- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Íme az új Android Auto!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ste
addikt
Előfordulhat, de ezt csak cserével fogod tudni kideríteni. Esetleg ha mindenfélével agyonterheled szegény gépet (plussz vinyók, cd-k stb.)
-
Ste
addikt
Amint írtam a memóriával volt a gond fizikailag.
Nem a tuningot nem bírta, hanem alapból szar volt ami később kezdett előjövögetni.
Próbáld meg csak 1 modullal, vagy helyezgesd át őket másik slotokba. Ha úgy nem csinálja, vagy 1 rammal nem csinálja, akkor nem az alaplap hibája.
A giga tényleg inkább stabilitásban jeleskedik. Lehet tuningolni de elmaradt a nagy tuningosoktól. Ha nagyon tuningot akarsz vegyél Dfi-t vagy Asus-t. Esetleg Chaintec-et. -
Ste
addikt
Korábban ram hibánál láttam ugyanilyet. Ha már ''üzemmeleg'' a gép akkor bármit tudsz velük csinálni, de tuningos hidegindításnál semmit
Én a ramra voksolok így első körben, látatlanban...
Esetleg próbáld meg hogy csak 1 ramot teszel bele, s reggel így indítod... -
Ste
addikt
Jah.
Amikor először tuningoltam, csak annyit csináltam, hogy HT visszaoszt 3X-ra memóriafrekik 133mhz. Aztán vártam a csodára, ami nem jött el, mert a lap 225 környékén mindig megadta magát. hiába erőlködtem nem ment feljebb.
Aztán rájöttem az Easytuneban bandukolva, hogy hiába cibálom az fsb-t ha nem jön vele együtt a memória.
A megoldásra ebben az opcióban jöttem rá (a második hsz linkje)
Bővebben: link
ugyanis itt a M.I.T.-ben kell átállítani a Linear R.G.B. clock %-ot enabledre. Ezzel ha emeled az fsb-t akkor vele együtt %-osan nől a memcsi frekije is. Tehát 260-nál 260*133/200-nál van a memória (133mhz-s alap memfreki beállításnál)
Ha ez Disabledre van állítva, akkor nemtom miért, de nem megy a tuning.
Nekem így ment túl jóval a 225-ön.
Próbálkozz meg vele, aztán várom a tuning eredményeket -
Ste
addikt
Fura!
Én a wines progival húztam a lapot, majd beállítotam őket a Biosban és kész. Igaz nekem csak F2-*es Biosom van.
Ha tuningolod a lapot a legelején kiírja, hogy emelt fsb....ha tuning nélkül akarsz most indulni nyomj egy del-t.....stb
de ha simán hagyod akkor el kell hogy induljon.
Nálam bírta 260-as Fsb-ig feszemelés nélkül.
Ha valamikor végre lesz időm és rendesen újrarakom, megnézem mennyi a vége.
Előre a Tuninggal mert bírja a lap!
Jah, jut eszembe, a legelején nekem sem bírta 225-nél tovább. Aztán az Inetligent mb Tweak fülecskénél azt az S.R.G vagy mit enable-re kell rakni (hogy szinkronban menjenek a ramok az Fsb-vel) és onnantól a határ a csillagos ég!
Próbáljátok ki, kíváncsi vagyok így megy-e nektek? -
Ste
addikt
Helló!
Nekem is giga lapom van, igaz nem Sli-s, hanem Nf4 ultrás.
Nem ennyire bonyolult a biosa de sok mindenben megegyezik.
Bővebb infó esetleg kérj sir Riccioótól, mert neki ue van.
Szóval nekem 260-as Fsb-ig ment a tuning, amikor múltkor próbálkoztam vele (kezdetnek jó)
Ahogyan csináltam:
Giga tuning progi feltesz, hisz win alatt azzal tudod tesztelni a beállításokat.
Belép bios: CTRL+F1 lenyom (advanced chipset features előtűnik). Memória vissza 133mhz-re, HT 3x-ra. Mb intelligent tweakernél beállítod, hogy Linear RGB clock enabled. Ez azt csinálja, hogy ha emeled az Fsb-t akkor vele SZINKRONBAN emeli a ramot is. Mást itt nem is kell állítani
Jah látom mégis van advanced chipsetedOtt a Hyper transportot tudod állítani (kom csat szélessége stb. ezekhez nem kell nyúlni, csak a HT szorzóhoz)
Pc healthnél szoftveresen tudod állítani a ventit (gondolom változtatja a feszt, de lehet csak a négytűs ventiket)
Ha ezekkel megvagy Giga tuning program indít és szórakozik vele, hogy mit tud.
Lépésenként állítsd az fsb-t, ha nagyon muszáj adj egy kis feszt a procinak (csak 260 fölött vagy utána kellhet). aztán amikor megvan a stabil pont, gép újraindít és biosban minden ugyanolyanra állít (mármint Fsb)
asszem ennyi hirtelen.
Ja és tényleg nem éri a telepítő cd-t használni. Nekem is butáskodott első telepítés után...
Sok sikert!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Windows 10
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Windows 11
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest