- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Magisk
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Prohardver app (nem hivatalos)
- iPhone topik
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
izomhod
őstag
válasz
Eastman #10289 üzenetére
klafa!
mindjárt nekiállok én is, ismerkednem kell a piros multival
ami nem cigi -
sajtee
őstag
válasz
Eastman #10211 üzenetére
Ja, betanulok egy Lick It Up-ot, oszt' nem csaj lesz, hanem pofon
(#10212) Plazmacucci Adom, de mire eljutok odáig, megőszülök
"Ami tetszik" - sok kedvenc van. De egyet elkezdek, oszt' eszembe jut, hogy dikk', van még jobb is, úgyhogy tudom vagy 15 szám introját ez miatt
-
-
-
_seth_
veterán
-
-
izomhod
őstag
válasz
Eastman #10070 üzenetére
jobban szeretnék egy '85-ös jazz bass specialt, mint egy duff mckagan signature-t, pedig ugyanaz a kettő, csak az egyik már érett hangszer
nem. valójában mindkettőből akarok egyet!
sőőt, egy duffmckagan singnatute snowboard is jöhetne
-
izomhod
őstag
válasz
Eastman #10064 üzenetére
* vécécsésze!
ha jól utánagondolok, nincs is új cuccom
annyira nem is vágyom rá, végülis úgy veszek hangszert, hogy be van játszva, és ezek azért nem ruhák, hogy ki vannak bolyhosodva
egy 10éves gitár már megvan érve, hallod a fát, hogy szól, míg egy új gitárnál nem tudhatod, hogyan szól majd 10 év múlva
mondjuk nekem ez majdnem mindegy, de ez is egy szempont
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Eastman #10052 üzenetére
El, el... van pár ilyen. Nekem is van másik hobbim, ami igencsak nagy pénznyelő, még akkor is, ha egy ideje most épp nem költöttem rá... Mindenesetre, ha kicsit elszabadul a fantázia, meg a pénztárca, x százezrek röhögve mehetnek ott is abszolút alap és a luxust meg sem közelítő dolgokra...
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Eastman #10048 üzenetére
Mit gondolok? Szerintem tudod, hogy egyetértek, igencsak.
Egyszerűen úgy működik a dolog, hogy az ember elmegy, próbálgat gitárokat és beleszeret az egyikbe. Kis szerencsével nem 600ezresbe, de hát nem lehet minden tökéletes.De az az érzés, hogy "na ez az én gitárom", az egyszerűen kell. Még akkor is, ha az elején nem is feltétlen világos, hogy mit keres az ember... ha élőben keresi, akkor, ha rátalál, akkor tudni fogja, adatlapokat böngészve aligha.... Majd ha lesz kis agyam, talán bővebben is kifejtem, mert erről lehet bőven írni.
Neked meg jó lógást az Alexisonfire együttessel - gondolom erre gondolhattál.
Szerk: Vazz, most látom, hogy az Alex után van még egy "a" betű is
Késő van már, meg amúgy sem feltételeztem, hogy Alexandra Burke-ra gondolsz...
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Eastman #10046 üzenetére
Hát akkor a klasszikus gitár nem lenne neked való a tökegyenes fogólapjával, mindenféle rádiuszok nélkül
Mondjuk van, akiknek meg kell oldani, még ha valószínűsíthetően rövidebbek is az ujjaik a tiednél. Nem igazán tudom milyen smiley-t tegyek ide, mert valahol nagyon nincs kedvem kettős pont dét alkalmazni... nem biztos, hogy hűde élvezetből játszanak...
Más LP-ket néztél? Hátha 600k alatt is van tűrhető választás
-
-
Szten Márs
nagyúr
-
Psychonaut
veterán
-
-
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Eastman #10033 üzenetére
C-G váltásnál nekem pont teljesen mindegy, de írtam én is, pár váltásnál igencsak értelemszerűbb a 320003.
Egyébként nem hiszem, hogy van értelme kigyakorolni a 320033-at, ha a 320003 tökéletesen megy. Plusz abszolút kezdőknek sokat szokott segíteni a 3x0003 (két ujjal lefogva), csak, hogy a G körkép kuszább legyen.A 320033 egyébként talán egy hajszállal vérszegényebb is a 320003-nál, mivel csak az A húron szól a H hang, és a 6 hangból az az egy szem a H, míg a 320003-nál ott a szabadon rezgő h húr is, hogy besegítsen ebbe és két helyen is szólhasson ez a hang.
sajtee:
Teljesen korrekt fogás. Kétujjas, háromujjas, négyujjas, barrés. Mindegyik korrekt, ami eddig feljött.Aztán, hogy melyiket mikor, arra úgyis ráérzel...
-
sajtee
őstag
válasz
Eastman #10009 üzenetére
Nem zavar, első gitár, 20 év múlva ránézek, addigra talán kopottas lesz és eszembe jut a sok boldog óra
Nem tudom, mikor lettem ilyen dekorbuzi, de így, hogy minden kapcsoló egy helyen van, tiszta fehér a gitár, nincs koptató, túl üres. Azon gondolkodom, ráírom filccel azt a bizonyos idézetet, tök jól mutatna fehéren
Kérdés: Lehangolhatrm szimplán dropra a gitárt ezzel a 10-es Ernie Ball-la. Eddig úgy tudtam, simán, de olvastam olyan kommentet, hogy másik húr is kéne hozzá, vastagabb?
-
Printszkrín
senior tag
válasz
Eastman #9965 üzenetére
Minap volt a kezemben egy ilyen, és meglepődtem milyen jó kidolgozású gitár.
A két humbuckeres telénél szerinttem nem feltétlen alap, hogy milyen fából van,
amúgy sincs Tele hangja. Ez így elég spéci, és szerintem érdekes szín a palettán.
Ha olcsón meg tudod venni, akkor érdemes. Kényelmes nyaka van, jó rajta játszani.
Sajnos nem volt alkalmam erősítőn meghallgatni, de biztos érdekes hangja van. -
sajtee
őstag
válasz
Eastman #9955 üzenetére
Bon Jovi-t pl szeretem.
Van pár megunhatatlan klasszikusa.. You give love a bad name, Livin' on a prayer, It's my life...
98bja: annyira nem, túl üres az az alsó rész. Ezért tetszik a normál les paul azon több kapcsoló van, a három állású pickup kapcsoló is feljebb van rakva, és szépen el vannak osztva, nem ilyen üres. Plusz ugye a koptató általában.
-
sajtee
őstag
válasz
Eastman #9926 üzenetére
Osztályban igen, meg egy-két ismerős. Az utcában mindenki hallja
Kérdezgettem már őket, hogy tényleg bejön-e neked, ha valaki gitározik. Negatív választ még nem kaptam csak semlegest és pozitívat
Azt mondták, tanuljak valami lassú számot, mer' az milyen jó.
Épp tegnap kérdeztem egyetLukács Laci szerint a gitár röviden és tömören egy péniszt szimbolizál
Nálunk is az osztályban van vagy 4-5 gyereknek gitárja, de egyikük sem tud egy akkordot sem, semmit, csak kapták, aztán azóta porosodik.
-
válasz
Eastman #9928 üzenetére
De mivel manapság minden pattanásos tizenévesnek (akinek nem inge..) van gitárja, és még annak is akit nem vonz a rockzene, annyira nem ér semmit az egész. Jó gitárosokból is sok van, van tudás, de jó megjelenésű és színpadra termett zenész kevés van. Nekem van fél tucat gitáros ismerősöm, a fele otthon ülős, próbatermet életében nem látott
Szóval ez lehet megállta a helyét 15-20 éve. Vagy amikor Jolanát csempésztek az országba -
-
-
-
-
-
izomhod
őstag
válasz
Eastman #9726 üzenetére
2 garnitúra volt, 2 e szakadt
én mondtam, hogy tegye a H-t az e helyére jobbhíjánnektek nem volt még így, amikor nem volt otthon e húr?
kipróbáltam az enyémen, nekem rendben voltvalami nem stimmel ott nekem (talán) a hangolóval, és skypeon keresztül vacakul hallom a hangokat, nem tudom belőni mi micsoda
olyan, mintha amikor az E-t pengetné, A-t hallanék, érdekes. eggyel mintha el lenne csúszva az összes húr, de a hangoló jót mutat
jó lenne élőben megmutatni, mert ha megvan egy hang a helyén, onnan 2 perc kb
találtunk darabra húrokat, így nem kell garnitúrát venni és lesz póthúr is
-
izomhod
őstag
válasz
Eastman #9714 üzenetére
" 1987-ben Folk Iván hatására a gitáromat áthangoltam kvártra amit a mai napig használok. E6, A5, D4, G3, C2, F1. A tanulási folyamatot (akkord, és skála tanulás) lerövidítette, és egyben egyénibb hangzást is adott a játékomnak. Ezt 2010-ben egy nagyszekunddal lejjebb hangoltam. Ezt használom jelenleg is."
hinnye
-
parandroid
félisten
válasz
Eastman #9702 üzenetére
Affene, lebuktam.
Szerk.: De egyébként tényleg fogalmam sincs. Közben szemezek ezzel a Fenderrel is. Gondolom hasonló kategória.
Szerk 2: Örülnék neki amúgy, ha a lányom rákattana, meg annak is örülök, hogy egyáltalán eszébe jutott, hogy akar egy gitárt, no meg hogy végre nem Playmobil állatkórház van a kívánságlistán. Én már nem hiszem, hogy komolyabban nekifeküdnék a dolognak, de azzal meg nem akarom elvenni a kedvét, hogy valami párezres vackot veszek neki. No meg azt hiszem, sosem árt, ha van egy rendes gitár a háznál, ki tudja, mikor szottyan mégis kedve, ha most fel is adja. Meg van egy húga is, aki még csak hatéves, ő is lásson ilyet.
p
-
parandroid
félisten
válasz
Eastman #9699 üzenetére
11 éves... ha teheti, kislánypopot (Selena Gomez, Miranda Cosgrove, Taylor Swift, 'Callmemaybe', ilyesmik). Ha nem válogathat, akkor meg én próbálok némi klasszikus zenei műveltséget beleverni: a Queen szerencsére nagy kedvenc, emellett Guns'n'Roses, Bon Jovi, Roxette, Brian Adams, mindenféle ezredforduló körüli tinglitangli poprock, néha azért egy kis Dire Straits, Mark Knopfler, no meg egy kis country is van a lejátszón a kocsiban. De hallgattatok velük Quimbyt meg Kispált is. Ezeket mind általában véve jól fogadják. Nagy kedvenc a Csík zenekar, ez ilyen korosztályos dolog most, a Quimby-féle Most múlik pontosan feldolgozás egy időben végtelenítve ment. No meg évekig néptáncolt (heti több próba, nyári tábor, fellépések, meg minden), egészen most nyár közepéig (itt még majd ki kell találnunk, hogy oldjuk meg), úgyhogy a valódi népzene sem probléma, de az nem kimondottan gitáros téma.
p
-
-
sajtee
őstag
válasz
Eastman #9552 üzenetére
Hát, nem tudom, mindenesetre nekem ülve néha kényelmetlen, állva nagyon jó.
Guns N' Roses, Tankcsapda, Metallica, ilyesmik.
Vettem ma két új pengetőt, egy 1.20-ast és egy 1.50-est. Ez a vastag cucc nagyon bejön
De megyek is akkordot gyakorolni, hogy izomhod büszke lehessen rám
-
hNp88
aktív tag
válasz
Eastman #9538 üzenetére
nekem meg az a bajom, hogy bár időnként eszembe jut, hogy hogyan is kéne pengetni ( ...
) egy idő után görcsössé válik a tartásom, "belegabalyodok" a húrokba... aztán bal kézzel is elkezdek bénázni, mert persze idegbajosan (tényleg) szép az élet... erre tudsz valami jót mondani?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Próba
- Path of Exile (ARPG)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Háztartási gépek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen házat vegyek?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- További aktív témák...
- Eladó ASUS ROG STRIX GTX1080Ti 11Gb videókártya
- Nothing Phone 1 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer/Multimédia PC Eladó - GTX 1070 + Ryzen 5 + 16GB RAM
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG UltraWide 29WQ60A-B LED IPS Monitor! sRGB 99% / 5ms / 100Hz / FreeSync
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest