- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
priti
addikt
csak a legvégső esetben telepítem újra...
Mondjuk én is jó úton vagyok efelé, mióta azt a 2-3 játékot, amivel éppen játszom kétszer tovább tart feltelepíteni, mint az oprendszert még így is, hogy mind a HDD-men van iso-ban. Ez az ilyen két darab duplarétegű dévédés megoldásos már betesz. Ideje lenne egy technológiaváltásnak, a HDD korlátait már erősen érezni, tökmindegy mekkora a tárolókapacitás. Hol van már az az idő, amikor az ember kidobta a lemezképet a másik partícióra aztán újraklónozta 10 perc alatt a wint és kész is volt, mert a gáma futott magában. Azt a majmot is kiherélném aki ezt a baromságot kitalálta, hogy a programok nem a saját munkakönyvtárukba mentenek, hanem a doc&set -be.
Az idióta baromállat. Logisztika elégtelen. Diplomát tessék visszaadni. Se az oprendszerhez nincs köze egy játéknak, se a másik partícióhoz. Amikor meg még ráadásul a rejtett attribútumú local settingsbe is másol az meg az ultra. Gtarulálok. Ezek egyre sötétebbek állítom. Tisztára úgy adják elő, mint ha az oprendszert soha senki nem törölné. Most én vadásszam, hogy hova másolja a gáma a mentést ahelyett, hogy ott lenne a saját könyvtárában egy save könyvtárban, mint régen, de komolyan ez az elérési út fájna?
-
Sk8erPeter
nagyúr
HDD-tesztelésre HD Tune és HD Sentinel, RAM-tesztelésre memtest86, plusz ott a többi progi az első hsz.-ben.
Amúgy lehet, hogy egyáltalán nem hardverhibáról van szó, de azért nem árt ellenőrizni. A HD Sentinel egyébként is elég hasznos progi, nálam mindig megy a háttérben, a legapróbb szektorhibát is mutatja. -
Sk8erPeter
nagyúr
Ahogy priti is írja, nem olyan túl egészséges dolog, ha úgy befagy az oprendszer, hogy csak a reset segít. Lehet, hogy épp az instabilitás miatt csinálja ezt a kikapcsolós dolgot, mert én eddig csak akkor láttam ilyet (teljes kikapcsolás, majd vissza) más gépeknél is, amikor mindent visszaállított alapra (önvédelem
).
Ezt a teljes oprendszer-kifagyós dolgot már én is tapasztaltam, általában HDD-hiba miatt: vinyó-túlmelegedés, vinyókábel-meghibásodás vagy vinyóhaldoklás miatt "éltem át" ilyesmit. -
fagy53
nagyúr
Nálam akkor csinálja, ha a bios-ban elállítok valamit, elsősorban a feszeket. Csinálja akkor is, ha nem tetszik valami neki, órajeleket magasnak találja a beállított feszültségekhez képest. Ha kétszer egymásután ezt csinálja és csak aztán jön be a POST, biztos lehetek abban, hogy visszaállított mindent alapra.
Két Giga lapom van, mindkettő így működik, éppen most kínlódtam a kisebbel, EP31-DS3L van tapasztalatom benne, de már jó!
Ha minden stimmel neki, akkor ezt a kikapcsolós figurát nem csinálja. -
priti
addikt
BIOS-ban:
FSB OverVoltageControl [+]
(G)MCH OverVoltageControl [+]
Picurka feszt tettem ezekre, a legelső menüpont elég is és megszűnik, ha jól emlékszem az +0,025V-ot jelent. Szerintem minden Giga csinálja OC-nél előbb-utóbb ezt a kikapcsolósdit újraindulásnál pedig nem kéne. Nálam ramcsere után volt hogy vissza is tett mindent alapra, logikátlan, hogy csak az elején csinálja,
a wingyózban meg stabil a vas a teszten, de ez van, ha ezeken egyszer megnyomod a [+] -t akkor abbahagyja, legalábbis nálam ez történt.szerk: ez meg itt ez mi ez itt ez? "pl. ha lefagy az oprendszer" ...most nézem, no comment, intabil akkor az egész, nálam olyan sosem volt, hogy lefagyott volna, mondjuk én használok orthos-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest