- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
xatos3
senior tag
válasz
zovifapp111 #3158 üzenetére
A reboot nekem még mindig homályos hogy miért történik nem hinném hogy közvetlen köze van a turbóhoz szerintem az alulfeszelés a kiindító tényező, bár SZAKÉRTŐ jelenlétében próbálnék egy bios updatet
a TPD limit meg érdekeljen mert a legújabb FX9xxx szériához való lapok 220Wattosak, az előző 990FXA széria 140 watt (elvileg, amúgy bír többet is) a 970 meg passz de 140nél nem lehet több az se hivatalosan -
lee56
őstag
válasz
zovifapp111 #3155 üzenetére
Látom sokan kevertek sokmindent, ezért leírom mégegyszer :
APM (Application Power Management) csak a TDP limit betarttatásáér felelős (95W, 125W), tehát ha nagyon számít a fogyasztás és fontosabb mint a processzorteljesítmény, akkor használd csak mert simán visszavesz a frekvenciából ha túllépné a fogyasztási határt (ami ugye FX processzoroknál elég könnyen megeshet, már alap beállításokkal is, nagy terhelés esetén). De a turbó kikapcsolása kikapcsolja az APM-et is, és elvileg fordítva is igaz, ezért nem volt turbód. Lényeg hogy saját tuning alkalmazásakor ajánlatos mindkettőt kikapcsolva tartani.
-
xatos3
senior tag
válasz
zovifapp111 #3153 üzenetére
szövegértésből egyes....
turbo KIKAPCS
apm KIKAPCS
c1e KIKAPCS
c6 state KIKAPCSFX-6300
Frequency 3500 MHz
Turbo frequency 4100 MHz
Boosted P states
#1: 4100 MHz, 1.425V
#2: 3800 MHz, 1.4125Vebből kiindulva feszültség beállítva 1,41 - 1,46 közé beton stabilan mehet 4400-4600 mhz körül
de ezt neked kell kitesztelni és csak akkor ha hűtőbordás 8 fázisos lapod van erős táppal!!!!!
és persze rendes nagy cpu hűtőmondjuk ezek neked pont megvannak kivéve a tápot az életveszélyesen kicsi ekkora géphez
és csak saját felelősségre
-
Andrewstarr
aktív tag
válasz
zovifapp111 #3145 üzenetére
Az APM mit jelent? Mert nálam nem találok ilyet...
-
TiX
csendes tag
válasz
Köszönöm szépen a segítségeteket. A leírtak nálam is megoldották a dupla indulás jelenséget.
Visszakapcsoltam a turbó módot és azóta minden rendben.
Szerencsére a turbó szorzó külön is állítható manuálisan így meg tudom oldani, hogy annak ellenére hogy működik a turbó marad ugyan azon az órajelen a CPU mint az általam előre beállított frekvencia.
Még egyszer köszönöm a segítséget. -
lee56
őstag
válasz
Ez nagyon érdekes mert APM nélkül amúgysem működne a turbó, de ha ez kell ahhoz hogy ne indulgasson ujra, hát akkor egy próbát megér.
-
TiX
csendes tag
válasz
zovifapp111 #3141 üzenetére
Tehát ha jól értem a szavaidat, akkor proci turbó mód be, APM ki.
-
lee56
őstag
válasz
zovifapp111 #3119 üzenetére
A turbó feltétele az APM, tehát ez normális, ha kikapcsolod, kikapcsol a turbó is. Az ujraindulós mókáról is hallottam, állítólag ez is normális, de csak az UEFI-s lapokon van, és csak ha beletúrsz az UEFI beállításokba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Linux kezdőknek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Project Motor Racing-Straight4 Studios
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- MÁV topic
- LEGO klub
- További aktív témák...
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Xbox Ultimate előfizetések
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest