- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TiX
csendes tag
Tudod az a vicc ebben, hogy a 870a-USB 3 rev. 3.1-es lapomat pont amiatt cseréltem le, mert nem bírta a terhelést. Ezért 6 maggal használtam.
Nagy csalódás, hogy bár jobban működik az új lapban a 8 mag mint a régiben, de még mindig nincs rendben.
A biztonság kedvéért elvégeztem a gyári beállítások visszaállítását, de a jelenség megmaradt. (Sőt ezt elvégezve a jelenség már 5 mp alatt megmutatkozott, csak ekkor 3400 és 4000 között ugrált a frekvencia.)A tápomra, mint hibalehetőségre én is gondoltam, de prime alatt a VGA kvázi nem is működik, tehát elvetettem, mert 3D terhelés alatt sem kapcsolt ki még soha.
Ezen a lapon már a legújabb BIOS van telepítve. Nem tudom tovább frissíteni.
A másik dolog ami még nagyon érdekes, hogy mindkét lapbon ugyanannyi VRM chip van, habár fázisból a duplája. Tehát a fázisonkénti VRM chipek száma 4-ről kettőre változik.
Annyira nem értek hozzá, de szerintem ez nem az igazi.
Úgyhogy feladtam. Visszaraktam a régi lapom és visszaviszem az újat a szervizbe.
-
TiX
csendes tag
válasz
Andrewstarr #3169 üzenetére
Huh, akkor kicsit megnyugodtam.
-
TiX
csendes tag
Ezt az alaplap leírásából szedtem ki.
Amit ki tudtam kapcsolni a C1E és a C6. Ezek ki vannak kapcsolva természetesen. -
TiX
csendes tag
Én is hasonló irányba keresgéltem, mint amit írtál. Az alábbiakat próbáltam meg:
Egy 8cm-es ventillátort tartottam direkt a VRM hűtőhöz, de ez nem oldotta meg a problémát.
A tápom 550W-os chieftech. (Még régebbi ~75%-os hatásfokú.) Ennek még egy 7850-et kell ellátnia energiával.UEFI BIOS-os alaplapom van.
De megnéztem a felhasználói kézikönyvben sincs semmi az APM-ről.
Pont így néz ki nálam is. Nincs APM sehol.
-
TiX
csendes tag
Kínomban az alaplap leírását is elővettem, de abban sem írnak az APM-ről semmit. Mintha nem is lenne.
A lapom 990xa-ud3 rev. 3.0 van valakinek még ilyen típusú csoda alaplapja? -
TiX
csendes tag
Ez a kép csatolás nem jött össze, de az utolsó APM sor nálam nem létezik. Van valami előfeltétele annak, hogy ez aktív legyen?
-
TiX
csendes tag
Nekem ez lassan kezd az atomfizikára hasonlítani. Régen beállítóttam szorzót, órajelet, feszültséget és minden oké volt idővel.
Most gyakorlatilag bármit állítok be minden változik.
Én az APM limit beállítást nem találom a BIOS-ban, viszont van High performance computing mód.Minden esetre bármit állítok a feszültség és a frekvencia is elmozdul terhelés alatt. Még akkor is, ha a turbo módot kikapcsolom. Prime teszt alatt CPU-Z-vel figyelve semmi sem állandó. Bár fixnek az tekinthető, ha a turbo módot kikapcsolom és a High performance módot be, de olyan 10 perc után elkezdi a szorzót levenni 7*-esre majd fel 20*-osra és ez váltakozó időközönként ismétlődik. Ez honnan jön? Ki állította be?
Kb. nem értek semmit. Ja. és alap beállításokkal sem működik fixen. Akkor is ugrál minden terhelés alatt.
A képen látható utolsó sor nálam nem létezik. De gondolom ez lenne a jó beállítás.
-
TiX
csendes tag
válasz
zovifapp111 #3145 üzenetére
Köszönöm szépen a segítségeteket. A leírtak nálam is megoldották a dupla indulás jelenséget.
Visszakapcsoltam a turbó módot és azóta minden rendben.
Szerencsére a turbó szorzó külön is állítható manuálisan így meg tudom oldani, hogy annak ellenére hogy működik a turbó marad ugyan azon az órajelen a CPU mint az általam előre beállított frekvencia.
Még egyszer köszönöm a segítséget. -
TiX
csendes tag
válasz
zovifapp111 #3141 üzenetére
Tehát ha jól értem a szavaidat, akkor proci turbó mód be, APM ki.
-
TiX
csendes tag
válasz
Andrewstarr #3142 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
Mindenképpen ki fogom próbálni. -
TiX
csendes tag
válasz
Andrewstarr #3130 üzenetére
Nekem minden esetben így működik, tehát restart és shut down esetén is. Esetleg arra gondolsz, hogy load setup defaults után nem produkálja, de ha egy memória időzést állítok pl. , akkor már jelentkezik ez a viselkedés?
-
TiX
csendes tag
Sziasztok,
vásároltam egy 990XA-UD3 (rev. 3.0) alaplapot. FD BIOS van rajta.
Nekem is az lenne a kérdésem, hogy lehetséges-e azt beállítani, hogy a lap ne úgy induljon, hogy bekapcsol felpörög aztán kikapcsol és vissza?
Konkrétan milyen UEFI beállításokra lenne szükség?
Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest