-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Eastman
addikt
-
-
Bencsizy
csendes tag
válasz
Humbucker #20728 üzenetére
Embere valogatja, hogy mi a kenyelmes.
De: ugy tudod megnezni, ha felveszed es a hurlabtol is es a fejtol is vegignezel a nyak ket szelen. Ha van benne hiba, meg csavarodik, akklr azt latni fogod, mert gorongyosnek fog tunni a fogolap meg a bundok is mas magassagban lesznek, nem egy sime vonalat fognak adni. A nyak csavarodasat pedog ugy lathatod, ha a fejtol nezel le, es rogton latod, hogy mig egyik oldalon teljesen latszodnak a bundok egymas utan, addig a masikon mar elbujnak egymas mogott. -
Bencsizy
csendes tag
válasz
Humbucker #20713 üzenetére
Nem szamit a kor. A lenyeg hogy egyenes legyen a nyaka meg mukodjon az elektronikaja viszonylag zajmentesen. Persze szep ha karcmentes meg ilyesmi, de ha hasznalod, nem hiszem hogy ne lenne karcos vagy utned kicsit oda vmihez elobb vagy utobb. En mar megszoktam h vannak rajta hibak, esztetikusnak tartom, ha kicsit latszik rajta a kor meg hogy volt hasznalva.
-
-
Bencsizy
csendes tag
válasz
Humbucker #20692 üzenetére
Tetsszen a szine es legyen szep allapotban. Aztan nezd az arat. Nekem TSB-ben van egy, 65-ert vettem, azota se csereltem le, s nem is fogom. Sztem az egyik legjobb les paul gitar a gibson utan, ha nem a legjobb. Szoval ha tetszik, nem fogsz megvalni tole szerintem ugyse.
-
brickm
őstag
válasz
Humbucker #20664 üzenetére
Akkor pláne valami multit vegyél...
Nem tudom milyen szedőid vannak, de slash vintage output 7.5 -8.7 kOhm-os szedőket használ, a metálhoz ez eléggé kevéske(hacsak nincs jó zajzárad) arról nem is beszélve, hogy egy ilyen paraméterű szedő kimeneti karakterisztikája messze áll a metál hagzástól ,tehát arra kb alkalmatlan. Namost mivel neked gondolom nem vintage OP szedőd van a v100-bn(bár nem tudom, még az is megtöténhet) kb sose lesz slash hangzásod....neked kb 13-14kOhm körüli standard buckered lehet.Ennek fényében a legjobban egy multival járnál, amivel sokféle hangot ki tudsz keverni, a jó sok EQ meg torzító segítéségével, meg a sok erősítő és láda szimmulációval. Egy szál kombóval nem fogsz metált is meg kantrit is játszani.... ez evidens(sőt, ugyan azzal a gitárral se nagyon kéne, de az más tészta) -
-
-
-
BluEyes
őstag
válasz
Humbucker #18993 üzenetére
Meg lehet-e mondani egy hangfelvétel alapján, vakon, hogy ragasztott vagy csavarozott gitár szól-e?
Én nem ismerek olyan embert, aki ezt meg tudná mondani, azaz alighanem nincs olyan paraméter, ami ezt szignifikánsan elárulná. Próbálták mérni műszerekkel, nem sikerült a bevetett mérési metódusokkal különbséget kimutatni.
Tehát a tudomány jelenlegi állása szerint a ragasztott nyak felsőbbrendűsége hit-életi kérdés. A "dehát a leszpól ..." kezdetű mondat meg azért nem ér, mert a Gibson a hangszergyártásból - bendzsó, akusztikus gitár - jött, a hagyományos nyakrögzítést alkalmazta, mert ugye értett hozzá. Nem volt szüksége másfajta technológiára, ez föl se merült. Tehát nem azért ragasztanak, mert az jobb. A Fender Leo meg nem volt hangszerkészítő, nem voltak hagyományai, nem volt technológiája. Bele 4 csavar oszt lesz ami lesz. A piac pedig úgy döntött, hogy jó az a csavar.
(Van olyan vélemény, ami szerint a ragasztott nyak egyenesen rosszabb, mert a ragasztó a két felület közt elnyeli a rezonanciákat, megfojtja a hangot. Bizonyítani ezt se sikerült, de amúgy ez is hihetően hangzik.) -
-
Neuler
csendes tag
válasz
Humbucker #18990 üzenetére
Igen...ha jól tudom a 85 nyaki a 81 a hídhoz teendő (ez csak javaslat). A dimarzio is jó, nekem a ToneZone meg az AirNorton duó tetszett meg (csak hallottam a neten a hangját). Azzal egyetértek ,hogy a fa minősége jobban számít az akusztikus hangszereknél mint ezeknél, persze itt sem elhanyagolható, de ha választaom kéne a következőkből kettőt: játszhatóság, elektronika, fa ---> akkor az első kettőt helyezném előtérbe. (persze ne legyen hibás a faanyag....)
De még mindig úgy gondolom... el kell menni , ki kell próbálni és utána eldönteni melyik kell.
-
-
BluEyes
őstag
válasz
Humbucker #18975 üzenetére
Tuti az szól pedig. A kis Peavey-ben, meg úgy általában a kiskombókban benne van a sound, csak ugye a fizikai méretek miatt nem lehet kicsalni belőlük értelmes hangerőn. Azaz kicsi a hangszóró. Ha belehajolsz a hangszóróba, akkor megdöbbentő dolgokat hallhatsz egy ilyen kis cuccból, de az ugye nem életszerű, hogy az ember a fejire szigszalagozza az erősítőt.
A felvételhez egy jó minőségű mikrofont dugtak a kombó arcába, aztán a jel átment egy szoftveren, ami kicsit helyrerakta a frekvencia-balanszot (azaz hangszínszabályozás volt
), és ez szól a videoban. A helyszínen messze nem volt ilyen fasza a hang. Tudom, mert van a családban ilyen Vypyrke, tudom mire képes, és mire nem.
A kis Vypyr-re rá kell kötni egy 2x12 ládát, na az aztán megoldaná a gondjaidat. -
Neuler
csendes tag
válasz
Humbucker #18968 üzenetére
Na most nem szídok senkit ,de valaki olvassa már el rendesen azt a hozzászólást amit írtam!!! .. xD
Nem Les Paul volt odaírva ,hanem Vintage v100.... konkrétan ,hogy az nem "metál gitár", és ahogy írtam, mert szerintem a hangszedők (wilkinson) nem egészen erre vannak.Ellenben nekem is nagyon tetszenek a les paul gitárok.
Ha ilyen kell metálra akkor szerintem inkább: LTD EC-256 vagy 330,
Drágábban de: Epiphone Les Paul Prophecy (EMG85/81 hangszedők, ezt nemigazán kell cserélni semmire)
DE az egyik kedvenc gitárosom, buckethead is les paulon tolja (azon is)Szóval legközelebb olvassatok, és figyeljetek arra amit olvastok..
-
-
-
izomhod
őstag
válasz
Humbucker #18235 üzenetére
ha nem megy bele, akkor húzzon a csába és ott adja el a gitárját!
az nem nagy valami, hogy a hozzáértő szervizes megnézi, hogy minden oké-e, ez egy gesztus a részükről,
ha minden oké vele, megmondja, hogy bizniszelhetsz, ha állítani kell rajta, megmondja, hogy 2-3 e ft, és akkor ha már ott vagy azt is letudod, vagy új húrt veszel rá, azt úgy is érdemes.há nem?
-
-
-
-
Hadeska22
aktív tag
válasz
Humbucker #18216 üzenetére
Kx 5 szerintem relatíve jó választás, bár azt remélem tudod hogy egy hangszer sem tartja jól az árát, talán kivéve a Syn. Gates-es Schecter gitárok és az ESP-k..
Épp napokban láttam hogy egy ficek GSfanatic (régen-gitarshop)-on megint egy Jackson gitárt próbál eladni áron alul. Amikor én érdeklődtem tőle akkor 130ért sem vált volna meg tőle..most meg 90-100ért hirdeti az amúgy 200.000 ftos gitárt.
Én is rendelkezek egy BC Rich Virgin White-tal, ami kb annyiban azonos az eredetivel, hogy a gyártó, és a modellnév stimmel.
-még régi szériás, grafika is van rajta, a fixhúrláb, a belső elektronika, a jack aljzat, 2 pickup (EMG 81+85-re lett cserélve) -ezek mind kilettek cserélve, és az elemnek is külön kis tok lett beletetetve.
És akkor kaptam az ajánlatot hogy valaki kegyesen adna érte 56-t (az EMG ZW set csak maga 50 ezer)...Szóval én azt javaslom hogy olyan gitárt vegyél a költségvetésedből, amit nem feltétlenül akarsz eladni.(egyik ismerősöm a cort kx 5-ét is 35ért volt kénytelen eladni, pedig Ő is cserélt fixhúrlábat benne, és karcmentes volt..)
-
-
BluEyes
őstag
-
atidzsiforc
őstag
-
atidzsiforc
őstag
-
-
-
BluEyes
őstag
válasz
Humbucker #17383 üzenetére
Ez egy gyöngített (olcsósított) Orange, otthonra. A nagy cuccok lelkét adó csöves végfokot lecserélték egy IC-re. Az elejében a kis ECC83 cső teszi a dolgát ahogy kell, ezért egyáltalán nem rossz az a kis motyó, csak épp nem az, amit a nagyok használnak.
1 csatorna, ami egy kicsit is változatosabb zenébe kevés tud lenni, macerás a tiszta hang előállítása. Nincs effektloop, tehát vagy elé pakolod a pedálokat ami máris korlátozza a csöves torzító használhatóságát, vagy nem használsz effekteket, 1 szand oszt annyi.
Szóval ha tudod, hogy neked pont ez a hangzás kell, nem akarsz effekteket, max elékötve egy flanger, wah, akkor vehetsz egy ilyet magadnak, jópofa játékszer. DE vigyázat, egy rosszul megválasztott hangszóró teljesen elcseszheti a hangzást. A jó hangszórók meg drágák ám.
És ugye arról volt szó, hogy nincsen pézed drágább erősítőre. A kis Orange nem lesz elég próbára, oda mindenképp kell egy normális cucc. A Laney csövielőfok+végfok+hangszóró+effektloop, 3 csatorna, nem is értem hogy mit akarsz akkor tulajdonképpen. De majd eldöntöd. -
-
sza.sa
tag
válasz
Humbucker #17358 üzenetére
Nekem ilyen van, csak az EMG-HZ hangszedős. Ezt a gitárt láttam már fennt régebben, még lehet az előző tulaj hirdetését.
Kérdezz rá a bundok kopására, ez enyémet új állapotában is síkra kellett csiszolni, hogy nekem kényelmes húrmagassága legyen. Esetleg a potikra kérdezz rá, az enyém tone potija már túl könnyen forog...
Szerintem ha nagyon akarod a pickup fedelet ki lehet cserélni, vagy esetleg kinyomni (én úgy tudom levehetőek.... de majd megcáfolnak)
Amúgy szerintem jó ár, kb az új ár fele.... -
Bencsizy
csendes tag
válasz
Humbucker #15903 üzenetére
Nem olyan nehéz az, csak gyakorlást igényel, sokat!
Főleg, ha csak pengetővel tanultál eddig játszani.
Nekem könnyebb, mert ujjpengetéssel kezdtem a tanulást, van jó pár szám, ami hasonló volumenű, és simán el tudom játszani, és más is el tudja játszani lefogadom innen a fórumról is.A lényeg, hogy a felső három (de legtöbbször inkább kettő), vastag húrokon a basszus hangot játszod (Pl egy G mollnál/dúrnál lefogod az e húrt a 3. bundnál). A maradék három/négy húron pedig a melódiát/énekszólamot/gitárszólamot.
A hüvelykujj ugrál az E és A (illetve D, de ezt ritkábban szokták megpengetni ilyen flamenco szerű játéknál) húr között, a maradék 4 húrra pedig ott a többi ujjad, de általában úgy van, hogy mutatóujj kapja a G húrt, a középső a H húrt, a gyűrűs pedig a vékony e húrt.
Innentől kezdve csak gyakorolni kell különböző pengetési patterneket, illetve elővenni a kedvenc zenéid, és lejátszani az éneket pl vmilyen viszonylag kényelmes pozícióban. Ha az megvan, akkor megkeresed a legkönnyebb ujjazást (szerk: és itt benne van az is, hogy más hangolást, illetve gyakran más hangfekvést alkalmazol), illetve ahol kell, kompromisszumra törekedsz (pl néhol elhallgat a basszus húr, sokszor jól is szól ez!), és csak gyakorlod a stabil tempót. Esetleg te is ütheted a gitár oldalát vagy a húrokat, egyrészt jól hangzik, másrészt segít tartani a tempót is.Muszty-Dobay Rulez
Aki végigpötyögte becsületesen, az már tudja a titkát ennek a játéknak
-
Bencsizy
csendes tag
válasz
Humbucker #15889 üzenetére
Szia
Szerintem otthonra nézz egy Roland Cube erősítőt, akár a microcubeot, de sztem a Cube 20XL is jó lenne neked, elég sok oldalú kis erősítő, mindkettőt veri sztem azok közül, amiket írtál.
http://www.hangszeraruhaz.hu/gitar-erosito/hangfal/szologitar-erosito-fej-kombo/roland-cube-20xl/P17133De igazából otthonra bármelyik Roland cube jó, hallgasd meg őket, ha teheted.
Ha Les Paul kell, akkor érdemes megnézned a Vintage V100-as gitárokat is, nekem egy ilyen van, sztem semmi kifogásolható nincs benne, jól összerakott, remek hangú, faszán játszható, igazi les paul.
http://www.hangszeraruhaz.hu/gitarok/szologitar/vintage-v-100tsb/P3220
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple MacBook
- Hobby rádiós topik
- Megújult a PROHARDVER!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- ASUS routerek
- Milyen videókártyát?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kompakt vízhűtés
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5450 Intel Core Ultra 5 135U 4nm 32GB DDR5 érintőképernyős laptop Dell gari 2027.09.hó
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- PlayStation 5/4 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX ONE/Series kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX Series S 512GB, 6 hó garanciával Bp-i üzletből eladó!
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest