Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
Miközben az usában tomboló liberális megakapitalizmus meg épp azt mantrázta évtizedekig, hogy "a nagy vállalatokat tegyük még nagyobbá, az még több munkahely, még több termék. "
Nem mantrázta ezt, csak a te fejedben. Az első antitröszt törvény az USA-ban született a XX. század elején, és amúgy sok szempontból még ma is szigorúbb, mint akár az EU-ban.
Most hogy nagy lett, szeletelünk,darabolunk privatizálunk ?
Nem vagy tisztában a privatizálni szó jelentésével. Pont az ellenkezője, mint amire használod.
Talán ezt lehet jobban megértenéd, ha valamiben lenne mondjuk 30 év munkád, amiből aztán adni akarnak "másnak" is.
Figyumár. Próbálj már meg kiszakadni a saját kis Bt-szintedből, vagy akármiből. Ezek multik, olyan staffal, amit fel se tudsz fogni. Ott nincs már az, hogy ez az én munkám volt, meg felépítettem valamit, amit el akarnak venni. Ezt még hunyorítva esetleg Jobs mondhatta volna, amikor garázscég voltak.
Ez morálisan erősen megkérdőjelezhető, de úgy is mondhatnám, hogy egy szar így.
Figyu. Az Apple gyakorlata az, ami morálisan megkérdőjelezhető, mivel náluk egyetlen dolog számít, a dollár. Ezért raknak még a szaros USB-C kábelbe is saját azonosító chipet, ezért licenszelték a lightning kábelt drágán, minden fejlesztésük erre megy ki. Morálról beszélni egy nagyvállalat esetében teljes, totális aránytévesztés. Vagy te egy párhuzamos univerzumban élsz.
Mert ez nem fekete/fehér, nagyon rossz szűrőn keresztül nézed, szigorúan tankönyvformában.
Nézd, visszafogott leszek. Közöd nincs az egész témához, szemmel láthatóan semmit, de tényleg semmit sem értesz a közgazdaságtanhoz, a versenyjoghoz, a pénzügyekhez. Majd megpróbálod előadni, hogy de, neked van igazad, nem nekem, aki ezt konkrétan tanultam sok-sok éven keresztül. De ez amúgy lényegtelen is, ennél fontosabb, hogy az EU versenyhatósága, ahol olyan emberek százai dolgoznak, akiknek ez a szakmájuk, úgy döntött, hogy az Apple-nek nincs joga zárva tartani a rendszerét. Erre annyi az válaszod szemmel láthatóan laikusként, hogy ők hülyék, meg amúgy is, bürokraták. Vicc az, amit csinálsz.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest