Hirdetés
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- iPhone topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Cyrin
addikt
ma 11-ért nem rossz sztem...
-
azbest
félisten
válasz
totopad
üzenetére
eredetileg telefonról vpn-ezést mondtál, innen indultunk, szóval ahhoz képest ugyanott vagyunk

Egyébként a cast ikon azért sem jelenik meg, mert ahogy már írtam nem egy hálózatban vannak. Viszont a vendég móddal nem tudom, hogy felismerné-e valahogy, hogy ott van a cast eszköz. Hogy úgy vajon el tudná e indítani vpn nélkül, de valószínűleg a geo korlátozás miatt nem.
-
totopad
senior tag
Másnál sem megy a plex?
Shaka 1001-es hibakódot dob ki, se pc-n, se telefonon, se CC-n nem hajlandó lejátszani semmit.
Próbáltam újrarakni, a könyvtárakat frissíteni, de semmi eredmény. -
azbest
félisten
válasz
totopad
üzenetére
Milyen adataidhoz? A hbo jelszóhoz? A chromecast https-t használ kommunikációra.
Ha úgy az általános nethasználatra gondolsz, akkor nem muszáj minden eszközödet a vpn-es routerre kapcsolni. Pont azért írtam példának azt a filléres cuccot, mert megérheti csak erre fenntartani egy ilyet. Bár például egy tplink wr841n-est is lehetne, az is olcsón kapni, csak nagyobb és kevesebb a hely a flashen telepítéshez (meg figyelni kell hogy melyik hw verzió, mert a v13 még nem támogatott). Szóval csak a cast és a telefon elég ha kapcsolódik a dedikált vpn-es routerhez.Cégnél is többször használtam már így, mert a partner hálózatát kellett használni gépről és telefonról is. Külföldi, régiókorlátos mobil alkalmazás fejlesztésénél nem sok más opció volt.
-
totopad
senior tag
Tudom, hogy lehet routerre is rakni vpn-t, de mindig ódszkodtam ettől. Nem, mintha a honi netfszolgáltatókban megbíznék, de egy harmadik félnek is hozzáférést adjak az adataimhoz..
Ahhoz meg túl lusta vagyok, hogy minden egyes alkalommal, amikor használni akarnám, akkor állítsam be
-
-
kmarci25
veterán
Húh, ez így nehéz. Ha nem akarsz sokat bajlódni a dologgal, akkor ez egy remek eszköz, akár arra is, amire Te használnád. De ha a filmnézés mellé jobb funkcionalitást szeretnél (pl. médiatár), akkor lehet, hogy érdemesebb egy mediaplayert venni, amin tudsz kodi-t futtatni.
De ha Netflix-et vagy HBO Go-t is használnál, akkor a Chromecast a jobb választás. -
Veron
addikt
Sziasztok!
Szeretnék fHD filmeket N-es wifin kijátszani a TV-re, néha felirattal? Ez a leginkább megfelelő eszköz erre? Ha igen, melyik verziót érdemes választani?
Köszönöm!

-
azbest
félisten
válasz
totopad
üzenetére
Nem csinálod elég ügyesen
Amikor vpnezik a telefon, akkor az olyan, mintha másik hálózatba csatlakozna.
Egy routeren kell beállítani a vpn-t, amire a telefon és a cast eszköz is csatlakozik. 12 dolcsi körül is kapni már pici routereket amire lehet lede/openwrt rendszert tenni és zsebben elfér (pl nexx wt3020). -
azbest
félisten
válasz
DirtyDave
üzenetére
Szia,
némelyik korábbi problémát úgy tűnt az elfogyó erőforrások okozták. Eléggé limitált, hogy mennyi memória, mennyi procierő áll rendelkezésre. A múlkori fagyások az ajánló diasoron szinte biztosan memória elfogyás miatt lehettek. Akkor láttam olyat, amikor kíváncsiságból weblapokat töltettem be a chromecast-on és a nagyobb oldalak nem fértek el a memóriájába, amitől beállt majd a whatchdog újraindította

Erre is jobban kellene figyelni szerintem. Ha nem igazi chromecaston teszteltek (vagy csak az újabb ultrán, vagy android tv chromecast módján), akkor az ilyesmi nem bukik ki sajnos.
Néha elég az, hogy a contentesek nem figyelnek és baromi nagy felbontású képet töltenek fel. Láttam már ilyesmit saját munkámban is (pl 12 megás nagy képek, mert a contentes elfejtette beméretezni)

szerk: azt hiszem debug verzióval, remote debuggerrel chromeból szépen kiszűrhetők az erőforrás / teljesítmény problémák

Arról esetleg te tudsz valamit (ha szabad róla beszélni), hogy androdi tv -re végül készül-e natív alkalmazás? Csak mert volt ígéret rá, de azóta olyan supportos választ is láttunk, hogy mégsem lesz, ott a cc mód rá. Mi boxon értékelnénk ha lenne [link]
-
DirtyDave
csendes tag
Üdv mindenkinek
Egész véletlen az HBO GO fejlesztésben dolgozok, mint tesztelő. Látjuk mi is a felirat csúszásokat, és igen az új google firmware okozza. Azt kell tudni, hogy Chromecast integráció nem egy túl egyedi kód. A google biztosít egy sender SDK-t, amit az appokba kell rakni és egy receiver SDK-t amivel meg tudod csinálni a receiver appodat, ami a CC eszközön fut. Az ő változtatásaik is automatikusan töltődnek le az ő szervereikről a mi applikációinkba.Dolgozunk az ügyün. Felvettük a kapcsolatot a google-el. Remélhetőleg hamar a végére tudunk járni a dolognak. A 30-40 másodperces kép nélküli streameléses problémán is rajta vagyunk.
Ha gondoljátok írok majd ide, ha van fejlemény. -
válasz
totopad
üzenetére
Én is azzal használom, ezért nem mondanám. 100%-ig szerintem csak droiddal lehetne kihasználni. Pl. a készüléken lévő képeket, zenéket, filmeket nem lehet kinyomni rá. De ha tudsz erre valami gyakorlatilag, nem csak elméletileg használható app-et, akkor ne tartsd magadban kérlek! Pl. böngésző nincs esetleg, ami támogatná a CC-t iOS-en?
Ami app támogatja a CC-t, azzal persze működik (HBO Go b***akszik csak állandóan), de rendszer szinten nem működik.
-
mjani1172
addikt
Sziasztok!
Sokat olvasgattam de nem találtam választ.
Van egy buta tv-m.Jelenleg úgy nézem meg a telefonon lévő dolgokat a tv-n, hogy elindítom a pc-t, ami össze van kötve a tv-vel, azon a mediplayert, majd a telefonon egy app-ot, és így működik.
Azt szeretném elérni, hogy ne kelljen pc-t kapcsolgatni. Főleg saját képek és saját házi videok lejátszása lenne, és esetleg a nem saját de telefonon tárolt filmek és zenék.
Erre alkamas ez az eszköz? Esetleg más ami erre alkalmas? -
-
wolfm87
csendes tag
Sziasztok!
Nem nagyon találtam a megfelelő topikot, de szerintem CC-sek ismerhetnek másik, ilyen stream stick-et (nem tudom ezeknek mi a magyar neve, vagy mi az angol hivatalos neve).
NAS-ról (DLink DNS-320L) szeretnék streamelni buta tv-re filmet, úgy ,hogy van egy yamaha hifim, ami toábbítani a hdmi portján a jelet a tv felé. Szóval a hifire tenném a CC-t.
Azt látom, hogy bubble upnp-vel működik ez a móka, de engem más megoldás - egyszerűbb- is érdekelne.
Nem tudom ,hogy konkurens lejátszóról ki mit tud? ROKU? Renkforce? Amazon Fire TV?
Azok tudnak egyszerűen ilyen megoldást, vagy a CC a legjobb erre? -
azbest
félisten
sajnos ez inkább fordítva megy: a hbo-sok nem tesztelik rendesen igazi chromecaston ezek szerint a rendszerüket. A cc frissítéseket sem tesztelik és javítják a rendszerüket hogy kompatibilis maradjon.
Rosszul lehet megírva a hbo rendszer és ezért romlik el minden komolyabb frissítéskor.
-
Nálam totál káosz az HBO Go, ha kiküldöm a CC-re. Teljesen mindegy, h telefonról vagy PC-ről. Lefagy az app, megy a hang, de a kép még nem, késik a felirat stb. Szégyen, komolyan mondom ... Tudom, nem a CC hibája.
-
nyirzoz
aktív tag
Ma egész jó árban van.
-
nyirzoz
aktív tag
Ügyesek, még a doboz is hasonlít.
-
BonFire
veterán
válasz
DonMarco
üzenetére
Nem gyanús. Oda van írva, hogy eredetileg 18 körül árulják, én pl az Emagon 13-ért vettem. Gondolj bele, hogy jön a karácsonyi szezon, és akkor már inkább a 4k-sat veszik az emberek, ez meg úgy néz ki, hogy a nyakukon maradt raktárkészlet, amiben áll a pénz. Ilyenkor a kereskedőnek kisebb veszteség, ha leakciózza. De az akció végéig még van 3 nap, addig egy emailt vagy telefont meg lehet ereszteni a boltnak, és érdeklődni a termék "gyanúsan" alacsony árának oka miatt.
Aztán aki kapja, marja.
-
Olcsó Chromecast2 ajánlat. Nem tudom, hogy tényleg az igazit dobálják ennyiért. De gondoltam megosztom.
-
totopad
senior tag
Szolgáltatófüggetlen lehet regelni és van 1 próbahónap is
https://hbogo.hu/just sayin' hajrá
-
totopad
senior tag
Én ma vettem észre, hogy pc-s chrome-ból a stream-et CC-re kirakva már nem tükröz, hanem direkt nyomja át a linket a cast-ra és a böngészőben megáll a lejátszás. Lehet, hogy korábban volt róla szó, de nekem ez új és számomra nagy fejlesztés ez.
Külföldön élek és az Eurosport playert eddig pl telón tudtam vpn-el használni, de egy ideje már szűrik a proxit, mint a Netflix esetében és nem castolja a képet, viszont pc-ről még ki tudom így küldeni. WOW -
|AP|
veterán
Lehet mégsem olyan jó ötlet részt venni az "előnézeti programban" : [link]
-
BonFire
veterán
válasz
Greybeard
üzenetére
A lényeg, hogy a felirat típusa nem támogatott. A képarányt se tudja lekezelni, illetve ezt utólag az asztali alkalmazásban meg tudtam változtatni, de a telefonos appban nincs rá mód. Egyébként infó a fájlról.
ID : 1
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : High@L5.1
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, ReFrames : 3 frames
Codec ID : V_MPEG4/ISO/AVC
Duration : 41mn 27s
Nominal bit rate : 1 414 Kbps
Width : 720 pixels
Height : 576 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Original display aspect ratio : 5:4
Frame rate mode : Constant
Frame rate : 25.000 fpsText #2
ID : 4
Format : VobSub
Muxing mode : zlib
Codec ID : S_VOBSUB
Codec ID/Info : The same subtitle format used on DVDs
Language : English
Default : No
Forced : NoAmire nekem kellett volna, arra pont nem jó. Ettől függetlenül még másnak másra lehet jó.
-
csutkaa
senior tag
Sziasztok!
Kellene is kis help
vettem 1 Chromecast 2.t de a telóm (s8+) kijelézőjét nem tudom tükrözni vele....
rámegyek a google HOME appban a bal felső sarokban a képernyőtartalom/hang átküldése opcióra.. de nem történik semmi ? miért?

-
-
BonFire
veterán
válasz
BonFire
üzenetére
Egyébként annyira pont nem jó, hogy pont azt nem tudom vele rendesen lejátszani, amit szeretnék. MKV van angol nyelvvel és nyolcféle felirattal, de alapértelmezetten csak a magyar a kiválasztható (amit nem is tudom, honnan szed, mert a fájl nem tartalmaz magyar feliratot!), de nekem speciel pont az angol kéne. Amellett DVD-rip, tehát 4:3-ba van torzítva a 16:9-es kép, amit összenyomva jelenít csak meg. Beállítás sehol nincs benne, szóval ez kuka.
-
BonFire
veterán
válasz
kmarci25
üzenetére
Én a gépen tárolt sorozatokat szoktam így nézni. Nem másolgatok semmit semmilyen adathordozóra, hanem egyszerűen átküldöm Chrome segítségével és lejátszom VLC-vel. Az egerezés a lag miatt kissé nehézkes, így az ágyból egy vezeték nélküli billentyűzettel szoktam vezérelni a lejátszást.
-
-
kmarci25
veterán
Üdv! Szüleimhez kellene egy eszköz, ami képes egy desktop pc képernyőjét tükrözni, úgy mintha egy hdmi kábellel lenne összekötve a pc és a tv. Tehát nem videostrem-re kellene, hanem fényképek/pdf-ek tv-n való megjelenítésére. Képes erre a chromecast?
-
csasaKKP
senior tag
válasz
bexinho23
üzenetére
Én nem használok Eth adaptert, de ez lesz a te barátod: Ugreen Ethernet adapter for Chromecast
Ugreen termékek egyébként nagyon jók, jó tapasztalatom van velük nekem is.
-
Ha böngészőből (PC/Chrome) küldök ki beágyazott videót, és a gépen leteszem tálcára a Chrome-ot, egy ilyen zöld képernyő jön be, h tiltva van vagy mi ez a megoldás. Ez miért van?!
-
bexinho23
őstag
Valaki hasznal LAN adapteres tapegyseget a CC2hoz? Mivel csak N-es router van a nappaliban, igy elofordul, hogy olyan videoanyaggal talalkozunk, amit mar nem tud kello sebesseggel attolnia wifi. Kínai oldalakon nezelodok, de nem szeretnek lyukra futni. Ha valaki hasznal/hasznalt ilyet, megkoszonnem ha jelentkezne.

-
csasaKKP
senior tag
-
Lehet már itthon hivatalos forrásból Chromecast Ultra-t venni?
-
csasaKKP
senior tag
How to factory reset your Chromecast (Chromecast 2 and Ultra)?
While the Chromecast is plugged into the TV, hold down the button on the side of the Chromecast. The LED will begin blinking orange. When the LED light turns white, release the button and the Chromecast will begin the reboot sequence.
tylerddd: Az igen, ezt én sem tudtam.

-
Factory reseteld le a Chromecastet, a reset gombot kell nyomni rajta folyamatosan kb. 10mp-ig.
Más: be**arok, h ennyi Chromecast 2 használat után kellett rájönnöm arra, h Chrome böngészőből (ergo PC-ről) ugyanúgy lehet kiküldeni tartalmat, akkor is, ha nincs interneted
A lényeg, h a CC és a PC is csatlakozzon a routerre. Bocsi, de nagyon örülök, mert így ha szórakozik a vezetékes szolgáltatóm, mobilnetről tudok ugyanúgy HBO Go-t vagy bármit nézni
Én láma tökre nem gondoltam erre, hiszen amikor elment a net, a CC ugye dobta a kék képernyőt, h gondja van. -
snooze
veterán
Sziasztok!
Milyen modon lehet megváltoztatni a cc2-re bejelentkezett fiokot?vásároltam egyet,és az elözö gazdájáé van benne!köszi! -
totopad
senior tag
Sziasztok!
Kicsit félve kérdem, mivel külföldön szeretnék digionline-t és eurosport player-t CC-vel használni, de egyik sem támogatja a vpn használatát. Létezik olyan megoldás, amivel meg tudnám oldani, hogy a telón és a cast-on ugyanaz az ip cím kiosztás legyen? A netflix-nél van egy smart dns szolgáltatás, amit a router-en kell beállítani, de azon meg magyar címkiosztást nem találtam. -
azbest
félisten
Egyébként, ha valaki szeretne caston több tévét próbálgatni, akkor van egy csak mai napra szóló akció mytv-re: [link]
Belépés - nyitott regisztráció - kuponnal, oda beírni... tetszőleges email és telefonszám, és egy hónapra ingyen az 50 csatornás csomag.
Telefonról mytv telenor appból lehet castolni. A webböngészőből is lehet, de az kicsit béna ilyenkor ahogy nézem. -
azbest
félisten
nem értem az összefüggést. Az biztos, hogy olyan tévén, ami lekapcsolva az usb tápot is kikapcsolja, na ott nehéz lesz visszakapcsolni hanggal

A cec parancsok átküldése a másik eszköznek hdmi-n át.Nincs cec-es tévém, se beszélgetős dobozom. Meg nem tudom, magyarul egyáltalán van-e ilyen lehetőség.
(#2802) Márton
ezt már egyszer megbeszéltük. Az eszköz inicializálódásához internet kell. Vegyél egy videójátszó készüléket cast eszköz helyett, ha neked a helyi tartalom lejátszása fontos. Android TV rendszeren van videójátszó app helyi hálózathoz és chromecast módokat is támogat.(#2804) Márton
egyébként szerintem a vendég mód miatt kell online lennie főleg, esetleg amiatt, hogy ki érhesse el a hálózatból, kinek a fiókjához van kapcsolva. A tükrözéshez valóban értelmes lenne, ha offline is elindulna.
A cast viszont eleve úgy működik, hogy ahhoz mindenképp kell online kapcsolat, mert ahogy már írtam, a cast minialkalmazást a google rendszeréből tölti be a cc.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Surface Laptop Studio 2in1 / i5-11300H 16GB RAM Érintőkijelző
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Gold-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4441, 100% Akksi
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A lényeg, h a CC és a PC is csatlakozzon a routerre. Bocsi, de nagyon örülök, mert így ha szórakozik a vezetékes szolgáltatóm, mobilnetről tudok ugyanúgy HBO Go-t vagy bármit nézni
Én láma tökre nem gondoltam erre, hiszen amikor elment a net, a CC ugye dobta a kék képernyőt, h gondja van.
vacs