Új hozzászólás Aktív témák
-
Trak
addikt
Ha ennyire tuningolni akarsz, akkor alapból nem Gigabyte lett volna a legjobb választás. A GB inkább stabilitásban jeleskedik, a tuning másodlagos szempont.
Ez nem jelenti azt, hogy nem jók tuningra, de ha már alapból tuningra vettél lapot, akkor nem biztos, hogy ezt kellett volna. -
sebai3
csendes tag
Nagyon ismerős a jelenség amit leírtál.
Nekem is volt hasonló. 9*250 (3000+ Winchester magos) en 500-as Kingmax HC Ramokkal szinkronban hajtva hol elindult hol nem. Ha viszont egyszer bebootolt akkor már nem volt gond, nyúzhattam bármennyire.
Elegem lett a tuningból ezek után és a procit cseréltem le 3500+ -ra.
Tény h az MSI lapjánál a tuning lényegesen problémamentesebb, igaz h nekem GB K8N ULTRA 9 lapom van, nem az XP-s típus, lehet az talán jobb ilyen szempontból. -
lkadar
tag
Valtozas!!!! Nem kell szorakozni az RGB-vel, csak 100/100-ra allitani, es nalam csak az volt a bibi, hogy az 1,45V keves volt a procinak, 1,475V-tal meg mar tokeletes. 1 oraja fut a prime, es egy hiba sem tortent. 29°C az alap homerseklet win alatt, terhelve folment 40°C-ra. Ehhez persze kellett egy 12cm-es venti es egy TR XP-120 hutoborda...
Az RGB nem mas, mint a PCI-e-es videokarik GPU es memoria orajelenek %-os valtoztatasi lehetosege. Nalam a 6800GT eseteben az alap memoria orajel 1000MHz effektiv. Miutan 133%-ra allitottam a BIOS-ban a RGB memory clk-t, maris 1332MHz-et irt ki az EVEREST... bar azert meglepne, hogy ezt hogy a fenebe birja ki, igaz mar 2D-ben is szemetelt a kepernyo... Ugyhogy csak ovatosan ezekkel a dolgokkal
.
Udv.: lkadar. -
Ste
addikt
Jah.
Amikor először tuningoltam, csak annyit csináltam, hogy HT visszaoszt 3X-ra memóriafrekik 133mhz. Aztán vártam a csodára, ami nem jött el, mert a lap 225 környékén mindig megadta magát. hiába erőlködtem nem ment feljebb.
Aztán rájöttem az Easytuneban bandukolva, hogy hiába cibálom az fsb-t ha nem jön vele együtt a memória.
A megoldásra ebben az opcióban jöttem rá (a második hsz linkje)
Bővebben: link
ugyanis itt a M.I.T.-ben kell átállítani a Linear R.G.B. clock %-ot enabledre. Ezzel ha emeled az fsb-t akkor vele együtt %-osan nől a memcsi frekije is. Tehát 260-nál 260*133/200-nál van a memória (133mhz-s alap memfreki beállításnál)
Ha ez Disabledre van állítva, akkor nemtom miért, de nem megy a tuning.
Nekem így ment túl jóval a 225-ön.
Próbálkozz meg vele, aztán várom a tuning eredményeket
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Revolut
- Macska topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Megjelent a The Last of Us Part 1 PC-s kiadása
- Filmvilág
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- Kingmax 2x2GB DDR3 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest