Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- iPhone topik
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Mobil flották
- Nokia 6700 classic - folytassa, Nokia!
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Fele annyit ér az iPhone Air, mint amennyibe pár hete került
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vakka
csendes tag
Sziasztok!
Még nyáron sikerült egy komplett gépet beújítanom, aminek alapul egy MA770T-UD3P lapot választottam. Került bele minden jó, Phenom II X3 720 BE, Shappire Vapor-X 4870, és 4GB CSX 1600MHz DDR3 RAM (ilyesmi, csak a méretben van eltérés). Sajnos csak most jöttünk rá a folyamatos fagyások okára. A RAM-ot kicserélve elmúltak a problémák, viszont előállt a helyzet, hogy egy kb 30000 Ft-os modulpárt kenhetek a hajamra. Cserélgettem a modulokat, próbáltam más slotban egyenként és együtt, a fagyás és bootolási problémák maradtak. Átnézve a lap memória támogatását [link] nem találtam az általam választott memót, a cserébe tesztelésre beletett 3 gigányi valamilyen DDR3-mal viszont tökéletesen működik.
Mit lehet ilyenkor tenni?

Aki összerakta a gépet és beállította azt mondta, hogy az eredeti modulok 1333 MHz-en ketyegtek, ami emlékezeteim szerint is helytálló. De mivel így is folyamatos volt a probéma, és a CSX nem szerepel a támogatott memóriák között, így gondolom nem állt fent a megfelelő összhang a lap és a memó között, hogy szofisztikáltan fejezzem ki magam.
Az eredeti modulok másik gépben történő kipróbálása még hátra van, de kötve hiszem, hogy kettőből kettő memória rossz lenne. Inkább csak az alaplap és a RAM nem szeretik egymást. A kérdés az, hogy van-e valamilyen megoldás, ami kiküszöbölné az új memória vásárlását? Mivel ezek szerint kompatibilitási probléma áll fent, így a garanciát is kenhetem a hajamra. Lehet-e mondjuk 1333-ról visszavenni az eredeti modulok frekvenciáját, ami esetleg megoldaná a problémát? Vagy más trükk esetleg? Mindennemű segítségért hálával tartozom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hobby elektronika
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Asztalos klub
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Hardcore café
- Nagyon gyorsan búcsút mondhatunk az olcsó notebookoknak
- VGA kibeszélő offtopik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- 27% - ÚJ G.SKILL Trident Z5 RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz F5-6000J3040G32GX2-TZ5RK
- ÚJ! 2db.KIT! DDR4 Kingston HyperX Savage 2400MHz 2x16GB Kit - HX424C12SB2K2/16
- Asus Strix Z270F GAMING eladó! OEM
- Dobozos Aorus B650 AORUS ELITE AX V2, újszerű, garanciával
- Kingston FURY Beast 16GB (2x8GB) DDR4-3600 CL17
- Bomba ár! Dell Latitude 3340 - i3-4GEN I 4GB I 500GB I 13,3" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 4650G 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Logitech G29 SE Driving Force PC/PS4/PS5
- Bomba ár! HP ProBook 440 G8 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest