- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Milyen okostelefont vegyek?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Bemutatkozott a Fairphone 6
Új hozzászólás Aktív témák
-
Attix82
addikt
válasz
Gorneck #30591 üzenetére
Nah sikerult lekuzdenem ezt a dolgot is. 8x500 1000MHz 4-4-4-16 2.25V Turbo
L\Valoszinu feszultseg eses lephet fel teljesterheles mellett? es igy nagyobb aramot vesz fel 4 Ghzen mint 3.5 Ghze a CPu, ettol eshet a Memoria feszultsege? mert 3.5ghzen 2.2Volt eleg ugyan olyan beallitasok mellett, 8x500-on meg 2.25V kell adnom Biosbol a memoriaknak.
Itt a kep: [link]
Memoria amit kap feszt: Bios 2.25 terheles nelkul 2.29, full terhelten 2.26V.
-
Dillon
tag
válasz
Gorneck #30586 üzenetére
Na, beállítottam mindent, ahogy írtad, de mivel nekem DDR2/800-as memóim vannak, ezért a System Memory Multiplier rész 2.00-ra való beállításánál 700Mhz-re lötte be a ramokat (1:1 arány így kijött). Ezen felbuzdulva felnyomtam az FSB-t 400-ra, maradt az 1:1 arány. Ez lett a vége: tuning. Ez mennyire tűrhető egy ilyen konfig esetén? Ja és
-
Dillon
tag
válasz
Gorneck #30584 üzenetére
Robust Graphics Booster----------auto
CPU Clock Ratio------------------8
CPU Host Clock Control-----------enabled
CPU Host Frequency--------------350
PCIe Frequency------------------100
CIA 2----------------------------disabled
System Memory Multiplier---------auto
Performance Enhance-------------standard
Dram Timing Selectable-----------auto
Cas Latency Time----------------5
Dram Ras to Cas------------------5
Ras Precharge--------------------5
Precharge Delay------------------15
Act to Act Delay------------------auto
Rank Write to Read Delay----------auto
Write to Precharge Delay----------auto
Refresh to Act Delay---------------auto
Read to Precharge-----------------auto
trd-------------------------------auto
trd Phase Adjustment-------------auto
System Voltage Control------------manual
DDR2 Overvoltage Control----------normal
PCIe Overvoltage Control-----------normal
FSB Overvoltage Control------------normal
GMCH Overvoltage Control----------normal
V Core-----------------------------normalMost visszaraktam mindent gyárira, a legutolsó 350fsb-nél a windows sem indult el.....
-
Dillon
tag
válasz
Gorneck #30552 üzenetére
Hát egyszer sikerült 333FSB-ről 375FSB-re növelnem a cuccot, azóta random szerüen akár 350FSB-nél is indul-leáll-indul folyamatok vannak...Amúgy a fentebb említett lap és proci mellé járó Geil Black Dragon ramoknak mennyire kellene bírniuk a tuningot (gondolom ezt a keveset el kellene viselniük nem?)
-
sz.j
nagyúr
válasz
Gorneck #30561 üzenetére
Idézet Attix82-től:
" Tegyel egy probat, adjal MCHnak +0.05Voltot tuning allapotba....tuti kekhala a vege "Gorni, én is állandóan változtattam/változtatom szinte az összes állítási lehetőséget a MIT menu-ben, de az így "megtalált" frekiken állandóan stabil volt a gépem.
Például kezdettől fogva +0,05V-ot adok az MCH-nak és még soha nem "kékült" be a gépem. Se alapon, se tuningolva ..., legfeljebb újraindult ha túlhúztam...
Még ekkor sem volt "kékhalál", pedig a fentiek szerint kellett volna. -
Attix82
addikt
válasz
Gorneck #30561 üzenetére
Hat nehezen hiszem, mert en is alltigattam normalrol +0.05re es kekhalal lett a vege
, illetve targyaltuk is Normal = Auto....atto lfugg milyen tuningszinten allitgattad....Turbon hagyom mert sokat szamit....es most nem a CPU 500MHzre vergodom, mert 3500 nekem tokeletes....[link]
Csak egy erdekesseg volt, es ugye sokan a memoraira meg a CPURa gyanakodnak
kzobe meg nem az.
-
Attix82
addikt
válasz
Gorneck #30559 üzenetére
Mirol beszelsz?
MCH normalon +0.2Voltot ad... +0.175Volton husebb is az NB. a Tobbinekl csak azert adtam , hogy ne legyen AUTOn hanem elso lepcsot adtam neki.
Epp ez lett mar kitargyalva Gigaeknal a Normal = AUTO , inkabb nalad van tuti tulfeszelveTegyel egy probat, adjal MCHnak +0.05Voltot tuning allapotba....tuti kekhala a vege
Memetest86 tejesen hibatlan minden esetben.
-
Snoop27
őstag
válasz
Gorneck #30542 üzenetére
Fel szeretnem tenni a vistat az xp helyett.Be van allitva,hogy a meghajtorol bootoljon,beteszem,restart bejon a fekete kep a press any key felirattal de barmit nyomok semmi.Ilyet meg nem lattam
szerk. az lehet a gond?nem tudom merre kell ide-re allitani,nemreg vettem a gepet,es csak xp volt rajta,ami felment egybol
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
válasz
Gorneck #30468 üzenetére
Megan a Raid0 fater
őszinte legyek? nem nagy ördöngösség megcsinálni
tlac aszonta ne piszkáljam...
csak egy ctrl+i kellett nyomni aztán 4 beállítást kiválasztani és ennyi volt a raid0
Egyelőre Vista64bittel...feldobom rá az XP-t,hogy át tudjam vinnia régi winyomról a cuccaimat,majd lökök screent a sebességről -
bdtom
csendes tag
válasz
Gorneck #30454 üzenetére
CPU Clock Ratio------------------9
CPU Host Frequency--------------400
System Memory Multiplier---------auto
Dram Timing Selectable-----------manual
Precharge Delay------------------15
DDR2 Overvoltage Control----------+0,1
GMCH Overvoltage Control----------+0,1
V Core-----------------------------normal -
sz.j
nagyúr
válasz
Gorneck #30451 üzenetére
Nálam egyértelműen használt az FSB OverVoltage Control feszének emelése, többekközött ennek a segítségével (is) tudtam 4635MHz-ről tovább menni ..., ami azelőtt semmi módon sem síkerült. Valamint a primezés (természetesen kisebb frekin) stabillá vált.
Most már csak a maximális mértékét jó lenne tudni.
-
SKYROB
tag
válasz
Gorneck #30386 üzenetére
Annyi lóvém nincs sajna.Ez 28k-s áron kínálja egy tisztelt PH tag.Gianni -nál van a gari.Ezt így korrektnek látom...na meg szerintem jobb lehet mint egy DS4 , ami boltban 26,5k.
A nagy kérdés az....hogyha minden oké a lappal, fogad e kingmax 1066-os memót mert a memlistán csak a 800-asokat látom. -
Ginew
aktív tag
válasz
Gorneck #30332 üzenetére
örököltem
kimaradt tesomnál, s beledobtam, eddig 2gb volt, most igy 3, csakjó dolog..
most 8x430on megy, 2,1V-tal asszem (szal +0,25) és 5-5-5-21 ben.
432es fsbvel s 5-5-5-18al a win betöltésekor kiirt vmi outlook kevés memoria hülyeséget, szal gondolom vmit nemszeretett. akkor ez már gyilkos tuning neki? 3dmark06 lefutott, nemvolt gond, lehet vmi mással is tesztelni a ramot?
biosban van ilyen option 1 meg 2, az nem arravan hogy a 2 párt külön állitgassam? mert nekem nemigen csinált az semmit -
mocsanisi
senior tag
válasz
Gorneck #30265 üzenetére
Nem.
Indít VGA csatival. Elindul a gép, ventik pörögnek, nincs kép. Indít VGA csati nélkül, ventik pörögnek. 5mp után csati rádug, van kép. Memtest-re nem hiszem hogy szükség van, mert kipróbáltuk az én Kingmax ramjaimmal is. Mindent kipróbáltunk más cuccal. Vagyis másik proci, másik ram, másik vid.kari. És mindig ezt produkálja!
-
pontyos
senior tag
válasz
Gorneck #30177 üzenetére
Majd ha meg lesz...akkor visszatérsz ide...
SPD értéken fog indulni a ram...vagyis 800on (ez a szabvány). A gyári érték beállításához bios szinten kell baj állítgatni ezt azt...csumi! megvan a mem, ööö tehát akkor igyénybe venném a segítséged köszi
kingmax 1066 még nincs a helyén
-
Zsolt112
tag
válasz
Gorneck #30195 üzenetére
jaja már egy reinstall volt, Driver először az alaplapi cd-ről most a legújabb realtek driver 1.98.
Nem használok kodekpackot ha erre gondolsz
AC3 kodeket használtam de azt is leszedtem a PowerDVD dekoderét használom ac3 dekodolásra. Mp3-ra az XP beépített kodekjét. Szóval nem sok van -
vidu01
csendes tag
válasz
Gorneck #30116 üzenetére
CPU Clock Ratio------------------8
CPU Host Frequency--------------400
System Memory Multiplier---------2
Dram Timing Selectable-----------auto
Precharge Delay------------------18
DDR2 Overvoltage Control----------normal
GMCH Overvoltage Control----------normal
V Core-----------------------------1,225Ezekkel most teljesen jól megy, prime stabil vcoret akarom majd még csökkenteni.
Performance Enhance miatt nem ment szerintem, az nekem turbon volt alapból. -
ixtom
tag
válasz
Gorneck #29983 üzenetére
Nos, megvolt a BIOS flash. Ramoknak + 0,1V, MCH + 0,1V, minden más alapon.
Két SCSI HDD + rendszervinyó felállásban nem indul a gép. Rendszervinyó + 1 db SCSI HDD-vel elsőre. Így még áramtalanítás után is csak "duplabootolt"... (vihar volt)#30012 fsb1000: Pest kicsit messze van mostanában nem megyek arrra, de köszi a lehetőséget
. Szerintem táp lesz, mert Kriza ezt a választ kapta a Seasonictól.
Várom Hammon válaszát, hogy lehet-e gariztatni. Kiváncsi vagyok a csere után jó lesz-e.
-
ixtom
tag
válasz
Gorneck #29981 üzenetére
Egy picit bizonytalan vagyok a beállításokkal kapcsolatban, mert másik gépnél ülök
.
Szerintem elég nekik az 1,8V is (BIOS-ban), ha 800 cl5-ben megy, majd megnézem. Bírják a 2,2V-t is, de akkor már eléggé melegszenek
Emlékeim szerint csak a mem-ek kapnak plusz feszt. . Majd este azt is visszaveszem 1,9-re (vagy inkább 2V legyen?)
Melyik BIOS-t rakjam, legújabbat?Azért nem frissítettem eddig, mert a procit nagyon nem húztam, de stabil volt minden 24/7 játék és Orthos alatt is. Csak a Hitachi beépítése (febr. eleje) után vettem észre, hogy sokadszorra sem akar elindulni (tuning beállításokkal és áramtalanítás után), de ha ment nem volt gond (tuninggal sem). Alig volt kikapcsolva. Ezért gyanakszom a tápra, főleg most a SCSI-k miatt is.
-
SOAD19
addikt
válasz
Gorneck #29956 üzenetére
Köszi kikapcsoltam!
Richter36: Kösz, majd ha holnap pihenten megpróbálom elolvasni és felfogni.
_ak_: Neked is
: erre az egyszerű dologra nem is gondoltam, tényleg lehet, mert 13 órára van állítva
Kár, h nem lehet kézileg is futatni, mondjuk volt már, h Xp alatt megnéztem mennyire töredezett és onnan is töredezettségmentesítettem (ez szép hoszzú szó lett).
"amúgy 1-2 hét után a fetchelést abba hagyja és a defragmenter fut 8ami szintén kikapcsolható) de nem ajánlott, hisz "nekünk dolgozik""- Ez meg nekem kínai.
Isten fizesse meg jóságotokat!
-
jokeman
aktív tag
-
Thomeee
tag
válasz
Gorneck #29840 üzenetére
Háááát nem irt hőfokokat.... de basszus.... nem olyan ember ö aki xart tovább adna.... meg hát én inkább a gigára tippelnék hogy nem tetszik neki vmi.......
Amúgy volt jo pár hónapig p5k-m és én maximálisan meg voltam vele elégedve... mert asus fan vagyok részben és mert egyszerü volt hideg és tuningos... és nálam "normális hőfokokat mért" tényleg pedig volt benne E6400 2db is és 2180ból 3 db.......
Ebbe a gigába ez az első procc!
De tényleg nem szeretem azt amikor nem tudom megoldania problémát mert nem tudok honnan kiindulni!
Mindenesetre tényleg nem hiszem hogy a kupak lenne xar v esetleg a hütöm!
Az érdekes az hogy én eladtam már L2 steppinges 2140et...... beraktam egy Commandoba és ott is vmi hasonló értéket találtam ac freezer 7 pro-bal 1.6on ment és 45 fok alapon.... aztán bele lett rakva a 6400 és arra már reális hőfokot irt ki.....
ugyhogy tényleg nem értem.....
Amúgy most teszteltem a prockot... és 1.5óra ORTHOS 10es prioritas 1.232V @3200mhz!
és igy hogy félrem ér igy ment fel 41ről 68ra.......
Na m1 remélem tud majd vki erre magyarázatot adni!Gorneck23: thx ismét a válaszért!
-
Thomeee
tag
válasz
Gorneck #29817 üzenetére
THX jegyeztem!
Az nem lehet.... hogy xar a kupak.. Bagira gépében teljesen jo volt...... a lap meg majdnem szinte uj..... ugyhogy egyikkel sem elhet probléma max a biosszal vagy tényleg kaki a lap.......
Sztem félre mér vagy feleznem kéne....... megmondom miért!
1.6ghz-n is 41-42 fok nulla terhelés alatt..... és most 3.2ön járatom a procit 1.28V vel.... és igy is 41-42fok nem terhelés alatt.... Ez mondjuk reális is mert mikor 2180volt a p5km van akkor sem sokat változott az idle höfok m1 hogy alapon vagy 3ghz-n járattam!
Itt vmi szoftveres xarság lesz.....
F10 es BIOSZ van rajta..... esetelg felrakjak 11est? vagy régebbit? vagy mi az istent csináljak.......?
5let? -
swoody
senior tag
válasz
Gorneck #29750 üzenetére
Az EP35 és P35 nem tudod a mi a különbség mert nem nagyon látom.
5000 Ft külöbség van a EP35 DS3 és a EP45 DS3 között.Megérné akkor már a EP45 venni?
Pár szóba le tudnád írni mi a jelentése a EP35 "C" <-tudja a dd3-mat?
EP35 "R" <-(raid) asszem
EP35 "P" <-
EP35 DS"4" <- 2*PCI-E -
toM517
aktív tag
válasz
Gorneck #29673 üzenetére
Nem segitett semmit a chipset driver sem, egy update is megteszi? Marmint format nelkul, csak berakom az xp cd-t es cso? Elotte mondjuk uninstallt nyomok a sata raid driverre. Vagy kapcsoljam be az ahci-t? e-SATA-nal van ertelme nem?
Ja egyebkent raid-et hasznalni fogom, 2*750samu, akkor mit tegyek?
-
toM517
aktív tag
válasz
Gorneck #29667 üzenetére
Tul sok drivert nem talalni a GA oldalan, de letoltottem es felraktam a SATA RAID drivert, gondolom ennek koze nincsen a lassusaghoz, de azert megprobaltam nameg felraktam a chipset drivert, szinten amelyet az oldalon talaltam.
Ezeket
Probaltam mar minden elrendezesben a kabeleket, kicsereltem oket, atdugtam masik portba, probaltam mindenhogy a lassusag megmaradt ! -
-
arsenlupin
aktív tag
válasz
Gorneck #29630 üzenetére
Saját tapasztalatom szerint az AHCI jobban kezeli a SATA-s DVD-RW meghajtóimat.
Amennyiben natív SATA van beállítva a biosba előfordul, hogy zenehallgatás közben behelyezett CD-DVD-t esetén megakad a hang egy pillanatra.
AHCI-val akadás soha nincs.(Mondjuk USB-s hangkeltőm van lehet ez is gond.......)
-
Laraxior
titán
válasz
Gorneck #29503 üzenetére
DS4 vs. DS5 csak a kondik különböznek és a pár sata csatival több? Lényegében ugyanaz a tápellátástól elkezdve minden.... Nem kellett volna már DDR3at nyomatni ezekbe? vagy az marad egyelőre az X szérián? Mondjuk még az "egekben" van az ára....
ez az 1600FSB ennek van valami extra jelentősége? szerintem nincsen...mert a mostani 1333assal elég jól elvagyok 1800as FSBvel mint a huzat (450x9)
L...P
meleg van,nyomja a folyékony kenyér az agyammeg a tudat hogy jön a 8400
Mit gondolsz a lap fogja megmondani hogy hol a max FSB vége vagy a proci? 6750el 520ig jutottam,ott a proci vége volt,mert a lap bírja a nagyobbat is elvileg.A 8400esek meg elindulnak 600 körülivel is....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest