 100W-ig, a "kiskapu" a PPS ami 21V-ot is enged. Tippelj mit választott a Google a széleskörűen elterjedt 20V helyett... Ahogy nézegettem a kínálatot, nem találtam olyan PD3.0 PPS töltőt ami tudná a 21V-ot - még a heroin árban mért 100+ W-os darabok sem.
-
bb0t
őstag
Közben a töltő is meglett hozzá: link
-
bb0t
őstag
válasz
Hieronymus
üzenetére
Végül a Pitaka tokot választottam, mert az a legvékonyabb. Végiggondoltam, és a bőr tok vagy átlagos vastagságú, vagy vastagabb, ami nem alkalmas. Most úton van a teló, úton a tok, még fóliát kell néznem. Közben az ára meg megy lefele az egyik webshopban a telónak.

-
-
bb0t
őstag
Bellroy bőr tokot próbálta már valaki?
Pitakában gondolkodom első sorban, de most nézem a választékot. -
Essien
senior tag
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Jól sejtettem de azért adtam neki egy esélyt
-
Essien
senior tag
Sziasztok. Megvettem a sima 9-et
Már volt pixelem ,ezt mèg mindig nem lehet eltüntetni a gyári launcherből?
-
bb0t
őstag
Szóval ha jól értem, megrendelem, bemegyek érte és személyesen átveszem. Majd még aznap jelzem, hogy szeretnék készülékbeszámítást, ott helyben, és egyből levonják az árát. Nem tudom ezt, hogyan bizonylatolják le, de x idő múlva visszautalják? Majd ha lezajlott ez az egész, akkor rájuk írok, hogy szeretnék számla adatokat módosítani. Ha pedig feltűnik nekik, hogy ez olyan beszámítós vásárlás volt, akkor elég elállnom. Kicsit macerás tervnek hangzik.
-
Essien
senior tag
Sziasztok. Szeretnék vásárolni sima 9-et ,van egy jó árban de számla , garjegy nincs . Jól tudom hogy Google nem kér semmit hanem imei alapján javít? Magyar oldalon ellenőrizve garis a készülék. Köszönöm
-
ForRedGlory
félisten
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Oh b+ az "egy zár használata" opciót ki kell választani és akkor nem kér külön jelszót.
Logikus... azt hittem, hogy ez azt jelenti, hogy ugyanaz a jelszó a sima és munkaprofilnál is. -
Rhino666
addikt
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Személyes tapasztalatokra vagyok kíváncsi, kicsi tapló.
-
Rhino666
addikt
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Ha ennyire nem tudsz érdemben hozzászólni, akkor talán inkább tartsd magadban.
-
bb0t
őstag
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Alzàn drága, nálam a készülék beszámítás nem játszik, mert cégre veszem.
-
Rhino666
addikt
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Köszönöm a konstruktív választ.
-
Rhino666
addikt
Képernyőidő tényleg csak 5 óra körüli?
-
bb0t
őstag
Sziasztok!
Az XL-ben gondolkodom, vártam, hogy bekerül-e eMag bf-be, de nem. GSM boltokban a 400 körüli ár nem rossz, de nincs sehol szürkében, nekem meg az kellene. Szerintetek lehet számítani arra, hogy még idén lejjebb megy az ára? Érdemes várni, vagy nem?
-
ForRedGlory
félisten
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Jah és itt sem lehet, max megváltoztatni tudom...
-
ForRedGlory
félisten
Munkaprofilnál állított már be valami jelszavas védelmet? Ha igen és utána ki tudta kapcsolni, meg tudná mondani hogy a fészkes pcsába lehet? Elvileg ki van, de mégis kér jelszót, amikor céges appot indítok.

Agyvérzést kapok tőle...

-
Hunter2
addikt
A yettelnél van 80.000 visszatérítés ha viszek be régi telefont?
-
paatrick
őstag
válasz
Rhino666
üzenetére
Most azt nem értem hogy ha megfelelő neked a Pixel 8 Pro, és kapható is átlag 150-200 ezerrel olcsóbban (128-256-512 Gb) mint a Pixel 9 Pro XL, akkor mi a kérdés?

Ha jól értem te se évente cserélsz telefont hanem hosszútávra tervezel. Akkor azt kell venni ami jobban tetszik és jobban megéri.
Az összes márka egy helyben topog évek óta, most az AI parasztvakítással próbálják épp eladni őket, korábban meg +1 +1 kamerákkal. -
Rhino666
addikt
válasz
Hieronymus
üzenetére
Azaz átlagosan 3 év. De ha 5-öt is kihúz, akkor is az akku marad a szűk keresztmetszet, ha az összes többi alkatrész több évtizedig is elketyegne. De biztos csak paranoiás vagyok.
-
-
Rhino666
addikt
válasz
Hieronymus
üzenetére
Egy akkumulátornak nevezett kulcsfontosságú alkatrész van minden mobiltelefonban, ettől vált anno mobillá a telefon. Részben ez teszi lehetővé azt, hogy magával tudja vinni az ember és használni madzagok nélkül. Egész addig, amíg el nem telik a mágikus három év és ki nem purcan (a gyártási technológia óriási, ismert hiányossága), vagy legalábbis le nem csökken a kapacitása annyira, hogy már ne lehessen számítani rá.
Ha azt mondod, hogy paranoiás vagyok amiért meg vagyok győződve róla, hogy azért váltották le NEM cserélhetőre az előbb említett alkatrészt, hogy 2-3 éven belül rákényszerítsék a felhasználót a cserére annak ellenére, hogy a készülék összes többi alkatrésze kibírna 10+ évet a fránya természetben is működő gonosz erők ellenére, akkor naivitásod határtalan.
Van még hibátlanul működő, cserélhető akkumulátoros okostelefonom 15 évvel ezelőttről, de 30 évvel ezelőtti gombos féltégla is, ezek valahogy nem pusztultak el 3 év alatt, csak az akkumulátorukat kell cserélni rendszeresen.
Ha létezik egy ismerten rövid élettartamú, eredetileg cserélhető alkatrész és a gyártók erőfeszítéseket tesznek azért, hogy ne lehessen cserélni, az egyértelműen tervezett elavulás, nem gondoltam hogy ez 2024 végefele még mindig nem köztudott tény.
-
válasz
Rhino666
üzenetére
"...mert a tervezett elévülés..."
Inkább elavulás. De ez sem fedi azt a fogalmat, amire te utalni akarsz. Tegyél ki egy kődarabot és egy téglát a szabadba. Fényképezd le félévenként ezeket és hasonlítsd össze a korábbi képekkel. látni fogod, az erózió hatását. A gonosz erők a természetben is működnek.
Ugye, ha lehetne élettartamot tervezni, nagyon gazdaságos lenne az élt. Lehetne választanod, Autó 200 vagy 500 ezer kilométer. Addig csak olajat, üzemanyagot, gumikat, fogyó és kopó dolgokat kellene cserélni. A kívánt élettartam után viszont gyorsan szétesne a jármű.
Ugyan ez telefonnál, számítógépeknél, ...De nem lehet. Ebben a japánok járnak a legelőrébb, de nekik sem nagyon megy. Selejtet viszont nagyon könnyű gyártani. Sajnos.
-
Rhino666
addikt
Rendben, ennek nagyon örülök hogy nincs visszafejlődés. Attól meg megpróbálok eltekinteni, hogy az AnTuTu bench a tavalyi modellhez képest -10%-ot, egy két évvel ezelőtti flagshiphez képest -20%-ot produkál. Az elkövetkező hét évben hátha nem lesz szükség arra a hiányzó teljesítményre. Pontosabban az elkövetkező három évben, mert annyit bír majd a nem cserélhető akku, aztán jöhet a csere Pixel 12,-re ami 30%-kal lesz lassabb a 9-hez képest.

-
K82
őstag
válasz
Rhino666
üzenetére
Sosem volt 600€ (vagy $) a nagyobbik modell esetén a kezdőár, anno 2017-ben is nettó 849$-t fizettem a 2XL-ért, két évvel később a 4XL már egy ötvenessel drágább volt.
Nincs visszafejlődés (#610 csak az elnevezésen lovagolsz, a teszt is az XL-ről szólt ehhez képest a 9 Pro-t hasonlítod össze a 8 Pro-val - az eddig nem létező kisebbik csúcsmodellt a korábbival), a felhozatal pedig jobb mert nem kettő hanem három + egy telefon közül választhatsz. Semmiben nincs kiherélve a Pro az XL-hez képest; anno azért nem vettem meg a 6/7/8 Pro-t mert kényelmetlenül nagynak találtam őket és most örültem a kisebb kijelzőnek nagyobb tudással. Csak volt szerencsém megjelenéskor megtapogatni mindkettőt és inkább az XL-t hoztam el mert ez már jóval kezesebb mint a korábbiak.
-
19Petya83
tag
Sziasztok!Visszaküldtem az Alzához a telefont és a mai napon megérkeztek a korábban megrendelt tokok hozzá.
Ha valakinek kell, akkor 4.000 Huf áron Budapesten oda tudom adni ezeket (2 tok és 1 fólia):https://www.aliexpress.com/item/1005006073276757.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.11.6ec91802TEnga5
Ebből 1 átlátszó és 1 fekete szélű+
1 db kijelző fólia: (ez korábban megérkezett és 1 hibás volt, 1-et meg elhasználtam)
https://www.aliexpress.com/item/1005007763370712.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.59.6ec91802TEnga5Továbbá 1 9 Pro XL tokom is van, mert 9 pro helyett 9 Pro Xl-t küldött az ali. Kaptam rá refundot, nyerészkedni nem akarok rajta, így ezt ingyen odaadom, ha valaki Budapesten érte jön.
https://www.aliexpress.com/item/1005007600815246.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.53.6ec91802TEnga5 -
Rhino666
addikt
de hol az manapság az előző szériához képest
PONTOSAN itt a hiba! Pontosan ez fáj nekem valójában, hogy nincs fejlődés, helyette rosszabb esetben még visszafejlődés is van és rosszabb a felhozatal (értsd választék), mint évekkel ezelőtt. Nem egyik pillanatról a másikra jutottunk el idáig és ez már csak rosszabb lesz, ha így halad tovább.
valótlanságot állítottál az eredeti kommentedben
Én €600-as kezdő árat láttam a 8 Pro-nál, lehet hogy ez egyedi eset, de ettől még nem lesz valótlan. Az összes többi állítást nem söpörhetjük a szőnyeg alá, csak mert a felár nem volt olyan mértékű. Egy év alatt fejlődést várna az ember, nem stagnálást vagy kiherélést, főleg nem drágábban (vagy ugyanannyi pénzért).
-
tms+
senior tag
válasz
Rhino666
üzenetére
Az a gond, hogy te most egy teljesen jelentéktelen témán lovagolsz, csak azért, mert neked nem tetszik a nevezéktan.
Ez egyébként egyáltalán nem befolyásolja azt, hogy egy készülék jó-e vagy sem, ahogy a kisebb kijelző sem jelenti szükségszerűen azt, hogy valami rosszabb lett az elődjénél, csak azért, mert kisebb a kijelzője.
És az a baj, hogy inkább te nem érted a dolgot, hogy a 2 Pro modell megegyezik, ezért logikus a Pro és a Pro XL.
Az tény, hogy mondjuk a Pixel 9 Pro Fold neve kissé logikátlan az előd (Pixel Fold) után, de itt is elmondható, hogy így maga a 9-es széria logikus:
- sima modell: 9
- erősebb modell: Pro
- ennek a nagyobb változata: Pro XL
- és egy foldable verziója: Pro FoldTehát a 9-es szériaszámból építkezik felfelé. Az, hogy mi volt, tök mindegy, most ez van. Bőven szokott lenni a piacon termékportfólióban változás, alakítás, áramvonalasítás.
Azt sem mondom, hogy mindenképpen hatalmas volt a fejlődés a 9 Pro, de hol az manapság az előző szériához képest, de te ráadásul valótlanságot állítottál az eredeti kommentedben, és ezeket gyakorlatilag egytől egyig meg lehetett cáfolni, azóta meg az elnevezéseken problémázol.
Igyekszem majd ignorálni az ezekről szóló hozzászólásaidat, mert ezek a kommentjeid nem igazán vezetnek sehová meglátásom szerint.
-
Rhino666
addikt
Én azt látom "bele", mint a 90 grammos tábla csokikba, "mostantól ugyanannyi pénzért/ugyanezen a néven kevesebbet kapsz". Idéntől a Pixel Pro összement, ha ugyanazt szeretnéd mint eddig, akkor fizesd meg az XL felárát. Ha ezzel nem látod a problémát és nem látod be hogy ez hova vezet(ett), akkor feladom...
-
K82
őstag
válasz
Rhino666
üzenetére
Működhetett volna csak nem logikus, főleg ha az iPhone-nal hasonlítod össze.
A sima és a Plus ugyanaz lenne eltérő méretben (i16/i16Plus, Pixelnél ez csak a 9).
A Pro és a Pro XL ugyanaz eltérő méretben (i16Pro/Pro Max).Szerintem kár ebbe belelátni bármi mást mert nem megtévesztő a Pro megnevezés - elvégre "pro" tudása van. Azt meg majd eldönti az ember mekkora testben kell neki ez a tudás.
-
Rhino666
addikt
Valahogy el kellett nevezni az új terméket mert ilyen még nem volt.
És a végtelen lehetőség közül teljesen véletlenül pont kiválasztották a tavalyi csúcsmodell nevét. A véletlen ütközés miatt pedig át kell nevezni a tavalyi csúcsmodellnek megfelelőt másra.
Google Pixel 9 Plus 6,3" (új nevet kap az újonc)
Google Pixel 9 Pro 6,7" (a jól megszokott módon)Ez gondolom nem működhetett volna.
-
Rhino666
addikt
Igen, a gyártók is valahogy így kezelik a vásárlók véleményét és igényeit, azért jutottunk ide.
A cikk topikja egyébként erre való, hogy véleményeket, tapasztalatokat osszanak meg egymással az olvasók.
De ha annyira nem érdekel a véleményem, és nincs konstruktív mondanivalód, akkor egész nyugodtan ignorálhatod is. Ez is egy opció. Most még.
-
K82
őstag
válasz
Rhino666
üzenetére
"Teljesen logikus. Teljesen. Konzisztens, konzekvens."
Az. Valahogy el kellett nevezni az új terméket mert ilyen még nem volt.
Régen volt a sima ("kicsi") és az XL ("nagy"), aztán a hatos szériától kezdődően volt a sima ("kicsi") és a Pro ("nagy").
Volt különbség régen tudásban a kicsi és az XL között (4XL-ig)? Nem.
Van különbség tudásban a sima és a Pro között (P6-tól)? Igen.
Volt régen "kicsi" Pro? Nem.
Van különbség tudásban a 9 Pro és a 9 XL Pro között? Lényegi nincsen, ami a méretkülönbségből fakadna.
Most adott a választási lehetőség, hogy a Pro tudását két méretben is megkapod; ha kell a tudás de nem kell tepsi akkor ott a Pro, ha el tudod viselni a nagyobb méretet ott a Pro XL.Még mindig nem látom az 50% felárat...
-
leslien
nagyúr
-
Rhino666
addikt
Ez egy nagyon jó kérdés, mert eljutottunk egy olyan szintre hogy olyan óriásivá vált a választék, hogy "jobb volt, amikor minden rosszabb volt". Vannak nem túl nagy elvárásaim és igényeim egy új készülékkel kapcsolatban, de sajnos nem gyártanak olyat. Vissza kell térni a gombos Nokiához, mert zsákutcát csináltak az okostelefonból.
-
Rhino666
addikt
Nem nevezném célnak és nem is reális, de jó volna valamilyen szinten ellensúlyozni ezt a folyamatos kiábrándító amortizációt, amibe a világ került. Nem szeretem amikor köntörfalazás nélkül nézik hülyének az embert a gyártók és még kevésbé örülök neki, hogy látszólag működik is, mert így maradni fog ez az irány. Legalább az illúzió legyen már meg, mintha próbálkoznának és nem egy egyszerű cashgrab volna minden új model.
-
Rhino666
addikt
Cope. Ha Pixel 9 Plus-nak és Pixel 9 Pro-nak nevezték volna őket, akkor nem volna ennyire keserű, de akkor is elég gáz, hogy még annyi újítás sincs a 9-es szériában, amennyi két iPhone között szokott lenni.
A Pixel Pro név alapján már van egy kialakult prekoncepciója az embernek, azt várná, amit az 9 Pro XL-nek neveztek el. Kicsit olyan, mintha egyik napról a másikra felvizeznék a sört és Extra néven árulnák a hígítatatlant...
Ha az XL-t nézzük, akkor is a +4GB RAM és az ujjlenyomat olvasó lecserélése a legnagyobb jóindulattal is csak ráncfelvarrás. Ennél nagyobb különbségek vannak némelyik azonos nevű Samsungok között.

-
tms+
senior tag
válasz
Rhino666
üzenetére
-kisebb kijelző: egyéni preferencia, de nem kiherélés a kisebb méretű képernyő
-kisebb felbontás: minimális az eltérés, PPI-ben a 9 Pro így is jobb
-szimpla led flash: ez igaz, hogy nincs, de baromi fontos

-kisebbb akku: kisebb is a telefon, ráadásul a teszteken hívásban, böngészéskor, videózáskor, gaming alatt is tovább bírja a 9 Pro
-lassabb töltés: szinte 0 a különbség a töltési sebességben, ráadásul 30 perc alatt több megy az akkuba a 9 Prónál
-rosszabb szintetikus eredmények: Antutuban igen, valamelyik tesztelőnél jobbat hozott a 8 Pro, de pl. Geekbench és 3DMark esetén a 9 Pro jobb, MA tesztekben is a 9 Pro a jobb
-600 helyett 900: a 8 Pro nyitó ára sem 600 EUR volt
A kijelző fényesebb a 9 Próban, jobb az ujjlenyomat olvasó is, 16 GB RAM van benne, Satellite SOS jelző (USA only egyelőre), jobb előlapi kamera, 8k video, jobb hanszórók.
Mesélj még.

-
Rhino666
addikt
8 Pro vs 9 Pro:
- kisebb kijelző
- kisebb felbontás
- szimpla led flash
- kisebb akku
- lassabb töltés
- rosszabb szintetikus teszteredmények
- €600 helyett €9008 Pro vs 9 Pro XL:
- rosszabb szintetikus teszteredmények
- €600 helyett €1000Gyakorlatilag átnevezték a Pro-t Pro XL-re, ahhoz képest a Pro-t kiherélték és ráraktak +50% felárat.
-
K82
őstag
válasz
Rhino666
üzenetére
A mobilarénás tesztet olvasva biztosan, ha máshol olvasol teszteket azért nem annyira lekezelőek a 9-es szériával.
Nem tudom az 50%-os felárat honnan veszed, 100$-ral magasabb az induló ára mint a 8 Pro-nak.
Gyorsabb a töltés, a SoC (főleg a modem jobb, az 5G itt már nem harap bele az üzemidőbe); jobb a kijelző, az előlapi kamera, az ujjlenyomat olvasó.
Hol van itt a kiherélés? -
Rhino666
addikt
Jól látom hogy kis híján kiherélték a tavalyi Pixel 8 Pro-t és ezt akarják eladni +50%-os felárral? Már a látszatot sem próbálja fenntartani a Google.
-
képek rendben vannak... -
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Hmm mondjuk azt nem írtam a sima prora gondoltam de ha nincs az XLen nyilván nem lesz a sima pro-n se.
Thx az infót.
Te meg vagy vele amúgy elégedve? Főleg kép alkotásra gondolok...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Ezek szerint egyik sem jobb a másiknál ha nálad a fizikai ment tönkre

Logikus... azt hittem, hogy ez azt jelenti, hogy ugyanaz a jelszó a sima és munkaprofilnál is.

Sziasztok!